Шальва Амонашвілі: Закон освіти зараз або Ніколи

Про те, що ми повинні вчитися з дітьми, як допомогти їм знайти численні скарби у своїх душі і чому дуже корисно для майбутніх батьків, щоб мріяти багато.

, Україна

Коли ми народжуємо, ми проводимо багатство з нами.

Шальва Олександрович, у вашій лекції ви згадували слова Ісуса: «Нехай ви повернете і станете такими дітьми, ви не будете входити в Царство небесного». Як ви розумієте, що фраза?

- Перш за все, є першорядна чистота у дітей. Давайте скажемо дітям не лежати. Не написано в них Кратором. Але час буде проходити і вони зроблять це. Хто буде? Дорослі. Ми вже накопичили пророки, і у дітей - чистота і щирість, до якого ми повинні прагнути до будь-якого віку!

По-друге, малюки, негарантія релігійних теорій і філософських спекуляцій, просто і безумовно вірять в Кратор. Ми часто покладаємось на знання, наприклад, що є Бог, який може прочитати про Євангеліє або інші сценарії. Ми повинні підтримувати цю оригінальну віру?

Вирощування і закупорювання духовно, втрачають багато хороших якостей. У цьому сенсі нам необхідно залишатися дітям.- Ви сказали, що слово «Освіта» несе приховані значення та знання. Що таке визначення в особистому словнику?

- Слухати звук. Потужність осі. Кожна людина має внутрішню основу, вісь і духовне ядро – образ Кратора. Виявляти та знання цієї сутності – процес освіти.

Розкажіть. Коли людина народжується, він вже присутній в образі, що Бог кладеться, створюючи істоту в своїй душі. Це, до речі, написано в поставках основних релігій. З'являються в цьому світі, ми вже несемо з нами численні багаті: почуття краси, чистої любові, співчуття, вміння симпатізувати, совість та інші подарунки.

Потенціал кожного з нас необмежений. Завданням батьків є виявлення цих зображень, щоб дозволити їм з'явитися.- Як це можливо?

- Просто на прикладі. Як сказав Льва Толстого: «Справжня освіта дитини в освіті себе». Пам'ятайте, що кожен з нас є джерелом образів: як ви стояти, говорити, посміхатися, підняти голос, що нотує його звуки, які емоції з'являються.

Так я тримую каструлю і поливаю квітку, яка ще не цвіте. Я знаю, що бутон буде цвісти, вам просто потрібно подбати про нього і чекати. Саме тому, дорослі кожні хвилині «заливати» внутрішній образ дитини своїми зовнішніми.Подумаю, що дитина стає доброю, чутливою, чуйною. Чому? Тому що я побачила цю істоту лише такими прикладами, вони відповіли її. І не просто мене. Бабця, вчитель і в деяких ситуаціях, і звичайний пасербі.

Закон освіти: Зараз або Ніколи

до Які правила слід дотримуватися при спілкуванні з дітьми?

- Я не збираюся зробити їх. Це 10 команд. Відповідаючи їм всі правила. Якщо ні, то потрібно бути добрим, емпатическим, чуйним, уважним ...

до Що робити?

- В першу чергу подразнення. Це ворог освіти! Мама і тато, хто просто шует, підняти голос і відхилити, завдати шкоди дитині. Іноді ви можете мати деякі емоції, не проводячи їх в душі, акуратно відіграють. Як ви є актором.

Можна навіть покарати з любов'ю. Після того, як дитина приймає її як норму і не порушує агресію на батьків. Покарання не поміщається в куточок, позбавляючи щось або збити - це спосіб точки.

Ще раз, образ, який ми створюємо, розкривається у дитини. Якщо ми живемо, ми будемо раді нашим дітям, скопіювати наші програми поведінки.

Р

до Так, завдання батьків – бути максимально свідомим у спілкуванні з дітьми, постійно спостерігати себе?

- Нудота. У дитини рідко буває нещасний випадок. Все повинно бути створене свідомо і навмисно. Після того, як освіта влаштовується наступним чином: якийсь важливий період пройде, і не повернеться до неї. Ми не можемо повернутися до того ж пункту, щоб виправити все.

Зараз або ніколи. Це закон тут. Інакше, вам потрібно буде займатися повторно освітою, переосвітою, і це набагато складніше. Краще мати все вчасно і пропорційно мудрості.Крім того, ви повинні мати більш сублімований вигляд вашої дитини, ніж ви дійсно можете бути. Тоді ви будете шукати способи педагогіки, щоб довести свою уяву. Що ми думаємо, що світ навколо нас стає. На початку було слово, не будинок, котедж, гараж.

Освіта повинна починатися до зачаття.

- Просив філософа, «Коли починається батьківство?» Він попросив, «Що буде ваша дитина?» "Сікс тижнів від зачаття" У шавлії помітили, що вона вже шість тижнів пізно. Ви використовували цей приклад. Так, коли ви починаєте виховання батьків?

- До концепції. Важливо, як мама готує до прийняття майбутньої дитини. Тексти пісень, а це означає: Ми надаємо тільки тіло і душа. У наших снях починається її виховання. Ми починаємо створювати і прямі зображення: які ми бачимо, скільки ми хочемо.

Чи можете ви уявити, що відбувається, коли мама дрочить навколо і думає, що вона позбавить від своєї дитини або ні? І дитина отримує щось негативне, і жінка має страшне образ.

- Ви сказали, що майбутні батьки можуть приваблювати душу, викликати... Як це?

- Мрія. У своїх думках потрібно подбати про майбутній істоти. Якщо ви можете пофарбувати, пофарбувати, уявляти дитину. Мама або Дад стає магнітом, приваблюючи душі від різних просторів верхнього світу. Звідки я можу досягти мрії.

до Чи обирають батьки?

Філософія говорить, що еволюція душ, звичайно, роблять власний вибір. І розвиваючі батьки можуть приваблювати істоти з вищих світів. Решта вас, що відбувається.

Моя дитина навчила мене вірною любов'ю.

- Духовна освіта. Що потрібно знати про Бога і світу?

до залежить від сімейної культури. Головне - говорити про духовність. Якщо є люди в сім'ї, які дійсно вірять, то, звичайно, вони запроваджують свою релігію. Нехай дитина вирішує себе, чи буде він прийняти його, чи буде він запитати до церкви, храму, мечеті.

Як в сім'ї, так і в школі повинні бути розумними і не вболівальниками. Що не турбується нікому. Моя віра говорить: не шкодуйте, любіть всіх, навіть ворога. Хто болить?Не діяти, як ніхто інший крім своєї релігії. Звісно, я до. Я є православним християном, але я маю друзів, які мусульмани і євреї. Я йду їх в ім'я Бога. Я намагаюся дізнатися свою митницю. Як ще можна поважати наших сусідів? Інакше, ми розберемо, знищимо один одного на релігійних засадах. Це саме те, що відбувається в світі...

до Ви сказали, що діти найкращі викладачі. Які ваші діти та онуки навчаються вам?

- В першу чергу терпіння. Я практикую цей час. По-друге, любов. Вони знають, як закохатися. Далі ми накладаємо принцип на вас. Але спочатку діти не мають умов для люблячи своїх близьких. Ця чистота і доброта варто вчитися. Дорослим необхідно повернути дитину всередину себе.

Доссер

Шальва Амонашвілі- всесвітньо відомий педагог, доктор психологічних наук, професор, академік російської академії освіти і Академії педагогічних і соціальних наук, автор десятків педагогічних, психологічних і художніх робіт.

Його система побудована не за принципом підготовки дитини до життя, але на основі розуміння дитинства як найважливішого етапу життя, з його проблемами і досвідом, які повинні розумітися і прийняти вчителя.

Народився.8 березня 1931 р. в Тбілісі.

Освітай Закінчив Тбіліський державний університет, факультет східних студій. У 1958 році закінчив аспірантуру Інституту педагогіки ім. Ю. С. Гогобашвілі. У 1960 р. захистив дисертацію, а в 1972 р. – його докторська дисертація.

Кар'єрай У 1952 році доля другого року університету. З 1958 по 1991 рр. працював в Науково-дослідному інституті педагогіки Грузії - лаборант, науковий співробітник, науковий секретар, завідувач лабораторії, заступник директора, генеральний директор Науково-виробничої педагогічної асоціації.
У 1989-1991 рр. був Народним депутатом СРСР, членом Верховної Ради УРСР.
З 1991 по 1998 рр. очолював кафедру початкової освіти в С. С. Орбелянському педагогічному університеті в Тбілісі.
З 1998 р. працював завідувачем лабораторії гуманської педагогіки в Московському міському педагогічному університеті (МСПУ).

Проектий Проведення семінарів для вчителів, педагогів, школярів шкіл, працівників освіти на системі гуману та особистого підходу до дітей у навчальному процесі.

Головна більше двохсот центрів і лабораторій правозахисної педагогіки в Росії, Україні, Білорусі, Киргизії, Казахстані, Латвії, Литві, Естонії. – науковий директор декількох експериментальних шкіл. Організатор щорічних міжнародних педагогічних читання.

Нагороди та званняй доктор психологічних наук, академік російської академії освіти, іноземний учасник Академії педагогічних наук України, почесний доктор Софіяського університету імені Климмента Охридського, керівник Міжнародного центру гуманітарної педагогіки, лауреат Державної премії Росії, лицар гуманітарної педагогіки, лицар дитячого віку. Присуджено медалі: «К. Д. Ушинський», «Вчитель Великої Русі».

Книги. «Педагогічна симфонія», «Освітня та навчальна функція оцінювання викладання школярів», «В школі з віку шести», «Рефлекції на тему гуманської педагогіки», «Школа життя», «Файт і любов», «Окочення Отця до Сина», «Околиця дочки», «Освіта», «Трута Школи», «З серцем, що не витримує?», “Привіт, Діти, ми навчимося літати!”, «Чому не жити наше життя, як герої Духа», «Салом», «Салом», «Все Землі», «Все життя»

Автор: Марина Чайка

P.S. І пам'ятайте, що просто змінивши наше споживання, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.miraman.ru/posts/pedagog_shalva_amonashvili_vospityvat_nujno_vovremya_i_sorazmereno_s_mudrostyu