1331
Квести та квести в реальності – новий вид ігор для geeks
Тепер, можливо, один з ознак нового феномену є відсутністю нормальних статей Вікіпедії. Якщо ви подивитеся на статті Втечу та втечу кімнату, то зрозуміло, що цей напрямок має великий потенціал для популяризації. Я пропоную вам коротку історію про цей жанр і кілька вражень (без псаторів) від відвідування квесту Уфа «Скард Треп».
Будівельний геймплей навколо завдання «зняття з замкнутого приміщення» був втілений в різних варіантах. Один з перших, ймовірно, 1988 текстові пригоди за закритими дверима. З поширенням технології Флеш можна просто створити невелику гру, яка призвела до того, що в 2001 році з'явилася гра MOTAS (це ще живо, можна грати, натиснувши на посилання), а в 2004 році гра вийшла, яка стала в якомусь сенсі канонічного представника жанру - Crimson Room (можна грати її, але ви не можете пройти - вам потрібен код з сайту розробника, який більше не працює). Якщо хтось цікавить, є сайт з великим вибором ігор цього типу.
Через кілька років з'явився образ жанру - завдання "зняття з реального приміщення". Перша гра цього типу називається оригінальним шматем 2006, який був винайдений в Кремнієвій долині. У 2007-2008 роках японська Takao Kato придумала реальні Квести Гра, яка була широко поширена в Азії - Японія, Китай, Тайвань, Сінгапур. В останні роки Ігри активно поширені в Росії. Про технічні аспекти реалізації ігор, написаних на Хабра, є рецензія, але це, на жаль, похований в хаб «I PR» і навіть пошук на сайті.
Здається, що Азія зберігає лідерство в поширенні цього жанру - там навіть знімається шоу реальності. А якщо ви зрозуміли англійське, то можете побачити смішну психологічну класифікацію гравців, які вже встигли зробити:
Концепт втечу заснований на наступних ідеях:
- Команда гравців, як правило, 2-4 осіб
- За обмежений період часу, як правило, 60 хвилин
- Спробувати вийти з замкненого номера
- Вирішення головоломок, розв'язання сфер і гірничодобувних елементів квесту.
Гідності:
- Висока атмосферність.
- Робота голови поєднана з переміщенням рук і ніг (подрібнювач до / під стіл, зондувати стіни, підлогу і стелю).
- Командна робота може бути використана для командного будівництва.
- Зеро-релеймабельність. Повернутися до тієї ж кімнати не має сенсу.
- Обмеження часу – значна ймовірність втрати. Це може засвідчити когось.
У новорічні вихідні, моя дружина і я вирішив піти на квест «Скардова трапа». У сюжеті Howard Wolowitz пропустив ключ до повітряного відсіку в зовнішній простір. Дублікатне обладнання розташоване в плиті на Землі, а гравці грають роль друзів безшовного астроната, бездоганно шукають ключ, який може розблокувати шлюзу і зберегти Howard.
Р
Ймовірно, карта зоряного неба була остання солома для рішення «Я хочу спробувати!» ?
Як більш обсесивний гек, ніж творці гри, я провів кілька хвилин мислення, "Чому робить двостороннє гравітаційне формула ілюструвати політ ракети?" Де є закон збереження імпульсу або формули Циолковського?
доб. 2
Екран в нижній частині побудовано на мегапопулярній абразиці. Зрозуміло, це набагато гірше того, що публікація обіцяє.
Особисто мені сподобалося відсутність замків в класичному розумінні - твердих сервоприводів, контактів і датчиків, які відповідають різним діапазонам випромінювання.
Ми не врятували Howard (переважно, він повинен використовувати російський модуль Pierce замість американського Quest, відповідно до досвіду Gravity з отриманням в ІСС через нього, ніхто не має проблем), але відкрив новий цікавий жанр ігор і отримав досить підходящу кількість приємних емоцій.
Для мене був чудовий сюрприз, щоб дізнатися, що в Уфа є вже більше десятків квестів. Про те, що в інших містах з мільйонами людей є близько однакового числа, а в МСК є сотні з них.
Простий пошук в Інтернеті підтверджує це - є багато атмосферних фото:
р.
Я пропоную в коментарях, щоб поділитися своїм досвідом, обов'язково вкажіть місто, щоб ваша країна могла дізнатися про цікаві квести.
ОНОВЛЕННЯ. Твіттер підказав про пошук ресурсів міста, можливо, це буде корисним для когось.
Джерело: geektimes.ru/post/244021/