1264
Історія реєстраторів (у ілюстраціях)
- Еволюція? - Анімація головного. - Щось нового?
- французька фантастика. Я спробував його розібратися. Якщо, наприклад, ви берете на себе черв'як і поставите африканський риносерос в своєму місці, кожен побачить, що вони були обманені. Але якщо той же трюк простягається довгий час, то ніхто не помітить.
Це все: хто бачив черв'як - все довге тому загинув, і хто зустрів риносерос - він не встиг говорити про всілякі дрібниці.
Євген Чемеревський «Варіації на тему черепахи»
Завжди буває, коли вас цікавить щось. Ви дізнаєтесь про нові можливості. Потім безперервний потік цього найновішого перекручування ви і ви починаєте мити. До тих пір, поки не буває, життя гарне.
Я хочу розповісти про те, що майже кожен знає. Щодо догляду за людьми? Про що ніхто не знає. Я хочу поговорити про Ревізенти. Прийміть час затирання. Якщо ви думаєте, що ви знаєте все про Перевірки, відповідь на кілька простих питань:
- Які види перевірок існують?
- Якими є шахи?
- Якими є перевірки і «Такрівські селяни»?
Я завжди був зацікавлений в логічних іграх, але різноманітність різних правил приваблює мене більше, ніж сама гра. Це правда, що матеріальна база припливає. Подумайте себе, не складно грати з кимось (зроби з собою) у Checkers або Chess. Продається дошка і набори фігур в будь-якому спеціалізованому магазині. Shogi або Xiang набагато складніше. У магазинах цих ігор не можна знайти (принаймні в нашій країні), а також власні кінцівки, відверто, більш адаптовані для натискання кнопок, ніж для обробки деревини.
Звичайно, тепер ви можете знайти комп'ютерну програму практично будь-якої гри. Ключові слова в цій фразі точно два. з і майжей Ось чому я був настільки збуджена, коли я відкрив ЗОГ. Так, це не дуже сильний в шахахахах, але це дозволяє запрограмувати практично будь-яку гру самостійно (який багато хто не вагався використовувати). Я невидимий зацікавив логічні ігри (включаючи історію їх розвитку) більш серйозно.
Довгий час, але після довгого фальтерингу на Вікіпедії та тематичних форумах я прийшов на чудовий блог Дмитро Скрук. Смішні, що я пішов до цього блогу в пошуку чіткого опису певної середньовічної гри під назвою Rhythmachia. Ось що Дмитрі сам писав про це:
... Ритмач, я зізнаюся, зацікавив мене. Я почав копати в цьому напрямку, і відверто, я не був дуже успішним, але я прийшов по дорозі, який привели мене до шайби ... Ну, як я сказав, якщо ви шукаєте щось, ви дуже часто знайдете неправильне. Але я зустрівся з шайбою. Я скажу прямо, розмістивши опис цієї гри в темі «Історія перевірок» загадував мене. Для початку я зрозумів, що я знаю майже нічого про переробників. Це не дивно, хоча. Як і більшість моїх співвітчизників, я дізнався про Шахрайців з дитинства, але я ніколи не вважав цю гру як щось серйозне (наприклад, шахи).
Я п'ятий. Я був неправильним.... Тематичний блог Dmitri задовольнив багато матеріалу, щоб думати про. А потім я помітив, що майже всі ігри, зазначені Дмитра ЗоГ. Так народилася ідея створення рецензента з історії перевірок. Звичайно, мій відгук вторинний. Я дуже покладаю на великий матеріал, зібраний Дмитром Скруком і попросіть вас розглянути мої повідомлення тільки як ілюстрація гігантської роботи, він зробив.
Так давайте...
Я думаю, що, серед тих, хто читає цей пост, важко знайти людину, яка ніколи не відіграла Crustacean-Toe. Звичайно, ви скажете, але що це потрібно робити з перевірками? Дякуемо! Так, «Крос-Ту». Прості правила, доступні "інвентари" Ця чудова гра має лише один недолік - з правою стороною Головна (і дуже швидко) закінчується в малюнку. Це дуже нудно, тому що зовсім не існує. У результаті така гра (години) може грати молодші студенти.
Було повторне спробу зробити гру більш цікавим. Я знаю два принципово різні підходи, щоб зробити цю гру більш складним (по суті, більше про це пізніше). Спочатку можна збільшити розмір або розмір дошки. Таким чином, ви можете грати на 3D, 4D або шестигранної дошки, або на великій дошці. Звичайно, на великій дошці немає точки, що грає правила «три в рядку». Щоб зробити гру цікавим, потрібно побудувати серію п'яти чіпів. Додаємо до цього декількох правил, щоб виправити баланс гри, ми отримуємо Renju:
На відміну від його предків, Renju - гра для дорослих. Проводиться навчальна література, міжнародні чемпіонати. Але збільшення розмірів дошки не єдиний спосіб ускладнити гру. Замість збільшення розмірів дошки можна допускати чіпси для переміщення. На початку гри гравці можуть покласти їх на дошку таким же чином, як і в «Tacres-Tacres», але після виснаження виділеного ліміту чіпсів (і отримання регулярного положення на дошці), гравці можуть почати переміщати чіпси на дошці, щоб побудувати лінію «3 в рядку». Спочатку гра була відтворена на 3х3 поле. У цій формі гра під назвою «Денс 3 чоловіків» описана в книзі Мартін Гарднер «Математичні головоломки та розваги».
Це більш цікава гра, ніж Tac-Toe, але її можна зробити ще більш цікавим. По-перше, ви можете збільшити і ускладнити ігрове поле, дати гравцям більше 3 чіпів і, головне, змінити стан виграшу. При розміщенні лінії 3 чіпів гравець не виграє, але має право видалити з поля. будь-який ворожі речі. Мета гри полягає у видаленні з дошки всіх чіпсів ворога. Це те, що танцює 9 чоловіків, також відомий як The Mill, виглядає так. Варіанти ігрових полів для млина дуже різноманітні. Ось яка гра «Мілла» схожа на одну з цих дощок:
Як і будь-яка інша історія, історія перевірок не може обійтися без Єгиптян. Він був в Єгипті, що гра під назвою Seega був придуманий. Хоча ця гра не дуже популярна, вона збереглася до цього дня. Таким чином, це, мабуть, найстаріша версія «підбірних перевірок», правила яких ми знаємо. греки і Римляни також сприяли розвитку перевірок шляхом засвоєння ігор Pettea і Latrunculi відповідно. Не існує сумнівів, що ці ігри існували, але, на жаль, майже нічого відомо про їх правила. Деякі дослідники вважають, що «Сіжа» вийшли з «Петтия», але це не фірма.
Всі ці ігри були метафором для боротьби, які характеризують час. Кожен гравець мав набір аналогічних форм (його кольору) і може перемістити їх навколо дошки, відповідно до правил. На малюнку противника було видалено з дошки (принаймні в «Сіях») після «натискання» з двох сторін (вертикальної або горизонтальної) з його шматками (дві солдати виграли в бою). У Сізі почався гра з надяганням штук на дошці (як в млині). Тільки шляхом розміщення всіх їх частин може призвести до переміщення їх вертикально або горизонтально. Ось як виглядає:
Ще одним затиском типу гри, яка збереглася до цього дня, є японська Hasami Shogi. Ця гра може вірно назвати "японські перевірки". Видалення ворожих фігур з дошки також здійснюється «натисканням» з двох сторін (який відбивається в назві гри Хассамі – «коси»), але можна «затискати» не одне, але відразу кілька штук (включаються також складні правила «натискання» штук в куті дошки, які можна побачити в наступному відео). Малюнки не можуть на одному, але на декількох клітинах одночасно (наприклад, Роки в шахи). Цікаво, що мета гри не знімати всі шматки з дошки. У різних варіантах, щоб виграти, потрібно або видалити 5 штук ворога з дошки, або (привіт з "Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac-Tac") покласти 5 ваших штук поспіль. Я повинен сказати, що всі ці правила хороші для гри, що робить його набагато більш динамічними, порівняно з, наприклад, Seega:
Згідно з тими ж принципами «кламп» було побудовано Тибетську гру Gundru, а також відомий як Min Mang. Так само, як і в Хасамі-Шоги, можна «затискати» відразу кілька штук, але захоплені шматки не знімаються з дошки, але змінюють колір (стружки просто перетворюються):
Наприкінці відео ви можете побачити, як гравець може зменшити гру на малюнку. На жаль, така тактика можлива для всіх ігор типу "кламп" з метою якого є захоплення всіх супротивників. Але це не робить гру менш цікавим. Поціновувачі настільних ігор, безсумнівно, вже помітили схожість принципів цієї гри з іншої гри:
На відміну від ігор, зазначених раніше, Reversi є відносно молодий гра з важкою долею. Винайдено в Англії наприкінці XIX століття, але згодом забути, через соціальні катаклізми початку XX століття. У 1971 році був відроджений в Японії в Отелло.
Але повернувшись до нашої історії. Після греків і романів, вікінги сприяли розвитку настільних ігор. Зробляючи свої рейди, вони розподіляються по всьому світу "Бонс", "Мілл", "Сторан" ...
Але була ще одна гра. У 1880 році в одному з поховань було виявлено фрагмент дошки, позначений з обох сторін. Одна сторона була призначена для відтворення млина, інший для невідомої гри на клітинному полі 13x13. Кілька більше дощок були знайдені для цієї гри, але правила залишилися невідомими. Вони, ймовірно, будуть, якщо не для щоденників Карла Ліннауса. У 1732 році в Лапланді він відкрив гру, яка пізніше пов'язана з його знахідками.
Незважаючи на те, що не вдалося точно відтворити правила всіх ігор сімейства Tufl, немає сумнівів, що вони відносяться до типу "кламп" ігор. На відміну від ігор, зазначених вище, Tufl не симетрична гра. Мета одного з гравців «Defensive» полягає у видаленні фігури короля «з навколишнього середовища». Інший гравець повинен заблокувати його за допомогою “натискання” його шматків з двох або більше сторін (в реконструкціях правил є невідповідності). Взявши «чарівні» фігури здійснюється «натисканням» фігури супротивника з обох сторін, але таке знищення фігур не є метою гри для гравця. Цікавився в історії та правила Туфля, я знову звертаюся до блогу Дмитра Скрук, додаючи, від себе, приклад гри одного з цих ігор:
Ігри, описані вище, відносяться до типу "кламп" ігор. Але коли захоплення фігури починають здійснюватися, стрибаючи над фігурою супротивника? Є ще одна гра, яка була дуже популярна в середні віки. На поле, що нагадує млин, 13 або більше гуси (в залежності від варіанту гри) необхідно заблокувати одну лисицю. Гуси більші, але їх діапазон обмежений (вони можуть тільки пройти один крок вертикально або горизонтально). «Фокс», додатково, може прогулятися по діагоналі і, крім того, може «заманити» гуси, відповідно до правил перевірок, стрибаючи над фігурою супротивника. Допускається навіть ланцюги прийому! Дуже схожий на сучасні перевірки!
Хоча Fox і Goose є дуже цікава гра, історично, я думаю, що це трохи нудний. Процес блокування фоски може зайняти дуже довго. Я віддаю ще одну гру, на дуже схожу дошку. Поле Ніна спеціально виявляють і представляють "фортецю". У фортеці є 2 охоронці, мета яких полягає в тому, щоб запобігти нападникам, які займають всі поля фортеці. Прихильники можуть їсти нападники так само, як лисиця, в грі Фокса і гус. У будь-якому напрямку атаки можуть пересуватися атаки. Ось що виглядає так:
Наступним важливим віхом у розвитку поросят був іспанський "Алькрек". Ця гра була відіграна на поле для гри «Al-Kirqat», запозиченої з арабських і була (найбільш ймовірніше) версія «Mill». Допускається переміщення по позначених лініях. Це не очевидно на перший погляд, але поля такої дошки не однакові. Деякі мають вісім сусідів і деякі мають лише чотири. Ця функція робить гру дуже своєрідною, тактично. Від розташування фігур, очевидно, що гравець, який робить рух другим, має перевагу. Проблема, пов'язана з цим дисбалансом, зазвичай вирішується рядом ігор, з досить складною системою забивання. На жаль, ми не знаємо деталей правил цієї гри (не обов'язково брати, чи можна було повернутися назад, чи було перетворення фігур), але є багато реконструкцій.
Хоча Alquerque не позбавлений недоліків, з точки зору геймплей, він є важливою перехідною формою в історії перевірок. Так як ця гра була розподілена іспанською по всьому світу, з'явилися багато модифікацій. Найвідомішим рішенням для балансування оригінальної гри було збільшення розміру ігрового поля. Так з'явився Harbaga і навіть більший Zamma (у цій грі вже є "довга композиція" дами):
Просто збільшити розмір не єдиний варіант для зміни дошки. За аналогією з «Mill» винайшло неймовірне число різних неквадрових дощок, щоб грати за правилами Alquerque. Такі ігри виявляються в Індії, Америці, Африці та Азії і звичайно поєднуються з терміном "воєнні" ігри:
Ще один підхід був ускладнений правила гри. Наприклад, у Дабло було додано збереження, яке ми також привітаємо до Лапландського народу, додано фігури «Принци» та «Кінг». Ці фігури, на відміну від "солідів", які прогулялися тільки вперед, могли прогулятися в будь-якому напрямку і "навіть" на волі. Крім того, ці фігури були «immune» для звичайних «розчинників». «Кінг» може взяти лише ворога «куріння», «принц» – «куріння» або «приз». Я не думаю, що це була гарна ідея, але гра була досить цікава.
У плані територіальної ізоляції з'явилися більш дивні ігрові системи на основі Alquerque. Народна гордість людей Мадагаскару, наприклад, є Фенторона, яка відрізняється дуже оригінальним способом прийняття фігур. Є два способи прийняття – атака і відступ. При знятті атаки гравець переміщає одну з його каменів в певну точку, щоб наступна точка на тій же лінії зайнята кам'яним опонентом, в той час як камінь опонента і всі камені одного кольору за ним видаляються з дошки. При виконанні захоплення відступу гравець переходить в одну з його каменів з певної точки, щоб попередня точка на одній лінії зайнята опонентом камінь, при цьому безперервна мережа опонентних каменів також знімається з дошки. Я думаю, що це простіше показати.
Не менш цікаві ігри жителів острова Java. Краї дошки Surakarta закриті додатковими подвійними петлями в кожному куті дошки. Для звичайних рухів (по-перше вертикально, горизонтально або діагонально), ці петлі не використовуються, але при прийомі фігура повинна проходити через одну або більше петель і займати поле, яке раніше займало фігуру супротивника. Виконується як в шахи, не стрибаючи через фігуру (з обов'язковим проходженням по петлі). Немає ланцюжка захоплення:
Не менш оригінальний (але не менш цікавий) африканський Yotai. Ця гра, як Seega, починається на порожньому полі, вимірювання 5x6 клітин. Кожен гравець має 12 чіпів. Гравці по черзі кладуть чіпси на дошку або роблять пересуватися попередньо піддається чіп (не обов'язково після всіх чіпів піддаються). Ви можете пройти тільки вертикально і горизонтально в одному полі. Захоплення здійснюється відповідно до правил Alquerque, стрибаючи над чіпом супротивника (допускаються зміни захоплення), але при виконанні кожного захоплення гравець має право видалити одну (будь-які) додатковий чіп супротивника з дошки. Це «позитивний зворотний зв'язок», поєднаний з швидкою манерою гри, робить ігри Yotai абсолютно непередбачувані:
Тож ми отримали до останнього оповідання. Революція в світі перевірок зламала, коли вони почали грати на шаховому щиті. Оскільки ігри сімейства шахи (і залишаються) на вершині популярності, використання їх інвентарю для гри, ураженої поширенням перевірок більше, ніж вигідно. Варто відзначити, що ситуація з Hasami Shogi (які я згадував раніше) відображає однакову картину, але на меншій масштабі. Ця гра використовує стандартний комплект взуття, який надзвичайно поширений в Японії. Сама Хасамі Shogi вважається набагато менш серйозною грою (по-перше діти грають її). Якщо у Хасамі-Шоги не використовували дошку і набір фігур, навряд чи хтось дізнався про це.
Найдавніша система перевірок - ігри з ортогональним рухом фігур. До послуг гостей турецька, вірменська та осетинська каса. Як, ймовірно, вже зрозумілі, звичайні фігури можуть ходити по одному клітку тільки вперед, ліворуч або вправо (виняток вірменських перевірок, в яких допускається діагональний рух). Боротьба з фігурами виконана тільки ортогонально, від «стрибки» над фігурою супротивника, до наступного порожнього клітка. Це обов'язково. При досягненні останнього рядка відбувається перетворення в розширену версію фігури - "lady". Довгий ведучий. Мета гри полягає в тому, щоб позбавити супротивника можливості переміщення (так) або «розблокувати» всі його частини). Ось що гра схожа на турецьких чекерів:
Р
Ще одна сім'я ігор, більш знайома з нами, вирушила шлях навмисно відступати до використання половини шахових полів, що дозволяє пересуватися тільки по діагоналі. Таке рішення може здатися дивним, але, можливо, це до нього, що ми побачимо знамените позначення шахового щита. Сучасні сорти гра-реєстраторів, іноді злегка різні правила, досить багато. Ймовірно, головний шумблінг-блок – питання відстані дам. На англійських чеках жінки повільно знімаються. Від звичайних перевірок, вони відрізняються тільки можливістю переміщення і «розрізати» назад. Більш детальна російська версія набагато більш динамічна, завдяки використанню "довгих" дам:
Ми можемо самі оригінальні італійські версії. Як Даблот, який я говорив про раніше, він приносить життя ідею, що деякі перевірки більш рівні, ніж інші. Звичайні перевірки не можуть їсти дам, проте, на відміну від Dablot, можуть бути перетворені в них, для спеціального подвір'я (до поля перетворення). Шансор цієї версії гри, безсумнівно, є італійським дамоном (ціллю гри є захоплення всіх чіпів або головної леді ворога):
Звичайно, історія перевірок не закінчується. Враховуючи те, що на відміну від шахів, чекери вже повністю розраховані на комп’ютери, для подальшого існування вони просто повинні розвиватися. Є багато способів ускладнити гру. Найвідоміший з них, скільки разів до того, щоб збільшити розмір дошки. Пам'ятайте, на початку цієї статті я сказав, що я знаю більше двох способів ускладнити гру «Cross-Toe»? По суті, є багато таких способів. Є, наприклад, «вертикальні» тики-дози. Ви можете змінити мету гри. Що, якщо ви підрахункуєте гравця як програвач, Примус створити 3-в рядку?
Аналогічний підхід відноситься до перевірок. Це може здатися дивним, але такі «поворотні» ігри набагато складніші, ніж їх «прямі» аналоги (особливо якщо є правило обов'язкового прийому фігур). У будь-якому випадку, як я знаю, доки тепер не вдалося розробити комп'ютерну програму, яка адекватно грає «Гіфти». На жаль, ця гра незбережена ігнорується міжнародною спільнотою. Можливо, це дерогативне ім’я, дуже ідея «підписання» всіх ваших фігур не здавалося б, я не знаю. У будь-якому випадку я вірю, що дарунки є одним з ігор майбутнього. Ще одним можливим варіантом для перевірок «імпровайдера» може бути польська перевірка.
Різні варіанти Шашмату заслуговують особливу згадку, чіткий історичний приклад якого є Альтай Шатра. У ній рядок між Шахами і шахами стає дуже тонкою і практично невидимою. Хоча це не зрозуміло, що це те, як Алтай був відтворений в давні часи, реконструкція була дуже цікавою і безперечно дуже оригінальною.
Є ще більш оригінальні ігрові системи, такі як Abalone, розроблений Michel Lale і Laurent Levy у 1987 році. У ньому гравці можуть пересуватися одночасно кілька штук (до трьох), розташованих на суміжних полях, в свою чергу. Мета гри полягає в тому, щоб «пуш» дана кількість опонентних штук поза дошкою. У цьому випадку для успішного викиду група фігур, що робить рух, повинна бути більшою, ніж група цифр іншої сторони. Два штуки можуть натиснути один, і три, в свою чергу, два або один супротивник. В результаті гра дуже схожа на чемпіонат Сумо, який проводиться серед гусениць:
Що б це було, розробка перевірок продовжується, і це не може бути!
ДодатокН в рядку
- Vincent Everaert "У Любові Го-Моку"
- Uwe Wiedemann "Морріс Ігри"
- Карл Шеререр "Німець Морріс"
- Карл Шерер "Віндмілл"
- Мати Вінтер "Египтян Сіга"
- Uwe Wiedemann "Петія"
- Роджер Кооппер "Мілітарні латруни"
- Л.Лін Сміт "Латрункулі"
- Карл Шеререр "Hnefatafl"
- Mats Winther "Tablut"
- Килимок "Fox Classic"