Створення ігор у віртуальній реальності

За місяць ми запустили наш квест, де ми використовували Oculus Rift. Коли я бачив, що сталося, будучи письменником і знаючи все заздалегідь, я хотів би, як дитина. Якщо ви збираєтесь, ви збираєтесь на свій смак.

Ось і вище - скріншоти до VR в кімнаті кіберпанк

Ми раптом виявили, що ми є першою компанією в Росії, яка має готовий ігровий продукт для VR. Наш розробник вже замовляє датчики відстеження кузовів для PrioVR та STEM, а наша наступна гра буде проходити повністю в VR.

Сергій, розробник, на конференції Digitale (02.06.14. СПб

Тепер для технології.

Зараз існує кілька технологій у розробці, найближчих до виходу, здавалося б, ПриоVR та Sixense STEM системи. Комплект PrioVR включає до 17 трекерів (3 трекери на кінцівку).

STEM підтримує до 5 датчиків за гравця.

Обидві системи забезпечують в режимі реального часу відстеження позиції та спрямованість всіх датчиків з використанням різних технологій та підходів. STEM бездротовий, який, звичайно, набагато зручніше.

Ми плануємо спробувати як, звітувати про результати на Habre.

Велопров. Omni, так що ви можете запустити через ліси і луки в грі.

р.

Але ми більш зацікавлені у створенні симбіозу віртуальної та живої гри, тому почнемо з порожньої кімнати. Чоловік, одягнений в костюм, надходить в кімнату. Єдине, що відповідає дійсності та вірності стін. Все інше на милості нашої фантазії.

Також можна відслідковувати положення різних об'єктів в приміщенні за допомогою оптичного відстеження або додаткових датчиків. Потім можна буде підібрати і перемістити реальні речі, зберігаючи їх у віртуальному просторі, в будь-якій формі!

р.

Особливо приємно показати Oculus дівчатам.

Уявіть, що ви можете зробити з декількома костюмами. Я шукаю мій друг і я бачу, що він має левову голову. Зйомки мене з вогнем. Я бився з мечем. Зберігати?

Гравці під час проходження втечу кіберпанку

Очікуючи нас, щоб мати костюм на руках, щоб перевірити його і сортувати його – ми не будемо, але, швидше за все, у нас є ще одна гра.

Ми обов'язково маємо руки, доступні в ній, що означає, що Razer Hydra або Kinect будуть залучені. Ми вирішили проблему фіксації тіла в просторі досить елегантно. Ми просто скажемо, що це не буде втечу, але завдання гравця все ще буде виходити. Це секрет.

р.

Ще один шматок БП.

Що подобається, хороша VR гра? Я нещодавно прочитав про Oculus + Hydra + Unity3d. Якщо ви робите ігри, як це, ви повинні думати про кожну дрібницю. й

Ми отримали гарне почуття цього, робимо 4-10 сеансів на день в нашому квесті (один сеанс - один раз, команда повинна вийти з кімнати). Коли є кілька деталей (і це специфіка жанру, велика кількість деталей заважають грі), ви звертаєте увагу на кожну.

Враження від віртуальної частини нашого квесту

Зовсім досить, серед демонстрацій для Oculus Rift є не багато прикладів, які ілюструють це розуміння. У ролях підбиральник, який дав народження знаменитого хіфа від торгового центру, зміщуючи якість графіки. Гарні демонстрації не інтерактивні. Виняток у вигляді ігор, розроблених спеціально для Oculus Rift, але є кілька з них.

Це означає, що зараз розробники намагаються багато, рухаючись в усіх напрямках. І це добре. Ми досліджуємо новий простір.

Гравець Cyberpunk

Хтось відпочиває на акулії відчуттів (Helix роликовий берег), хтось на інтерактивному (SledgeRift, де потрібно зібрати монети, розкочувати з гори на слоні), хтось на обстановці (найкрасивіше приміщення Tetris Apocalypse), хтось на ділянці (комплекс кіберпанк quest TechnoLust).

У «Кіберкун» ви можете зв’язатися з одним з реальних прототипів AI

На мій погляд, хороша гра на цьому етапі повинна поєднувати легкість управління і розуміння (який TechnoLust бракує) і хороша драма (див. Asunder: Earthbound).

Що VR, який ми зробили в нашому квесті — ми органічно прокинулися в живу гру, і виявилося гарне оповідання про боротьбу з штучним інтелектом. В кінці людство можна врятувати. Або ні. Ваш вибір.

Що ви хочете грати в віртуальну реальність?

Джерело: habrahabr.ru/post/225347/