Збір в один вечір Віртуальна реальність шолом своїми руками, з зображенням HD і відстеженням голови

У віртуальній реальності майже немає людей, які не чули про віртуальну реальність, і, ймовірно, всі вже чули про VR-гельмет Oculus Rift, який можна сказати, щоб стати стандартом для таких пристроїв. Також на ринку є рішення, які дозволяють використовувати екран смартфона діагоналлю 4-5" як екрана VR-окулярів, таких як Durovis Dive або ac проголошений Google Cardboard, який опустив бар демократичного входу в віртуальну реальність можна сказати всім, але, тим не менш, ця технологія не стала ubiquitous: не всі мають смартфону з правою діагоналлю, щоб використовувати той же картонний проект Google, купити навіть дорогий, але гідний пристрій, як Durovis Dive без будь-якого розуміння того, що робити з ним особливо, і, особливо так далеко, ця технологія не стала небажаним замовленням, яке цілком важливо для багатьох причин. Природно, найважливіший гальмівний, крім ціни, є звичайною ліньістю і вимиренням.

У цій статті я розповім вам про мій шлях до віртуальної реальності, описати докладний і практично вичерпний посібник з виготовлення шолома VR, використовуючи будь-який порівняно сучасний смартфон Android або планшет будь-якого діагоналлю, цей проект буде коштувати близько 5-8 годин роботи і 500-2000 рублів, залежно від ваших побажань і можливостей, і в кінці ви отримаєте дуже цікавий пристрій, який дозволить вам дивитися повно HD 3D фільми і фотографії, грати Android ігри і використовувати шолом, щоб грати ваші улюблені ігри ПК будь-якого ступеня сучасності. Так, відстеження голови та занурення VR.

Тому, якщо ви не злаєте, і ви хвилюєте, будь ласка, під кат, але я попередила, що стаття заповнюється трьома десятками «якісних» зображень, загальна вага 4 мегабайтів.

В останній статті про картон Google, читачі захоплювали таку просту і цікаве поняття – картонний шолом з парою об’єктивів, вставити смартфон і тушкути, але багато хто мав питання «як зробити інший діагональ», «як встановити планшет там», і, найголовніше, «Чому я не можу побачити цей 3D». Як власник 6.4′′ Sony Xperia Z Ultra смартфон, ці питання також зацікавили мене, особливо після мого друга прибув з посилкою зі свіжим виходом Durovis Dive, де, як картон Google шолом, ви можете встановити пристрої тільки близько п'яти дюймів по діагоналі, і він дав мені пару лінз, які він купив, щоб зробити свій власний шолом.

Аттемпт, щоб шпигувати мій смартфон на древній дайв не був успішним - щось, звичайно, було видно, але до 3D або навіть прийнятний малюнок був далеко, і віртуальна реальність і не запах. У той же час четвертий нексус встановлений в цьому пристрої показав хороші результати, але дозвіл на 1280x720 пікселів також не дозволяв повністю відчути занурення.

Так з смартфоном, парою лінз і деякими оптимізмами, я вирішив провести деякий час, зробивши VR шолом. Якщо у вас вже є схожий шолом, власний дизайн, Google картон або думка, і ви не зацікавлені в читанні мого досвіду виробництва - ви можете негайно продовжити опис можливостей для використання, я впевнений, що це буде цікаво для вас.

Інструменти та матеріали, необхідне обладнання для виготовлення шоломів
Отже, перше, що нам потрібно, є повноекранним смартфоном або планшетом з операційною системою Android, більш сучасним, кращим, в той час як діагональний, для самої частини, не важливо. Найголовніше – довга сторона екрану – вона не повинна бути набагато менше, ніж двічі відстань між вашими учнями, але також не повинна бути набагато більше – центр кожної половини кадру повинен впадати в центр учня, цей параметр регулюється підходом і видаленням лінз один від одного, і є підводні камені. Для довідки, що використовується в описаному шоломі смартфона 162 мм, а довга сторона 142 мм.

Друге, що нам потрібна лінза. Тут потрібно пам'ятати, що робоча зона об'єктива з мінімальним спотворенням знаходиться в центрі, а з відстані від неї якість зображення швидко падає, тому діаметр об'єктива повинен бути досить великим, щоб покрити без спотворення різниці на відстані між очима і центрами половинок каркаса, але не перевищити певну межу, щоб лінзи можуть переміщатися ближче один до одного або відштовхуватися, але так що зовнішній вигляд проходить близько до центральної області об'єктива. На малюнку нижче показана схема.

Я не опублікувати на тему вибору та пошуку об'єктивів, а в цілому оптична система докладно, оскільки проблематика описати цю велику тему в цій статті, є безліч варіантів, і я не знаю, які з них ви будете мати. У моєму випадку пару змащення скла були придбані в апаратному магазині на 160 рублів, це:

Під час тестів і початкових налаштувань було прийнято рішення розібрати свої тіла, і що сюрприз - в кожному такому гаснику була пара ідентичних (принаймні нерозпушуються голим оком) лінз діаметром 50 мм і товщиною близько 8-9 мм, з ними ми будемо працювати.

Насправді, щоб зробити шолом, вам знадобиться наступні матеріали і інструменти з найближчого магазину обладнання, в моєму випадку це був Leroy Merlin:

1,1 км Foam construction, середня щільність, 20 мм товщина - 0,5 м2, 60p на лист

2,2 км Поліетиленовий поліетилен, товщиною 20 мм - 0,8 м2, 80р на лист

3. У Рулетка з двосторонньої стрічки і лист мікроконструкційного картону 2 мм - 60p для всього

р.

4. У Широка гумка або пояс, можна з "Velcro" - 50p для всього

5. Умань Набір інструментів для малювання та різання матеріалів - 100p для всіх

6. Жнівень Скотч або в моєму випадку вініловий фільм в асортименті - 100p для всього.

Я покажу вам прямо, купуючи матеріали, не знаю необхідних витрат, але за оцінками на око, купивши один аркуш піни і поліетилену, повинен бути досить для 3-4 таких шоломів, і менших обсягів все це не було продано. Це не проблема, перш ніж розпочати роботу просто пам'ятаєте таку корисну майстерність - вирізати і розрізати сміливо точно половину матеріалу, не боятися викинути і спробувати знову - матеріали, вартість копійки, і зручність всередині шолома нездійсненна, тому краще відтворити частину зручніше, ніж закінчувати потім протирання поверхні або витискання, або навпаки, занадто вільний розмір отриманого поділу.

Далі, оптимізуючи свою діяльність, я розповість вам заздалегідь, що навіть перед початком роботи вам буде потрібно завантажити додатки і файли на смартфон, на який ви намагаєтеся і відрегулювати вашу оптичну систему.

Програми та файли для перевірки продуктивності
1.MX Player 1.7.28 - Цей безкоштовний програвач дозволяє відтворювати необхідні файли з бажаним співвідношенням сторін, а кодеком до нього, залежно від типу процесора

2,2 км Будь-які 3D відео файли, записані в режимі стороні, він може бути кіно, трансляцій і що-небудь інше, дивитися для SBS HD на мережі

3. У Якщо ви знайдете фільм у форматі SBS, ви знайшли це складно, є два великих гравців Go Show і SBS-Player - перший в безкоштовному режимі показує відкритий код мультфільму Elephant Dream, а другий може грати будь-які звичайні відео файли, щоб вони будуть відображатися в режимі SBS - це, ви не побачите 3D, але ви можете регулювати фокус і переміщення лінз, і всередині шолома ви побачите, як якщо ви переглядаєте звичайний фільм з дуже великого екрану.

4. У Звичайно, ви ще можете встановити будь-які додатки з цих списків і використовувати їх, але особисто я не знайшов цей варіант зручним для налаштування, але ви не повинні спробувати їх, щоб дізнатися, що ми говоримо про:
www.divegames.com/games.html
JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8

Таким чином, ви завантажили і спробували методи, описані вище, і обрали найбільш підходящі для вас особисто для швидкої роботи. Погодьте, що у вас є смартфон або планшет з 6-7 діагональними, двома парами лінз (можна спробувати одну пару, але моя схема ще двох, може бути невідповідності, використання на вашому розсуд), встановлених програм і придбаних матеріалів з інструментами. Перший етап стане виготовленням першої рамки для першої пари лінз. Я зробив її з піни, і в теорії, було б приємно мати центрую руку, навіть на бетоні, які вирізають розетки, і в цілому будь-який, такий як розсувний різак на дереві або навіть компас, підходить. Я не мав ніяких з цього на руці, тому потрібно було вирізати круглі отвори з ножем канцелярських олій Walter White, які, з діаметром лінз менше, ніж шахта, будуть повністю незрівняні. Отже, перша заготовка є рамою для двох лінз, як на малюнку нижче.

Для того, щоб зробити це, вам потрібно буде покласти смартфон на екрані таблиці, вигинати його, і приймати лінзи в руках, принести їх до очей, намагаючись знайти фокусну довжину. Необхідно прагнути до мінімальної відстані між обличчям і екраном, щоб він вписався в «пальці» і спостерігав ефект 3D. Якщо цей ефект не спостерігається, зміщений або спотворений, не варто розпадати, спочатку буде достатньо зрозуміти фокусну довжину, а точніше, кількість яких потрібно видалити лінзи з смартфона. Що про відстань між лінзами в цій парі? Це просто – знайти значення, що посередині між дистанцією між школярами та дистанцією між центрами половинок каркаса (половинка довгих сторін екрану). Наприклад, між очима у нас є 65 мм, і екран 135 мм, його половина становить 67,5 мм, тому потрібно розмістити центри об'єктивів близько 66 мм, для першого наближення це досить.

р.

Тепер після маркування потрібної відстані виріжте отвори для лінз. Приблизно оцінюючи щільність піни, я думав, що це було досить для сильної установки лінзи, якщо зробити отвір під ним діаметром трохи меншим, ніж сам об'єктив, я знизив круг на 2 мм в діаметрі, який відмінно збігається з припущенням. Ваші параметри можуть відрізнятися, але сутність така ж – роблять отвори трохи меншими. Вам необхідно посунути об'єктив неглибоко, я поїхав на 2 мм, нижче він буде зрозумілим, чому, добре, напевно, не потрібно згадати, що лінзи будуть приємно розміститися в одній площині, тобто ви повинні одночасно посунути їх.

Першим етапом є перекриття, тепер у нас є екранне розташування відстані і ми можемо рухатися далі. Пам'ятайте, що я сказав про дві пари лінз? Вони не можуть бути такими важливими в оптичному розумінні (актуально важливо), але є ненадійними для подальшої настройки. Скажіть, що ви встановили першу пару лінз, як описано вище, перетворили на смартфон 3D зображення (ігра, кіно, ваш вибір), і намагаються знайти об'ємність. Одна пара лінз не дозволяла мені це зробити. Але коли я приніс другу пару до очей, і після гри на дистанціях, я знайшов правильне положення - об'ємний образ відразу з'явився на екрані. Для цього потрібно одночасно перемістити лінзи відносно екрану, в площині паралельно до цього екрана і першу пару лінз, вгору і вниз і з боків. Знайдіть деталь у зображенні, який можна відслідковувати ефект паралаксу, орієнтуватися на неї і спробувати підключати зображення в кожному оці, щоб вони відповідали. Я не можу сказати вам, як прискорити процес. Я допомогла такої тестової стенду, тут нижня пара лінз вже в пінопласті і налаштовується на екран, а верхня пара, обрамлена поліетиленом, і кожен об'єктив окремо, перейшов перед очима, в пошуках "стерео", а під весь дизайн - екран на потрібну висоту:

Незабаром або пізно, ви отримаєте свіжі, соковиті, модні молоді 3D, але, завдяки впровадженню другої оптичної пари в схему, перша фокусна установка буде трохи втрачена. Не боятися, все, що потрібно зробити, знову переналаштувати фокус. Для цього вам спочатку потрібно зробити рамку для другої пари лінз, які вам просто налаштовують. Моя порада полягає в тому, щоб спочатку скопіювати перший кадр, скоригований на змінну відстань між лінзами, а потім візуально оцінити відстань між першою і другою парою лінз, після чого ви скоригували об'ємність. Це буде досить ока, і ця відстань повинна бути в порівнянні з товщиною матеріалу - добре, буквально, чи відстань між парами більша або менше товщини піни. Якщо менше - все просте, вам потрібно буде встановити лінзи в другій рамі трохи більш глибокої, за необхідною кількістю, якщо ця відстань перевищує товщину піни - можна просто закріпити першу раму з більш поглибленою стороною до себе, тому не доведеться будувати город прокладок між двома рамками. У моєму випадку я перевернув перший кадр назад, складав ці кадри з більш заглибленими сторонами один до одного, і посунув лінзи трохи всередині з кожного боку.

Отже, у нас є оптичний пристрій, який дозволяє переглядати 3D на екрані смартфона. Але, звичайно, ми пам'ятаємо фокус, який був змінений спочатку, вказавши другу пару лінз, а потім, перетворюючи першу пару на іншу сторону, тому фокус потрібно регулювати знову. Коли, простими рухами, ви вловите фокус, вам потрібно помітити цю дистанцію, і зробити піну підтримує таку висоту, яка кріпила ваш перший кадр над екраном - зображення в об'єктивах було зосереджено.

Тут я повинен сказати наступне, на мій погляд, важливе майно, я не впевнений у своїй природі, але я спостерігали її багаторазово в експериментальних предметах. Багато дій в житті вимагають багаторазового підходу, апроксимації та ітерації. Це, очевидно, не зрозуміло всім, але практично завжди цей метод працює, і дає кращий результат, якщо ви стежите за простим алгоритмом - спробуйте і покращите. Так з цим шоломом -- той же сюжет, можливо, перший раз ви не можете зробити праві дві пари рамок, наприклад, я переробляю одну пару тричі і другий два рази, і я вже знаю, що я збираюся зробити більше, тому що є ідеї для поліпшення. Але з кожною працею якість зросла і картина стала краще, тому якщо ви робили пару підходів, але ви «змащені» – не знеболюють, зробіть перерви і знову починайте. В результаті варто.

Невеликий скруч – якщо отримана заготовка (як я зателефоную блок двох пар об'єктивів і їх каркасів, зібраних разом) має хороший стереознімок, але фокальна довжина виросла значно відносно перших наближень, взяти заготовку навпіл в два кадри і грати з дистанціями, можливо, є більш оптимальним – можливо, вам буде потрібно повернути одну з заготовок назад, або, можливо, взяти їх від одного. Пам'ятайте, що потрібно досягти максимальної кількості корисних пікселів (або це буде неінформативним) і мінімальної відстані від екрана (або буде кумбером). Якщо у вас є красива, чудова фокальна довжина, і стереобаза з якоїсь причини не вдалося - ретельно вирізати піну посередині між лінзами ножем і подивитися - потрібно розширити їх, або наблизити їх ближче, і вже діяти відповідно до ситуації. По-перше, ви будете мати два заготовки, під кожну око - власне, коригуйте їх, і коли ви її отримуєте - приклеїте їх разом з двостороннім стрічкою.

На цьому етапі історія з об'єктивами закінчується, і зараз неважливо, чи ви зробили оптичний контур відповідно до мого варіанту, або з власних причин, то це не буде настільки важливо, що решта сюжету підійде для будь-якого варіанту.

Планування шолома
Знаходження загальної фокусної довжини з очей до екрану, ми повинні зробити коробку на його основі, і є ще більше варіантів, ніж на стадії лінз. Але, тепер у вас є «серце», а точніше, «іє» пристрою, а найскладніша його частина, потім буде легше. Повідомляємо, що вам вдалося зробити все вище правильно, і ви можете, поставивши очі на очі і розслабляючи ваш смартфон, впевнено дотримуватися 3D зображення. Зігравшись з цією демо-версією, ви, ймовірно, помітите деякі особливості розташування лінз і зручності окулярів, які особисто здаються вам найбільш затребуваною оптимізацією. Не обмежуйте себе занадто багато, оптимізуйте і покращуйте щось для себе, для вашого бачення, форми носа і черепа і так далі.

Наприклад, після виготовлення заготовки я кладу її на обличчя і зрозумів, що прикріпився до пінної цегли. Сервіси нульові, і цей шолом все ще надягається на голову на деякий час! Таким чином, при виготовленні коробки я спробував збільшити легкість носіння в той же час, як надійне і зручне розташування смартфона всередині. Позбулося позбутися від внутрішньої піни, а замінити її пінопластом, це на малюнку жовтого. Вона більш гнучка і дозволяє перекручувати форму в широкій межі, тому внутрішня поверхня шолома виконана з неї. Варто щільно приклеїти до обличчя в області очей і навколо носа, інакше ви постійно будете спостерігати за блювотою об'єктивів від дихання, негайно враховуючи цей момент. Зроблено ідею зробити цю частину з конструкції або купання маски, але вони не знайшли під рукою, тому я зробив це самостійно, проте, ви можете знайти варіант з готовою маскою більш бажаний, це з радістю і порадою. Я також вирішив зробити боки для шолома, що прилягає до голови.

514783.

Ще одним моментом варто пам'ятати, є вага смартфона і важіль, на якому він буде працювати, видаляючи тиск на підтримку. Моє ультраксперія зважає 212 грам, і необхідна відстань її знімається з особи 85 мм, плюс власне вага коробки - все це разом, я б сказав, що робить шолом комфортним з печерами. Він має один ремінець за ним, і ви можете побачити його на малюнку в кінці розділу, цей ремінець виготовлений з 40 мм-широкої гумки, яка тягне його досить щільно до задньої частини голови, але якщо екран був важче або важіль був більшим (прочитати фокальну довжину довше) він буде набагато важче носити шолом. Так власники пристроїв з більшою діагональною або вагою – раджу відразу подумати про схему монтажу на голові з другим, поперечним ременем з носа до спинки голови, а зручніше і безпечніше.

Також, на цьому етапі вам потрібно продумати про інший нюанс – вихід звуку. У мене є кілька пар навушників, як закриті, так і відкриті, є навушники-плуги і так далі, але після мислення я не побудував шолом навколо великих і комфортних Sony MDRs з великими вухами, і вибрав прості навушники. Можливо, ви будете критичні, щоб зробити шолом з прохолодним звучанням, в цьому випадку - вам потрібно відразу уявити, як саме ви будете артикулювати навушники, їх дуга і шолом з його кріпленням. У мене була така спокуса, яка швидко випаровується під час виступу, але я обов'язково повернеться до неї в наступному, поліпшена версія шолома, якщо я вирішив це зробити. У будь-якому випадку, вам буде потрібно отвір в тілі шолома, що відповідає позиції аудіо виходу вашого смартфона.

Так що у мене є цей пристрій на робочому столі, заготовка з злегка заготовленою внутрішньою поверхнею. Сидіння на обличчі він вже комфортний, вписується по ширині, і для її виготовлення я потрібний просто цей шаблон, вирізаний від обрізки піни, вигнутої у формі голови, він підійде з деякими редагуванцями до вершини і дна шолома:

До того ж ми знайшли фокальну довжину ока в декількох підходах. Тепер на правій відстані потрібно розмістити екран смартфона. Пам'ятайте, що екран слід позиціонувати так, щоб його горизонтальна вісь симетрії збіглася у висоту з явною лінією між учнями, але той факт, що вона повинна розташовуватися симетрично відносно особи - ви вже розумієте. У моєму випадку відстань між екраном і ближньою стороною окуляра була 43 мм, тому я зробив верхні і нижні поверхні піни, а також дві бічні вставки. Виявилося пінопластове вікно, яке, вказавши на екрані, вже можна використовувати для його призначеного призначення, тут було те, що шаблон, показано вище, був необхідний.

На цьому етапі було кілька невеликих настройок до фокусу і розташування смартфона, після чого - точний вимір результатів і різання зовнішнього, картонного корпусу. Він служить два цілі - він захищає досить делікатну піну від механічних пошкоджень, я досить легко натискав її пальцями під час початкових експериментів, мені довелося стежити за цим, а другий, і головна мета - це картон, який збереже екран в правильному положенні, натискаючи її на піну.

В результаті вийшов такий ящик, з кришкою на верхній частині, під яким смартфон приховує.

р.

Після намагатися на шолом до моєї голови, і побачивши всі сорти 3D, я замочував маленькі нюанси всередині шолома, і зробив кріплення - гумкою до голови. Це просто стібається разом з кільцем, і його приклеюють двостороннім стрічкою до картону, плюс він отримав срібну пальцю, яка була використана для заміни кисті. В результаті було щось схоже:

До речі, це зображення показує інший технічний отвір, який використовується для підключення кабелю USB, який нам буде потрібно пізніше. І це те, що шолом схожий на голову предмета, який дав об'єктиви для цього шолома:

Що сталося в кінці?
Габаритні розміри: 184x190x124 мм
Одноразова вага: 380 грам
USB вхід/вихід
3.5 мм роз'єм навушників
Корисна площа екрану 142х75 мм
роздільна здатність 1920x1020 пікселів

Тепер час, щоб перейти на програму частини нашої поїздки.

Доступні можливості віртуального шолома
Перегляд 3D відео
Перше, що приходить до розуму, перегляд фільмів в 3D. Це дуже проста і зрозуміла точка входу в віртуальну реальність, хоча більш строго кажучи, це досить поріг біля нього, попередній крок. Але для того, щоб не димінувати заслуги цього виду розваг, я інформую вам, що дивитися 3D фільми в отриманому шоломі є дуже цікавим і веселим. Я тільки бачив два кіно, тому я ще не втомився, але це дійсно добре: уявіть, що ви метр і половину від стіни ви шукаєте. Не перевертаючи голову, спробуйте об'єднати область навколо очей – це буде екран, доступний для вас. Так, є невелика роздільна здатність - кожен очей отримує тільки 960 x 540 пікселів з повнометражної плівки HD, але тим не менш, враження досить відчутно.

Щоб дивитися фільми в цій формі, вам знадобиться безкоштовний MX-плеєр з встановленим кодеком для вашого процесора, у мене є ARMv7 Neon, і фактично відео файл. Це легко знайти їх на всіх типах торрент-трекерів, технологія називається Side-By-Side або SBS для коротких, ось ключові слова, які ви можете безпечно шукати. Гравець має можливість регулювати співвідношення сторін відео, що є надзвичайно корисним для файлів SBS, які інакше розтягують вертикально до повного екрана. У моєму випадку я мав піти в налаштування – «екран» – «аспект» і вибрати «ручний» співвідношення сторін від 18 до 4, інакше ви отримаєте вертикально витягнуті зображення. Я спробував шукати інших гравців з подібною функціональністю, не знайшов, якщо ви знаєте – додайте до скарбниці знань.

73444641 (Багато)

В цілому, я не маю нічого більше, щоб додати в цю точку - звичайний 3D-кінотека перед вами, він дуже схожий на прийом до фільму, або дивитися на 3D-телевізорі з полярними келихами, наприклад, але в той же час є відмінності, в цілому, якщо вам подобається 3D - ви повинні спробувати VR шолом.

Android програми для Дівичів та подібних систем
Вся історія почалася з цієї точки. В принципі наступні три посилання показують практично всі можливі програми Android в даний момент:
www.divegames.com/games.html
JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8
грати.google.com/store/apps/details? id=com.google.samples.apps.cardboarddemo

Що потрібно для комфортного смаку віртуальної реальності? Очевидно, що джойстик або будь-який інший контролер, наприклад, бездротова клавіатура. У моєму випадку з смартфоном Sony, природний і логічний вибір є рідним і рідно підтриманим контролером з PS3, але так як у мене немає цього вручну, і був хороший старий Genius MaxFire G-12U, я додав адаптер від мікро USB до USB, зачепивши до смартфону, і навіть не дивно, що він відразу почав працювати в інтерфейсі пристрою і окремих програм.

Навушники також будуть потрібні, тому що занурення в віртуальну реальність без звуку буде неповним. У мене є звичайні заглушки, і ви з'ясуєте його для себе.

Що слід очікувати і що не слідувати за заявами, представленими в цьому розділі? Справа в тому, що всі додатки в цілому, які написані для андроїда на тему віртуальної реальності, дуже страшні, щоб покласти його злегка. Якщо ви запускаєте їх без шолома і намагаєтеся, добре, дивись, що це вірність, то існує ймовірність того, що шолом не хоче купувати або зробити. Вони відверто дуже сирі і квадратні, і нічого зайвого.

Але. Коли ви кладете голову в шоломі, речі стають дуже різними, і особисто, я, скептично все, ніколи не вірить, але це.

Головне, щоб розглянути – відстеження руху голови. Навіть якщо це погано вдається, або сповільнюється вниз, це абсолютно нове і невідоме поле для відчуттів, повірити мене, перед появою шолома ви не відчували нічого подібного дуже довго, так як дні пригоди з кулачками в горах, прогулянок на дні океанів, ночівля залишається в лісі і інших масових вбивств, які ми любимо. Келмет забезпечує абсолютно нереальне почуття реальності, вибачте для пунта, і будь-який, навіть найщасливіша графіка буде здаватися цукерками всередині нього, в цілому, я повинен сказати - якщо вам подобається грати ігри, або відчути новий - пристрій шолома для вас.

З власного досвіду: уявіть, що ви, в 1998 році, і, скажете, польська відеостудія виробництва ігор, зробила демо, в якому ви приземлилите на місяць, пройшовши з модуля, побачив канонічний американський прапор, схожий на картон, прибиваючи на палицю, застрягти в землі, і над прапором в небі напис в надзвичайно бідному шрифті «Гарячі інструменти, є 3 шт зліва». У цьому випадку графіка дуже простих елементів, де монотонно скопійовані зоряне небо і квадратно-повторний грунт під ногами займають 98% корисної площі екрана, а десь можна побачити пару пікселів тих «інструментів», які ви знайдете. Не дуже. За 10 хвилин ви зможете побачити їх. Просто перейдіть. місяць. Немає звуку. Повторні спрайти. Немає дії на всіх.

Скільки секунд видали цю гру з вашого комп'ютера або смартфона? Точно. І в шоломі це диво дозволяє відчути девастацію і самотність тільки на планеті. Ні дівчині. Я знайшов себе 15 хвилин в гру відчайдушно боїться, що я був наодинці, під капюшоном зірок, і що робити був абсолютно невідомий.

Більш-менш однакова історія з усіма іншими іграми і додатками. Вони скваліді, вони круті, але вони всередині шолома - вони надсилають вас назад 15 або 20 років, і вони надсилають вас назад до самих ігор, які ви грали, а не ігри, які ви витрачали час, граючи. У мене є одне питання для розробників – чому не єдина гра з повною історією для цього сценарію? Єдина гра дозволить зберегти ситуацію просто неймовірна, тому що зараз показує люди віртуальної реальності на андроїд, особливо тоді, щоб показати і нічого, всі з бронюваннями «це демо, ви не можете стріляти тут», і «все, вся гра пройшла, так, через 4 хвилини». До речі, майже всі ці додатки написані в Unity, чим більше дивують їх низький рівень або я не можу шукати.

Але ви все ще не слухаєте мене, спробуйте самі, і розкажіть свою версію, я зацікавлений. І з посиланнями, я буду вмирати. Наприклад, я навіть встановив демо з frenzied title Туалет Simulator. З.

Невелика ВеликодняНасправді, Durovis Dive сайт має посилання на Quake 2, демо-версію гри, яка встановлюється на андроїд і має можливість відображати SBS, внизу цієї сторінки - докладні інструкції про те, як це зробити. Єдине, що не працює в автоматичному режимі, є те, що окремий архів не був розпакований, тому буде посилання на дзеркала в налаштуваннях гри, потрібно передрукувати одну з них в браузер на робочому столі, завантажити самовихідний архів, витягніть pak0. pak файл звідти і покласти його в каталог гри, встановленої в телефоні, у мене це називається baseq2.

Після цього Q2 було запущено без проблем – це працює дуже швидко, і все добре видно. Він був страшний після всього 30 секунд, просто холодний на хребті, але я не буду описувати далі, спробувати його самостійно. Знімок екрана не працює, на жаль, і джойстик працює так далеко тільки в режимі «wander», не можна стріляти, вам доведеться підібрати налаштування.

Таким чином, вся ця неоднозначність розробників Android (вставка розробників Android!) привели мене до ідеї - добре, для Android немає ігор - спробуйте настільний комп'ютер, запам'ятовуючи основні переваги віртуального шолома - величезний екран з зануренням в образі і відстеження положення голови, і спробувати не втратити їх.

Підключення до комп’ютера як VR
Щоб бути чесною, ідея такого з'єднання з'явилася відразу, але не було ідей, що і для чого робити. Таким чином, під час малювання, різання та склеювання деталей, по дорозі я подумав про те, де отримати інформацію про те, як виводити зображення з комп'ютерної графіки карти, при передачі відстеження голови, тобто дані гіроскопа та акселерометра до комп'ютера. І все це, бажано, з мінімальною затримкою.

І ви знаєте, є розчин. Він складається з трьох етапів, кожен з яких ми розглянемо окремо, і спочатку описатимемо параметри роботи, а потім проводимо через ті, які не працювали в моєму випадку, але може бути корисним для вас.

Створіть вихід 3D на комп'ютер.

Виявилося, щоб бути відносно простим, але не знаючи відразу, ви можете втратити. Таким чином, ідеальний комп'ютер, який дозволяє відтворювати повноцінні 3D ігри в форматі стерео вихід має графічну карту на основі звичайних NVidia або ATI чіпсів, більш сучасний краще, і, дуже важливо, драйвери можуть налаштувати довільну роздільну здатність. Якщо у вас є ноутбук (мирий випадок) або така графіка карта, драйвери якого не підтримують довільні дозволи - зображення в шоломі буде подовжено вертикально, і можливо рішення, небезпечне і досить важко - вкопати в реєстр і призначити дозвіл там. Ваші варіанти, знову, тепло вітається!

В цілому, вам потрібно буде встановити версію драйверів для графічної картки, яка підтримує довільні дозволи. Якщо ваш смартфон і ваш монітор мають 1920x1080 пікселів на екрані, то все дуже просто - в налаштуваннях відеокарти потрібно створити довільну роздільну здатність 1920x540, а потім застосувати його до монітора. Ви побачите, як робоча зона екрана стала меншою і розташована в середині екрана. Якщо картина на екрані така, то ви зробили це правильно:

397183.

Отже, все було протестовано на звичайному, але потужному настільному комп'ютері з картою графіки NVidia та останню версію драйвера. Важливо, щоб умови зустрілися - коли ви починаєте гру в режимі стерео, зображення на кожній половині кадру не було подовжено.

Друга річ, що вам потрібно, щоб завантажити драйвер 3D - який має повну тестову версію для періоду двох тижнів, і дозволяє виводити тривимірні зображення на периферичні пристрої в довільних конфігураціях, а також бічних, і верхнього знизу, і анаглиф, в цілому, що ви хочете.

Встановіть звичайний спосіб, запустіть утиліту TriDef 3D Display Setup і виберіть варіант Побічній стороні, тепер коли ви починаєте ігри з цього драйвера - вони будуть в режимі стерео "вчитель очей - половина кадру". Якщо у вас встановлені ігри, то ви можете відкрити програму TriDef 3D запалювання та пошук встановлених ігор, ярлик до вашої гри з'явиться у вікні - voila, ви можете використовувати його.

Я не мав ніяких ігор, встановлених, тому я поставив Steam на продаж і купив Портал 2 за 99 рублів. А потім є точка, щоб бути в курсі - драйвер, що обслуговує стерео вихід, може виводити стерео з будь-якої гри, яка має можливість запустити в повноекранному екрані, але не може створювати вихід для вікна, площа якого менша, ніж розмір робочого столу. Згадайте цей момент, нижче він стане критичним, як червоною ганчіркою в бульб.

В цілому, якщо драйвери встановлюються і налаштовані, гра придбана і запущена, і все це виглядає на екрані:

Ми можемо перейти на наступний етап.

Перемістити зображення з комп'ютера на екран
Є кілька способів, і судячи численними іконами на ринку - програми, які дозволяють перенести необхідні - не так багато. Я був «люкі» до того, як я знайшов зручний і відповідальний додаток, я спробував кілька інших репресивних і фруструючих ремесел від Google Play, і я бачу, що будь-який лаг дозволений там. Я провів більше часу пошуку і налаштування додатків, ніж створити пристрій. Що ще, один з додатків повинен бути придбаний, і це буде відмінно, якщо це не було всього. Але все для того, щоб вам обов'язково потрібно локальне підключення Wi-Fi між комп'ютером і смартфоном.

Ви також повинні мати хороший і швидкий "відкритий робочий стіл", який не ввійде з вашого облікового запису робочого столу, коли ви ввійдете через пульт дистанційного керування. Ця програма виявилася безкоштовною Splashtop, а також була знайдена і напівпрограшна iDisplay.

Те, що оплачено - все добре з ним, тільки це не дозволяло екрану вирізати зверху і нижче, щоб бути розміщені рівно посередині дисплея, тому мені довелося відмовитися, але в цілому він добре працює, був навіть огляд на хаб, з якого я отримав його. Але Splashtop добре працював, щоб покласти його.

Всі програми цього типу працюють приблизно за такою ж схемою – потрібно завантажити і встановити версію для робочого столу, а версія ресивера для смартфона. Я думаю, що не буде проблем з цим, тому я не буду описувати ці процеси, є речі для п'яти хвилин тамбуру - завантаження, встановлених, зареєстрованих, налаштованих, підключених. Єдине, що я згадую, що вам потрібно буде перейти до налаштувань і вказати, що ваш бездротовий зв'язок потрібно використовувати локально, для якого вам потрібно вказати IP вашого комп'ютера в версії Android явно, ця адреса ви можете знайти з вбудованою утилітою в командному рядку. Насправді це всі налаштування, все повинно вже працювати, тут, наприклад, скріншот від смартфона поточного моменту:

Якщо ви запустіть гру під утилітою 3D запалювання, вона з'явиться на екрані смартфона одночасно, як це відбувається на моніторі. Або ні. Тому що тут змащує найгарячіший водоспад нашої історії, і так, ви будете сміятися стільки, скільки я сміхався. Дивитися на sleight of hand: драйвер, який дає стерео картину з гри, вимагає fulscrin (якщо ви обираєте режим «в вікні» - стерео не буде працювати, буде нормальний старт гри), а програма доступу до настільного комп'ютера від смартфона shouts «Я не можу запустити повноекранний, шкода, так, на всіх», і може тільки показати робочий стіл і вікна на ньому.

Отже, найбільша точка. Найімовірніше, ви зможете грати в будь-які ігри, які працюють в режимі «вік без рам». Я не знаю напевно, чому і де такий режим в іграх є, з цієї причини, або з якоїсь іншої причини - але він був, хто виявився, щоб бути сальвація: з одного боку, він обманює робочий стіл, і каже йому, що він запустив гру на повноекранному екрані, а з іншого - формально дає смартфон тільки вікно, хоча без рам і розгортається на повноекранному екрані. Це випадок, коли вовки подаються і вівці ціле.

Я був удачливий, що Портал 2, який я скачав з Steam, виявився, щоб гра, яка підтримує всі три режими запуску. Таким чином, ви повинні перевірити на свій розсуд, які ігри будуть працювати таким чином, і що не буде.

Тепер ви можете запустити гру і приводити її в шолом. Але, як кажуть, що картина буде неповною, якщо не було ніякого відстеження голови.

Відстеження голови
Для чого я привітав вас. Я не хочу заперечувати вас, цей елемент є найбільш складним і погано вивченим, однак, не варто розпадати. Проксимус

Перша думка полягала в тому, що "розбирання" Oculus Rift SDK або SDK Durovis Dive, користь джерела в відкритому доступі. Можливо, я повинен зробити це, але я не програміст, і я не розумію його. Таким чином, мої очі перетворилися на готові рішення, які передають позицію смартфона на робочому столі. Як виходить, є просто величезна кількість програм, які нібито можуть зробити це. Судячи описами, практично все. І знову я пішов через десятки програм з солодкими обіцянками, і насправді це було ще більш страшним, знежиренням і невірним, ніж пройти через програми, щоб відобразити зображення на екрані смартфона, і що там, ще більше, ніж ці демо-ігри для животі, які я описав вище. Якщо ви ловите хвилю розчарування на цьому етапі, то це все, щастить шолом. Тим не менш, була виявлена необхідна (з бронюванням) програма. Але перш за все, ложка дьогості - нік, UControl, Остаточний Моус, Остаточний Gamepad, Датчик Моус - все це не підходить. Особливо перший в цьому списку - опис говорить, що Monect Portable забезпечує режим.

Режим FPS - Використання гіроскопа, щоб прицілитися так само, як справжній пістолет у руці, ідеальна підтримка серії COD! В кінці я купив його за казкову 60 рублів, яка виявилася неправдивою. Такий режим в додатку просто не існує! Я сердився.

Але перейдемо на успішні варіанти. Вам потрібно буде завантажити хост і клієнтську версію програми DroidPad. Вона була, яка при налаштуванні одного з режимів, дозволила зробити необхідний, і перенести параметри датчиків в режимі реального часу через бездротовий доступ. Алгоритм це – встановити програму на робочому столі і в смартфоні, запустити його на смартфоні, вибрати режим «Музей – за допомогою нахилу пристрою», а потім запустити свій настільний варіант.

Якщо все зроблено в такій послідовності, з'єднання потрібно заробити, і voila – ви керуєте курсором миші на екрані комп'ютера! Це брудний і брудний так далеко, але чекати, давайте встановити його. У моєму випадку, в версії Android програми, скріншот вікна налаштувань виглядає так:

Ви можете вказати назву пристрою, але краще не доторкнутися до порту - він працює за замовчуванням, і краще не доторкнутися до того, що працює ще. У настільній версії все трохи складніше, настройки такі, але вони ще повинні бути оптимізовані, тому використовувати тільки як керівництво, не більше:

Р

Ось настройки X і Y осі на екрані комп'ютера, і міцність датчика з телефону. Як саме ця робота для мене так далеко не чорна коробка, оскільки розробники програми не надають ніяких документів, тому я надала інформацію як це. Я повністю забув, щоб додати, що в моєму смартфоні я маю програму, яка контролює запуск додатків в ландшафті або портретній орієнтації, і всі додатки, які були протестовані для цієї венчурної програми = були протестовані в режимі альбома. Додаток називається Rotation Manager, і смартфон глобально відключений екран.

Налаштувавши ваші додатки відповідно, вам доведеться підключити смартфон до комп’ютера відповідно до алгоритму, описаного раніше (У мене є будь-які невідповідності з зазначеним замовленням призводить до завершення програми), а, утримуючи смартфон у руці, оскільки він буде розташований всередині шолома, намагайтеся регулювати параметри - по черзі налаштовувати настільні слайдери і натиснути кнопку "Calibrate" у вікні версії Android. Я скажу прямо - після досить короткої спроби я зумів регулювати кути і стає відносно делікатно, але потім, настроювання більш точно, я знімав ці налаштування без мислення фотографування їх, і ті, які зараз в скріншоті - це тільки наближення до попередніх, які ще краще почуватися. Ще одна точка полягає в тому, що всі ці слайдери дуже чутливі, і утримуючи смартфон в одному положенні так, щоб він не видалив курсор довільно незручно, тому ви постійно повинні зламати підключення і налаштувати, потім з'єднати і перевірити. Після того, як інформація в статті про цю тему буде оновлено, але з поточними налаштуваннями - всередині ігрового світу вона виглядає дуже ефектно.

Так, як це відчувається? На даний момент у мене є портал 2 ігор, встановлених для браку часу і безкоштовного HAWKEN робот-шутер, пропонованих стейк. Що стосується порталу, ви швидко поповнюєте навколишню атмосферу і звуком, і занурення настільки сильний, що нічого не порівняти з, крім того, що збірка перед комп'ютером 10 років тому в чотири ранку, про те ж гостро сприймається. Але якщо була втома і темрява навколо, то шолом трохи відрізняється, більш яскравим ефектом такої ж присутності. Але друга гра, де ви сидите в канонічному "людоїдному роботі" - дивилися. З шоломом на голові, реальність, проведена на поверхню шолома в грі, стає ближче, тепліше і легше. Чудово швидко.

Не припустимо, що відчуття, викликані VR шоломом, будуть однакові для всіх, але для всіх «гуіне свиней» можна впевнено сказати, що абсолютно кожен цінував цей пристрій, відгуки виключно позитивні і цікаві. Тому я рекомендую вам провести один день, зробивши цей шолом, і оцінити його самостійно. Моя особиста мета була оперативно задовольняти свою сировинність, не витрачаючи гроші або час очікування, за все, що я витратив близько трьох днів пошуку і налаштування, і тепер перед вами батон, вже в стисненому вигляді.

І я вирішив, що я, швидше за все, зробив другу версію цього шолома, з незначними вишуканостями і вдосконаленнями, а потім придбати свіжий споживчий варіант Окулус Ріфт. Дуже цікавим і інформативним.

Я дійсно шукаю нові додатки для Android, і в частині цієї статті написано з надії, що хтось з розробників буде зацікавлений і дасть деяку інертність до загальної громадськості. І, невелике бажання – якщо ви знаєте будь-які програми і рішення, які я не згадував, але б розширити якість статті і підвищити продуктивність пристрою – писати про них в коментарях, і я обов’язково додаю цінну інформацію до статті, для майбутніх поколінь.

TL;DR: стаття описує швидкий і якісний спосіб виготовлення віртуальної реальності шолом на основі смартфона HD або планшета з android на борту, повну покрокову інструкцію та загальні принципи цього процесу, а також описує основні доступні методи використання отриманого шолома: перегляд фільмів в форматі 3D, ігри та додатки для андроїд, а також підключення шолома до комп'ютера для занурення в реальності настільних ігор 3D.

Джерело: habrahabr.ru/post/228501/