2558
Рукавички віртуальної реальності з картону, акрилу та пластику
У першій конференції I/O Google розкрив свою версію кнопок віртуальної реальності. В принципі схеми таких окулярів тривало в Інтернеті (наприклад, FOV2GO). Тим не менш, схема хлопців з Google виявилася простіше, ніж аналоги, і вони також додали чіп з магнітом, який працює як зовнішній аналоговий кнопка. У цьому пості я поділю свій досвід складання віртуальних окулярів віртуальної реальності на смартфоні: Картон Google з картону, відкритийDive з пластику, і склянки, що подаються на акриловому лазерному різак.
Матеріали
- Картон. Я використовував непотрібну коробку ноутбуків. Ще один варіант - замовити улюблену піцу або купити картон в спеціальному магазині (Ви шукаєте мікрокоругований картон Е на замовлення).
- Велкро. Купити в будь-якому магазині швейних виробів. Я взяв стрічку клею Velcro на 100p. Ця стрічка досить пари для 10 точок.
- Магніти. Якщо ви не плануєте використовувати API Google. Сам Google рекомендує приймати 1 нікель і другий феромагнет. У нашому інтернеті магніти в об'ємі в спеціалізованих магазинах, але я був занадто ледачим, щоб чекати замовлення. В результаті в одному магазині я взяв набір магнітів для кріплень, однак, вони не працювали ідеально для мене. Вартість 50p для 3 магнітів.
- Об'єктиви. В цілому рекомендується приймати лінзи 5-7x, діаметром 25 мм, асферним. Найпростіший спосіб взяти з собою змагнітач з двома лінзами, такими як Veber 1012A, дешевше, ніж покупка 2 ідентичних. У мене була рука тільки збільшувач 30х з двома лінзами 15х (наприклад, збільшувач я взяв на ринок на 600 рублів). Незважаючи на збільшення, виявилося добре.
- Гума і карбін. Вам буде потрібно, якщо ви плануєте використовувати картон як окуляри, а не утримуючи їх весь час. Я купив в одному магазині швейних виробів ще 100 рублів 2 м гумки і пару карбінів.
- Пілінг. Так що окуляри не впадуть в обличчя, варто записати в місця контакту з піною. Використовується стрічка для утеплення вікон. Ще 100 рублів на будівельний ринок.
Остаточна ціна матеріалів: 400-1000p в залежності від лінз.
Інструменти
- Нож канцелярії.
- Термоклей (гумка). Кращий невеликий.
- Штамплер або голкові нитки.
- Перейти на сайт Google Cardboard і завантажити схему вирізання. Якщо у вас раптом є лазерний різак на руці, ви можете нарізати його. Якщо ні, то роздрукуйте на принтері і виріжте на контурі.
- Давайте отримай велкро. На додаток до двох Velcros в оригінальному, я додав один на ліву сторону, щоб зберегти структуру від поширення. А також приклеюємо два Velcros з боків, на які приклеюємо гумку для кріплення до голови в майбутньому.
- Вставте лінзи, магніт і складіть структуру.
- Набір 2 штук гумки на Velcro. На одному кінці вставте карбід на фіксовану відстань (на гумці я зафіксував її степлером :). З іншого боку беремо гумку з запасом і закріплюємо другу частину карбіду з можливістю регулювання довжини.
- Успіх
Але після введення програми я знайшов, що в цій формі мій кнопка не працює. Щоб активувати прес, я повинен прийняти магніт в руці і приводити його прямо на ліву сторону телефону, хоча навіть це те, як він працює кожен раз. Підпишіться, що ви робите все правильно – при дотикуванні, має бути сенс магнітного поля, який злегка відштовхує магніт від телефону.
Може бути, тому що я взяв магніт, який був занадто слабкий. Може бути, тому що моя модель Galaxy Nexus не зазначена як підтримується Google. Тим не менш, демо працюють, кнопка натискається, hurrah!
Якщо ви хочете мінімально запарити з складанням і у вас є 3D принтер (або достатньо грошей для замовлення друку), то цей варіант для вас. : Я надрукував модель з Thingverse. Існує кілька аналогічних варіантів віртуальної реальності.
Я замовив друк з лабораторії тривимірного друку, вийшов близько 3000p.
Всі матеріали з картону актуальні для цих окулярів, тому кінцева ціна тег досягає майже 3500p.
Пластикова модель складання
Ми одягаємо лінзи, приклеюємо піну, беремо звичайні офісні гумки для кріплення телефону. Ви ще можете пінопластувати всю поверхню зовні лінз, після чого ви не будете турбувати світло від смартфона. Більші лінзи також можна вставляти в ці окуляри.
Ще один варіант: вставте лінзи з радянського стереоскопа. Для цього вам доведеться трохи змінити кріплення, замінивши круглі отвори прямокутними. Варіант з стереоскопом досить зручний, але він має мінус - робоча зона менша, зображення обробляється зверху і нижче.
У мережі з'явилася чудова схема окулярів, які вирізати на лазерному різак. Не думаючи двічі, я вирішив замовити їх різання в одній лабораторії. Вони не мали фанери в той час і я запропонували вирізати з чорного акрилу. Вартість різання разом з матеріалом виявилася близько 800p.
Крім об'єктивів, гумок і піни, вам буде потрібно близько 20 шурупів з горіхами 3-4 мм для складання (автомат моделі передбачає використання 4 мм, але у мене їх ледь вводилося і я взяв 3 мм).
Залізо, остаточна версія була ще краще 3D принтера. Спочатку окуляри світліші і більш компактні. По-друге, матеріал плавний і приємний на дотик. З мінусів акрил є досить крихким матеріалом, і такі окуляри не можуть вижити падіння.
На жаль, контент для таких окулярів ще досить невеликий. Ви можете спробувати грати з потоковим передаванням, як описано в останню статтю на Habre. Google Play має прості додатки, які підтримують DurovisDive та Cardboard демо. На мій погляд, варто зібрати окуляри зараз, якщо ви хочете писати щось себе. Android має SDK з Google Cardboard. Під Unity є плагін DurovisDive, працює з Android та iOS. Якщо у вас є WinPhone8, то в DevCon 2014, серед інших речей, я розповів вам, як запустити простий віртуальний додаток реальності під Unity на WinPhone8, дивитися з 14-ї хвилини.
У вас є хороший дайвінг! :
Джерело: habrahabr.ru/company/mailru/blog/232489/