Ворота Першої світової війни.

Він не пам'ятає свого минулого, щоб відновити його.

Добрий день, дорогі японські. Сьогодні хочу розповісти про шоломи. Зараз важко уявити сучасний солдат без цього шолому. Я не буду йти в історію і пам'ятаю шоломи давніх воїнів, але хочу розповісти про шоломи Першої світової війни, адже насправді шоломи, які майже впадали в жорстокість, повернулися знову і стають невід'ємною частиною військової техніки.

Ви знаєте, я довго думав, де почати? більшість країн на початку світової війни іноді були блискучими ідеями. Так що я збираюся розповісти про союзників першим, а потім шоломи Трикотового Альянсу. На фото Будь ласка, не порушайте. Я покажу вам про закінчення, але для амбулаторного, я скажу, що пост закінчиться турецьким шоломом.

УВАГА! Для всіх мега-спеціалістів, які не люблять, я дзвонив шоломи, і шоломи- шоломи, вони кажуть, що потрібно правильно говорити, як вони навчалися, хочу сказати одне! Я не був, я не навчався. У моєму житті я тільки зношений GS-3 і GS-7. Отже, якщо є щось сказати в суть, будь ласка, і чіпляючи слово порожній.

Так нехай стартує.

127869.

Почати з Франції.
На початку Першої світової війни французька армія була обладнана тільки стандартними ковпачками, які не пропонували захист від ворожого вогню. Однак з настанням траншейної війни головні травми стали серйозною проблемою. Таким чином, в 1915 році був розроблений шолом, який захищений як від фрагментів оболонок, так і шраплону (для яких встановлена рефлекторна кришка вздовж осі шолома). Генерал Август КСНУМКС, КСНУМКС в історії він пішов як шолом Хадріана м1915. Келмет складається з чотирьох частин: вініфферичної стирання шолома, переднього і задніх в'язнів (як з гострими викопаними краями) і гребінця, що охоплює вентиляцію і посилює захисні властивості шолома. Так як шолом доведено, що досить ефективно проти шрапнека, дешевих і простих у виготовленні, і зважився менше, ніж аналогів, створених в інших країнах, до кінця світової війни його використовували майже всі війська французької армії, а також деякі з американських одиниць боротьби з Франції, і польських сил Блакитної армії Джозеф Холлер. Крім того, було прийнято в Бельгії, Греції, Італії (в тому числі тих, які виробляються за ліцензією), Російської імперії (і пізніше в СРСР), Японія, Люксембург, Мексика, Марокко, Перу, Польща, Югославія тощо. (Всього лише 20 млн. голів було виготовлено у Франції.) Однак, за даними деяких звітів, через практично не захист кулі, ці шоломи були серед перших частин боєприпасів, які кидають солдати на полі бою.
Це Адріан шолом.

Росія.
Перший сталевий шолом з'явився за масою в квітні 1916 року. Спеціальні бригади російських гвинтівок відправили в Францію для боротьби з західним фронтом. У багатьох способах обладнання цих бригад проводилося французькою, серед інших речей, ці підрозділи отримали французьке шолом Хадріана, єдиною відмінністю якого стала наявність переднього герба з зображенням герба Російської імперії. У середині-1916 р. Санкт-Петербург поставив наказ на виготовлення 2,000,000 гадріанських шоломів, але тільки 340,000 одиниць були доставлені в Росію до кінця 1916 р. У Росії ці шоломи були відомі як М 1916.
У 1917 році уряд поставив наказ на виробництво шоломів у Фінляндії на заводі «Солберг». Helm Solberg m17 (Я не знаю, як писати Sollberg або Solberg, в різних джерелах, написаних по-іншому) був модернізований шолом Адріан, але в російській армії ці шоломи насправді не отримали, тому що ми почали революцію.
Фотозвіт - Sollbergh M17 шолом

На фото банерна група амортизатора 8 армії в шоломах Sollberg M17

Р

Англія.
У липні 1915 року War Department обрано John Leopold Brodie для виробництва. Броді сталеві шоломи, War Office шаблон Товщина 0,9 мм. Зважування шолома 950. Фарба в хакі. До шоломів часто застосовуються емблеми деталей. До країн Британської Співдружності: Австралія, Південна Африка, Нова Зеландія та ін. А також: Португалія, США, Норвегія та ін. Під час війни було виготовлено 7 млн примірників.
Фоторепортаж - Бродий шолом

Італія.
Як я писав вище, італійська армія на початку війни була обладнана французькими шоломами Хадріан. пізніше уряд зробив спробу регулювати виробництво сталевих шоломів шляхом спрощення дизайну. Не вдалося додавати пір'яні сливи до шоломів... З алюмінієвих (церемоніальних), але крім параду вони не використовували.
Італійський і німецький піхотинець з Першої світової війни.

Німеччина.
Але Німеччина підійшов справу дуже ретельно.
Капельгельм.
Німеччина почала війну з Пікелем (який був прийнятий на початку 1842), спочатку в Пруссії, а потім в інших німецьких державах. Основа шолома була виготовлена з укріпленої шкіри з металевими вставками, зазвичай сріблястими або золоченими (для офіцерів). Однією з особливостей пікелем є шипка на шоломі.
Всі шоломи, виготовлені для німецької піхоти під час 1914 року, були виготовлені з шкіри, але поступово запас шкіри в Німеччині почав виснажувати і країна мала шукати замінники ersatz. З пресованого паперу були навіть шоломи.
Перший Світ Війна показала, що цей шолом не дуже хороший, оскільки шкіра погано захищена від шраплону і шрапелю. Крім того, походи на шоломі подарували противника, де солдати, і хіпки ворога часто загорнуті на косах. З'явився спробу вводити пікелем з шпинделями, видаленими і захисним корпусом, але це не змінило ситуації.
Переглянуто вище - одна з останніх версій.

Гадський шолом.
У 1915 р. Генеральний збір командованих військ в лижах, біля кордону Швейцарії. Загалом було здивовано кількість ран на голову своїх підлеглих в дуже тихому розділі фронту. Він розробив і виготовив власний шолом.
(Відрізняються дані, деякі джерела говорять про те, що загальний оплачується з власної кишені і подав його солдатам, а інші джерела говорять про те, що компанія для виготовлення цих шоломів належить йому і загальним дуже добре лоббіне для придбання цих шоломів армією, що приніс йому значний дохід.) Особливістю дизайну було те, що загальний спробував зробити захист очей. 1,500 такі шоломи виготовлялися, але з приходом М16, більшість з них розтоплювали.
Зображений є бійцем, що зношує шолом

М16.
У 1915 році під керівництвом військового лікаря професора Фрідріха Шведера та професора серпень Пиво, розпочато розробку сталевого шолома. Вивчивши рани голови і причини, що викликають їх, були зроблені різні прототипи, які були протестовані на тестовому сайті. У 1916 році був прийнятий сталевий шолом M16.
Перша невелика партія М16 вступила в війська біля Вердуна. З'явилася різка зменшення травм голови, що призвело до масового виробництва М16 і повного зміщення Пелегельмів.
Однією з особливостей М16 була невелика роги на шоломі, яка викликала безліч жартів і карикатур про рогустість німецьких солдатів (поки німецький солдат бореться з дружиною, викладання його роги, і так відомо, що роги будуть підніматися навіть через шолом) від ворогів Німеччини. По суті, ці роги на шоломах – це спроба науковців захистити солдатів у новій траншейній війні. Не вдалося збільшити броню і зробити шолом придатним для повсякденного носіння, тому було розроблено навісну бронювальну пластину, яка була вішалка на шоломі під час траншеї. броньована пластина, яка привертає до ріжок і була приваблена шкіряним ременем. Уся комічна ситуація полягала в тому, що шоломи виготовлялися в різних розмірах, а бронепластинна пластина в одному, тому для надійного кріплення бронепластинної пластини на невеликих розмірах шолома, виробник збільшило роги. У зв'язку з тим, що менше солдата носила шолом, чим більше рогів він мав.
Ідея броньованої пластини була надзвичайно невдалою. Так, шолом з бронепластинкою спокійно звідти удару муфти в діапазоні, але на практиці куля не проникла голові солдата, але зламала шию.
Під час війни було вироблено понад 7 млн шоломів, деякі з них боролися на початку 45 років.
На фото М16 з броньованим пластиком на передній частині шолома.

кв.м.

M18 кавалерія.
Цей шолом не мав власної позначення, але був використаний в армії і отримав «популярні» імена. Так, як «кавалріманський шолом», «Комунікаційний шолом»
Відмітною особливістю цього шолома було те, що він мав біля вуха було вилучено частину «спідниці», яка поліпшила маневреність в шоломі і дав можливість спілкуватися на телефоні без зняття шолома.
Зображений є M18

M18 Турецька.
Я шкода, я просто не міг бути минулим, що шолом.
У 1918 році було створено модифікацію шолому для турецького військового. Відмінною особливістю цього шолома є укорочений в'язкість, що дозволило воїнам і офіцерам доторкнутися до землі з головою під час молитви.
M18 - Турецька версія.
Це все зараз. Ваш хапман.