Кожна родина має свою драму або трагедію. Маленькі або великі, явні або секретні, безшумні. Але є. Триває довго, пропущена від покоління до покоління.
Наприклад, один раз в сім'ї всі чоловіки загинули в війну, і жінки стали «сильна». Чи відчували майно, а відчуття «неприпустимості» в цьому світі постійно гасить і передається від покоління до покоління.
Тепер онука купила другу квартиру, син побудував будинок, брат забрав у власність землі. І почувши себе, що «вічно буде прийматися» або «це ще не вистачає» Це може бути абсолютно несвідомий і досвідчений тільки як невизнаний дискомфорт або тривога, з якого важко закохати. Або вони завжди мають однакову сни.
Позбутися від почуттів і почуттівАле ми звикли до відчуттів. У думках, рішеннях, діях, розмовах. Наші предки, які використовуються для збереження цього. Не було часу, щоб не турбувати, не встигнути використовувати свій досвід роботи з датчиками. Потрібні дати щось раціональне для себе і інших.
І вони робили. І враження були фаршировані всередині, як старий одяг в далекому куті шафи або зліва, як зайвий ярус в паніці.
І, можливо, тепер ми встигли розпакувати цей багаж досвіду. Після того, як вона не може бути вилучена, вона відчувала себе зсередини за допомогою методичної діагностики. Але немає механізмів. І не майстерність. Все, що ми навчились, точніше навпаки: пригнічувати наші враження.
«Трауматична» освітаУ багатьох випадках психіку людини травмують не те, що ми на перший погляд думаємо. Наприклад, ми хочемо захистити дитину від того, якийсь дорослий конфлікт або важкий захід – коли хтось гине. Я думаю, що це болить його самим.
Але ми часто налякаємось неймовірним пошкодженням наших дітей (або наших батьків) на нормальні дні, коли нічого особливого відбувається і все, здається, спокійно. Коли ми не можемо почути досвід дитини і відобразити їх.
Саме на таких звичайних «понеділок» днів, коли ми просто глухі (і до себе, в тому числі) тим, хто просить нас на таку увагу, що ми запалюємо тяжку травму.
І якщо ми це робимо, то це означає тільки одне: вони зробили те, що саме нам в їх часі. Найголовніше для людини є його невід'ємним образом власної справи.Ми відчуваємо себе всередині, що ми знаємо про себе і думаємо, що ми допускаємо себе, як ми лікуємо себе, є загальним досвідом «щастя» або «нещастя». Якщо у нас є багато грошей, чи ми живемо в сім'ї або самостійно, які професії ми маємо, чи є багато друзів або підключень. Неважливо.
Для того, щоб образ Само не утворився, або частково утворився, ми постраждаємо від неї щодня і кожну хвилину. І не існує зовнішніх подій може ущільнювати отвори в ній, тобто отвори в своїй душі.
Що таке зображення«Чому я?» Ці мільйони значень, концепцій, заяв, шаблонів. Бібліотека. Ми накопичуємо її в дитинстві і вирощуємо її в дорослому віці.
Я повинен бути повністю сформованим для того, щоб людина могла жити психологічно автономно і не потребує батька, який подбає про нього.
Як видно, це відбувається дуже рідко. Визначені батьки не можуть піднятися і відобразити дитину таким чином, що робить їх зрілими і психологічно автономними.
Вони здатні дати йому тільки те, що вони мають: якщо їх психологічний вік становить 5 років, то дитина не буде стрибати вище.
Наприклад, як може батько або мати, які звикли пригнічувати або «зловити» власну тривожність або непристойність, заспокоїти дитину до важливого тесту, обробки та повернення своїх почуттів до нього? Ні. Чи можна сказати, «Так, син, ви зараз турбуєтеся, що ви не впевнені, що якщо ви можете успішно відповісти на всі питання і отримати м'яч, який ви хочете?» Не можна. Вони просто не зможуть помітити, що його сина, бо вони не помітили себе. Що буде мама або тато сказати дитині? «Стоп збивання, знову повторіть алгебри!» А, «Я сказав, що я мав зробити все своє домашнє завдання вчасно!» Тепер отримай!
І є багато прикладів таких відповідей від дорослих, і я впевнений, що ви можете згадати їх від вашого досвіду. І, найголовніше, якщо ви пам'ятаєте своє дитяче почуття після таких слів батьків, то, швидше за все, вони будуть відчувати глибоке почуття самотності, відродження, провини і сором'язливості.
Чому батьки кажуть, що? Після того, як вони не хочуть свідомо приводити дитину в цей комплекс неприємних переживань. Звісно, вони не є. В цей момент ми не доставимо до дитини! Вони хочуть боротися зі своєю тривожністю. Не знаю, як його виявити, не знаю, як витримати, хвилюватися, не знаю, як розпакувати.
І найбільш поширений спосіб не хвилюватися себе, щоб дитина приховує свої враження від них, щоб він не «похил» їм з цим і не хвилює власних нестерпних і малосвідомих почуттів.І так це може бути багато, багато випадків, коли дитина має зіткнутися з тим, що ніхто не в цьому світі, не навіть самих авторитетних людей, не може нести свої почуття, і пояснити, що відбувається йому. Це як у образі І утворюється «холок» Я не маю доступу. Я не можу і не в змозі жити через це зараз.
Саме з такою «отримкою» в образі самого клієнта, що психотерапевти пізнають справу, в значній мірі, в індивідуальній психотерапії, коли вони зустрілися з детальною історією розвитку чоловіка або жінки, які прийшли до консультації. На жаль, наша робота буде «фінішним» у розумінні роботи батьків-клієнтів – почути та відобразити досвід, який викинувся з зони досвіду та обізнаності.
Як ми можемо «закривати» отвори в образі Iпсихіки намагаються «фіксувати» отвори в образі І, так як, один спосіб або інший, прагне відновити свою цілісність. З отворами на штани, навіть якщо ці штани знаходяться в голові, життя складно.
Це те, що працює безпосередньо з.
гестольотерапіяй
1,1 км З злиттям. «жовта» в образі I є кровотечею, важливо якось помірно це страждання. Ми шукаємо когось, хто може заспокоювати, що біль трохи. Зазвичай об'єкт майбутньої залежності. Ми їсти або курити, як тільки ми відчуваємо наше сліпе місце. Або «мерж» в образі І з іншою особою, якась якось балансує їх емоційний стан.
Як дитина, це може бути таким чином.
Приклад: Хлопці до своєї мами і висихами: він був виштовхований в дитячому садку. Моя мати швидко дає йому смачну цукерку або багато смачних цукерок. Або купити щось в магазині, іграшка. Звісно, вона справляється з почуттями про сина і його становище. В результаті наш майбутній клієнт, який прийшов до терапії, не може боротися зі складними враженнями - він з'їдає їх, напої, страждають від Shopaholism або є в співзалежних відносинах. Нехай все це в житті разом!
2. Вступи. Це комплексне слово, яке в іншому випадку означає «сети, стереотипи». Наприклад,
Наша ситуація: Хлопці до своєї мами і висихами: він був виштовхований в дитячому садку. Мати, наприклад, не чутлива до образу сина і не може його відобразити. А замість цього вона дає йому інтроект: не плаче, ти хлопчик! (i.e., "хлопці не можуть лякати"). Дитина має таку ланцюжок в душі: мати не може допомогти боротися з почуттями – «отримка» утворюється в образі І – отвір необхідно ущільнювати «не кричу». Якщо така освітня техніка матері повторюється регулярно, дитина розвиває майстерність (який потім стає несвідомимим), що якщо потрібно чистити, то сльози і, власне, почуття вони викликають, не можуть бути досвідченими, ні показані.
Тоді клієнти приходять до терапії, які, наприклад, відступають від усіх своїх життів і не дозволяють собі відчувати себе (і одночасно приймають правильне рішення, щоб зупинити страждання і спробувати щось інше).
3. У З ретрофлексією. Це слово означає «повернення на себе».
Наша ситуація: Хлопці до своєї мами і висихами: він був виштовхований в дитячому садку. Мати, наприклад, не звертайте увагу на його стан у всіх випадках, якщо ці сльози не існують (або реагують таким же чином, як інтроекти). З повторним повторенням цієї реакції, хлопчик не перестає висихати, але починає хворіти, наприклад, якщо він був відхилений. Або скаржаться про те, що болить його. Потім мама виходить і починає помітити його, подбати про нього, лікувати його.
Такий клієнт в терапії страждає від психосоматичних захворювань. Його тіло реагує на репресовані емоції. Він має головний біль, навіть мігрені можливі, коліт в серці, защипує спину. Він часто захоплює застуди. Право на сеанс - рум'яна, бліда, заморожує, тримає дихання і т.д.
4. У З викривленням. Перенаправлення енергії контакту з необхідністю в іншому напрямку.
Наша ситуація: Хлопці до своєї мами і висиханням він був виштовхований в дитячому садку. Мама: О, подивіться, що цікавий мультфільм вони показують! Ваше ім'я Дад і я купив вам літак вчора. Розум хлопчика змінюється. Він зупиняється на крісельності і йде дивитися мультфільм, зацікавився площиною і «забутками», що він був проштовхований. Але тіло не забуває.
У терапії такі клієнти не можуть залишатися в одній темі – як тільки вони незручні, вони стрибають на наступну «загальнюючу» або якусь історію, щоб не переживати біль і не «запакувати» необхідність за ним (це майстерність не утворюється).
Секрети Гестальт-терапевтів – як поліпшити спілкування з людьмиБарбара Мейрофф: Як ми вирощуємо душуЯ описав лише кілька механізмів, за допомогою яких психіки намагається відновити свою цілісність, використовуючи механізми переривання контакту з необхідністю. Опис спрощено, щоб зрозуміти, ці механізми можуть бути переплетені, працювати відразу і в одному місці, або в індивідуальному режимі.
Ви, ймовірно, з'ясували його.
Щоб зупинити передачу травматичного досвіду від покоління до покоління, необхідно, перш за все, розпізнати і рефінувати власні «сліпі плями» або незакінчені частини ідентичності.й А потім не болить дітей, і вони не болять своїх дітей.
У цьому сенсі психотерапія – це спосіб завершити себе, щоб остаточно почути і відобразити терапевта в тих місцях, де цей досвід був недоліком. А потім картина образу я стане більш гармонійною і цілою. Видання
Автор: Elena Mitina
П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!
Джерело: elenamitina.com.ua/publications/neuslyshannye-deti.html