Нейволе.

Поблизу Саратов, голова звернув кошти від бюджету, щоб поставити туалети в садку.

Душова кімната в районній прокуратурі міста Маркс, столи заливають пучоком папок ... Під час допиту Олена Скрикова, голова місцевого дитячого садка - темно-волосся, високоросла жінка виглядає прямо і строго, прокурор сам в той час, щоб бути боїться. Але проти Олени серйозними зарядами – вона влаштовувала для роботи «недних душ» і отримала зарплату за них.
до Де ви витрачали гроші, Олена Петровна? - Прокуратура почала питання на лобі. Ви купуєте пальто або зберегти для автомобіля?
Ну, що всі звикли зробити, хто допитував на подібні випадки.
І сказав Олена,
Що таке хутро пальто, що автомобіль, я працюю протягом трьох років в одній куртці, на три тисячі. Я не можу отримати зуби!
до Так твій сестри хворий, лікується в Москві, можливо, вони були зібрані для неї? - прокуратура, підготовлена до допиту. Ми розуміємо, що всі люди, просто допускають його.
Потім Олена в'язала в сумку і виклав чеки з... сантехнічний магазин на столі перед прокурором. "Туалет. 4 штук. 12,460 рублів." "Кразій. 3 штук. 9,280 рублів." "Кафельна плитка. 15670 рублів." Загальна сума перевищила 70 тис.
до Ось де я витратив гроші - це вже неможливе, щоб піти в туалет в нашому дитячому садку, все знизилося. І немає бюджету. Так я вирішив: це не було, пояснив голову. - Я влаштував чоловіка обережно, і витратив зарплату на ремонт.

р.

"Ми також повинні рухатися."
Дитячий садок в с. Подлеснее Марксовського району відрізняється від багатьох сільських ог, як: незважаючи на хронічну нестачу грошей на ремонт - неприємності багатьох дитячих садків - це затишне, чисте, практично сучасне. У дворі є смішні фігури тварин, які вивозили невідомі майстри з автомобільних шин. Ми йдемо всередину - старі килими ретельно очищаються, всі меблі, назад в радянські часи, отримали другий термін життя: шафки запечені з різнокольоровою стрічкою, інші пофарбовані. І санвузли - нові туалети і крихітні мийки, щоб діти самі могли легко мити руки. Нова плитка на підлозі, свіжо пофарбована рожевими стінами фарб - практично європейський ремонт.
По суті, гроші, які накопичилися протягом декількох місяців для вчителя «фейка» недостатньо. Щоб зібрати ще 20 тис., нам довелося оплатити нашу зарплату, говорить один з працівників дитячого садка. Ми очікуємо, що з наступним Paycheck ми можемо отримати їх назад.
Але потім Олена Петровна отримала справу – стаття «Офіс-прогері», згідно з якою Скорікова зіткнулася до двох років в тюрмі. Схема, в цілому, проста: друг, який тільки недавно відреставрував, Олена приймала документи і «підібрано» вектор молодшої групи. У відділенні бухгалтерського обліку за заробітну плату завітали працівника тільки на папері, і сама Олена.

Я бажав кращих...
Олена Скорикова прийшла до Саратовської області у 2000 році з Душанбе з дочкою та старшими батьками. Придбали невеликий будинок в с. Подлесне біля Маркса. З роботою не була щільна, щоб вибрати з нічого і Олени для годування сім'ї, отримав роботу в дитячому садку.
У мене є вища освіта, навчаю музику дітям. Але менеджер відразу ж сказав: готовий до будь-якої роботи. Тож підлога була мила, а пральня працювала, потім була молодша освічена, згадувала Олена.
А батьки, які привозили дітей, кажуть, що Олена Петровна завжди спробувала якось обдурити стару задню. А коли у 2009 році призначили голову, вона відразу ж пішла до адміністрації, щоб отримати гроші на серйозний ремонт. У саду вони змінили старі вікна до пластикових, ремонтували дах. І туалет був недостатньо.
Але ви знаєте, що завжди щось відбувається. Ну, якщо, наприклад, вода вимкнена, то мене і вчителі потім перетягують відро з сусідніх будинків. І колись плита зламала, як діти варити їжу? Згідно з правилами, необхідно було дозволити всім зайти додому, написати на відділ освіти, щоб оплатити ремонт. Але це займе багато часу, векселі іноді лежать протягом декількох місяців. Покликати електрику, сплачувати йому тисячі рублів. Так мені довелося отримати гроші з моєї кишені, а потім чекати, поки вони повертаються з бюджету, Олена Скорикова ділиться секретами важкої роботи дитячого садочка. Унітаз є те ж саме.
Батьки стояв на захист голови. Але...
до Немає нічого, що ви можете зробити. Хоча ціль є благородним, але це порушення закону: жінка введена в документи, що свідомо неправдива інформація, поминивши слідчим словом SO для міста Маркс СІС РФ в Саратовській області Віталій Алябєв. Вона повністю визнала провину, справа готується до передачі до суду.
Поки Олена продовжує працювати в дитячому садку. Якщо офіційно зазначила винність, вона стикається не тільки звільненням, але до двох років в тюрмі. Однак, враховуючи всі обставини і те, що Олени Петровна поодинці піднімає 16-річну дочку, вона, швидше за все, не буде відправлена в тюрму. Однак кримінальний запис Робін Хооду в спідниці не можна уникнути.

Наталія Трізе, в.о. завідувач кафедри освіти Марксовського району:
Ми виділили гроші на ремонт дитячого садка в Подлесному - минулого року зайняла близько двох мільйонів рублів. З цими грошима садок замінив старі вікна з пластиком, ремонтували дах. Звичайно, ми розуміємо, що нам потрібно більше грошей, але Marksovskaya district є високопідрядним районом і є просто не достатньо грошей в бюджеті на все: у нас є 60 освітніх установ регіону, які також потрібні кошти. Ми розуміємо, що менеджер зламав закон, але прагнув зробити добро. Вона не буде вдатися під час розслідування.

Головна

Джерело: