Жорстке дитинство - це непристойна, або у кожного є високі підвіконня

Пригоди Tom Sawyer і Huckleberry Finn

Ми приїжджаємо з дитинства, всі проблеми приходять з дитинства, всі психологічні проблеми дорослого стебла від конфліктів і стресів, які отримали в дитинстві. Дуже часто і різними способами можна почути таку заяву. Яка позиція?

Я вірю, що сучасні практики психологічного консультування значно перевищують важливість раннього віку. В той же час я не хочу сказати, що це абсолютно неімпортний і неімпортантний. Звісно, з'являються відчуття і відчуття від раннього віку. Але дуже часто на практиці виникають ситуації, коли всі спроби вирішення поточних психічних проблем знижуються тільки до «знижкових конфліктів». І це, на мій погляд, вже помилково, часто призводить до того, що людина на виворітній трасі і в кінцевому підсумку зменшує остаточну продуктивність роботи.

Коли ми маленькі, наше життя не належить до нас. По суті, неповнолітній власності батьків і що робити з ним вирішує батьки. У попередньому періоді це було зазначено прямо і нерівномірно, в сучасному цивілізованому світі правила змінилися багато (і добре, що вони змінилися), але сутність залишається однаковою. психіки дитини належить батькам, вони розвиваються на власний розсуд і вони відповідальні за результат. Це нормально, завжди буде і завжди.

Людина не вибирає, куди народитися - в палаці або в баранах. Чоловік не обирає своїх батьків. Доброго дня! І ми можемо бути таким малюком. Я не маю сенсу попросити небесних, чому я, чому, з мене. Немає причин, тільки тому що картки вниз.

Ми не можемо впливати на первинне вирівнювання, ми маємо одну спробу, ми не можемо повторювати переміщення. Крім того, дебют для нас грає інші гравці, вони розподілені випадково, можуть бути вмілими або не вмілими, грамотними або не компетентними, ми не можемо впливати на це. У будь-який момент ми починаємо приймати самостійні рішення, тим більше робимо їх, ви більш здатні впливати на події в будь-якому напрямку. На цьому етапі ми вже маємо дебют, який не граємо на нас, ми можемо її не любити, ми не несемо відповідальності за ці рішення. Хоча вони безпосередньо впливають на нашу психіку і наше життя, ми не прийняли їх, ми не виконали їх, ми не несемо відповідальності за них. А потім є наша область відповідальності. Ви повинні мати справу з тим, що ви повинні, не як ви хотіли б.

Це правила цієї гри. Немає інших. Ми підписуємось на те, що наша присутність не потрібна. Інструмент-психічний, ставка-life. Розважатися. Знімок виявився для хребта, як ви знаєте. Бажаєте кулемет, отримайте косу? Про нас

Не всі батьки хороші за замовчуванням. Немає, ми не повинні бути вдячні за замовчуванням. Для того, щоб взяти участь у розгляді та допомогти, необхідно бути формальним обов’язком для погашення заборгованості. Ви не повинні, це залежить від нього. І це може бути те, що наші батьки не лікують наші психіки найкращим чином. Домінантний гіпоконтролюм мама і естранний небайдужий тато. Або навпаки. Хтось не любить і не відчував тепло, хтось переповнений і заплутаний в руках. Занадто суворо затребуваний або занадто ізольований і помперований. Вони ненав'язуються, ненав'язливі самооцінки і, очевидно, неможливі вимоги до світу або низької самооцінки і, очевидно, неможливі вимоги до себе. І так і так далі.

Ми були дітьми. Ми не несемо відповідальності за те, що це відбулося в нашому житті. Наш психіат не був нашим майном. Але ми зараз дорослі. Наш психіат відноситься тільки до нас, тепер наша приватна і нездатна власність. назавжди. У нас є документи для власного життя. Що сталося з нашими головами до заходу, що вже сталося, ми не можемо впливати на них. Але що було давно, десять років тому, двадцять років тому, тридцять років тому. Але що відбувається на голову зараз, ми можемо дуже впливати на неї. Не варто турбуватися про те, що ми можемо змінити будь-який шлях, не варто турбуватися про те, що ми можемо змінити?

І навіть якщо ви прийняли, що в минулому все було погано і страшно. Або не зовсім весело, але не дуже добре. І ми давали нам психіки, які нас не робили. Не пристосований, це проблематичний, він не працює оптимально, він легко руйнує наше життя, ми хочемо його виправити. І так, ми не робили це, це всі вони. Не наша несправність.

Але це ще і наша психіка. Що це важливо, як і чому вона була розбита в минулому, набагато цікавіше і важливіше, як її виправити зараз? Таким чином, аналіз дитячих травм є глибокою вторинною подією, не є закінченням самі і має значення тільки в плані відповіді на питання «Чи можна зробити будь-які корисні висновки з цього аналізу?». Єдиний критерій – продуктивність. Ви можете проаналізувати минуле, ви не можете зрозуміти, що все залежить від відповіді на питання «Чому мені потрібно і які практичні переваги можна отримати від нього?» ?

У психотерапевтичній практиці я часто зустрічаю це. Терапевтичний запит може бути дуже різним, але в цілому людина не задоволена роботою його психіки, бажати вирішити проблему, але не дійсно розуміє як. В іншому випадку я не зажадав допомогти. Дуже природно, що перед цим він намагається виправити ситуацію самостійно, намагається зрозуміти її, читати популярну психологічну літературу. І в поп-психології, вона звучить масивно, що «Всі проблеми виростають з раннього віку, боротися з дитячими травмами». Історично ці погляди виводяться з психоаналітичної традиції. Психоаналіз є першим і найстарішим з існуючих тенденцій, образ реплікується популярною культурою, кожен чув про Фрейд, кожен бачив психоаналітичний диван в кіно, психоаналітик = психотерапевт часто прирівнюється в свідомості людей. Це не вірно, але це не погано або добре, це просто надана. Що це таке. І в психоаналізі поняття «внутрішнього конфлікту» є одним з ключових, і традиційно дуже близько уваги приділяється ранньому розвитку і її наслідки для дорослої психіки. І якщо не існує труднощів з цим для зовнішнього свічника, то для людини, яка вирішила зрозуміти питання не тільки для загального розвитку, але хто хоче знайти рішення до проблеми, тобто особисто зацікавлений і емоційно залучений, є певні ризики для нього в запропонованій моделі. Не дивлячись на те, що люди, пов’язані з цією «запорожністю дітей», і весь аналіз, всі розуміння власної психіки зводиться до цих дуже «конфліктів і психотравматів». В результаті вони витрачають багато часу і зусиль, і не були видимих змін в житті. Тому що питання було спочатку неправильно. Знайте, так що ви відсортували ваші старі проблеми, а потім він отримав краще, або це не було краще, але що ви спочатку хотіли зробити, уточнивши минуле або змінити подарунок?

Хочу підкреслити ще раз, що я не заперечую значення цього підходу і не закликав його відмовитися. Дуже часто це може бути корисним. Наприклад, коли ключовою точкою проблеми є актуальність старих гравітацій, довгі минулі події впливають на нас реально, відмерли достатньо живого, ця людина тільки неприємний досвід і дискомфорт, і без користі. Далі це завдання для роботи з. Але це корисно, щоб зрозуміти, що аналіз дитинства не закінчується. Не дає нічого самому, це не розчин. Це просто інструмент, один з багатьох. Це може бути корисною, але це також часто без зайвих зусиль, в залежності від ситуації. Але, щоб повністю зануритися в цю модель і полонити в досвід дитячої адверсії, очевидно, помилковий шлях.

Уявіть, що ви придбали автомобіль своїми руками. Використовується автомобіль. І нехай ти не дуже щасливий, як лікували її попередні власники. Багато проблем і несправностей. Свічки заливають, бігають, подряпини на дверцятах, стартер зупиняється. Ну, це не було грошей на інший. Що? І можна продовжувати їздити так, багато людей роблять. І ви можете нескінченно довго повторити минулі власники, які так необережно оброблені і хороший автомобіль притулили. Або якось, розуміння і прощення. Ви можете зробити це, але чому? Хто піклується? Автомобіль вже ваш. Ви оздоблені, Ваше майно, ви використовуєте, ви вирішили, хто ще довіряє управління. вона є. А замість хвилювання про експлуатація колишніх власників, не більш корисно виправити існуючі проблеми? Не змінить те, що ми думаємо про це. Ми не можемо зробити це. Але з цим ми можемо зробити все.

Кожен має складну, безперервну машину прийняття рішень під їх черепом. Мамали – найвимогливіші звіри, примати – найтреніші з ссавців, люди – найтреніші з примах.

Система дізнається і відроджує весь час, не тільки в дитинстві. Саме тому «народжуються люди, які з роками зростають» Не всі, звичайно, і не завжди, але якщо людина використовує свій когнітивний апарат в будь-який розумний спосіб, він гарантовано отримує результат на довгий час. Завжди і ніколи. Ви отримуєте результати, хороші або погані. Ви нічого не знаєте.

І якщо, з яких причин, ми не задоволені тим, як працює система, то основне значення полягає в тому, щоб зрозуміти механіки того, що відбувається і зафіксувати її. Чи правильно навчається система? Відповідь полягає в перепідготовці системи. Це може статися (і часто буває) за «натуральні причини» і «живий досвід», тому що багато подій відбуваються з часом, психіки навчаються і коригують старі помилки з часом. Отже, ми отримуємо смартувальника з віком, тому наша психіка стає більш ефективною. Або ви можете перепідготовити психіку в цільовому режимі, це вимагає додаткових зусиль, але результат виходить швидше. Ви можете почекати життя, щоб навчити, але це займе час. Може бути 5 років, можливо, 10 років. Або ви можете перетренуватися в примусовому режимі, і ми отримаємо той же результат через кілька місяців, шість місяців або рік. У будь-якому випадку, ми можемо прогнозувати з певною ймовірністю, але ми не можемо точно знати, що буде з нами в майбутньому. Ми можемо впливати на майбутнє, але ми не знаємо. Ми знаємо минуле, але не можемо його впливати. У нас є тільки подарунок.

Ось чому я завжди сказав і сказав,

Важкий дитинство не буває. Кожен має грубе дитинство. Кожен має дерев'яні іграшки, всі мають високі підвіконня.

Це файт акомплі. Ми можемо оцінити його позитивно або негативно, але насправді подія вже нейтральна до нас. Зрозуміти зрозуміти, що сталося, але це без зайвих зусиль для занепокоєння. Видання

Автор: Павло Бещастнов

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: stelazin.livejournal.com/