Демонтаж з депресією – особистий досвід

Депресія може покривати процвітаю жінку з сім'єю, будинком і кар'єром. А люди скажуть, «Це жир». Але це також може вплинути на жінку, яка рухається в бідності, хвороби або навіть в зоні військового конфлікту. А люди скажуть, «Чому нічого робити? й

98322834

Дізнайтеся про депресію в умовах особистого досвіду. Катерина А. поділилася її сюжетом і спостереженнями боротьби.

Привіт всім, моє ім'я Катя, я 25 років. У мене є робота, любляча сім'я, не завжди успішним, але багате особисте життя, я не приступив і милий. На сьогоднішній день у мене є два основних епізоди депресії (один до року і половини), з медичним записом F31.3: «Біполярний аффективний розлад, поточний епізод легкої помірної депресії. й

У інформаційному просторі часто виникають повідомлення як «Я думаю, що у мене є депресія, де я повинен йти?», або питання про вільний психічний / психологічний догляд. Я хотів би поділитися досвідом з цією хворобою та деякими практичними порадами. Хочу підкреслити, що я не лікарю або психологом, знаю про депресію тільки з точки зору пацієнта і очей, але не лікар. Тому, мій досвід і поради не повинні приймати як прямий довідник, це все просто особистий досвід, трохи приправлено читанням популярних наукових статей і переглядом лекцій.

Так як текст великий, я поламаю його в логічні частини:

• - Я думаю, що я пригнічу.
  • до Що робити, якщо я маю депресії?
  • - Психіатрія
  • - Психотерапія
  • - Практичні поради для тих, хто пригнічений
  • - Суїцид.
  • до Що робити, якщо мій партнер пригнічений?
  • - Швидка секція для тих, хто ледачий читати

Я думаю, що я пригнічу.

Якщо ви думаєте, що у вас є депресія, це перший крок до відновлення. Багато людей не розуміють років, що щось неправильно з ними, і це зрозуміло. Коли ви пригнічений, ваше сприйняття реальних змін. Все видно в чорному світлі, і мозок приймає з собою спокійні страждання, що «не буде добре». «Бад» стає нормою, а іноді не можна пам’ятати, що було різним.

Симптоми депресії прості і банальні, вони можуть дійсно ігнорувати протягом тривалого часу. Я втомився. Інші шини. Також необхідно уточнити, що людина не зазвичай щаслива 100% від часу. Кожен має свої вгору і вниз, і поганий настрій є частиною людської природи. Особливістю депресії є персистентність цих симптомів, і що вони найчастіше приправляються органічними змінами (наприклад, проблеми з сну або апетитом).

Подивіться на ці симптоми і чесно запитайте себе, чи є у мене?

• Поганий, пригнічений настрійпротягом тижнів і місяців. Варто підкреслити, що потрібно дотримуватися себе в поганому настрої протягом тривалого часу.
  • азіаткий Не вдається насолоджуватися тим, що вам сподобалося. Я любила красиву нижню білизну і кросівки, і в одній точці я просто не можу подивитися на них. Я не мав нічого робити з ними, вони були в'ялені в різнобарвну вугілля. Бажаєте насолоджуватися приготуванням, дивитися всі Макконагей фільми один раз на місяць, грати фортепіано, і тепер ви не знаєте? Це може бути симптомом.
  • Любай Так, кожен втомився. Смелл і 10 годин в офісі, і 24/7 з дітьми, кожен потребує відпочинку і принаймні п'ять хвилин в тиші окремо. Але якщо у вас є відчуття, що 70% або 100% акумулятора, у вас є ранок тільки 30%, або коли звичайні, звичайні речі приймають багато енергії - це дзвіночок. Я знайшов його важко мити і їздити.
Це основні симптоми депресії. Я впевнений, що я постійно втомився, я нічого не люблю – це те, що відчувається депресована людина.Також є додаткові, які не завжди з'являються, але не менш важливі:

• Проблеми зі сном і в цьому і в іншому напрямку - і безсоння, і перекриття.
  • Проблеми з апетитом. І переїдання і втрата апетиту. "Смажені смаки, як трава."
  • Низька самооцінка. Я не можу зробити це.
  • Зниження концентрації. Важко дивитися фільми і читати, важко їздити і розраховувати.
  • Вставити. Панічні атаки, відчуваючи похил тривоги в грудях або горлі.
  • Суіцидальні думки. "Я хочу, щоб я не був тут." Відгнічений чоловік страждає так багато, що смерть часто здається непоганим способом. «Нескінченний жах краще терору без кінця. й
Щоб краще зрозуміти, що відбувається вам, ви можете пройти деякі (або краще пару різних) тести в Інтернеті. Ключові слова: Beck масштаб, Tsung / Zang масштаб, анкета великих депресії. Ви відповіте пучок повторюваних питань, які можуть здатися з тривіальними, але ці тести є швидким способом, щоб з'ясувати, чи потрібно кинутися до лікаря або просто відпочити і приймати ванну.

У перший раз я зрозумів, що щось було неправильно з мене, коли я почав бути переповненим тваринним жахом, коли я мав піти в коледж, панічні атаки почалися в натовпі місцях. Я відчув себе поганий весь час, але я не розумію його. Я збираюся через важку поломку і подумав, що це було океї. Але коли я почав швидко схуднути (Я досяг 48 кг з висотою 168 і «попередня кістка») і непритомним голодом (припустимо, що не було апетиту) – як мій мама, так і звучав тривогу.

Вдруге я почав розуміти, що депресія прийшла до мене, набагато раніше – я вже досвідчений бійець, але навіть з моїм недоліком презудії перед психіатріям, вона зайняла майже півроку, щоб потрапити до лікаря.

Що робити, якщо я маю депресії?

Багато хто боїться психіатристів, деякі вірять в вітаміни і йога, хтось відмовляється від будь-якої допомоги, тому що він не слабкий і справляється самостійно, хтось ходить або йде на відпочинок, хтось спирається на терапевт.

Погана новина полягає в тому, що не існує чарівних таблеток для депресії. Навіть якщо ви пішли на психіатр, ви призначили антидепресанти і вони раптом і швидко допомогли вам – ви дуже щасливі. В першу чергу, антидепресанти допомогли мені не перший раз, але коли вони допомогли, вони вийшли з держави «горора-горора» в стан «горора». Немає панацеї, що призведе до позбавлення від депресії. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Психіатрія

Для радянської людини це слово дає щось тюрмортне і дегустування, фрази, такі як «пунітивна психіатрія» попросять пам'ять. На щастя, речі стають набагато простіше. Людина більше не отримує «вовковий квиток» або статус «краси» при лікуванні психіатра. Після того, як в будь-якій точці є приватні психіатри, які не роблять записів. До речі, після відвідання МХП у віці 18 років, я спокійно пройшов на моєму ліцензію 23.

Лікар-психіатролог – перший і передовий лікар. Він неодмінно зацікавить ваші проблеми в житті, але тільки для того, щоб зрозуміти, що саме депресія у вас є – ендогенний або екзогенний? Якщо виникло якийсь шок поза, це “добрий”, якщо депресія розвивалася так само, як це – це абсолютно інша розмова. психіатролог зацікавить, як ви відчуваєте, як ви спите, як ви їсти, коли ви відчуваєте тривогу. психіатр не розуміє глибини душі, хоча, звичайно, психологічний фон (наприклад, в сім'ї і на роботі) буде цікавим.

Хороша новина полягає в тому, що психіатр (не менше сане) ніколи не розглядатиме вас підробкою. Я повторю за сторіччя, що симптоми депресії виглядають тривіально, але для психіатристів вони старі знайомства, формування медичної історії, а не «зробимо для себе». Я пам'ятаю дуже добре, коли я був 18 я пішов в район МХП і був похилий на те, що я був підозрюваний не хоче йти в коледж. Ні, вони не робили, і вони навіть давали мені сертифікат, який дозволив мені пропустити сеанс.

Що можна подарувати психіатр? «Чарівні таблетки», які, власне, магічні, звичайно, не перетворять своє життя в газон з рожевими понійами. Але депресія ще є захворюванням з власними симптомами, і тому виникають таблетки, які допомагають впоратися з тривожністю, з постійним поганим настроєм (не плутають антидепресанти і стимулятори), з гойдалками настрою, з тантрусом.

Таблетки допоможуть вам дихати. Вони допоможуть вам заснути, якщо ви не спите, допомогти вам знову почати їсти. Почати день не з 30% заряду акумулятора, але з 50% або навіть 70%. Вони допоможуть вам запам'ятати, що крім нескінченних страждань існують інші емоції, і якщо ви гойдуєте на емоційному гонці, вони знизять їх амплітуду.

Але, увага – таблетки лікують симптоми, вони навіть можуть зупинити їх до нуля, але вони не можуть вилікувати причину депресії. Це вимагає роботи з терапевтом.

Крім того, більшість психотропних препаратів мають досить кілька побічних ефектів. Це зниження лібідо, аоргазмія, втрата ваги або збільшення, сонливість, порушення пам'яті, тремори. Але не так багато боїться від них: всі ці побічні ефекти тимчасові, вони пройдуть після виведення ліків, і ліки допоможуть. Особисто, після того, як я почав приймати антипсихотики, англійська мова практично повністю висушена, я думав про кожного листа за годину, крім того, перші кілька тижнів були страшними, неможливо підійти чашку з однією рукою, тремором, але краще бути повільними і з стрункими руками, ніж швидко і стрункими з бобами.

Психіатрія і таблетки є радикальним способом, і вони, ймовірно, забезпечують полегшення, ніж повільне самодоглядання. Таблетки позбавлять гострий стан, дають час і силу думати. Більш важливо, ніхто не доторкнеться душі. Я розумію, перш ніж психологи та психотерапевти, і я розумію небажання копати в рани, тим більше це може стати ще більш болючим (і зараз потрібно вижити, не деякі глобальні «бетери».)

Психотерапія

Психотерапія є, так щоб говорити, лікування розмовою. Я не входжу в психотерапевтичні методики, щоб вони не перестали працювати на мене, тому я не знаю, як це працює.

Рік тому я був не жорстким опонентом психотерапії, але я був підозрою в ньому. Занадто багато оповідань про charlatans, лежачих і просто приступних людей. Що я можу дізнатися про себе? Я не можу відповісти на запитання: й

Але психотерапія не те, що я очікував. Це не є дієсловим дуелом або “Ви хочете спати з батьком” як я уявляв, але ще один особливий зв'язок, який запропонував прийняття, підтримку та безпеку.У першій сесії я пояснив мені, що я не розумію на всіх, що почуття, що я переживаю, були абсолютно нормальними, і що я не тільки «налюбився страждати», як я звинуватив, але що я мав депресії. Психотерапія будує вам безпечну гавань, зони комфорту, якщо ви будете, і з цього гавані ви можете привести кораблі, щоб боротися зі своїми демонами. Цей harbor є розумінням того, хто ви, що вам подобається і не схожий, що дає силу і що відбувається. Психотерапія надає дієсловий апарат для опису ефемерних сенсорних ідей, а зовнішній вигляд слів з цими ідеями значно полегшує омолодження, легше діяти свідомо.

Я можу сказати напевно: якщо ви не хочете піти в психотерапія, не змушуйте себе себе. Навіть якщо ваш друг допомагає, і ви лікуєте скептиком, краще не змушувати себе. Якщо ви не любите терапевта з першого сеансу, не змушуйте себе продовжувати. Ваш офіс терапевта повинен бути Вашим комфортним поясом (принаймні, коли ви пригнічений)

Практичні поради для тих, хто з депресії

Порада No нуль: потрібно виключити соматичні захворювання. Ви можете піти в районну клініку терапевту або невролога і скаржитися на ваші симптоми: сонливість, втома, поганий настрій. Ви, швидше за все, відправите до ендокринолога « перевірити щитовидної залози», і він, в свою чергу, відправиться на тести. Також необхідно виключити анемію і низький тиск. Просто в разі. Якщо у вас є медичний стан, ви можете (і повинні) піти в психіатр.

Хороша новина полягає в тому, що при бажанні не дорого. Пакет флюоксетину (Прозак) коштує близько 100 рублів (парази не самопризначають собі!)

Я поговорю про російські реалії, мій досвід стосується Москви. У Росії є безкоштовні нейропсихіатричні дозатори, де можна приїхати реєстрація, маючи паспорт і CHI політику. У Москві є психіатричні установи, наприклад, Науково-дослідний інститут Психіатрії, де можна приїхати без запису, знову з паспортом і політикою МГ. Прийняття витрат на тисячу і половину.

Також є чудова нагода для Москви - клініка неврозу на Шаболівці, де можна приїхати, знову з паспортом і політикою, без запису. Ви можете звернутися до лікаря-психіатристів, можна також полежати до стаціонарного лікування. Для мене ідеальний варіант був денним лікарем – 8,30, щоб приїхати до клініки, пройти процедури і після обіду, щоб залишити (або просто йти пішки) додому.

Психіатри не бояться. Можливо, в державних лезах навколо вас не буде стрибати на наконечниках, але ви не будете називати тренажер, лікарня, при необхідності дасть лікування.

Якщо ви боїтеся піти в державну психіатрії, ви можете знайти приватного лікаря. Приймальна вартість складає близько 2000 – 4000 рублів. Ви також можете знайти терапевта з медичним фоном, який може призначити таблетки.

Будь ласка, не користуйтеся! Я свідомо не пишу назви лікарських засобів, адже душа темна тема, не піддається вивченню, і тільки спеціально підготовлена людина може призначити психотропи!

Психотерапія легко. Ви просто (ha) знайти свого терапевта, а потім працювати з ними. Я хочу нагадувати вам, що спілкування з психотерапевтом необхідно залишити вам відчуттям рельєфу, підтримки, «не знаючи, ми будемо ламатися». Це враження після першого сеансу може тривати десять хвилин або три дні, але це повинно бути. Ви прийшли за допомогу, не за війну, і якщо ви і терапевт некомфортний з будь-якої причини (Діти терапевта стрибають по квартирі, занадто гучний офіс, терапевт хінді, вона має занадто суворі парфуми або несмішні жарти), Ви можете сміливо залишити (попередження, звичайно).

Намагатися шукати терапевтів по знайомству. Шукайте терапевтів, які успішно працювали з проблемою, схожою на вашу справу (наприклад, розлучення, неналежна вагітність, згубні відносини). Довірте свою інтуїцію. На щастя, ми можемо вибрати терапевта, і якщо ми вибираємо добре, він стане великим опорою.

Крім таблеток (три рази на день протягом п'ятнадцяти секунд), психіатричні консультації (в кожній парі тижнів, сорок хвилин) і психотерапія (все або двічі на тиждень протягом 50 хвилин), у вас є багато часу, коли ви будете один на одному з вашої депресії, і цей час не варто забувати.

Тепер я скажу парадокс: депресія не можна вилікувати. «Особливе неможливе» зараз. Вона повинна бути хворою, дайте психіку, але психіку можна і повинна бути допомогла.

Тепер я збираюся дати вам поради. (Добра терапевт не робить цього, але я не психотерапевта, тому я можу!), але це поради виключно на особистому досвіді.

р.

В першу чергу.Додайте собі, що ви хворіли. Ви хвора людина, так що ви маєте право на бездіяльність. Ви не запустіть марафон, коли у вас є грип і температура 39, чи ви? Коли у вас є грипу, ви лежите в ліжку і трава не росте. П'ять хвилин на добу, діти даються мультфільмами, робота виконана навпіл.

Але тепер ви хворіли. Давайте себе хворим. Щоб лежати в ліжку під ковдрою, пити страждання. Ви сумуєте? ЗАМОВИТИ Дивитися сумні фільми, послухайте сумну музику, крі. Ти можеш! Якщо ви вражені, ви напевно дуже втомилися. Решта так само, як і обставини дозволяють. Ви зараз маєте право відмовити в подіях, які не дають вам сили, залишають рано від вечірок, не ходять на поїздки, які вас цікавлять. Якщо у вас є пневмонія.

Другий,Незважаючи на перших порад, щоб розслабитися і дати себе хворим і страждати, ви все ще повинні лежати в напрямку мети, тобто відновлення від депресії. Не перевтрачайте себе, але ви не можете пропустити стрибки бажань, задоволення, гарного настрою, що ваш мозок пропускає.

Якщо у вас є бажання або будь-яку, навіть найменшу мету (наприклад, для миття посуду або волосся), і ви досягнете цієї мети, мозок працює з ладу пригніченої системи. Ви усвідомите, що ви будете просто космічний чоловік, якщо ви вакуумуєте або погуляти до кафе на каву? Спробуйте пам'ятати, що ви користуєтеся «в минулому житті» і зробити це (без фанатика!) Я, наприклад, прокинувся кожен день перед сном, і через сльози (Я найгірший з усіх, я не потрібна нікому, я ніколи не буде щасливим) Я врахував речі, які я люблю: вишні, запах гарячого асфальту, кіт, кросівки, співаючи на колесах.

По-третє.Забезпечити здорове тіло (в здоровому тілі – здоровий розум!) Виберіть активність до вашої кришки: йога, перехресний, пілон, скелястий, але просто ходьба - є безліч варіантів. Дотримуйтесь режиму.

Скоріше за все, з початком прийому антипсихотики ви будете вибити з ліжка на десять: не проти цього. Якщо виходить і тіло просить – спати протягом дня (допомогло мені спати протягом півгодини на роботі). УВАГА! Можливо, ви не будете мати ніякого апетиту, але потрібно змусити себе їсти. Спробуйте щось смачне для вас, хороший варіант - макарони з чимось схожою куркою, будь-яка їжа для пари - нейтральний смак, мінімум зусиль при приготуванні.

Четверта.Запитати про допомогу і приймати допомогу. Підтримуючи близьких (і люди дуже далеко - ви не знаєте, скільки людей прийшли до мене з пропозиціями допомоги після того, як я публічно прийняв, що у мене є депресії!) дуже важливо при лікуванні депресії. Ви маєте право видалити з кола зв'язку (не менше тимчасово) осіб, які не допомагають, але, наприклад, зв'язок або розглянути вам лазу. Насправді, ви не знаєте, скільки людей насправді пішли через це і зрозуміти стан.

Суїцид.

Тепер, коли мій депресивний епізод майже більше (10 місяців на таблетках і в терапії, три тижні в лікарні), важко пам'ятати мої суїцидні думки, але якщо ви копали мої записи цього часу, ви можете відновити, що значна частина моїх маленьких зусиль була проведена на некоректному самогубстві. Поруч, іноді я б просто лягти в ліжку і зробити величезні зусилля не достати і стрибати з балкона. Моя страждання здавалася так нестерпним, що я хотів закінчити його в будь-який спосіб я міг. Анотація «нехай з вікна» перетворилася на холод, раціональне, докладне мислення різних способів.

Це дійсно страшно. І я не знаю, що консультувати тут, крім того, «не робити це». Я хотів, як поганий він буде для моїх близьких родичів, якщо я помер. Якщо здається, що нічого не чіпляється, то, можливо, це час, щоб викликати гарячу лінію для психологічної допомоги, або просто когось. Якщо ви не зателефонуєте, ви пишете.

Що робити, якщо мій партнер пригнічений?

На жаль, не можна давати стовідсоткову консультацію про те, як радикально допомогти, але можна встановити якийсь напрямок.

В першу чергу.Вам потрібно впізнати і зрозуміти, що кохана людина не застрахована, не лаціна, але хвора. вона не може бути використана комесією або картиною кота. Читати Вікіпедія, див. Нації Прозак і Меланхолія, спробуйте зрозуміти, як людина відчуває. Імовірно, в даний момент відокремлюється від вас товстим шаром грязьового скла, або пишністю сірої пряжі. Вона не відчуває смаків, не чує музику, швидше за все, будь-який бізнес дається їй з великою складністю, і це не лазінес, це об'єктивні труднощі.

Другий,Запропонуйте свою допомогу в контакті з зовнішнім світом. Імовірно, зв'язок з посадовими органами бере на себе моностройну багато енергії, тому бере її ручкою і бере її до лікаря, на тести, в аптеку. Навіть як інтроверт, мені легше спілкуватися з владою для когось іншого, не для себе. Допоможи їй знайти психіатр, терапевт, дізнатися, чи є нормальна психіатрична клініка у вашому місті.

По-третє. (і це випливає з другого), допомогти їй з життям. Очистити після кота, ходити собакою, сидіти з дитиною так, щоб ваш друг спить. Приготуйте смачну їжу, перейдіть в магазин, купуйте хліб, молоко і сир. Коли я впав, і припинив їсти, і я був хворий практично будь-якої їжі, моя мама прийшла до мене і зроблю пюре з запареною курячою грудкою, і я б з'їсти їх в крихітних порціях. Відкрийте для себе пральню, вимийте посуд. Всі ці завдання не можуть виглядати занадто благородно, але ви не знаєте, скільки ви допоможете. Допомога людині мити.

Четверта.Не зі знижкою її страждання. Здавалося б, що хтось не може відновитися від смерті улюбленого кролика (це тільки тварина!), але не страждає. Пригнічений чоловік може бути розбитий навіть тінестом інцидентів, і «бос виглядав неправильний спосіб на роботі» може виглядати як трагедія. Пам'ятайте, що депресована людина вважає, що вона незначна, вона найгірша, всі її проблеми виглядають неприпустимими. Візьміть його. Не голодуючим дітям в Африці буде полегшувати їх страждання, але, швидше, щоб вони почувалися більш винними.

П'ятий.Прайм для будь-якого руху до світла. Ви пішли до лікаря? Про нас Ви придбали таблетки? Про нас Чи прогулявся на годину на тиждень? Чудова робота! Їжа триразове харчування? Ведуться в космос!

На деякий момент (чотири місяці після того, як я почав приймати антидепресанти), я почав відчувати, що таблетки припинили роботу, що я був ковзаний назад до дна, кожен день я відчував поганий, поганий, поганий. Я хотів би відмовитися від ліків і психотерапії і просто піти на ліжко, щоб померти, тому що це здавалося, що немає точки, і єдине, що припинив мене був той факт, що кохана людина сказав мені щодня "Я бачу тебе ззовні, ви відчуваєте набагато краще, це помітно. й

Є багато тексту, але тема широко. Які основні речі запам'ятати?

• Депресія - це хвороба, яка має певні симптоми. Ці симптоми можна знайти самостійно. Депресія – це не сором'язлива.
  • Якщо ви думаєте, що у вас є депресія, ви повинні піти на психіатр.
  • Психіатри не бояться. Вони, як і всі інші.
  • Таблетки не чарівні, потрібно розуміти, що вони не миттєво роблять і не вирішувати проблеми, але вони допоможуть!
  • Є багато вільних або вигідних способів боротьби з депресією. Це державні клініки PHD і психіатр.
  • Якщо ви думаєте, що кохана людина пригнічений, залишайтеся близько. Це може врятувати її. Видання
П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.pics.ru/nasha-chitatelnitsa-delitsya-opytom-borby-s-depressiej