Ми прагнемо, якщо не розуміти, то принаймні слід розуміти. Є багато корисних психологічних текстів, які пояснюють те, що потрібно говорити про ваші почуття і бажання: на жаль, один з найбільш кінцевих соціальних стереотипів - це ідея, що любляча людина, яка знає без слів, що потрібно і що ви відчуваєте. Якщо він не знає або розуміє, він не любить.
Але проблема не тільки тиша, але і адекватна вираз обох потреб і почуттів.
Якщо ви не знаєте, як виразити почуття, ви не будете розуміти. Важко поспілкуватися з людьми, коли замість болю ми покажемо небезпеку, замість вразливості, небезпеки знеболювальної машини, замість «Я боятися втратити тебе», - розповідаємо: «зламатися». Чи не дивно, що ми не розуміємо в цих випадках? Що наші справжні почуття не досягають одержувача?
Зберігаючи цей стан справ складно побудувати щасливі стосунки.
Тому що ми реально – з нашими істинними почуттями і щирими побажаннями у взаємодії просто ні. Він також впливає на тих, хто ми взаємодіє.
Але навіть якщо людина навчилася правильно передати свої поточні почуття іншим, нерідко виникає проблема нереактивних почуттів, накопичених в житті. Старі враження перетворюються на емоції, які підірвали нас ментально: наприклад, людина часто відчуває або занадто сильні почуття (відповідає за копійки, і відчуває рубль), або його почуття неадекватні ситуації. Прискорена агресія зазвичай генерує приниження звички для наших близьких і руйнівних для хороших відносин, щоб розбити на невинних.
І навіть якщо ми не можемо розбити на будь-якому, не зіпсувати зв'язки з ким-небудь з накопиченими негативними почуттями (як правило, практика показує, що це практично неможливо), вони ще підірвали фізичний стан людини, перетворюючи в психосоматичні захворювання: м'язові хомути, головні болі, проблеми з вагою.
Для роботи з емоціями можна рекомендувати тренінги для вираження почуттів.Окремо я хочу сказати ще одне: в нашій культурі є заборона на добро і переконливі почуття для себе. У псевдо-Різдвянській культурі («псевдо» оскільки справді християнське ставлення є «любити себе одного сусіда») є постійним пригніченням доброго ставлення до себе, відторгнення погляду себе як щось добре, заборона бажань, на неприпустимості до потреб і слабкостей. У радянській культурі це «люда як вічний герой, що діє на межі своїх здібностей до смерті». Це заперечення цінності людського життя і багато іншого.
У такій емоційно бездумній ситуації ваші страждання є законним способом розслаблення, задоволення ваших потреб, симпатизувати себе. Акноувага себе, після всього.
В цілому, багато хто з нас отримують право думати про себе тільки тоді, коли вони відчувають себе погано. Я бачу себе, якщо в іншому випадку я не повинен.
Люди часто несвідомо обирають страждання, тому що досвід дитинства розповідають їм, «Тільки, коли я відчуваю себе погано, вони люблять мене». Так відбувається, що дитина отримує ніжність і торкнутися від матері тільки тоді, коли він не опухає. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
І ця заборона піднімається, коли дитина ненав'язлива. Дитина «неможлива» для інсульту, забрати, сказати торіонувати слова в торіонному голосі тільки тоді, коли він хворий або травмований, наприклад. Коли щось погано відбулося.
По суті, наше психологічне завдання – бути батьками до нашої внутрішньої дитини. Що спонтанний, незахищений, творчий склад, який зберіг всі наші дитячі риси. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Це наша внутрішня дитина і тільки отримує дозу торкну і емпатію, коли ми відчуваємо себе погано. Ми не запашуємо себе в інших разів, не дивимося на себе торкнувшись або принаймні компасіон, не думаючи про наші потреби. Це дитячий візерунок, повернення до дитинства.
Цікаво: Трохи про щастяЗакони привабливості щастяП.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!
Джерело: budurada.livejournal.com/134122.html