Патрик Кеймент на монстрах, які живуть всередині нас

Коротко про монстри, які живуть всередині нас: Патрик Кеймент, учасник британського психологічного товариства, розповідає про те, як народився дитинство, які потреби за цим почуттям, і як нездатність «контей» дитячих руйнівних емоцій може призвести до утворення tyrant.

Ми всі досвід небезпечних, ненависних і рятів в різні часи життя. Але вперше ми відкриваємо нашу деструктивність в дитинстві, коли ми починаємо гасити той, хто заважає нам отримувати те, що ми хочемо.

У багатьох способах ця ситуація виявиться вирішальною, оскільки багато залежить від її результату і реакції матері: Ми будемо в змозі боротися з монстром, що ми раптом виявляємо себе, будь то дорослий допоможе нам в цьому важкому бізнесі або зробити концесії, тим самим змушуючи нас зрозуміти, що він безсилі проти внутрішнього монстра, який випав, і нам потрібно бути один з ним, в кінці, де наш безглуздий перемога ведеться?

У цій ситуації вирішальне значення має здатність мати або інший суттєвий дорослий до «контейту» почуття дитини.Це, «нехай» вони, пропускають через нього і повертаються йому у вигляді прийнятного йому, тим самим допомагаючи йому впоратися з неконтрольованими пристрастю. Нездатність до контейнеризації може призвести до самих сумних наслідків - від банального крадіжки дитиною до утворення неконтрольованої смородини, яка без підтримки дорослих не може перемогти монстра в самому і дати йому.

Що таке дитина, яка виявила ненависті відчуття, як він може допомогти і що може призвести до безглуздої безглуздості і нездатності встановити межі того, що допустимо, говорить відомий психоаналіст і керівник Патріарха Кеймент у своїй лекції «Хата і збереження».

Точка контейнеризації полягає в тому, що інша людина приймає ваші почуття, не відповідаючи вам безпосередньо від своїх емоцій, і так як у них є (пропоновані) можливість містити їх, вони можуть допомогти вам зрозуміти ваші. Як дитина, нам необхідно виявити, що є суттєві інші, особливо батьки, які здатні впоратися з речами, які ми ще не можемо впоратися з собою. До наших послуг гостей наш гнів, наша деструктивність і наша ненависть. Якщо наші батьки не можуть забезпечити такий контейнер, ми, ймовірно, спробуємо знайти його з інших. Але якщо ми не знайдемо контейнери, які ми повинні від інших, ми, ймовірно, виростимо, що є щось в нас, що занадто багато для будь-якого.

Їжа та контейнеризація

Хати.

Хат зазвичай згадується як інтенсивна ворожість. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Він може бути повністю ірраціональним, коли дитина капелюхує шпинату для його кольору. Ви можете бути досить складними, коли ми довіряємось до того, що ми можемо самі поспілкуватися з тим, хто не довіряє.

Ми всі здатні захопити. І тривалість цієї ненависті може варіюватися від коротких відривів до довгих періодів, які можуть тривати життя і навіть для поколінь. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Людина може мати довгострокову ненависть для опонента, який сприймається як загроза значущим відносинам. І є те, що постійно і, як правило, ненависті, що деякі люди повинні до певних груп людей, або до певної країни або раси. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Таким чином, ми можемо покатати інших людей, тому що вони різні від нас, і їх манери або митниці, здаються дивним для нас – навпаки, наше розуміння того, як жити або поводитися. І, зокрема, ми можемо покатати людей, тому що ми бачимо в них, що ми не хочемо бачити себе.

Контейнери

Як дитина, ми повинні виявити, що є суттєві інші, особливо батьки, які здатні впоратися з речами, які ми ще не можемо впоратися з собою. До наших послуг гостей наш гнів, наша деструктивність і наша ненависть. Якщо наші батьки не можуть забезпечити такий контейнер, ми, ймовірно, спробуємо знайти його з інших. Але якщо ми не знайдемо контейнери, які ми повинні від інших, ми, ймовірно, зростимо, що є щось в нас, що занадто багато для будь-якого.

Якщо дитина не в змозі знайти достатню і надійну контейнеризацію в інших країнах, його розвиток може піти один з наступних двох способів.

Для того, щоб ви вийшли з контролю, і це стає важче. Це несвідомий пошук міцного контейнера, який ще не був знайдений, контейнер, який, нарешті, був соковитий і здатний впоратися з чимось у дитини, що ніхто не хотів би впоратися з. Це все ще шукає інші. Winnicott вважає, що дитина все одно несвідомо сподівається знайти те, що він потребує.

Інші наслідки спостерігаються, коли дитина починає розвивати помилкове само, бо він має сенс, що він повинен бути відповідальним за те, що інші, здається, не вдалося впоратися. У цьому випадку є маска для інших, які іноді розвивалися нещасливою дитиною і під якою він стає в змозі приховати свої справжні думки і почуття. У природному перебігу речей, його поведінка буде погіршуватися, але він стає відповідальним, прагне порадувати, щоб він вийшов неприродно добре.

Діти цього типу, здавалося б, втратили надію від інших, які вони мають найглибшу потребу. Якщо вони постійно захищені від того, що вони відчувають занадто багато. Тоді дитина в душі «покоївка» батьків, які тільки здавалося б доглядати за ним.

Їжа та її відносини в контейнеризації

Ми всі здатні захопити. Діти, теж, здатні захоплювати, і часто їх ненависть набагато більше умовних і специфічних, ніж більшість дорослих. Діти, як правило, відлякуються між абсолютною любов'ю і абсолютним відтінком. Ми дорослі можуть сміливо назвати це «безтурботність». Але дитина не може бути спокійним.

Нерідко молода дитина відчуває необхідність утримати ці стани розуму окремо один від одного, адже він просто не може впоратися з конфліктом таких протилежних почуттів до тієї ж людини. Багато залежить від того, як дитина розуміє і сприймається. Одна з найважчих речей для матері полягає в тому, щоб виявити, що дитина її капелюхує, лікує її, як вона погана мати, коли насправді вона бореться бути гарною матір'ю.

Наприклад, коли дитина наполягає самостійно, потрібно знайти батька, яка знає, коли говорити ні. Але дитина, яка не отримала того, що потрібно часто потрапляє в «фразу» спробу розірвати стійкість батьків. Не може стояти кришки і кричить і дарувати, і дитина отримає те, що він наполягає.

Звичайна проблема з такими спалахами «бої» полягає в тому, що часто дитина навмисно намагається викликати злиття у батьків.Я хочу збільшити шанси отримати те, що я хочу. У цих моментах мама може знадобитися всю свою впевненість у підтримці любові до своєї дитини, особливо коли вона відчуває, що негативний відгук не означає любові. Варто відзначити, що спокуса мати відсмоктуватися від нещасних випадків роздратування дитини часто через її бажання показати і відчувати її любов, так як глибоко всередині вона може перенести несвідоме бажання поросити почуття ненависті – у себе або у дитини.

Якщо батьки або небайдужі дадуть занадто легковагу дитячим захопленням, це «необхідна перемога». й В результаті такі діти можуть знову наполягати і знову на власній для отримання «безпечних» любові.

Але це доказ не означає нічого, тому що він не може замінити почуття дійсно глибокої любові, любов батька, який може призвести до ненависті, спрямованих на нього. Нерідко це жорсткість і контейнеризація, що здатність батьків встановити межі до того, що допустимо, і несвідомі атаки роздратування дитини та інших форм поганої поведінки.

На жаль, не знайшовши необхідні контейнери, дитина може розвивати зростаюче почуття, що видається, що є чимось у своїй поведінці, що батько не може впоратися. Замість прийняття і надання допомоги, що може почати відчувати себе як неконтрольований “мостер” у дитини, батьки іноді можуть намагатися “поганяти”, виходячи з вимог дитини.

В результаті така дитина позбавлена глибокого почуття батьківської любові.і відчуття безпеки, що забезпечується міцною, але при цьому. Тоді дитина може відчувати, що є щось поганий всередині нього, як в його небезпекі або ненависті, що занадто багато навіть для батьків, які не в змозі впоратися з ним.

Теорія.

Ім'я * Winnicott зауважив, що дитина позбавлялася від чогось важливого для почуття безпеки і зростання, і позбавляється від нього занадто довго, може прагнути отримати відсутній компонент символічно, покрадаючи - якщо він все ще сподівається отримати його.

Найголовніше про ці різні форми делінкентної поведінки полягає в тому, щоб знайти когось, хто може розпізнати їх несвідомий пошук; хто може відповідати тому, що Winnicott називає «зворот надії». Він має на увазі, що дитина повинна знайти когось, хто може визнати несвідомий пошук, виражений у своїй поведінці, несвідоме сподівання, що ця поведінка буде зрозумілою і кимось, хто може зустрітися з ним.

Якщо момент надії відроджується, увага буде приділена потребі в поганій і навіть злій поведінці, і це може поступово стати непотрібним. Це відбувається тому, що дитина починає шукати контейнер, який був відсутній і що він несвідомо прагнув.

Однак, якщо момент надії не резонувати, ми можемо очікувати, що погана (попередня) поведінка буде посилюватися і викликати більше проблем. Несвідомий пошук буде йти за межі сім'ї і дістатися до інших. Однак може статися, що дитина в попередньо встановленому стані почне покарати світ за межами будинку і сім'ї, щоб бути глухим до своїх потреб.

Віннікот нагадує нам, що зростаюча дитина, і особливо підліток, потрібно шукати протистояння з батьками або іншими дорослими: "Конфронтація є частиною контейнера без відтінків перерозподілу, але з власною міцністю." Він також попереджає нас, що якщо батьки дають в цих потребах зростаючої дитини, він може знайти помилкову зрілість. Підліток по дорозі, швидше за все, стане не дорослим дорослим, але благрантом, який очікує всіх, щоб врожайність.

Winnicott описує, як дитина, фантазування, може "destroy" об'єкт в його психіці. Його потреба в цьому випадку полягає в здатності зовнішнього об'єкта (тобто реальних батьків або реального аналітика) вижити таке знищення без руйнування або венгезії. Після цього буде встановлено, що зовнішній об'єкт (тобто батько або аналітик) має владу власної, а не тільки те, що, за допомогою фантазії, був «похований» до нього дитиною або пацієнтом, захистивши його від усього, що занадто багато для нього і що, ймовірно, не вдалося внести.

Біон розповідає про почуття дитини, що він помирає. Неперевершений для дитини, щоб поспілкуватися з цим страхом до матері, і під впливом такої дискетки, мати може відчувати себе щось неконтрольоване. Однак, якщо мама здатна внести удар і зрозуміти, що вона допомогла їй і чому, є можливість, щоб дитина повернулася до свого страху, але він вже буде керований через здатність матері впоратися з ним в собі. «Якщо проекція не прийнята матір’ю, дитина відчуває, що його почуття, що він позбавлений його сенсу». Тоді дитина перев'язується, не боятися відмирання, яка стала ведмедною, але без назви жахів.

Клінічний приклад

Головна Дівчина Йой мало двох братів, диких і молодих, а не сестри. За час першої зустрічі вона була 7-річною. Я дізнався від аналітика, який послав її, що вона була дуже важкою для своєї матері, щоб прийняти, що вона мала дочку, вона відкрито прикрашала її сини, але вона була холодною і освіченою до Йой.

Я також чув, що її мати не може стояти, коли Джой зробив її відчувати себе самовідданим, показуючи її ненависті для неї. А замість встановлення лімітів і закінчення підіймається за її спробою сказати не до неї дочка, вона згоджена Джой. У результаті Йой був дозволений, щоб зробити все, що вона бажала і отримати все, що вона хотіла. І став Йойом дуже "повний малюк".

Не дивно, що Джой поставив мене через багато труднощів і став дуже затребуваним з мене. Коли я не сказав, вона була сердитися. Вона була іноді так сердитися, що вона б кікала мене або спробувати кусити мене або подряпинити мене.

На щастя, її мати дозволило мені бути суворим з Джойом, тому вона була готова почути Йой кричу від мого офісу. Тоді було кілька випадків, коли я мав тримати рінг Джой, поки вона заспокоїлася.

Я знайшов, що я можу тримати Joy в дорозі, що вона не могла курчати, подряпини або покусити мене. На таких моментах вона почала шути: «Нехай ходь!» Я не думаю, що ви готові тримати назад, тому я збираюся тримати вас до тих пір, поки ви готові триматися. й

У цих випадках було кілька з них протягом перших місяців навчання з нею, Джой торкнеться "Ойди йдуть, дайте," але більше і з меншою кількістю визначення. Тоді я починав розповісти її, «Я думаю, що ви, ймовірно, готові тримати назад, але якщо ви не, я буду тримати вас назад. й

7 Непристойні програми освіти

19 Блискуча консультація для батьків

Після того, як Джой заспокоївся, і коли-небудь сталося, вона буде працювати і почати робити щось творче. Це відбулося кілька разів і Джой показали, що вона почала шукати новий тип безпеки з мене.

Що, здається, неконтрольований “мостер”, що її мама не могла впоратися, вона відчула, як я можу її впоратися. Так вона змогла взяти щось від мого знаряддя, що допомогло їй триматися. Її погляд на себе почав міняти, і з нею змінилася її поведінка. Видання

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: monocler.ru/nenavist-i-konteynirovanie/