Сила є громадським доброю або небезпекою цифрового зв'язку

Мінна-сан, це честь і задоволення, щоб говорити на цьому форумі про науку і чоловіка. Тема запропонована паном Цуру, «Комп’ютерно кероване суспільство», звукосигналізація. На всіх аспектах їхнього життя є машини, які імітують людей і охочуються. Нові електронні пристрої мають силу, щоб люди змусили спілкуватися з ними і з кожним іншим на власних умовах. Що не вписується структурно в логіку машин ефективно проціджується з культури, в якій вони домінують.

Машинно-подібна поведінка людей, що постачаються електроніка, призводить до погіршення самопочуття та приниження гідності, що в довгостроковому пробігу стає ненадійним для більшості. Програмаційне середовище створює надійну дію на спостерігача: люди в ній стають неактивними, безпорадними, наркотичними та політичними. Політичний процес переривається, оскільки люди перестануть мати можливість вести себе, вони вимагають управління. Я радий, що Асахі Шимбун працює для створення нового демократичного консенсусу в Японії, який навчить своїх семи мільйонів читачів, потрібно обмежити вимоги машин власними засобами. Важливо, що Японія ініціювала ці дії. Японія вважається столицею електроніки, вона буде чудовою, якщо вона стала моделлю для нової політики самообмеження у сфері зв'язку для усього світу, що, на мій погляд, необхідно, якщо люди повинні продовжувати підтримувати самоврядування.

УправлінняЦе політична проблема, яка може підходити в різні способи. На початку цієї публічної зустрічі я пропоную лікувати її як проблема політичної екології. За останні 10 років Екологія взяло нове значення. Все ще не буває неполадок професійної біології, але термін все частіше виступає етикеткою для процесу аналізу і впливу широкого, політично організованого громадськості на технологічні рішення. Хочу зосередити увагу на розшифровці нових електронних пристроїв управління як технічних змін у середовищі людини, що, щоб залишатися м'яким, має бути під політичним (і не тільки експертом) управління. Я вибрав цю точку для мого введення, тому що я продовжую розмову з трьома японськими колегами, до яких я знаю про вашу країну: Професори Йошіказу Сакамото, Йошіро Таманоі та Ян Уі.

Люди називають соціальною частиною навколишнього середовища, що викладають за своїми порогами і зовні своїх володінь, але можливість використання яких, тим не менш, закріпили ними - не для виробництва споживчих товарів, але для підсистенції їх господарств. У решті 13 хвилин я даю в цьому подіумі, я уточню, що я вірю є фундаментальним для політичної екології. Я відрізаю навколишнє середовище як суспільний добро і навколишнє середовище як ресурс. Наша здатність відрізняти між ними залежить не тільки від побудови звукової теоретичної екології, але й більш важливо, від ефективного екологічного права. Мінна-сан, як я хотів би бути учням вашого поета Zen, велика база. Тоді, можливо, я міг висловитися в 17-му році, розмежувавши між громадськими товарами, в які будується існування людини і ресурси, які служать господарським виробництвом товарів, на яких залежить сучасний виживання. Якщо я був поетом, можливо, я поясню цю різницю з такою прецизією і красою, яка вона буде поселитися в серцях і ніколи не буде забути. На жаль, я не японського поета. Я повинен говорити вам англійською мовою, яка втратила свою здатність відрізняти минулі 100 років, і я повинен говорити перекладача, серед інших речей. Це тільки тому, що я довірю, що переклад генія М. Мураматсу, що я вирішив, через розмову в Японії, щоб повернути старі англійські значення.

Речі є давньою англійською мовою. Згідно з моїми японськими друзями, це досить близько до значення, що слово iriai все ще має японську мову. Для суспільного доброго, iriai є слова, які були використані в передіндустріальних періодах, щоб виявляти певні аспекти навколишнього середовища. Люди називають соціальними частинами навколишнього середовища, для якого вимагається окреме право. Люди називають соціальною частиною навколишнього середовища, що викладають за своїми порогами і зовні своїх володінь, але можливість використання яких, тим не менш, закріпили ними - не для виробництва споживчих товарів, але для підсистенції їх господарств. Закони, засновані на користуванні та гуманізації навколишнього середовища, забезпечивши не записані державні товари. Неприкладне право не тільки тому, що люди не думали писати його вниз, але тому що реальність її захистили було занадто складним, щоб вписуватися в кілька абзаців. Право на громадськість добре регулює право на те, що право на рибу і полювання, право на захоплення, право збирати деревні і лікарські рослини в лісі.

Дерево дуба добре може бути громадським. Влітку його тінь для вівчарства і його розблокування; для свиней селян, які проживають поруч з дверима; її сухі гілки служать паливом для сільських вдов; її свіжі гілки розрізають навесні, щоб стати церковними прикрасами - а на заході дерево може стати кафедральним майданчиком для села. Коли люди говорять про суспільний добро, ірії, вони означають, що аспект навколишнього середовища, який був обмежений, необхідний для виживання громади. Для різних груп, але в строго економічному сенсі не сприймалися як недостатньо.

Після закриття навколишнє середовище стало ресурсом в обслуговуванні «підприємців», які організовують трудову діяльність, трансформували природу в товари і послуги, на яких залежить задоволення основних потреб людини. Коли я користуюсь терміном «громадський добро» (Almende або Gemeinheit на німецькій мові, gli usi publici in Italian) у класі зі студентами Європи сьогодні, вони відразу згадують 18 століття. Вони згадують про відмирання в Англії, в якому кожен з сільських поселенців виповнив кілька овець, і згадують «закриття», які перетворили пасови з публіки добре в ресурс, який використовується для господарського вирощування. Але більшість моїх студентів пам'ятають нововведення бідності, які прийшли з захопленням, абсолютним переважанням селян, які були примушені з їх земель до праці заробітної плати, а збагачення лордів. Мої студенти відразу згадують походження нового капіталістського замовлення. Зіткнувшись з цією болючою новинкою, вони забувають, що закриття також щось більш базове.

Закриття Grasssland є новим екологічно чистим замовленням: Не тільки фізично передається контроль пасовища від селян до майстра, але й відмітив радикальну зміну ставлення до навколишнього середовища в суспільстві. До цього, в будь-якій правовій системі, більшість навколишнього середовища було добре, від якої більшість людей можуть видобути їх життя без необхідності поставити ресурс на ринку. Після закриття навколишнє середовище стало ресурсом в обслуговуванні «підприємців», що шляхом організації трудової праці, трансформованої природи в товари і послуги, на яких залежать основні людські потреби. Ця трансформація знаходиться в сліпій зоні політичної економіки.

Зміна ставлення до суспільного доброго може бути краще ілюстровано прикладом доріг. Яка різниця між новими та старими частинами Мехіко лише 20 років тому? У старих частинах міста вулиці були реальними суспільними. Хтось сидить на дорожній продаж овочів і вугілля. Хтось поклав на дорогу на каву або текілу. На жаль, інші зустрілися на дорозі, щоб прийняти рішення про новий районний главу або визначити ціну донекі. Четвертий під керівництвом своїх доньок через натовп, крокуючи поруч з сильно завантаженою упаковкою твариною, п'ятий атлас в сідлі. Діти відіграли в жолоб і люди ще могли використовувати дорогу, щоб отримати від одного місця до іншого.

Такі дороги не були побудовані для людей. Як і будь-який вірний суспільний добро, вулиця сама була результатом людей, які живуть там, і зробив місце в'язня. Не приватні будинки в сучасному розумінні - гаражі для нічного розміщення робітників. Поріг все ще відокремлює дві житлові приміщення, один особистий і один загальний. Але ні будинки в їх конфіденційності, ні вулиці, як публічні товари мають досвідчене економічне зростання.

«Захист відхилив людей право на тип навколишнього середовища, на якому ґрунтується моральна економіка виживання. Після того, як захоплення приймається, він перевизначає громаду У Мехіко-Сіті нові райони, вулиці не для людей. Зараз на вулицях: автобуси, таксі, авто і вантажівки. На вулицях, якщо вони знаходяться на шляху до зупинки. Якщо люди зупинилися або сіли в середині дороги, вони стануть перешкодою для руху, це стане небезпекою для них. Дорога була зведена від громадськості до транспортного ресурсу. Люди не можуть рухатися самостійно. Транспорт замінює власну мобільність. Тепер вони можуть пересуватися, коли вони обв'язуються і переміщаються.

У зв'язку з тим, що до недавнього часу було суперечено апробацію пасовищних повірених, але більш фундаментальні трансформації пасовищ (і дороги) від громадськості до ресурсу. Затвердження навколишнього середовища підрозділами було розглянуто неперервне зловживання. Але ще більш приниження трансформації людей в промислові працівники та споживачі було зараховано до недавнього часу. Для майже століття більшість політичних партій оскаржили накопичення природних ресурсів у приватних руках. Однак проблема обговорювалася з точки зору приватного використання цих ресурсів, але громадський добро не визнавався ні. Таким чином, політики антикапіталістів мають досі легітимізоване перетворення публічних товарів на ресурси.

Тільки недавно в серці суспільства, новий вид «популярного інтелекту» починає усвідомлювати те, що сталося. Забезпечити відхилені люди право на тип навколишнього середовища, на якому моральна економіка виживання ґрунтувалася по всій історії. Після того, як захоплення приймається, він перевизначає громаду. Закриття підкреслює місцеву автономію громади. Закриття публічних товарів є таким чином в інтересах професіоналів та державних бюрократів та капіталістів. Закриття дозволяє бюрократам визначити місцеву громаду як нездатне забезпечення для себе. Люди стають економічними особами, виживання яких залежить від товарів, вироблених для них. По суті, більшість громадських рухів представляють повстання проти цього перевизначення людей у споживачів, викликаних змінним середовищем.

Мінна-сан ви хотіли почути про електронні, не пасовищні або дороги. Але я історик, і я хотів спочатку говорити про минулі публічні товари, як я знаю їх з минулого, а потім розповісти про загрозу публічним товарам з електроніки. Людина, яка говорить про вас, народився 55 років тому в Відні. Через місяць після його народження він кладав на поїзд, потім на парі на острів Браку. У селі на Далматському узбережжі його дідусь забажав його безвісти. Його дід жив у будинку, де його сім'я жила з епохи Муромачі в Кіото. Багато правителів Далматського узбережжя змінилися - венеціанський собаки, Стамбульські сальцани, Алмісські царі, імператори Австрії та царі Югославії. Але ці численні зміни у вигляді та мові губернаторів мало міняти щоденне існування цих людей понад 500 років. Так само балки оливкової деревини підтримали дах мого діда. Вода була зібрана з тих же кам'яних плит на даху. Виноград був викопаний в тих же чанах, рибу захоплювалися з човнів того ж типу, а масло видобуло з дерев, висаджених в юнаці Едо.

Моя діда отримала новини двічі на місяць. Далі новина прийшла з пароплавом кожні три дні, і до того, що вона взяла їх п'ять днів, щоб прибути на човні. Коли я народився, для людей, які живуть далеко від трас, історія повільно протікає, лютно. Більшість навколишнього середовища все ще була громадською. Люди жили в будинках, які вони побудували, переїхала по вулицях, які трампліни своїх тварин, люди були незалежними в отриманні і використанні воді, могли покладатися на власні голоси, коли вони бажали говорити. Що всі змінилися з моїм прибуттям в Brac.

«Сількість перестала бути суспільним добром, вона стала ресурсом, для якого змагаються голоси. Мова, що перетворилася з місцевого суспільного доброго в національний інформаційний ресурс. Перший гучномовець прибув на одному кораблі, який я взяв у 1926 році. До тих пір, поки не почули декілька людей. До цього дня всі чоловіки і жінки говорили в більш-менш рівних голосах. Що змінилося з тих пір. Звідси, доступ до мікрофона визначився, голос якого буде посилений. Сила не є суспільним добром, вона стала ресурсом, для якого змагаються голоси. Мова, що перетворилася з місцевого суспільного доброго в національний інформаційний ресурс. Так само, як захоплення підвищеної загальної продуктивності, виснажуючи індивідуальні селяни кількох овець, так що інтрузія голосу знищила тишу, яка до тих пір не дала кожній людині і жінці власний і рівний голос. До тих пір, поки ви не маєте доступу до гучності, ви занурилися. Я сподіваюсь, що паралельно зараз зрозуміло. Просто як державні простори вразливі і можуть бути знищені моторизацією, тому суспільне мовлення вразливе і легко може бути знищена вторгненням сучасних засобів зв'язку.

Проблема, яку я пропоную обговорити, є таким чином чітким: як протидіяти занурення нових електронних пристроїв та систем на громадському рівні, більш вишуканим та інтимним для наших, ніж пасовища та дороги – суспільний хороший, що принаймні як цінний, як тиша. Сила, згідно з Західною та східною традицією, необхідно для виникнення особистостей. Від нас знаходилися машини, які дражають людей. Наша здатність говорити і думати легко залежати від машин, так само, як і наша здатність рухатися стала залежною від машин.

Ця трансформація навколишнього середовища від громадськості добре в продуктивний ресурс являє собою найбільш фундаментальну форму деградації навколишнього середовища. Така деградація має довгу історію, яка збігається з історією капіталізму, але ні в якому разі не знижується. На жаль, незважаючи на те, що значення цього перетворення було недооцінено або ігнорується політичну екологію.

Ця трансформація повинна бути реалізована, якщо ми повинні формувати рухи для того, що зліва від публічних товарів. Цей захист є основним політичним викликом 1980-х років. Це термінове завдання, оскільки державні товари можуть існувати без поліції, але ресурси не є.

Як і трафік, комп'ютери вимагають відеоспостереження, і навіть в набагато більш освічених формах. Ресурси, за визначенням, вимагають поліцейського захисту. Після того, як вони захищені, їх відновлення стає більш складним. Ми повинні діяти зараз.

Кирило Рожанцов

Джерело: теоріяandpractice.ru