4 стилі виховання: що твої? відхилення батьків

Більшість проблем, які виникають з вихованням батьків пов'язані з можливістю або нездатністю батьків, щоб висловити свої емоції і прийняти емоції своїх дітей. Цей феномен навіть придумав назву – «емоційний інтелект», а зараз книга була опублікована російською мовою, щоб допомогти навчати «емоційний педагог». Його автор, психолог Джон Геттман, припускає перше рішення про те, які батьки ми є.

Всі батьки люблять своїх дітей, але на жаль, не всі займаються емоційною освітою. Я вірю, що майже всі мами і дади можуть стати емоційними педагогами, але багато з них доведеться подолати певні перешкоди. Одна з перешкод може бути звичним ставленням до емоцій, прийнятих в тих будинках, де вони зростали. Ви можете поспілкуватися з дітьми.

У нашому дослідженні ми виділили 4 стилі виховання батьків та дізналися, що вони впливають на поведінку дітей. Як ви читаєте опис кожного стилю, подумайте про ваші стосунки з вашими дітьми, заперечуючи те, що відповідає або відрізняється від ситуації в сім'ї. Почнемо з батьківським стилем, ми називаємо Rejective Parent.

відхилення батьків

- вважає почуттям дитини неімпортний і незначущий

Не зацікавити або ігнорувати почуття дитини

Побажає негативні емоції дитини

Для припинення емоцій часто використовують відволікання

Це може зробити задоволення або ігнорувати емоції дитини.

- розглянули дитячі почуття, тому вони не підраховують

Покажіть, що дитина намагається сказати

Він знає про власні та інші емоції.

Почуття некомфортних, бояться, тривожний, подразнений, біль, коли дитина висловлює сильні емоції

Афраїд, щоб дати емоції з контролю

Цікавить, як боротися з емоціями, ніж зміст емоції

Негативні емоції шкідливі

Він вважає, що акцентує увагу на негативних емоціях в подальшому посилює ситуацію.

Не знаєте, що робити емоції вашої дитини.

Побачити в емоціях дитини потрібно зафіксувати все

- вірить, що негативні емоції вказують на погану дитину

Негативні емоції дитини негативно впливають на своїх батьків.

Мінімізувати почуття дитини, порушуючи події, які запустили емоцію

Не вирішує проблеми з дитиною; вважає, що з часом вони вирішать себе

Вплив стилю на дітейДіти дізнаються, що їх почуття неправильні, непристойні і незрівняні. Вони можуть вирішити, що вони мають якийсь дефект, який запобігає їх відчуттю. Вони можуть знайти складно регулювати свої емоції.

Неприємні відчуття - табу

Роберт, ймовірно, дивився, щоб почути, що він назвав його відхилення батьків. Після всього, від інтерв'ю з нашим дослідником, очевидно, що він прикрашає дочку Heather і витрачає багато часу з нею. Він говорить про те, що кожен раз вона сумна, він робить його кращим для "пампер її". «Я роблю її в руках і просити її, що вона хоче. Ви хочете дивитися телевізор? Я покажу вам фільм? Ви хочете, щоб ми вийшли і грали поза? Я просто стоячи її і намагаюся зробити речі правильно.

Проте, він не робить одного важливого — він не просить своїх прямих питань про свою сумність. Він не запитує, "Як ви відчуваєте, тепловласник?" Чи є ви невеликий сумний сьогодні?" Це тому, що на його думку, фокусуючись на неприємних відчуттах, як поливають бур'яни. Це робить їх більшими і міцними. І він, як багато інших батьків, хоче, як маленька небезпека і сумність, як це можливо в житті і життя його дорогоцінної дочки.

Розслаблення дверей перед негативними почуттями – це візерунок поведінки, що багато відхилених батьків привезених з дитинства. Деякі з них, як Джим, виросли у жорстоких сім'ях. Джим згадує сварки своїх батьків тридцять років тому і як батьки розширили своїх дітей в окремі кімнати, де кожен з них справляється з почуттями самостійно. Джим і його брати ніколи не змогли говорити про проблеми батьків або як вони відчували, оскільки це означалося, що навіть більше небезпечних для свого батька.

І тепер, що Джим одружений і має дітей своєї справи, з будь-яким відтінком конфлікту або емоційного болю, він відразу починає евакуюватися і приховувати. До того моменту, де він не може говорити про його шестирічний син про свою проблему з шкільною бульбою. Джим хоче бути близьким до сина, послухати його неприємності і допомогти зробити рішення, але він не може говорити таким чином, що передає суть матерії. Тому він рідко починає говорити про такі теми, і його сина, відчуваючи, що батько батько некомфортний, а також віддає перевагу не обговорювати такі питання з ним.

Зробити це прямо зараз.

Дорослим, батьки яких приділяють їм мало уваги, можуть виникнути труднощі обговорення своїх дитячих емоцій. Навчитися батькам, вони відчувають себе занадто багато особистої відповідальності і намагаються запасти своїх дітей будь-який біль і виправити будь-яку несправедливість. Наприклад, один з учасників нашого дослідження вийшов божевільним, оскільки вона не могла заспокоїти її дошкільного сина, який зламав свого улюбленого трактора. Вона просто не знає будь-якого іншого способу збереження дитини від сумності, але для фіксації все і повернення світу до ідеального стану. У своєму гранаті вона почула попит, щоб зробити світ краще місце і не можна відрізняти від потреби підтримки і розуміння.

З часом такі батьки можуть почати сприймати будь-який вираз свого дитячого садка або небезпечного попиту, стати розчаруванням або відчувати маніпуляцію. В результаті вони починають ігнорувати або мінімізувати труднощі своїх дітей, намагаючись усаджувати проблему до розміру, які вони хочуть, закупорити і приховати його так, щоб він був забутий.

"Якщо Єремія йде і скаржаться, що один з своїх друзів взяв свою іграшка, то я просто кажу: "Не хвилюватися, він поверне його назад", - пояснив батька Тома, Єремія", "і якщо він каже: "Чому хлопець потрапив мені, - Я кажу, "Це повинно бути випадково"." Я хочу навчити його витримати удари долі і піти з життям. й

Мар'ян Джеремі, каже, що вона займає схожу позицію на її сина. "Я купую його морозиво, щоб зачепити його, і змусити його забути, - каже вона. Мар'ян ділиться спільною вірою серед відхилених батьків, які діти не повинні бути сумними, і якщо вони сумні, щось неправильно з дитиною або з батьками. «Коли Єремія сумна, я відчуваю себе сумно, тому що я хочу подумати, що моя дитина щаслива і добре налагоджена», – каже вона. Я просто не хочу бачити його Я хочу, щоб він був щасливим. й

Негативні емоції шкідливі

Багато батьків, які знижують або знецінюють свої дитячі емоції, пояснюючи їх поведінку, пояснюючи, що їхні діти – це «просто». Відповідні батьки раціонізують свою байдужість на основі переконання, що дитяча фрустрація з розбитими іграшкими або спортивними подіями є занадто «литткою», особливо в порівнянні з дорослими, таких як втрата праці, сімейне фінансове благополуччя або національна борг.

Це не означає, що всі відхилені батьки нечутливі. По суті, багато з них відчувають глибоко про своїх дітей, і ця реакція приводиться до природного бажання захистити їх. Вони можуть враховувати негативні емоції, які можуть бути «токсичними» в деяких випадках і не хочуть їх піддавати дітям. На їх думку, не можна забувати про емоції протягом тривалого часу, тому при вирішенні проблем своїх дітей вони зосереджені на «надходженнях» емоції, а не на емоції.

Наприклад, Сараг хвилює свою чотирирічної реакції дочки до смерті свинини. "Я боявся, що якщо я сидів і пішов через всі емоції з Becky, вона стане ще більш застарою, - пояснює вона. А Сараг вирішив показати стриманість і сказав їй дочку, "Це океї". Ці речі трапляються. Ваша свиня свиня старе. Ми починаємо новий.

Незважаючи на те, що відповідність Сараю може бути зменшена власної тривожності і не доведеться боротися з гранатометом Becky, він не допоміг Баки відчуває себе розумом і затишним. Якщо це не така велика угода, чому я так погано? Я думаю, що я просто великий малюк.

Не пропустіть!

Нарешті, деякі відхилені батьки можуть заперечувати або ігнорувати свої дитячі емоції для страху, що емоційність неминуче призводить до «збитку контролю». Ви, ймовірно, чули, що такі батьки використовують метафори, порівнявши негативні емоції дітей до вогню, вибуху або буріння. "Це легко загортається," "Це часто вибухає," "Це ламки." Допомогти дітям навчатися управляти своїми емоціями. В результаті, коли їх діти ростуть, вони бояться переживати сумність, враховуючи її відкриті двері до нескінченної депресії, і почуття небезпеки, думають про те, як не поломитися і болить когось.

Барбара, наприклад, відчуває себе винним, коли вона пускає її природну темряву перерву через присутність чоловіка і дітей. Вона вважає, що висловлення гнів є «самою» і небезпечною. Крім того, небезпека не допомагає нічого. Я почав кричати гучно і ... Я тільки шукаю, щоб знезаду. й

Враховуючи її небезпечний, барбара робить її кращим, щоб відволікти свою дочку ніколь від негативних почуттів. Вона згадувала час, коли nicole був сердитися з братом і його друзі, щоб не приймати її грати. "У мене кладуть її на колінах і запропонували трохи гри", - сказав Барбара гордо. Я вказав на малинових щіток і запитав, «Що сталося до ніг?» Вони перетворили червоний з запаленням.

Барбара каже, що вона успішно обробила інцидент: «Я свідомо роблю те, що я зрозуміла, що це дійсно хороший спосіб боротьби з емоціями». По суті, Барбара пропустив можливість поговорити з дочкою про ревнощі і ізоляції. Цей інцидент був шанс симпатізувати з nicole і допомогти виявити її емоції. Барбара може навіть розповісти про те, як врегулювати конфлікт з братом. замість того, як Ніколь отримав повідомлення, що її не дуже важливо; краще його заковтнути і виглядати іншим чином.

З книги «Емоційна розвідка дитини»

Видання

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!