7 способів використання стебел пряної зелені

Після читання назви цієї статті ви, ймовірно, думаєте, що я божевільний. І хоча ви не далеко від правди, але зараз не про це. Справа в тому, що я люблю зелень, я люблю його для нічого, я люблю додавати її стравам – але я дійсно не люблю, коли замість невеликих (або великих, в залежності від контексту) рубані листя в пластині також стебла. Важкий, часто в'яжучий стебла в пластині вбити блюдо, незалежно від того, наскільки добре це, тому, щоб я впевнений, що варик або інепт або не піклується про те, що люди думають про нього або що він вариться. Я себе, звичайно, не порубати зелень з стеблами, але завжди скрупульозно відрізати листя, і я хірургу, щоб зробити те ж саме. А коли ви берете його як правило, ви напевно будете мати питання - де поставити стебла. Звичайно, ви можете просто відкинути їх. Але при бажанні вони знайдуть ще одну, корисну програму.

Соуси, бульйони, солі та маринадиЗвичайно, найбільш очевидним способом використання стебел в бізнесі є використання їх в тих стравах, до яких вони можуть дати їх аромат, після чого їх можна просто відкинути. Якщо ви варите бульйон (згадайте, що я написав докладну інформацію про те, як варити бульйон) або варити соус, вони будуть значно вигідні, якщо додати в комплект, скажуть, петрушки при їх приготування. І ось цілком можна зробити з одним стеблом, і листя придумати ще долю. Те ж саме відноситься до різновиду луків і маринадів - можна додати стебла до них, які в кінці можна просто позбутися.

ФриВи, ймовірно, обсмажені селери стебла в спекотному маслі, щоб розкрити свій аромат, щоб зробити блюдо, тому чому б не зробити те ж саме з іншими стелями? Стебла можна дрібно нарізати і обсмажити разом з іншими овочами, щоб використовувати в будь-якій страві, будьте його запеченим перцем супом, різотто з креветками, товстим соусом, наповненням і взагалі будь-яким. Якщо рецепт передбачає пасеровану цибулю і / або часник, то є місце для стебла в ньому.

ЗареєструватисяЗа допомогою стебел цілком можна прикрасити посуд, але його потрібно зробити мудро. Наприклад, стебла петрушки може зав'язувати щось, з млинців або «пропущених» молодих моркв до риби з овочами і так далі. Виріжте зайві гілки, залишаючи тільки сам стебло, після чого розведіть його для м'якості і готовності, тепер вони можуть зав'язати все. Я думаю, що у вас є багато інших ідей про те, як використовувати стебла для прикраси страв.

Песто і зелена олія

Ви напевно знаєте, що соус, як песто може бути виготовлений не тільки з базиліка, але, як правило, з будь-якої зелені - петрушки, олівець, верхівки молодих редисків і так далі. Але якщо листя базиліка краще потерти в розчині, то решта зелені краще заземлювати в блендері, яка буде однаково добре впоратися з листям і стеблами. Для в'язки краще розбити окремо від листя, а потім додати зелень блендеру разом з маслом, спеціями і горіхами, і пробивати до однорідної. Аналогічно можна приготувати запашну зелену олію: почистити зелень разом з стеблами, додати оливкову олію, а потім пробити в блендері. Отримане масло може прикрасити будь-яку страву, просто додаючи кілька крапель зверху. Для приготування як песто, так і зеленої олії підійде абсолютно будь-який блендер, який можна купити в тому числі через Інтернет (наприклад, Cuponation тепер дає кодові слова з хорошими знижками для придбання обладнання в Ель Дорадо).

Сухий

Добре, що має сенс. Моя основна скарга з стеблами - їх жорсткість (особливо кріпиться від цього), але якщо вони висушуються і подрібнюються, то фактурне питання зникне сама собою. Грунт сушені зелені можна використовувати як приправа для супів, овочевих страв, салатних заправок і так далі. Наприклад, випікання м'яса, я люблю кожен раз нову суміш спецій, щоб правильно подрібнити її перед варінням, а сушені зелені в цій суміші є абсолютно завжди місце.

ароматЗрізати стебла дрібно, можна змішати їх з великою сіллю і сухим, в результаті чого вийде ароматна сіль, яку можна посолити будь-якими стравами - це буде смачно, ароматично і красиво. Звичайно, не потрібно обмежувати себе стеблами – крім них можна використовувати цитрусовий пілінг, спеції, такі як кімін або фенель, і так далі. Я вже описав базовий рецепт ароматичної солі в деталях.

кінзаKinza знаходиться в нещасливому сенсі – вона або люба або ненавидна, і я читаю, що остання майже генетично визначена, і нічого не може бути зроблено про це. Але якщо ви належите до першої категорії, cilantro відкриє багато приміщення для творчості, так як це є винятком правила, яку я написав про на початку: cilantro стебла ніжні і соковиті, і ви можете використовувати їх або в будь-якому з способів, описаних вище, або разом з листям. Наприклад, для гуакамоле, олівець можна взяти з стеблами, а якщо варити тайський суп Том Ям або зелену каррі, стебла кіндро перейдуть в дію, натерти до пасти стану. опублікований

Автор: Олексій Онєгін

Джерело: www.arborio.ru/7-sposobov-ispolzovat-stebli-ot-zeleni/