Програми та депресія

Це переклад 2013-го виступу Рубі-програматором імені Григора Багуса з депресією та психічними розладами серед програмістів. Поговори старі, але проблема вічно. Ось відео з конференції:

Так, давайте старт, моє ім'я Грег. Я працюю на столі XI в Чикаго. Ми любимо веб-студію на 30 осіб. Я був програмування, починаючи з TRS-80, коли я був тільки 6 або 7 років. У мене були касети і Basic, і я ще пам'ятаю щомісячний 3-2-1 Контакт-журнал, який я набрав на спині програми для BASIC. Тоді я не можу копіювати, і все, що я повинен зробити, щоб запустити програму, щоб змінити кольори на екрані і зробити інші речі. Я провів більшу частину життя, намагаючись сидіти на двох кріслах, програмування та роботи з клієнтами. У мене є біполярний II розлад (BAR2) і ADD, і сьогодні я хочу розповісти вам історію, друзі. Щоб розповісти вам, чому слід звернути увагу на депресію та психічні захворювання на заходах, конференціях, бесідах з колегами.

Ви можете почути біполярний розлад першого типу (BAR1), який характеризується циклічною зміною манічних і депресивних станів. Це означає, що ви працюєте між манічним етапом на підйомі і депресивним етапом на занепаді. Чоловіча стадія може супроводжуватися ейфорією, але одночасно вона неймовірно деструктивна - тому що вона характеризується великим імпульсивністю, а в цей період люди часто приймають висипні рішення. З BAR1, це також постійне кидання між цими двома державами - euphoria замінюється дуже часто. Моя BAR2 характеризується більш тривалими циклами змін стану.

Для мене, як правило, виглядає як повільний слайд на 4-12 тижнів. Він відчуває себе, як намагатися їздити в крутий схил, покритий гравієм - незалежно від того, наскільки важко ви педаль, ви все ще прокочуєте. Звичайно, це не приємно. Я вперше помітив це в моєму п'ятому році в Університеті Іллінойса, мій фінішний ляпас, щоб говорити. Тексти пісень, а це означає: Він не був дійсно закінчити для мене. Я був тільки зламаний з моєї подруги і нарешті, вперше в моєму житті, я був живий самотній — ніхто не дружить. Я був погрожений від вибуху і речей, які захопили поганий поворот. Я ніколи не був хорошим студентом, але я був розумним, щоб виглядати як один. Це повернулося до мене в минулому році дослідження: раптом виявилося, що для того, щоб пройти іспит в лінійній алгебриці, вам все ще потрібно зрозуміти, що фраза «лінарна алгебра» означає. І хоча я взяв цей курс двічі, я ще не можу сказати вам, що це таке.

І не знаю, як розповідати батькам про це. І я, звичайно, не мав ідеї, як прийти до умов з тим, що кожен був випускником і я б не хотів. Подруга шахти сказав мені: «Герег є однією з найрозумніших хлопців, які я коли-небудь зустрівся, але він, ймовірно, також один з найяскравіших». Я вірю, що я не був інший гас. Я маю на увазі, як це сталося? Я хотів би бути розумним, щоб відвідати класи і зробити домашнє завдання. Але я просто не зробив - і він виглядав, як зв'язок мені. Я спалю багато, коли я пригнічений, що є найбільш очевидним симптомом для мене. У цей час найкраща частина дня впала на період, коли я був несвідомий, не маючи контакту з реальністю, яка була зважена на мене. Навіть фізично важко виїхати з ліжка – було легше чекати годинника тривоги.

Тож я припинив участь у заняттях і збираюся працювати. У мене був час роботи і розклад так безкоштовно, щоб вони не знали, що я дав на роботу. І я мав чудовий колега, чудовий друг, який прокинувся про мене в будь-який час, і він відправив мене кілька листів, які намагаються дізнатися, що збирався з мною. Я не відповідав листи, я просто не знаю, як розповісти йому про мій стан. А потім один вівторок, близько двох годин вдень, він назвав мене кілька разів - але ігнорував телефон, продовжуючи лежати в ліжку. А потім почула його на двері говорячи щось схоже, «Хай Грег, це Білл». «Дамн це». Це океї. Не потрібно знати, що я тут. Що думаю, що я можу бути тут на 2 годину на тиждень? Але після того, як дверкноб почав перевернути - не те, що я б хотів би закривати двері в цей час. Однак, я не змогла м'яко пересуватися в отвір між ліжком і стіною. Я кинув ковдри над собою і провів мій дихання, чекаючи Білла, щоб піти навколо вітальні, дослідження, дивитися навколо спальні, і, нарешті, retire. Я знаходився з нього.

Я не зробив іспити, до речі. Я повернувся до Індіанаполісу і пішов жити з батьками, заробляючи фріланс по дорозі. Насправді, я був включений до коледжу, але через шість місяців він став очевидним для мене, що я не морально не подолав його. Я пішов з батьками, говорячи, що я отримав успішно, і зізнався їм лише кілька років тому.

Він був нестерпним - навіть коли я хотів, немає, навіть коли я змусив себе паритися, я все ще не міг концентрат. Я хотів би зробити щось для клієнта, я не міг. Безумовно, час був 2 ранку до моменту доставки проекту. Але коли я можу зосередитися, я працював досить добре. Але я не можу контролювати себе. Біблії говорить: «Для того, що я не розумію, для мене не робити те, що я буду, але що я люблю, я до.» І це вірш описує мої почуття максимально точно. Неважливо, що я роблю, незалежно від того, як було просте завдання, вона була як ходьба під водою, я просто не можу принести себе. "Чому це відбувається?" Чому я можу контролювати себе? І як і будь-яка гідна людина, яка має питання і бажання отримати відповідь на неї, я звернувся до Google за допомогою. Упродовж двох тижнів я почав Googled для «хронічної демократизації». І тепер я дізнаю інформацію про Синдром дефіциту уваги (ADD).

Я завжди жартував, що я мав ADD, але я не розумію так, тому що це ADD — це виправдання того, що вони не хочуть працювати належним чином. Я не люблю це. Але після того, як я прийшов на книгу, що називається Геном Едісоном Томом Хартманом, повідомлення якого було, що ADD є генетично визначеним. Вентилятори і творчі люди мають це. Це досить часто. Згідно з книгою, десятки тисяч років тому у нас були мисливці і фермери. А щоб бути хорошим мисливцем, ви повинні були вивчити нову територію і мати можливість постійно зрушити вашу увагу з одного об'єкта в інший, раптом на увазі. Але щоб бути хорошим фермером, потрібно дізнатися, як робити повсякденні речі в день. Важлива методика. Не вмілість краще, ніж інші, це просто так буває, що з часом цивілізація виросла і фермери стають більш корисними через свою здатність забезпечити харчування більшим населенням. У той же час мисливці вели один одному ретельно під час війни, щоб їх частка їх генів в генетичному басейні була швидше. Поступово, їх частка населення впав, і зараз тільки близько 10-20% людей можна діагностувати АД. Книга стверджує, що люди з ADD мають нелінійне мислення, і без нього лінійне мислення.

І що я знайшов більшу запобіжність, було те, що симптоми, які ми атрибути ADD, як нездатність фокусуватися, прокрастинація, непристойність, всі зникнуть в умовах високої напруги. Про 2 м. до проекту Те ж симптоми стресу виникають у людей з лінійним мисленням. І це було переоцінювання - означалося, що це не так, що було проблема з головою, але що ми будували суспільство, де небезпечні ситуації були рідкісними. Для того, щоб бути гідним членом такого суспільства, потрібно буде працювати щодня в фіксований час, необхідно мати можливість сплатити рахунки і відстежувати вашу книгу.

Я більше або менше приїду до умов. Про рік після читання цієї книги та інших до того, як я нарешті пішов до когось за допомогу. Так як я спробував вирішити свої проблеми самостійно, просто застосовуючи більше енергії.

Але я зробив. Я пішов до психолога і взяв тест. Вона перевірила і сказала: "Так, ви обов'язково повинні мати ADD, виграли." І я сказав в мій розум, "Я!" Але вона відразу ж додала, "Чому вона виглядає так само, як у вас є синдром біполярного типу."oooooooooooooo Шукаю, я зроблю ADD, і ви тримаєте біполярний розлад, тому що це для хворого на голову, і я не. І після того, як я продовжував жити ще 2 роки, як раніше.

І нарешті пішов до психіатра, і сказав йому про мене Він пояснив мені, що є 2 види ліків, які можуть допомогти мені. Одна з них повинна бути прийнята систематично і після 2 тижнів буде відчутним результатом. Другим був подразник, який повинен мати ефект в 15 хвилин. Звичайно я вибрав другий варіант. І був лікар. Після 15 хвилин мій світ звужився тільки до того, що я мав перед очима. Вперше в моєму житті я змогла зробити список A, B, C, орієнтуватися на нього і виконувати їх для того, щоб. Він був цікавим.

Але депресія залишається. І він ще гірший, оскільки наркотики допомогли мені зосередитися. І якщо головне, що я думав про те, як поганий я був, наркотики просто допомагали мені зосередитися на моїй депресії.

Моє життя було підпорядковано одному шаблону, тому що я відмовився вірити, що мене нещастя не було зовнішніх чинників, якби я жив чи де я працював, але щось всередині мене. Коли я був в коледжі, я захопив його, сказав він не для мене, що без нього я був щасливий. Тоді коли я повернувся до Індіанаполісу, після того, як рік життя там я думав, добре, ебать своє життя батьками, я краще піти в Чикаго. І ось Я в Чикаго. Зайдіть на роботу в п'ятимісному стартапі. У перші кілька місяців я можу сказати, що я зламав. Але після 11 до 12 місяців роботи я сказав собі, що це місце смоктати. Я знову зловживаю, я думаю, що я просто вигорнув на одну технологію. Сайд - зробив, я отримав роботу як посередника. І це було чудово - Я роблю всіх на кількість угод протягом місяця. Але все ще гірше.

Він був навколо цього часу, що я зустрів хлопця з ім'ям Джош Золото, точно коли я був грати покер, і я витрачав багато часу, що це робить. Він був директором таблиці XI. Ми стали гарними друзями протягом року. «Ви знаєте, як тільки ви втомилися від своєї поточної роботи, дозвольте мені знати». Одного разу я закінчив свою роботу. Я його наказав: "Чому, якщо вас ще цікаво, я готовий." І через 6 тижнів я почав працювати на столі XI.

У цей день я був рівно один долар у кишенях і 70 центів у моєму банківському рахунку, тому що будучи ріелтором не працює так само, я був майже нефункціональним. Ми привітали в холодну воду. Я хотів би працювати, і я насправді не думаю, що я можу дозволити собі обід, але цей день я дізнався, що Table XI був годівля співробітників за власними витратами. Це сьогодні у нас є варення, а потім Йош просто відправив мене повідомлення, запитуючи мене, який бутерброд замовити. Старт таблиці XI був великим. Я маю на увазі ідеальний. Я мріяв про те, що я вперше переїхав до Чикаго. У офісі було лише шість. У мене було багато днів, коли я відчував себе, як гантесер, і це було чудово. Ми працювали над цікавими проектами, і нам було круте офіс в горищі, все було круто, і я працював просто дрібно.

А потім шість, сім, через вісім місяців, через рік, все відбувається знову. Гра почалася знову, моя мета. Я пішов через ряд тижнів, де я не покажу на роботу до обіду, я прокинувся будильник. Все прийшла до природного закінчення на одну п'ятницю. Ми просто мали великий проект, який був про мене. Я сидів в офісі всю ніч, намагаючись працювати на ньому. Я не можу зосередитися на роботі. Я пішов додому і пообіцяв отримати рано. Я перезапускаю мій годинник тривоги. Йош був літати до Італії, що вранці, щоб запропонувати своїй майбутній дружині, який жив блок нижче мене. А потім знову, я прокинувся до тих, хто йде в мій номер, кажучи: "Хай Грег, ти там?" Але в цей час я не мав рятувального відкриття між ліжком і стіною.

У той же день я зустрілася з психіатром. Зрозуміло мені, що тримала мене з погляду фахівця мій гордість. Я не міг нічого не їхати з мене. А потім я сказав собі: "Я не можу його контролювати, але принаймні я збираюся викликати проблеми для себе, і все буде добре." Я знав, що я хотів би, що я хотів би допомогти. До речі, 4 години після відвідування психіатристів я зустрівся з дружиною Рахель.

«Так, у нас є лікування». Ваші симптоми, безумовно, BAR2. Препарат, який ми маємо для цього, ламін, допомагає практично завжди. Однак іноді спостерігаються побічні ефекти, такі як анальна висипка. Для чого я, очевидно, зауважив, що акне на асах не зробить мене більш нездатними, ніж зараз. Але неприпустимо, це все добре пішли, принаймні зараз. Моя умова відрізняється від стабільності.

Приймав час. І це не те, що все було розі після того, як я почав приймати мій препарат, це не так, що я не мав днів, коли я був пригнічений. Вони були, але зараз це було днів, не тижнів і місяців, під час яких я був ефективно відключений.

Я дуже щасливий - мій препарат працював в перший раз, я мав медичне страхування, я мав когось звернутися до допомоги. Табличка XI не завадить мене, хоча б не завадить це зробити більше ніж раз. Я все ще працює тут 6 років. Я зустрілася з дружиною.

Але багато інших людей з тим же діагнозом не так щасливі. Оцінюється, що близько 5% людей страждають від біполярного розладу. 10-25% гинуть через це, і кожен третій його власник спробує самогубство хоча б раз в житті.

Що про тебе? Якщо біполярний є лише 5% населення, я думаю, що 75% програмістів. Ось деякі індивідуальні симптоми, що індексують біполярний розлад:

• Гіперконцентрація. Звичайно, іноді важко концентрувати, але якщо ви досягнете успіху, весь світ зникне. Ви можете сидіти за 12 годин і вдарити ключі.
  • Хаотичний мислення - це багато думок.
  • Вичавлене слово - коли удар думок з попередньої точки намагаються знайти вихід через вузьке відкриття рота.
  • Соціальна ізоляція.
  • Нерегулярний сон, особливо напади безсоння, які призводять до того, що важко закохати вночі і практично неможливо прокидати вранці.
  • Непристойність полягає в тому, що правила не поширюються на вас, що ви краще, ніж інші, що ви можете вирішити проблеми, які інші не можуть.
І якщо ви молодий і погладжуєте з цими симптомами, що надходять в програмну галузь, як приїжджає додому. Ми соціально ізольовані. Ми працюємо на дні. Ми шукаємо людей, які мають аудит, щоб вірити, що вони можуть вирішувати проблеми, які інші не можуть. Ми маємо нерегулярні розриви продуктивності. І наші йдоли досить цікаві, що вони можуть змінити світ.

Останнє падіння ми інтерв'ю програміста, Caleb Corman. Його résumé був вражаючим, він працював на трьох кращих компаніях Rails в Чикаго. Однак, в кожному з них він працював не більше року, які підняли деякі питання. І він був хорошим. Я працював з ним, і він був одним з перших людей, які я працював з. Я дізнався багато з нього — він був, що рідкісний тип людини, який не тільки талановитий, але і хороші викладачі.

Він навчив мене розуміти код і визначити той, який був солодким. Він сказав мені про Прибирач, навіть спробував навчити мене Вім, але якось це не працює. Я не працював тісно з ким раніше, і він нарешті сказав мені про всі ці короткі імена для пунктуаційних символів, таких як чубчик замість точки загострення і так далі.

Після того, як ми працюємо з нами, Caleb почав посилатися на відчуттів. І він почав показувати пізнішу роботу, і гасло трохи відрізнявся кожен раз, і це було все підозро знайоме мені. Я розповідав йому свою історію в приватному порядку і попросив його, що сталося.

І сказав він: "Так, ви знаєте, я іноді дивлюся, якщо у мене є аналогічна проблема." Що робити? Не те, що я хочу шукати психіатрів від газетних оголошень. І я дав йому контакти пари людей, він назвав їх, хоча візит був дещо затриманий - іноді його весь графік упаковується. Але він зробив призначення на пару тижнів. В день до того, що він хворий і пішов до лікаря завтра. П'ятниця.

Але він не потрапив до лікаря. Ми дізналися пізніше, що він виріс з грошей і загинув на наступний день. Можна сказати, що це не було особливого. Він зумів зателефонувати 911 і загинув в лікарню, і його квартира сусід сказав, що, судячи по половинках і джойстик лежачи поруч, Калебр планує вижити в суботу ніч.

Він був похилий з наркоманією протягом деякого часу. Про це, але ми не знали. І сказали, що він був досить розумним, щоб приховати його від всіх і попередити це не так погано. Найсумніша річ про цю історію полягає в тому, що Калебр помер від амфетаміну передозування, і ліки, які я призначив для ADD, є декстроамфетаміном. І я був досить впевнений, що Калебр помер, намагаючись самолікувати з психічною хворобою.

Історія комп'ютерних наук має аналогічні статті. Алан Турінг, батько Комп'ютерних наук, забрав своє життя під суворими урядовими переслідуваннями. І цього року ми втратили Аарон Шварц за аналогічними обставинами. У 2007 році написав:

Я хворий досить. Я не говорю про це з різних причин. Я хвору. Вона звучить абсурдом, але все ж, щоб визнати себе хворим, щоб брендувати себе. Я не хочу використовувати хворобу, якщо я не хотів би, якщо я не був.

Кожен раз, коли ви сумуєте. Вашій коханій не оцінив, або всі плани пішли на відходи. У вас є кисла шахта, можливо, навіть крі. Ви відчуваєте себе безцінно. Якщо ви хочете, щоб це зробити. Все, що ви думаєте про дивовижних: ваші досягнення, ваші плани на майбутнє, люди навколо вас. Ви лежите на ліжку і ви хочете лежати в темряві.

Настроювання в депресії про те ж, тільки вона з'являється без причини і не змусить його відходити. Ви можете піти відпочити, вдихати свіжим повітрям, повісити кохану людину, але вона не буде краще, тільки навіть садиба від нездатності відчути радість, яка доступна кожному навколо. Все пофарбовано в смужні тони.

Депресія викликає нездатність близько половини випадків, впливає на одну в шістьох, і сьогодні це викликає більше неполадок, ніж бідність. На жаль, депресія, як і інші психічні розлади, особливо наркоманії, не дивно реально заробити ті ж інвестиції і громадськість як неординарний рак грудей, що впливає на одного восьмого людей. Або СНІД, що впливає на одного в 150 осіб. І звичайного шаме.

Shame - що вбиває нас. З психічними розладами є причина страждання наших колег і друзів. Тепер, якщо я стояв і сказав, що я був раком, я б не боявся, що хтось подумав, "О, він самокнеться." Якщо я сказав, що я взяв інсулін, ніхто не б сказав: "Не боїтеся, що ви будете звикати до решти вашого життя?" Немає того, що я думав, що я використовую його як кицька. Якщо я ламав ногу, ніхто не скажеш, «Дуже важка робота». Кожен скажеш: «До лікаря!»

Але у нас є різні правила запліднення захворювань, пов'язаних з мозком, ніж при захворюваннях всіх інших органів. Що таке залізо, бо мозок є найбільш складним органом. І все ще багато хто з нас неохоче використовують досягнення сучасної медицини в її лікуванні.

Я думаю, що це особливо правда для програмістів, оскільки ми витрачаємо більшість наших життів, які цінуються для того, наскільки добре працюють наші мозок. Але ідея, яку він може стати месою, є атакою на нашу ідентичність і самооцінку.

Якщо ви зіткнулися з описаними проблемами, то, ймовірно, не хочете піти до лікаря або кинути таблетки, і я можу зрозуміти чому. Я самодіагностував мій ADD і почав шукати лікаря через рік. У мене 2 роки, щоб нарешті отримати лікування біполярного розладу після діагностики мого лікаря. Я боявся, що вона б пошкодила частину мого мозку, який зробив мене успішним, і я боявся втратити свою творчість.

І так, це правда. Моя мозок працює по-різному. І я програмування по-різному. Хорус думок більше не віддаляє мене, я більше не доведеться сидіти всю нічну довгу і витягти з голови з кліщами. Я дивлю більше, як черепаха зараз. Я можу вимірювати, маю об'єктивний вигляд ідей і порядок їх походження, і я контролює їх. І найголовніше, я відповідальна і можу довіряти. Я не можу описати себе до.

Щоб бачити терапевта або психіатра, варто стигматізувати себе, але не розумію. Михаїл Йордан має тренер, Tiger Woods має тренер. Тож чому ви повинні повернутися до помічника, робота якого полягає в тому, щоб мовчно послухати вас і давати поради, як «зроби це трохи інакше»?

Важко знайти терапевта, вони все ще більш технічно відреставровані, ніж ми. Вони використовуються для спілкування по телефону, ніж по електронній пошті. Якщо ви відвідуєте свій блог, то буде посилання на деякі ресурси, які варто подивитися. На жаль, я не локальний, тому я не можу зробити ніяких рекомендацій для людей, які живуть тут. Але є інформація про блог, який допоможе вам знайти потрібну людину.

І якщо інформація не дає нічого, то просто запитати людей. Якщо ви не можете знайти когось, запитайте мене. Якщо ви відчуваєте, що ви зіткнулися з цими проблемами, просто дозвольте друзям знати. Якщо ви зіткнулися з цією проблемою, ви можете відмовитися від людей про це. І ви дивитеся, як багато людей скажуть, "Так, у мене така ж проблема."

І якщо все вже сумно, і ви не можете бачити будь-яке поліпшення, просто знаєте, що 10 років тому, коли я був в коледжі, коли я впав дупа, я молився Богу не прокинутися вранці. 6 років тому у мене був один долар в кишенях і не гаряча вода в квартирі. І сьогодні я говорю на конференції Mountain West Ruby, і моя красива дружина сидить в передній ряд. Що можна зробити. Ми просто повинні говорити про це.

Якщо ви страждаєте від цього виду розладу

У мене є поштова адреса, написана в моєму профілі, будь ласка, не зв'яжіться, щоб почати помилкову електронну пошту і описати те, що ви можете зробити з вами під час таких депресивних періодів. Ви зникнете, немає підключення, проект варто. Може бути, ви можете працювати кілька годин на добу, іноді навіть це. Можливо, ви зможете створити хоча б просту рутинну роботу, таку як письмова документація. Я не можу думати про будь-які інші причини, коли людина скидає в середині проекту, коли гроші ще не отримали, ви вносите багато зусиль, і там немає передумов для оплати або idiot клієнтів. Якщо ви хочете, щоб вам було якомога швидше. Якщо ви не розуміли, я поставлю те, що ви сказали тут, так що ви маєте можливість допомогти іншим з аналогічними проблемами і не руйнувати свою репутацію.

Листи від читачів

Але це дуже схоже на те, що сталося мені. Я охолоджую до поточного проекту приблизно через 2-3 місяці, іноді швидше, я не впевнений, що швидкість пов'язана з, можливо, з кількістю зв'язку про проект і успіхом в ньому: чим більше дискусій, неоднозначності або зміни того ж, тим швидше виникає небажання працювати над проектом. Я можу зробити щось корисно, але не пов'язане з цим проектом. Я зазвичай перестаю працювати в певній точці і відкинути роботу до завтрашнього дня. Так як деякі завдання зазвичай не виконуються, я перестаю реагувати на контакти на проект. У мене є відчуття сором'язливості і думки «Я буду закінчити все завтра і писати його до них, все буде добре», але завтра він ніколи не приходить. У більшості випадків, коли він закінчується, але іноді зустріч відбувається десь в реальному світі, то я, очевидно, дуже сором'язливий і я промовив провину. Після того, як ці зустрічі пообіцяли продовжити, але ніколи не вдалося. Все це, однак, може стати несподівано, навіть коли все добре, проект практично завершено, і я навіть не отримав гроші. Я не впевнений, що будь-який спосіб отримати мене, щоб тримати роботу або отримати в контакті, він допоміг пару разів, щоб дістатися до моїх друзів, тому що це важко не відповісти на них. Незважаючи на те, що параноя зазвичай розвивається в періоди «блокування» зв’язку, будь-який несімейний номер стає страшним, є страх до пошти / месенджера / SMS, не існує бажання навіть читати їх (хоча це не загрожує, ніхто навіть не знає, що ти читаєш їх або ні). Я прийшов до висновку, що це дійсно деякі захворювання, тому що немає логіки (і я програміст! з логікою, як друг) в таких діях, напевно, потрібно зареєструватися.

Я маю подібну проблему, яка дала мені все своє життя – періоди великої активності, продуктивності, благодатності та радості в житті були замінені на якийсь вид самооб'єднання та забиваючи на все. Це період, коли я нічого не хочу, і я пропустив 4 дні на роботі під приводом хвороби. Я можу спати 14 до 18 годин на добу, і я зробив це багато разів. У зв'язку з цим, у мене виникли проблеми спочатку в школі (що, хоча я був розглянутий кращим студентом в класі, мені довелося залишити після 9-го класу з тільки трьома, а потім в коледжі (для якого я був експлуатований, після того, як я отримав в армію, повернувся і все ще закінчив), потім в першу чергу я запропонував більш перспективне місце і я просто перейшов на новий - поточний. Я не можу назвати «депресивний» період, депресивний. Я намагаюся відрізати всі контакти з людьми – так, я не люблю роботу – так, але я не відчуваю себе неперевершеним, я не думаю про смерть/суйцид, якщо я повинен поговорити з кимось в таких випадках я зазвичай досить життєрадісний і соковитий (якщо мова йде про це, звичайно). Я не знаю, якщо я повинен зробити все про це захворювання на всіх, це викликає періодичні проблеми, але я не хочу залишити без гіпоманічного етапу. Це найперспективніші дні в житті, в яких я можу зробити імпульсивний, але в кінцевому рахунку правильні рішення. Видання

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: m.habrahabr.ru/post/260249/