Стоп викликати себе програмістом та іншими кар'єрними порадами

Я додаю до будь-якого інженера, і це не про компілятори або складності алгоритмів. Це «Вступ до реальності галузі», адже це не говорить про те, що це призводить до зайвого хвилювання. Ця стаття має бути зареєстрованим. txt для молодого інженера в бізнесі будівлі кар'єри. Його мета полягає в тому, щоб зробити вас щасливими, заповнивши про те, як працює реальний світ. Я не запитаю вас, щоб слідувати детальному посібнику, але я сподіваюся, що ця інформація буде більш цінною для вас, ніж що ви сказали про це в університеті.

90% роботи програмістів – це корпоративна економіка: ціна будь-якого (в тому числі ви) – це функція попиту та попиту. Давайте подивимося попит першим. Більшість програмного забезпечення не продається в коробках і не доступна для завантаження в Інтернет або магазині додатків. Більшість програм є постійними, високоспеціалізованими підприємствами, які підтримують світову економіку від кожного явного кута. Ці додатки розраховують витрати, оптимізують витрати на перевезення, допомагають скласти звіти з обліку, розрахувати ціну страхування, розрахувати підозрілі замовлення на ручну перевірку тощо. Програмне забезпечення вирішує проблеми бізнесу.

Програмне забезпечення вирішує проблеми бізнесу, незважаючи на те, що він не має технологічної складності. Наприклад, уявіть електронну форму звіту про витрати. Для компанії 2000 осіб вона може економити близько 5000 чоловік в рік у порівнянні з ручною паперовою роботою, яка, в середньому, вартість 50 $, економить $250,000. Компанія не піклується про те, що це найбільш примітивне застосування CRUD у світі. Єдине, що питання є те, що він ріже витрати або генерує прибуток.

Є компанії, які роблять програмне забезпечення, яке використовує реальні люди, і цей опис включає майже все, що приходить до думки про програмне забезпечення. Дуже малоймовірно, що ви будете працювати для такої компанії, якщо ви берете конкретні кроки, щоб зробити це. І навіть якщо ви знаходите себе в такій компанії, більшість програмістів ще не працюють на складі програми.

Періодично, компанії роблять щось для irrational або політичних причин (читати нижче), але в основному їх дії спрямовані на збільшення прибутку або зниження витрат. Налагоджена компанія перераховує людей, які роблять це просто. (Жіч може, але не обов'язково, не маючи фактичної роботи.) Хто вирішив найняти одного або декількох програмістів вирішили зробити це не тому, що вони люблять геки в офісі, але тому що ці геки дозволять вам завершити проект (або проекти), що підвищить прибуток або зменшить витрати. Створення гарного програмного забезпечення – це не мета, а не розв’язувати складні проблеми програмування або писати без проблем. Зростання прибутку або ріжучих витрат є єдиною метою.

Петро Драккер — ви не чули про нього, але він поважав людей, які підписали фінансові документи — запропонувало визначення прибуткового центру та центру вартості. Центри прибутку є частиною організації, яка безпосередньо заробляє на хлібі та вершковому маслі: партнери в юридичних фірмах, торгових компаніях, інвесторах на Wall Street тощо. Вартість центрів в основному все інше. Ви повинні бути частиною прибуткового центру.Це принесе вам більше грошей, статусу та можливостей у всьому, що ви хочете зробити. Це не складно: розумний школяр може легко визначити прибутковий центр компанії своїм описом одного абзацу в довжину. Якщо ви хочете працювати в цій компанії, націлений на неї. Якщо ви не можете, або (a) перейдіть на роботу десь іншого, або (b) влаштуйте трансфер після того, як ви орендуєте.

У програмі беруть участь близько дорогих центрів, що дозволяють оптимізувати свербіж для будь-якого випускника МВА. Це перекладається в такі чудові ініціативи, як аутсорсинг, які можна зрозуміти, як «заміна дуже дорогих центрів вартості, які роблять деяку магію, суть якої ми не дбаємо, але без неї дешевше центрів вартості в країні з нижчими витратами праці». (Ліричний відступ: Ви можете сміливо ігнорувати аутсорсинг як загрозу вашій кар’єрі, якщо ви читаєте цю статтю.) Ні один ніколи не буде отримувати прибуток. Намагатися зробити це дозволить піднятися до багатьох жартів управління. Якщо ви попросили замінити систему керування версіями з файлами на дисках флоппінгу.

Стоп викликав себе програмістом. У програмі, як «приблизно дорогий брелок написання незрозумілих нечутливих нечутливих нечутливих нечутливих». Якщо ви зателефонуєте собі програміста, дізнайтесь, що хтось вже працює, щоб ви порушили. Ви чули про Salesforce, Software як Service? Їх слоган “No Software” буквально розповідає майбутнім клієнтам: «Якщо ви використовували Salesforce, ви можете вогнети половину програмістів, які працюють на вашому внутрішньому програмному забезпеченні і покласти різницю у кишені». (Немає нічого неправильного, таким чином. Ви перебуваєте в галузі, яка позбавляє людей робочих місць. Якщо ви думаєте, що це неправильно, повернутися до університету і дізнатися щось непотрібне.

А замість того, щоб розповісти про себе в контексті ваших досягнень у збільшенні прибутку та зменшення витрат на інших роботодавців. Якщо ви ще не встигли досягнути, поговоріть про себе, щоб ви зрозуміли, що ви можете збільшити прибуток і зменшити витрати і розповісти про свої ідеї про це.

Є багато високо оплачуваних професіоналів, які працюють з кодом, але не зателефонуйте собі програмістів. Найчистіший приклад: вони використовують комп'ютери та математику для прийняття рішень більш ефективно, ніж група людей без такої підтримки, і в результаті їх компанії роблять мільйони доларів. Бонуси успішного кванту в хорошому році перевищують заробіток багатьох талановитих програмістів за десятиріччя.

Як правило, навіть якщо Google, здається, правильною компанією, є програмістів, і є люди, які працюють призвели до зростання 1% при натисканні курсів для оголошень AdWords. (Останнє варто мільйонам доларів, є чітким натяком?) Я нещодавно прийшов на веб-сайт хлопця, який мав професійну біографія, яка сказала: «Я створив код для платіжної системи, яка працює 97% прибутку Google». В даний час він інвестує ангел (який прекрасний спосіб сказати, що він дуже багатий).

Я нещодавно запитав у Twitter, які хочуть знати про те, як побудувати кар’єру. Багато людей зацікавили те, що мова програмування або технологія стека для вивчення. Моя відповідь - це не важливо.

До Java програмістів заробляють більше, ніж . NET програмістів? Хто вважає себе Java програмістом або . NET програміст вже з картинки, тому що а) вони є програмістами (і ви, як зазначено вище, не) б) вони відключають можливість отриматися на більшості позицій. У реальному світі вивчайте основи нової мови займає пару тижнів, а через 6-12 місяців, ніхто не знає, що ви не зробили своєї кар'єри. Я розвивала Java Enterprise у березні 2010 р. (ст. жовтень 2011 р.). Повірити мене, ніхто не піклується. Якщо компанія Python шукає когось, хто може заробити гроші, то це те, що я не писав лінію коду Python в моєму житті не буде грати проти мене.

Цільові програмісти є рідкісними, набагато рідше, ніж вони потрібні, тому зараз найбільш сприятлива ситуація для шукачів роботи практично в усіх галузях промисловості. Matasano коментує Ruby. Якщо ви не знаєте Ruby, але ви є хорошим спеціалістом, ви все ще будете найняти. (Дуже професійне знання — повторити мене — збільшити прибуток або знизити витрати.) FogCreek використовує стек Microsoft. Я не можу писати ASP. NET не помилиться, але вони все ще найняти мене.

Якщо Ваше резюме не має ключового слова, яке ви шукаєте, ви навіть не запрошуєте на співбесіду. У таких компаніях краще не працювати, але якщо ви дійсно хочете, то витрачаючи кілька вечірок і вихідних, ви можете додати правильні слова до вашого резюме. Але це ще краще впливати на ваш вибір технології на Вашій поточній роботі, що сприяє кар’єрі. Хочете дізнатися Ruby під час роботи для компанії .NET? До проекту на Ruby. А, oh, oh, ви стала професійним програмістом Ruby, ви писали в Ruby і ви платите це зробити. (смішний? Я зробив це на Java компанії. У рамках проекту Ruby заробив нас $30,000. Ми радіємо, що проект був про.

Колеги та боси не Ваші друзі, ви витрачаєте багато часу з колегами. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. І вони лікують вас таким же чином. Ви повинні бути приємними для всіх людей, з яким життя приносить вам, що просто правий, а також допомагає розвивати зв'язки, але не бути в ілюзію, що кожен навколо вас є вашими друзями.

Наприклад, коли ви займаєтеся, ви йдете на хороший 28-річний хлопець, який, як тільки ви, як краще копію вас з майбутнього. Не ведеться нічого.й Він не бачить вас як другом, він бачить вас як нічого більше, ніж ресурс для компанії, який хоче придбати за найнижчою ціною. Поговоривши про світ Warcraft нічого не більше, ніж робити контакт, і він, ймовірно, (повно, пристойно) спробуйте щось ваших друзів ніколи не дайте вам зробити, як поговорити ви впадає кілька тисяч років від вашого Paycheck, або ви маніпулюєте, коли ви могли витрачати час на ваші реальні друзі. Ви також будете мати інші колеги, які, судно і пристойно, запропонують речі, які йдуть проти ваших інтересів, від «Я візьміть свій кредит на цей проект» (майте це трохи коротше) до «ми повинні зробити те, що передує мої професійні інтереси, а не Ваші». Не дивуватися, коли це відбувається.

Ви значно переоціните середній рівень ринку компетенції своїх конкурентів, орієнтуючись на тих людей, які безпосередньо оточують вас Багато хто зараз працює старшим програмістом, фактично не може писати FizzBuzz. Завіса. Нижня лінія полягає в тому, що ви, швидше за все, грамотно, щоб працювати для мрії компанії. Нехай вони наймають кращі смертники, але все ж вони наймають смертності.

«Анонси. Резюме. Інтерв'ю. Більшість робочих місць ніколи не будуть оголошені публічно, так як кращі кандидати ніколи не відкриті. Інформація про вакансію поширюється приблизно на швидкість склянки пива, а іноді змащується листуванням електронної пошти. Хтось хоче найняти програму. Повідомляє своїх друзів і ділових партнерів про це. Деякі з них обов'язково знають, хто підходить - сімейний учасник, їдальня з університету, друг з конференції, колишньої колеги і т.д. На всіх інших зустрічах, що відбуваються, вони досягають принципової угоди. І тільки після цього починаються танці з резюме / відділом кадрів / контрактом та іншими формальностями.

Особливо це стосується найважливіших завдань. Як перший співробітник успішного стартапу має певну кришку серед ІТ-фахівців, і жодна з цих вакансій була закрита резюме, відправленим до HR-управління, в тому числі, тому що 2-х осіб стартап ще не має достатньо підшкірного жиру для організації HR-у. (Напевне, ви не повинні прагнути стати першим працівником стартапу, швидше за все, стати останніми співзасновниками.) Ви хочете працювати в Google? Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний для вас час. (На додаток, ваш симпатичний співробітник Google має деякі неофіційні способи впливу на процес.) Купити компанію, яку ви працюєте. Якщо у вас є кілька мільярдів доларів у вашій кишені, у вас є багато цікавих способів вирішення проблем.

Є багато причин, чому їзда є приватним. Однією з них є те, що у відповідь на опубліковану вакансію є величезна кількість небажаних резюме (особливо в поточній ситуації) від невідповідних людей. Якщо роботодавець не знає кандидата особисто, вони можуть легко найняти когось, хто не може писати FizzBuzz.

Розвиваючи з'єднання означає (а) зустрічі людей, які можуть один день бути корисними для вас (і навпаки), і (b) робить гарне враження на них.

Є багато місць для зустрічі. Наприклад, галузеві заходи, такі як конференції або відкриті лекції в університетах. Користувачі є ще одним варіантом. Уважайтеся, що ці події приваблюють аудиторію, і коригують відповідно.

Завжди спробуйте допомогти. Це право зробити, особливо враховуючи, що люди, як правило, пам'ятають добре, хто допоміг або прийняв свою допомогу. Якщо один день трапиться, що ви не зможете допомогти людині, але ви знаєте когось, хто зможе вирішити свою проблему, познайомите їх один одному. Якщо це зробити прямо, ці два будуть щасливі зараз і готові допомогти вам в майбутньому.

Ви також можете зустріти онлайн, але щось про нашу мавп-спадок мозку робить взаємодію з обличчям особливо важливим. Я зустрів людей в Інтернеті, а потім перекласти контакт в реальний світ. Фізична хекка - це великий рух у відносинах, навіть якщо ви вже допомогли зробити гроші онлайн з порадами. Написати блог, брати участь в форумах на Hacker News або інших видатних ресурсів у вашій галузі, але пам'ятайте, що йти на реальні зустрічі.

Ваш GPA не має значення (з рідкісними винятками, як в одному міжнародному рекламному агентстві). Це тільки впливає на те, чи буде вибрано ваше резюме для співбесіди. Якщо ви читаєте, що написано вище, то ви знаєте, що надсилання резюме не єдиний спосіб потрапити в інтерв'ю, тому не витрачайте занадто багато часу, оптимізувавши щось, яке вже працює досить (звідси ви отримаєте 3,96 середній дзвінок, як правило, ви отримуєте 3,8), або щось, що вам просто не потрібно (звідси ви знаєте, як знайти роботу, запрошуючи правильні люди для кави).

Професія і відділ, в якому ви навчилися неважливо. Більшість керівників галузі не знають різницю між комп'ютерною наукою та прикладною математикою. Це був випадок, що я був готовий торкнутися, тому що невелика пункція з моїми дослідженнями називається питання, що я можу отримати більш престижну спеціальність за дипломом. У науковій громаді важливі ці маленькі речі. Не в реальному світі.

Наші викладачі можуть знати, як працює наукова робота на ринку праці (в нутрішньому шкаралупі: це дикий неефективний і плутаний за межі будь-якої людської компресії), але мають досить ідеальний вигляд, як працює в реальному світі. Наприклад, вони можуть хірургувати вас, щоб провести додаткові спеціалізації, оскільки це (a) хороша ідея (b) вони завжди повинні раби, які працюють для Rollton, щоб провести свою наукову роботу. Пам'ятайте, що ринкова вартість фахівця, здатний проводити наукову роботу, становить $ 80 - $100,000 на рік. Ролики для цього грошей можна їсти.

Учитель я був написаний для запропонував мені місце в відділі, плата за навчання і стільки, скільки $12,000 рік як стипендія, якщо я підписаний до роботи з ним на наступні 4-6 років. Це чудова пропозиція, якщо у вас є просто імміграція з країни з меншою зарплатою і потрібна підтримка в отриманні візи.

Якщо ви дійсно любите атмосферу університету, то не проблема, покласти рюкзак на плече, і ви можете ввести будівлю будь-якого університету в Сполучених Штатах в будь-який час. Покупка рюкзака набагато дешевше, ніж перебування в науці. У комерційних компаніях ви також можете працювати голову, але буде менша політика і ви будете краще платити. Ви навіть можете публікувати журнали, якщо вам потрібно. (Для того, щоб бути в божевільній обстановці наукового співтовариства, ви можете прямо почати питання, чи публікувати в науковій журналі все більш суттєве, ніж, скажеш, публікувати статтю блогу, яка смарт-і люди читати.)

Скільки заробляють програми? Помилки. Право на питання, які пропозиції приймають програми, як правило, погоджуються? Оскільки заробітна плата є лише одним із важіль, які можна використовувати для залучення вас. І мій відповідь на це питання не допоможе вам дуже багато: всілякі речі.

В цілому великі компанії сплачують більше (гроші, соціальний пакет тощо), ніж стартапи. Програми, які знають, що варто заробити більше тих, хто сумнівається себе. Старші програми заробляють більше молодших програмістів. Промисловість, що працює в більшій кількості грошових коштів, заробляє більше тих, хто працює в меншій кількості грошових коштів. Люди, які знають, як вести переговори, заробити більше, ніж тих, хто не знає на ньому.

У нас є культурна табу, яка ніколи не йде про оплату. Але це не абсолютна. У багатьох культурах можна говорити про гроші в професійному контексті. (Якщо ви були середнім класом японських, ви знайдете, щоб поділитися своїм доходом з ким-небудь на вашій другій зустрічі, від хлопців на футбольній команді до шеф-кухаря, який дає вам суші.) Якщо ви володієте компанією, ви можете бути більш евакуйованими про себе, але ваші співробітники будуть обговорюватися таким же чином, що програмісти обговорюють компілятори - досить часто і без тіні баррасменту. Якщо я був Марксистом або конспірантом, я бажав, що американська культура була спеціально розроблена для надання інтересів роботодавців і проти інтересів співробітників. Перед тим як обговорити заробітну плату потенційним роботодавцем, варто поговорити з тим, хто вже працює в цій компанії в аналогічному положенні і уточнити виделку. У дворі <%=Date.today.year%>; така людина може бути знайдена в мережі (на основі LinkedIn, Facebook, Twitter або будь-якої іншої неграфічної соціальної мережі).

У одній формі або іншому програміста зазвичай пропонують соціальний пакет. У Сполучених Штатах має сенс турбуватися про медичне страхування (як правило, роботодавець сплачує більшість вартості) та пенсійні заощадження, які зазвичай пропонуються у форматі «ми повідомимо на ваш пенсійний рахунок суму, що ви сприяєте там, до максимуму x% від вашої щорічної заробітної плати». Що ви отримуєте в результаті простий розрахунок: x% річної заробітної плати. (Це додаткові гроші, тому завжди роблять найбільшу кількість пенсійних планів вашого роботодавця.) Інвестуйте, що гроші та забути про це на наступні 40 років.

На жаль, у нас є інші бюлетені, такі як безкоштовні напої, офісні обіди, платні книжки програмування тощо. Це більше соціальних паз. Якщо я можу купити напої, то перш за все говорить про порядок в моїй компанії і як я буду лікувати тих, хто працює для мене. «Я збираюся надихнути недосвідчених молодих програмістів, щоб працювати важко, даючи їм пенну соду і заощаджуючи на них десятки тисяч доларів у виплаті, допомагаючи їм руйнувати своє здоров’я». Я люблю соду. Змогла бачити такі соціальні паки і реагувати відповідно. Наприклад, компанія, яка буде платити за навчання своїх співробітників, може бути гідним місцем для роботи, але не оплачувати за значно меншу заробітну плату в обмін на щось, ви можете легко піти і купити самостійно.

Як стати кращим неготитором? Ви можете написати всю окрему статтю про неї. Але коротко:
  1. Пам'ятайте, що ви продаєте рішення для бізнес-задач (знижуючи прибутковість та зниження витрат), а не навички програмування або інтелектуальна людина.
  2. Неготуйте агресивно і впевнено як професіонал. Ось як це буде на іншому боці. Якщо ви намагаєтеся приїхати до взаємовигідної пропозиції, не погоджуйтеся на все.
  3. «Що ти заробив у попередньому місці?» розуміли як «Розчуй мене причину, щоб запропонувати вам менше». Відповідь відповідно.
  4. Завжди мати готову пропозицію. Приготовлений до ґану на щось інше, ніж гроші. Якщо ви не можете запропонувати вам більшу зарплату, запитайте до більш тривалого відпочинку.
  5. Для того, як ви досягнете угоди в принципі переходу. Зазвичай ця розмова відбувається в самому кінці, коли вони вже інвестували досить багато часу і грошей, щоб отримати вам, тобто не в інтерв'ю. Пам'ятайте, що не в змозі вести переговори з вами на цьому етапі обіцяє їм втрату, тому вони, ймовірно, не виштовхуються занадто важко на речі, які є невеликими для компанії, але значними для вас, якби ви кинули кілька тисяч на пропозицію зарплати і міцно захистили його.
  6. Читати книгу. На тему переговорів було написано багато. Я люблю «Ще таке». Ідею, що не в змозі обговорити витрати, які ви тисячі доларів щорічно можуть бути розмаїття, і так програмісти часто не роблять особливих зусиль, щоб дізнатися її, замість того, щоб витрачати час на гру з деякими новими технологіями.

Скільки коштує Roll d100? (Ви не один з них? Вибачте мене, rand(100).

0-70: Ваш запас коштує нічого.

71-94: Ви не заробляєте, коли ви пішли працювати на стартап, замість більшої заробітної плати та соціального забезпечення.

95-99: Значення вашого складу буде змінювати ваше життя. Однак, ви не відчуваєте себе багатим, оскільки багато людей, які ви працювали тісно з останніми парами років, є заможливими. Але ваша сім'я не критикує вас за незбиране $TA_SAMAYA_KOMPANIYA як хороший $NA_KOGO_VAM_PREDLAGAUT_RAVNYATSYA.

100: Ви працюєте для Google вбивця, і ваш fortune величезний. Привітання.

Примітивний зчитувач помітить, що 100 ніколи не буде результатом виклику d100 або rand(100).

Оскільки ви значно переоціните ймовірність того, що стартап ви працюєте для пагонів, і значно переоціните шматок пирога, який отримає вам, якщо це сталося. Дізнайтеся про пріоритетність виплат акціонера, коли ви ліквідуєте компанію на хакерських новинах або венчурних Hacks, а потім подумайте про те, що люди, які писати про це зрозуміти про венчурних угод стільки, скільки ви робите про програмування, і як ви можете зв'язатися з кодом, коли кілька мільйонів доларів нараховуються.

Чи варто почати кар’єру в стартапі? Є висока ймовірність, що пара років ви будете працювати дуже важко, часто і болісно розбити, в кінці буде з роботи і буде виглядати нове стартап. Якщо ви дійсно хочете працювати в стартапі, працювати для великої компанії, накопичувати гроші, досвід і зв'язки, і кілька років після закінчення, зробити свій власний.

Коли ви працюєте в стартапі, стартапи люблять себе стати вашим соціальним колам. За кілька років, більшість з цих людей не зможуть найняти вас. Коли ви працюєте для великої компанії, ви працюєте з людьми, які працюють для великих компаній. Багато хто з них зможе запропонувати вам роботу або рекомендувати вам комусь протягом декількох років.

Чи подобається це працювати в стартапі чи ні? Робота в стартапі, звичайно, кар'єрний шлях, але більше життя. Як працює в фінансовому секторі або в науці. Це три дуже різні підходи до життя. Багато людей намагаються отримати вас з власних причин. Якщо ви дійсно любите жити як стартап, йти вперед. Якщо ви любите тільки деякі аспекти, то пам'ятайте, що якщо ви дійсно хочете, ви можете організувати багато для себе. Наприклад, якщо ви хочете працювати з новітніми технологіями, і це важливо бути домом від 5:30 до того, щоб побачити дітей, то ви можете працювати з новими технологіями в величезній кількості великих компаній.

(Не дівчині.) Якщо щось генерує прибуток, компанії інвестують в неї. Звичайно, крім цього, вони також зроблять величезну кількість додатків CRUD, але стартапи не сильно відрізняються від великих компаній, крім того, що вони краще описують їх застосування CRUD. Перша година роботи на новій соціальній мережі намагається зробити програму CRUD цікавим, решта часу є драмою розлучення пари гетеросексуальних чоловіків.

Завжди пам'ятайте, що програмісти найняти не програмувати, але зробити їх корисними для бізнесу. Основна якість, яка впливає на те, що ви отримуєте роботу або не є вашої здатності переконувати інших, які ви корисні. Не обов'язково бути корисним у всіх.

Багато кращих програмістів, які я зустрівся, є патологічно не в змозі зберегти розмову. Як результат, інші люди (а) не хочуть працювати з ними (b) занижують свій внесок, бо дізнатися щось про те, що вони зробили, потрібно говорити про це, і вони просто не реалізують протокол. Реверс також вірний: люди в середньому думають, що я один з кращих програмістів, які вони коли-небудь зустрілися, тому що я (а) очевидно, здатний програмувати (b) дуже добре писати і говорити.

(Для того часу, коли я вважаю себе «легко нижче середнього» програмістом.) З тих пір я зрозумів, що я мав досить простий вигляд розподілу навичок, які навички програмування не є чимось фокусуватися, і що мій модний грає проти мене. Сьогодні, якщо ви попросите мене, як охолоджую я, як програміст, я, ймовірно, почати розповісти про те, як я написав систему, яка допомогла мільйонам дітей дізнатися, чи це допомогли компанії зробити мільйони. Де я з моїм навичками програмування на нормальному розподілі графа ніхто не піклується, тому що я повинен піклуватися?

Комунікація – майстерність. Вправа і ви отримаєте краще і краще. Однією з важливих навичок другого замовлення є можливість швидко, лаконічно і впевнено розповісти про те, що ви корисно для кого-небудь, хто не розуміє предметної області і хто не має підстав для вас вдаватися. Якщо технічні умови з’являються у Вашій мові під час цієї вправи ("зведена 99 відсотків запитів на 200 м шляхом оптимізації індексів..."), спробуйте знову без них. Ви повинні бути в змозі пояснити, що ви робите до розумного вісім-річного, головного бухгалтера вашої компанії, програміст іншої спеціальності, або подивитися на себе, які абстракції найкраще підходять.

Підприємства продажів є коли ви входите в компанію, і намагайтеся переконувати їх, щоб провести шість- або сім-фігуру на програмному забезпеченні, яке може збільшити прибуток, лігуо буде знизити витрати. Всі інтерв'ю є корпоративними продажами. Вашої політичної та комунікаційної майстерності, а також вашої здатності будувати відносини, є критичними, в той час як ваші технічні навички є вторинними.

Якщо ви намагаєтеся переконувати своїх колег, ви продаєте занадто. Якщо бізнес є вашим прямим обов'язком, то він може переконувати людей, які є основною професійною майстерністю. Зайдіть час і почуйте його. Це означає, що ефективно спілкуватися в офіційних листах, електронних листах, одноразових розмовах, зустрічах та презентаціях PowerPoint. Написати бізнес-кейс для технічної ініціативи. Це означає усвідомлення того, що іноді ви повинні жертвувати технології для досягнення цілей бізнесу, і прямо так.

Багато програмістів мають проблеми з впевненістю. Багато були так виготовлені, що блювотні рухи про їхні досягнення були у курсі. У американській корпоративній культурі така скромність не цінується. Для інтерв’ю та зв’язку можна описати як «свідомий, стриманий професіоналізм. й

Якщо ви працюєте в команді, і ваша команда була успішною, не скажеш «це не моя робота, вона була робота команди», якщо ви перебуваєте в положенні, де кожен знає, що ви повинні знати, що це модно. Спробуйте це: «Я щасливий, щоб допомогти координувати зусилля команди в $ VASHA_SPETSIALNOST». Практика перед дзеркалом, доки не можна сказати з серйозним обличчям. Ви можете відчути, що ви перебільшите свій внесок. Не думайте про це. Хто б стверджує, що координує оптимізацію виробництва, будучи сендвіч-папером, перебільшуючи свій внесок. Ти програміст. Ви робите свої чарівні трюки і життя людей краще. Якщо ви не були відповідальними за базу даних про важливий проект, який бере участь у інших людей, крім того, ви погоджуєтесь з зусиллями команди працювати з базою даних та критично важливим для успіху проекту. Це гра. Якщо ви відчуваєте себе поганим, вам подобається бейсбол, який не вкрасивий бази: ви не морально, ви просто не можете грати.

Всі бізнес-рішення виконуються багатоклітинними родичами, а не такими правилами та алгоритмами. Соціальні танці є важливою майстерністю. Люди часто підтримують ідеї своїх друзів, хоча інші ідеї можуть бути кращими. Люди часто схильні до тих, з якими вони їдуть на одному столі. Книга «Ніколи Еа-Альона» Ймовірно варто прочитати, ім'я не лягає. Люди віддають перевагу людям, які люблять себе. (Це можна добре лікувати, нейтрально або по-різному. Просто приймаючи цей факт є першим кроком, щоб скористатися цією державою справ.

Ваш зовнішній вигляд також не менш важливий, тому що це смішно просто підібрати ключ за допомогою простих хитрощів, таких як одяг, які адекватні для обставин, професійний зовнішній вигляд, впевнений тон голосу і т.д. Ваш костюм буде коштувати менше нового монітора. Вам буде потрібно дуже рідко, але в цих рідкісних моментах ви будете дуже, дуже щасливі. По-перше, якщо я їду до державного агентства, одягненого в моєму повсякденному одязі, я обробляється як дисфункційний підліток, коли я вдягнувся в костюмі, я обробляється як директор багатонаціональної компанії. Я дійсно дисфункційний підліток, який є генеральним директором багатонаціональної компанії, але це до мене, щоб вирішити, що фокусуватися на роботі бюрократів.

(Для того, що я працюю з може сперечатися, що я б сказав про себе як директор мультинаціональної компанії, оскільки компанія не дуже схожа на те, що більшість людей думають, коли мова йде про «багатонаціональну компанію».) Я бачу, це просто розмовний трюк. Якщо ви думаєте, що люди не люблять бути пилені в очах, я розповім, що є люди, які люблять людей в костюмах. Але це не змінює значення костюма. Так само буде доречна ситуація. Відповідає, що тільки технічно правильні, до речі, кращий тип відповіді, коли Міністерство міграції загрожує вас депортацією.

Поговоріть про старших людей або просто віріть соціологів, які стверджують, що сім'я, віра, хобі і т.д. важливі для щастя, ніж гроші і кар'єрний успіх. Накладні висновки. Зробляючи кар'єру важливо, і зараз це може здаватися як найважливіше у вашому житті, але шанси ви переглянете свої погляди на час. Робота в прямому ефірі, не інший спосіб навколо.

Джерело: habrahabr.ru/post/233757/