Чи варто ви найняти колишнього працівника?

Плюси і мінуси переірвання Георгій Чернов, Керівник відділу HR Expertise Superjob.ru

Вважаємо, що більшість співробітників, залишаючи компанію, приймати комплексне та збалансоване рішення. Професіонал з однієї причини або іншого припинив їх влаштувати, і вони не мають наміру повернути. Спеціалісти рекрутингу однозначно скажуть: «Я поганий удачі!» На практиці, колишні працівники часто просять, і роботодавці роблять нові пропозиції для відставання фахівців. Чи можу я ввести однакову річку двічі?

Повернутися назад - норма. На перший погляд, можна отримати враження, що проблема «формерів» занадто тонка і надмірна установка в системі наймальнішої компанії. Ми опитували роботодавців і шукачів роботи, і знайшли, що третій шукачів роботи в минулому році отримав запрошення на оренду від колишнього роботодавця. І 28% шукачів, які будуть згодні повернутися до своєї попередньої роботи, якщо це було запропоновано.

Я не буду розглядати варіанти, коли людина не змогла всі проекти, збуджена, споживана і зігнута. Що має сенс. Ми будемо говорити про фахівців, які якість роботи влаштовує компанію, а також особисті якості дозволяють входити в команду.

На мій погляд, є два ситуації, в яких переваги наймінь можуть зважати ризики. Працівник кинути через брак зростання (помічник, заробітна плата) або залишив компанію, щоб почати бізнес і не вдалося. Переваги переірвання в таких випадках очевидні: економія часу за рахунок знань працівників, процесів, додаткових навичок і компетенцій, придбаних з іншого роботодавця або власному бізнесі, знижує ризик придбання «кате в сумці». Ризики трохи складніші.

Якщо ви не знайшли нічого кращого, вони хочуть сидіти до тих пір, поки щось цікавіше. Тут я можу лише порадувати одне: перемираючи ще й наймає, і ніхто не скасував оцінку кандидата. Ви знаєте, що людина може зосередитися на тому, що вони хочуть працювати? Якщо ви бачите знімок пілота, принаймні про це думаєте. Необхідно проводити глибоке структуроване інтерв’ю для розуміння мотивації.

Без надзвичайних ситуацій краще не переварити з будь-яким з співробітників, які залишили компанію – і не тільки з тієї причини, що він може повернутися і бути корисним, звичайно, ви також повинні пам'ятати про свій бренд HR. Якщо вчасно дозволи, ви можете подумати про створення «класничого клубу», де могли б поспілкуватися колишні працівники. Цей клуб може використовуватися як безкоштовний джерело здачі, тому що якщо людина вирішує зупинити роботу в компанії, це не означає, що він не готовий рекомендувати вам як працівник мрії до свого друга.

На мій досвід. За минулий рік і половина ми неодноразово відремонтували фахівців, які раніше працювали в компанії. І це не так, що ми не маємо нікого, щоб вибрати з -- на ринку це не вузька, і ми можемо дозволити собі вибрати.

У першому випадку технік пішов з просуванням на іншу технологічну компанію. Я хотів повернутися. Він пояснив на другому інтерв’ю, що він бачить себе розробником. Не потрібно для людини бути менеджером – у нас є плюс. Ми віримо, що ми отримали її. Вже понад рік працює чоловік.

Діаметрно протилежного прикладу. Ми побачили крутий розробник, який довгий час об’єктивно потребує зростання і це в певній точці стала одним з провідних мотиваторів. Він пішов, після того, як ми захопили голову і приніс його назад до нас в командно-лідерному положенні. І знову.

Ми отримали відмінні знання, а також мотивований співробітник. Як ми робимо це? Це просто: усуньте єдиний біль, який позбавив людину пізно в компанії – невідповідність фактичних і очікуваних ролей. Повернувшись до нас на попередні фінансові умови.

Не існує.-від1--

Нерідко статус «дипломної» конкретної компанії може бути окремим інструментом для зміцнення вашого бренду HR. Почуття приналежності до відносно закритої громади може бути дуже сильною мотиватором для людини, навіть якщо він не визнає його.

Багато компаній з сильними брендами мають свої алюмінійні громади і успішно працюють з ними, просто розуміючи, що це історія не тільки і не так багато про перемирення як логічне продовження життєвого циклу працівника в компанії. Більшість сучасних компаній з розвиненою торговою маркою постійно перестали ділити працівників тільки на потенціал і актуальність.

Випускники – категорія людей, які одночасно можуть виступати юристами компанії перед потенційними співробітниками. Вони можуть бути великим джерелом шукачів роботи, тому що вони знають, що компанія добре і зрозуміти, які потреби співробітників.Видання

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: Secretmag.ru/articles/2015/10/08/chernov/