Брайан Чеський та Альфред Лін: Що таке секрет культури компанії?

CS183B: Як початий Стартував у 2012 році під керівництвом Петра Thiel. В осені 2014 року відбулася нова серія лекцій провідних підприємців та експертів з Ю. Комбінатора:

1. Сам Альтман і Пилін Московіц: Як і чому стартувати?
  2. Сам Альтман: Як побудувати команду стартапів та культуру?
  3. Павло Грам: Логічний стартап
  4. Adora Cheung: Продукт і Integrity Curve; Злом росту
  5. Peter Thiel: Змагання для втрати Як побудувати монополію?
  6. Alex Schultz: Вступ до злому росту [1, 2, 3]
  7. Кевін Гале: Тонкощі роботи з досвідом користувача [1, 2]
  8. Тан, Вільямс і Кань: початок невеликий Як ви працюєте з ІТ-медіа?
  9. Andressen, Conway і Conrad: Як залучити інвестиції? [1, 2, 3]
  10. Брайан Чеський та Альфред Лін: Що таке секрет культури компанії?

Альфред Лін (Альфаред Лін): Я збираюся почати з декількох слайдів і коментарів, але найголовніше на нашому етапі є Брайан, коли він виходить тут і говорить про те, як він створив повітряні кулі культури.

Отже, ви побачили деякі презентації та дізналися, як запустити стартап. Ви збираєте команду, ви знаєте, що ваш продукт повинен виглядати, це затребуваність, і ваша компанія зростає. Люди люблять ваш проект, ви знаєте, як отримати свою увагу. Ви зрозуміли, як створити унікальну компанію, і ви не маєте конкурентів на ринку, що варто щось зробити. А ринок, який ви хочете ввести, як і раніше, трохи більше, ніж ринок літака, тому ви робите добре. Що зараз?

Ми доведемо, що культура є дуже важливою складовою розвитку компанії, як важливою для команди. Я сподіваюся, що після нашої розмови ви дізнаєтеся, яку культуру. Чому це важливо? Як будувати основні значення? Ви також дізнаєтеся про компоненти, які формують основні цінності та культуру, які формують хорошу, ефективну команду та набувають практичних навичок у цій галузі.

Що таке культура? Хто хоче визначити культуру? Що ви сказали? Прості значення команди? Ніцца намагатися. Ви даєте це визначення, оскільки у вас є комп'ютер та підключення до Інтернету вручну? Ви можете знайти деякі визначення у словнику Webster, але ви і я на Станфорді. Це питання. Не просте питання в офісі комп'ютерної науки.

Коли я запитав, що це питання, я маю на увазі, "Що варто звернути увагу на корпоративну культуру?" Ми можемо використовувати культуру слово в різних контекстах: коли ми говоримо про суспільство, групи, місця або інші речі. Тут ми будемо говорити про корпоративну культуру.

Чи може хто-небудь визначити корпоративну культуру? Ми можемо прийняти попередній визначення і змінити його трохи. Ось наконечник про те, як визначити культуру компанії: «____ та _____ кожного члена команди, присвячений досягненню ____ компанія. й

47653.

Люди написав абсолютно різні речі в бездіяльності. Перший прохід включено припущення, думки, значення та, мій улюблений пункт, основні значення. На другому проході ви часто записуєте поведінку і, мій улюблене слово, дія, як ви діяти? Для чого? Для відповіді на це питання шукає третій прохід. Для досягнення цілей – трохи слабкий для виконання великих і складних цілей – це трохи краще, але краще визначення є досягнення місії компанії.

Тепер ми знаємо визначення. Що ми робимо з ним і чому це важливо? «Ваші переконання стають вашими думками, ваші думки стають вашими словами, ваші слова стають вашими діями, ваші дії стають звичаями, ваші звички стають цінними, і ваші значення стануть вашим долею.» Якщо у Вашій компанії немає культури, то ви не можете слідувати за долею.

Культура є важливою, тому що вона викладає основні принципи, спрямовані на прийняття рішень. Культура – це спосіб інстиляції цінностей у людей, важливих компаніях, а також забезпечення рівня стабільності, на якому будувати.

Культура також встановлює рівень довіри, і люди починають довіряти один одному, але це також може показати нам те, що робити і, більш важливо, що не робити. Це допоможе вам зберегти співробітників «право». У вашій компанії є люди, які не вписуються, але якщо у вас є хороша і сильна культура, сильні цінності сердечника, ви можете дізнатися, хто хоче залишитися і хто не робить. Після того, як ви знаєте, хто, це допоможе вам швидше рухатися.

Ви думаєте, що я розповім вам деякі дивні речі, але ось щось інше, більш науковий час. Ось індекси S&P 500, Russell 3000 та Fortune 100 індексів. Розробники індексу Fortune 100 включають всі компанії, які думають краще працювати з.

Зростання інвестицій в компанії з цього переліку склав 11,8%, що на два рази більше двох показників. Ви можете зробити висновок про те, що реальна сила компанії забезпечується належним ставленням до співробітників, довіри до команди - тобто шляхом побудови міцної корпоративної культури.

Як створити цінність та побудувати культуру компанії? Я часто запитав про це.

Почати з лідером компанії та її засновником, тобто запитати себе, які якості важливі для вас? Що пов'язані з бізнесом? Які люди, які ви хотіли б працювати? Що таке значення? Відповідаючи ці питання, ви підкреслить необхідний набір значень. Подумайте про людей, які ви не бажаєте працювати. Що таке їх значення? Подумайте їх як протилежність, можливо, вони підійдуть вашій компанії. Нарешті, пам'ятайте, що ваші значення повинні дотримуватися місії компанії, і якщо вони не слідувати за ним, ви не пропустили щось, і в кінцевому підсумку, вони повинні бути чіткими і вирівняні з місією.

Наприклад, для того, щоб неоднозначно переслідувати нашу місію, ми на Zappos були зосереджені на створенні культури, пов'язаної з великим обслуговуванням клієнтів. Перше значення було забезпечення відмінного сервісу. Наша культура була побудована дуже специфічною, перш за все, ми хотіли б послужити клієнтів ідеально, щоб залишити дивовижне враження.

Ми мали невеликий текст, який ми доведемо до цього. Ми хотіли б підтримати людей, здивувати їх, допомогти нашим працівникам, нашим клієнтам, нашим торговим партнерам і інвесторам. Але в той же час, як, навпаки, до чого сказав, що ми не хотіли працювати з родзинками, тому одне з наших основних значень було згубство. Ось два приклади того, як ми створили надійні значення ядра, які чітко відрізняються нашою місією.

, Україна

Якщо ви думаєте про це, ви будете ізолювати свої базові значення, є кілька з них, чи це чесно, надійність, якісний сервіс або командна робота. Це може бути цілий список, який може почати з трьох елементів і рости до десяти, або навіть тридцять.

Як через це Zappos ми попросили всіх співробітників виділити кілька основних значень, і вони писали тридцять місяців. Знизили кількість до десяти. Про рік Ви можете попросити чому? Я вірю тебе прямо! Кожного дня ми хочемо, щоб культура була чесною, ніхто не хоче стояти на день.

Сервіс, що означає "сервіс"? Є багато більш прихованих слів, ніж це здається. Усі говорять про командну роботу в будь-який час, але це не різновид командної роботи, яку ми бачимо в університетських змаганнях або бейсболі. Як зрозуміти, що таке командне завдання? Що не буде добре для команди?

Багато з цих речей повинні зробити з спілкуванням і розумінням, з людьми дізнаючись щось, і тут ви можете перейти в докладніше. Zappos завжди мав багато розумних людей. А коли вони сперечалися один одному про те, хто був правим і хто був неправильним, це було відходи часу. Ми хотіли, щоб допомогти людям, щоб допомогти і заохочувати один одного, щоб зробити будь-яку ідею краще. Це було про отримання компанії, щоб отримати поліпшену ідею, не про те, що хтось доводить їх прямо. Ми бажали пропагувати ідею, що компанія завжди йде в першу чергу, відділ виходить на другий, а потім ви. Як зробити це?

р.

Давайте трохи поглибше. Є ще один елемент команди, які я дуже люблю. Цей елемент є пірамідою, створеною Патріархом Ленціоні, який написав цікавий книгу, п'ять віце-прем'єрів Команди.

У ній автор розповідає про причини незгоди у колективах. Багато команд розбиваються через брак довіри, і навіть якщо вони роблять, чому це потрібно? Якщо є довіра, то може бути дискримінація і обговорення, під час якого народжується правда. Якщо не існує спору, сліпе призведе до сліпих. Як ви знаєте, що ви прийняли право рішення, якщо ви не обговорили це? Люди не хочуть зробити, вони бояться це зробити.

Припустимо, що ви переїхали на інший рівень: ви зможете отримати роботу. Що може йти неправильно? Як правило виникають проблеми, оскільки люди не відповідають за свої дії. Якщо люди не відповідають за те, що вони роблять, вони не отримають результатів. Якщо ви думаєте про компанію як чорну коробку, то вихід якого є або фінансовим прибуток, або великий продукт, або що-небудь ще в результаті роботи компанії, то при вході в чорну коробку, одна з найважливіших параметрів буде культурою компанії. Ми обговорюємо деякі інші практики в серії Q&A, які, ймовірно, призведуть до розмови про те, як потрібно об'єднати місію компанії та його цінності, як я згадував.

У процесі потрібно серйозно подумати про значення, які ви вперше обрали. Багато компаній не роблять одне: при поході вони інтерв'ю заявника про технічні навички, але не тестують його на відповідність культури компанії, не оцінювати, чи вірить він в ідеї компанії і слідувати своїй місії. Я думаю, що це абсолютно неправильний підхід. Я вірю, що ви можете мати найрозумніший інженер у світі, але якщо він не вірить в місію, він не поставить своє серце і душу в роботу. Якщо ви робите цей продуманий підхід до вашої щоденної роботи, ви отримаєте довгий шлях до побудови бази цін вашої компанії.

Щоб зробити висновок, корпоративна культура схожа на обслуговування клієнтів і фітнес, материнство і яблучний пиріг. Кожна компанія хоче створити хорошу корпоративну культуру. Що вони забувають, щоб зробити його щоденною звичкою. Ви не можете бути тонкими, якщо ви не регулярно навчаєтеся. Якщо ви втратите форму, отримайте жир, а потім скажімо, "Ох, потрібно піти на жорсткий раціон, щоб отримати форму." Не варто працювати, і це не просто про фітнес, це про культуру. Я думаю, що ми пішли через всі точки, і ми можемо переходити на питання і відповіді з Браяном.

Брайан Ческі: Хай, кожен. Це так тихий. [Для аудиторії] Доброго дня! Нема нічого гірше, коли ви в тихому приміщенні з куполом людей, які шукають вас, але зараз я спокійний.

Альфред Лін: Ну, я сказав вам про 5-10 хвилин, ви можете провести трохи більше часу. Так, Брайан, ви можете говорити про те, як ви прийшли зрозуміти, що культура дуже важлива для побудови компанії та AirBnB зокрема?

Брайан Ческі: Так, але я не збираюся розповісти про історію AirBnB в своїй повноті, але я збираюся спробувати розповісти вам коротко. Деякі з вас можуть знати її. Ось скорочена версія оповідання: Компанія AirBnB не була заснована в якості компанії та стартапу. Я кинути свою роботу і жив у Лос-Анджелесі.

Один день, я переїхав до Сан-Франциско, де я жив з моїм дизайном Rhode Island School друг Джое Геббія. У мене було тисячі доларів на банківський рахунок, і мені довелося платити тисячу і п'ятдесят доларів. Відбулася міжнародна конвенція дизайнерів в Сан-Франциско. Всі готелі були зарезервовані, тому ми вирішили перетворити наш будинок в ліжко і сніданковий готель за тривалістю конференції.

У мене немає місця, але Джо був три надувні матраци, які ми виїхали з шафи і звернулися до нашого готелю "The Air Bed і Breakfast". Як розпочато компанію.

Я пам'ятаю цю історію десять тисяч разів, і я не думаю, що я б сказав, що я хотів би розповісти її всім. Я не пам'ятаю, збираюся до коледжу, мої батьки були соціальними працівниками і ніколи не думали, що я буду йти до художньої школи. Я хотів би, що я не буду працювати після коледжу, що я впевнений, що всі батьки стурбовані.

Моя мама попросила мене пообіцяти її, що я знайшов роботу зі страхуванням здоров'я, і я згодом створив AirBnB. Я пам'ятаю мене, "Я знаю, що ви ніколи не знайдете роботу з медичним страхуванням." У зв'язку з тим, що AirBnB ніколи не був генійним ідеям. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Але виявилося, що ми перетворили рішення на цю проблему на щось суттєве.

Сьогодні ми не будемо говорити про те, як ми будували наш продукт, це тема для іншої розмови, сьогодні ми будемо говорити про те, як ви повинні будувати команду та велику компанію. У перші дні були лише три засновники: Йо, Ну і мене. Я думаю, що один з причин успіху був мій дивний удачі.

Я не думаю, що я був досить щасливим, щоб стати ідеями AirBnB, і я не думаю, що ми були щасливі, щоб побудувати успішну команду, я впевнений, що ми могли б спробувати багато інших ідей і знайшов успіх. Я думаю, що я був щасливий, тому що я знайшов два великих людей, які я хотів запустити стартап з і хто симпатізував. Вони були просто неправдивими.

Я думаю, що це один з перших речей, щоб зробити – побудувати команду людей так талановитих, що ви трохи незрівняні з ними – що дає вам впевненість, що ви робите це через.

Ми почали працювати в 2008 році, і ми любимо сім’ю. Ви бачите співзасновниці як вашої сім'ї, так і для дитини. І поведінка дитини буде залежати від відносин, встановлених між батьками. Якщо батьки зможливі, але не працюють як команда, то дитина, відверто, стане ще більш бобом. Вам не потрібно.

Ви хочете культури в компанії бути на найвищому рівні. Так Джо, Нейт і я був реальною родиною на старті, і ми звикли працювати разом. 18 годин в день, сім днів на тижденьй Коли ми були частиною комбайна Y, ми працювали разом, ate разом і навіть пішли в тренажерний зал разом. Ми були як спеціальні сили на місію.

Ми поділимося своїми обов’язками і здійснили їх з великою відповідальністю, яка утворилася на основу компанії. А потім ми думали, в певній точці ви перемістите продукт на другий етап, який полягає в тому, щоб побудувати компанію, яка виготовить продукт.

Більшість розмови починається про те, як виготовити продукт, як знайти нішу на ринку. Як тільки мова йде про такі розмови, люди повинні почати компанію. Неважливо, як великий і оригінальний продукт, якщо ви не будуєте компанію, це не вижити на ринку. Ми думали про це і зрозуміли, що ми хотіли зробити це довго і побудувати бізнес.

Ми хотіли створити конкурентну компанію, і зробити це, ми почали шукати інші підприємства, які ми мали щось спільного з. Всі компанії, які проіснували протягом тривалого часу, мають дуже чітку місію. Вони мали чітке розуміння своїх цінностей, і коли вони створили щось унікальне для себе, вони діяли в багатьох способах.

Так, три люди, Joe, Nate і I, вирішили подивитися на цих підприємствах. Я відмітив Apple. Основна цінність Steve Jobs була віра, що глибоко переконані люди можуть змінити світ. «Наші продукти змінюються, але наші цінності ніколи не роблять.» Ми вивчали Amazon, ми навчили Nike, дізналися про їх походження. Ми також можемо розповісти про народи таким чином. Якщо в народі є цінності і люди, які мають права, що нації триватимуть довго.

Ми почали розуміти, що нам потрібна мета, нам необхідно створити культуру компанії. І ми зустрілися з Альфредом. Ми отримали фінансування від Sequoia і Альфреда тільки долучилися до них з Zappos і я чув Zappos неймовірну культуру. Щоб дізнатися більше про її, ми зустрілися з Tony в Лас-Вегасі.

Альфред Лін: Що ви дізналися?

Брайан Ческі: Ну, ви, хлопці, вибух. Ми навчимося, якщо культура – це шлях до успіху, це ціле мистецтво, навіть два різних мистецтва.

Один з них рогоносецьІ вони можуть змінити, можливо, в 50 років. Резулії та замовлення змінюються і відрізняються, але є речі, які ніколи не зміняться.

Другий, ГоловнаІдеї, які останні і роблять вас. І коли я думав про основні значення цілісності, цілісності, зрозумів, що вони не були основними значеннями. Ці якості, які кожен повинен мати.

Ви повинні бути три, п'ять, шість, які є унікальними для вас. Подумайте про те, що вони в житті. Як ви відрізняєтеся від всіх інших людей?

Які три слова можна використовувати для опису себе так, щоб інші люди розуміли, що ви людина? На Запосі, коли вони мали сотні людей, які працюють для них, вони зрозуміли це, і вони розробили десять основних значень. Я дізнався це з Тоні, і я не хочу чекати, поки ми найняти 100 людей, я хотів реалізувати ідею і писати основні значення якомога швидше. Я говорю з Самом, і він думає, що ми єдина компанія, де ми встановлюємо наші основні значення перед тим, як ми найняти когось.

Альфред Лін: Наскільки довго потрібно взяти вас на прокат Вашого першого працівника?

Брайан Ческі: Ми хочемо, щоб наш перший співробітник був нашим інженером, ми шукали його близько 4-5 місяців. Я шукав профілі тисяч людей і особисто інтерв'ю принаймні сто.

Альфред Лін: Скільки часу було між тим, коли ви пофарбували свої цінності і коли ви найняти свій перший співробітник? Один день, два, три?

Брайан Ческі: Я думаю, що ми почали працювати над цим в Y Комбінаторі у січні 2009 року. Це був процес, який розгортався протягом 6-7 місяців. Закінчила комбайн Y у квітні 2009 року та отримала перший інженер у липні. Можливо, через 6 місяців. Якщо ви хочете, щоб ми витратили стільки часу, що наш перший працівник.

Я думаю, що в мій перший інженер є дивним, щоб отримати компанію, щоб мати чіп ДНК. Якщо ми є успішною компанією, ця людина стане моделлю для тисяч майбутніх співробітників. Не було значення для того, щоб додати наступні три функції до продукту, нам потрібна початкова точка для користувачів. Перший інженер був обраний око на майбутнє і тривалий час.

Я хочу працювати з тисячами людей, як це? У компанії потрібні різні види переглядів, потрібні різні люди різного віку. Але вам не потрібна різноманітність значень, вірувань повинні бути однорідними. Це єдине, що не повинно бути різним для всіх Ваших співробітників.

Альфред Лін: Що були ці значення?

Брайан Ческі: Були шість. Поговоримо про три з них.

Перше основне значення ми будемо говорити про боротьбу за ідею.

Це означає, що ми хочемо наймати людей, які прийшли до компанії через ідею. Ми не потрібні людям, які думають про нашу компанію престижно, які люблять дизайн нашого офісу або потребують роботи, які просто думають про нашу компанію круто. Ми хочемо, щоб люди приїхали сюди за одне, яке не змінює: наша місія. Багато людей описують AirBnB як спосіб забронювати номер або будинок і подорожувати по всьому світу. І це те, що ми робимо, але причина, яку ми робимо. Щоб відповісти на це питання, я збираюся розповісти вам історію, що я думаю, подарую вам ідею нашої місії.

У 2012 році зустрівся з поміщиком Себастьяном, і ми шукаємо людей по всьому світу, де попит зростає. Себастьян живе на півночі Лондона, близько п'ятдесят. Він дивився на мене і сказав: "Бріан, є одне слово, яке ви не використовуєте на вашому сайті." Я попросив йому те, що слово було, до якого він відповів, «Це слово дружба, я люблю читати історію про дружбу. й

«Все право, розповісти мені історію про дружбу», - каже я. 6 місяців тому я був дуже страшним. На наступний день, мій мама назвав мене, щоб побачити, як я робив. Я сказав, що я був окай. Тоді вона запитала про будинок і я сказав, що він був добре. й

Ось він продовжував, І ось цікава річ, з того моменту, що жилети розбилися перед будиночком, доки моя мама дзвонила мені, це було 24 години. У цей час сім попередніх мешканців AirBnB назвав і попросили, якщо я був океї. Подумайте, що сім моїх гостей згадували мене перед матір'ю.

Думаю, що говорить більше про свою матір, ніж гості, але кожен день цього літа, чотири сотні і двадцять п'ять тисяч людей, які мешкали в одному будинку і прийшли один одному з сотень і дев'яти різних країн світу, включаючи Північну Корея, Іран, Сирію і Кубу. Після слухання цієї історії я зрозумів, наскільки ціннішим ми. Це набагато більше, ніж просто бронювання номера або подорожі. Наш сервіс допомагає підключити світ. Ми робимо це, даючи вам відчуття комфорту, де ви йдете.

Наша місія полягає в тому, щоб відчути себе вдома всюди. Я не знаю, якщо ми будемо продовжувати нашу діяльність протягом п'яти років, але я можу гарантувати, що ми завжди будемо мати мету зібрати людей разом. Наша головна ідея. Отже, коли ви найняти людей, перш за все, щоб переконатися, що людина підтримує ваші ідеї і буде боротися за вашу місію. Ви захистите свою місію, відповідаючи своїм правилам. Ви вважаєте, що? У вас є якісь історії, пов'язані з цим? Ви використовуєте [our] продукт? Ви вірите в нього?

Я попросив мене в інтерв'ю, і Сам нагадав мені одне. Я інтерв'ю перших трьох сотень співробітників AirBnB, і люди думали, що я був невротичним, але, можливо, вони були правими. Я попросив їх, «Якщо ви були тільки один рік, щоб жити, ви візьмете цю роботу?» Я здав її трохи, тому що люди, які сказали, що це, ймовірно, не люблять своїх сімей. Так я замінив "рік" з "десяти років".

Я вірю, що ви повинні жити, ви повинні використовувати цей час. Якщо ви хочете зробити останні 10 років, ви повинні зробити. Я дуже хочу думати про це, тому що це достатньо часу, щоб зробити те, що ви мріяли про це, і це не повинно бути в нашій компанії. Якщо ви сказали мені, що ви хочете подорожувати або почати свою власну компанію, піти і зробити це, не приходьте до нас. Зайдіть і зробіть це.

Є старий паркований про двох чоловіків, які кладуть цегляну стіну. Хто прийшов до першого чоловіка і запитав його, що він зробив. Він відповів: "Я побуду стіни". Коли відвідувач запросив ще одного працівника, він відповів: «Я будинок собору». Тут є робота, є виклик. Ми хочемо найняти людей, які не просто шукають роботу, але виклик. Таким чином, захист місії компанії є нашим основним значенням. Я не хочу, щоб прийняти багато часу, але я скажу вам щось інше.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Історії про заснування вашої компанії в кінцевому підсумку стають те, що тисячі людей розкажуть і генерують свої цінності. Але повернувшись до AirBnB, поки я пам'ятаю, Marc Andreessen сказав в попередньому виступі, що це було найгірше уявлення, що коли-небудь працював.

Я пам'ятаю людей, які ми були божевільними, я пам'ятаю людей про нашу ідею. Про AirBnB розповів Павло Грахам. Він запитав, якщо це було дійсно затребуваним. Я сказав так. «Що не з цими людьми? й

Я знала інтерв’ю не збираюся, і я знав, що Павло Грахам не приймає нас. І ми розповіли про те, як ми почали компанію і як це зараз. Ми були введені до Михайла Сейбела, який був партнером Y Комбінатора і який запровадив мене і Джое до п'ятнадцять інвесторів в Долині, включаючи тих, хто вже тут, і кожен сказав не компанії. Вони можуть купити 10% в компанії за $150,000, але всі сказали, що ніхто не сказав, не думаючи, що це було божевільним, вони думали, що ніхто ніколи не залишився в будинку.

Ми завершили фінансування компанії з кредитними картками. Ви знаєте, діти збирають бейсбол картки. Продаються спеціальні тримачі для цих карток. Ми повинні зберігати кредитні картки десь, і ми повинні поставити їх в ці речі. У нас є багато кредитних карток, і ми були до наших вух. В осені 2008 року ми забезпечили житло для демократичної та республіканської національної Асамблеї. Ми не змогли продати багато замовлень.

Через рік після запуску, наша сторінка відвідала щодня сто людей, і було тільки два замовлення - дуже погано. Щодня в рік послухає лише три людини. Не дуже популярна пісня. Але я вірю в наш проект. Йо і Ней вірив, теж. І так ми до нас вушками в боргі, і ми приїжджаємо до цієї ідеї зустрічі. Ми в Ліжко та сніданок надаємо житло для Демократичної та Республіканської національної Асамблеї. Що може статися, якщо ми подаємо їм просте зла для сніданку? І ми приїхали з Обамою. І вони називали їх.Обама O''s Сніданок про зміну? А потім запровадив злаки для республіканів з Джоном Маккейном. З'ясував, що він був капітаном ВМС, тому зміїКапітан-МкКаїн, незалежність в кожну ложку?

Ми не мали грошей, і безперечно, ми спробували викликати Генеральні млини, вони сказали нам, що ми не досягнемо нічого, попросили нас зупинити їх, і загрожувати, що інакше вони будуть йти до суду. Ми знайшли локальних постачальників, які зробили справу з нами та виготовили тисячі коробок зернових для нас. Ми домовилися і надіслали їх ескізом для друку. Всі ці злаки зробили національні новини телебачення. Ми зробили $40,000 продаж сніданків злаки.

У 2008 році наш сайт приніс нам $ 5,000, і ми зробили $ 40,000 продажу сніданкових злаків. Я пам'ятаю, що мій мама просить, якщо ми стали зерновою компанією. Не було нічого неправильного з нами, що робить гроші з продажу зернових ящиків, погана частина була, що відповідь на моє питання матері була "так".

Але причина, що я розповім вам, це тому, що наше друге значення є, "наскільки бути зерновим підприємцем", - Я шкода за кіптяву. Ми віримо, що протипоказання дають вентиляцію до творчості. Коли ви піднімаєте вісім мільйонів доларів, це означає, що ви рухаєтеся повільно і поступово, і легко пропустити.

Для людей, які хочуть сказати, "Чому потрібно це 50 000 доларів". Мені потрібно це, мені це потрібно. Коли люди відчайдушні і нерозривні, не намагаються вирішити проблему творчо, або розповісти мені, що вони не можуть зробити щось, то я просто візьміть коробку злаків і скажімо, що навіть Обама-О рекомендує бути послідовним і стрибком. І знову багато компанії базуються на значеннях і принципах. Всім відомо, що якщо ви не подбаєте про те, що компанія піклується про те, що ви не повинні працювати. І це не означає, що якщо ви не подбаєте про це, ви повинні бути тут. Ви повинні бути креативними, бути підприємцем і зможете боротися за ваш бізнес. Це цінності, які ми особисто досвідчені.

Альфред Лін: Тепер, ніжники, ви повинні думати про те, що ви хочете запитати, але у мене є пара питань. Всі звуки чудово, історії чудово. Але люди тут дуже скептично про все, це відділ комп'ютерної інженерії, ці люди більш активні в лівій півкулі. Яка культура сильної компанії допомагає зробити важливі, складні рішення?

Брайан Ческі: У світлі цього є щось більше, щоб сказати про культуру. Про те, що ніхто не говорить.

По-перше, ніхто не говорить про культуру. Про її, і ніхто не говорить про її сильні. Є безліч статей про створення великого продукту, тонн статей про вирощування і прийняття вашого продукту, і всього кілька про культуру. Це просто таємниця: це незрозуміло, чому це відбувається. Це перша проблема.

Друга проблема – складність вимірювання. Що важко виміряти часто з'являються і ігноруються.

А потім є третя, найбільш значуща проблема: культура не окупається в короткий час. Якщо ви хочете запустити компанію і продати її в рік, не думають про культуру. Просто найняти людей швидко. Культура змушує вас вибрати співробітників повільно, ретельно зважити ваші рішення, які сповільнюють прогрес.

Перш за все, потрібно чітко розуміти, що саме так особливий про вас і які погляди ви тримаєте. Після того, як ви визначили, що ви наймайте людей з такими ж видами. Ви повинні переконатися, що ви найняти і вогонь людей на основі значень.

Ми повторюємо весь час: під час інтерв’ю вам необхідно переконатися, що людина є спеціалістом світового класу та культурно відповідним. Після інтерв'ю я запитав людей: Якщо ви можете взяти будь-який в світі, ви будете найняти людину, сидячи через вас? Якщо наше бачення найкраще в світі, чому не найзручніше в світі? Кожен повинен найняти когось, хто краще, ніж всі інші.

Ви повинні постійно піднімати бар. Після цього, коли мова йде про цінності, ви повинні розділити людей на інтерв’ю, які не мають відношення до сфери роботи. Наприклад, якщо ви є інженером, то головний редактор значень не буде інженером, щоб уникнути упереджень і судових рішень про свої знання. А інтерв'юер запитатиме питання про значення, щоб переконатися, що те ж саме стосується особи. Ми не сказали багато великих людей, тому що ми були впевнені, що вони стикалися з нами протягом часу. Це одна причина.

Ось кілька прикладів ситуацій, де ми повинні зробити складні рішення. У середині 2011 року ми працювали переважно в Сполучених Штатах, і ми мали інтернет-клон, створений братами Самвер, які чули про них? Вони буквально розкручені інтернет-компанії. Не довге тому, що ці історії отримали публічність.

Вони приймали американські веб-сайти і скопіювали їх, а потім швидко спробували продати їх своїм власникам, якби утримувати гармату на голову. Ми зробили це з Групоном, який був найшвидшим зростаючим сайтом у світі, але вони припинили його і переключили до нас, коли у нас було 40 співробітників, і ми потрапили до семи мільйонів доларів. Вони скопіювали нас і в 30 днів вони найняли чотири сотні людей, а потім вони хотіли продати компанію, і якщо вони не змогли, вони збираються знищити нас.

Проблема з AirBnB в тому, що сайт не працює по всьому світу, і так як не можна працювати в Європі, функціональність не завершена, як телефон без електронної пошти. Так ми мали проблеми. Ми обговорювали ситуацію і приїхали з двома рішеннями: прагматичний, де ми просто згодні купити, і один, що відповідає нашим моральним значенням. Прагматичний розв’язок – просто погоджуватися, щоб не ризикувати глобальним статусом і створити міжнародну компанію. Але ми вирішили не зробити справу з ними.

Тому ми не купували компанію, бо я не схожа на свою культуру. Я не хочу ставити чотири сотні людей в компанії. Вони будуть виглядати як занурення серед місіонерів. Я відчув, що вони не пішли працювати за ідею, і я думав, що вони просто хотіли зробити багато грошей швидко. Я вірю в війну, я вірю, що місіонери будуть загиблими і живими. Я також відчув, що найкращий спосіб взяти помста в інтернет-клоні, щоб вони працювали якомога довше. У вас є дитина, тепер потрібно підняти їх. І ми оселилися на цьому прийнятті рішення, але незважаючи на це. Багато людей думали, що це не збиралось працювати і сказав мені, що я мав купити компанію.

Альфред Лін: Який відсоток доходу від Європи?

Брайан Ческі: До 50%.

Альфред Лін: Я здаю його роботу. Знайте, хто хоче запитати питання? Я можу триматися. Ні? На Zappos ми сказали, що культура і бренд є двома сторонами однойменної монети. AirBnB має велику культуру і відомий бренд. Ви хочете поговорити про бренд, про якусь слабкість ми не схильні до уваги?

Брайан Ческі: Я насправді сказав Сам про це. Я думаю, Силіконова долина історично не дуже сильно, ми не говоримо про культуру і бренд тут. Вони дві сторони однакової монети. Культура – це принципи та переконання, що в компанії, незалежно від того, що відбувається в компанії, ви не можете зупинити його. Брендінг – це те, що кожен асоціює вашу компанію. Я вірю, що має чітку місію і переконавшись, що вона йде на всіх рівнях компанії є кращим, що ви можете зробити для культури і цінностей.

Друге - бренд - це те, що інші люди думають про вашу компанію, і це часто залежить від ваших послідовників, тобто співробітників. Ми часто вважаємо, що компанії, які наймають працівників з сильним бажанням працювати, користуються популярністю у покупців. Це компанії з міцним брендом і слабкою культурою.

Zappos має дуже сильний бренд. Багато компаній, як Google, інвестують багато в культуру, вони часто запитують, якщо це право на Google. Чи здатний поглинати цифрову культуру? Google не тільки має сильної культури, це унікальний. Не існує такого, як погана культура або хороша культура, є слабка або сильна культура. Добра культура може бути поганою для когось.

Я думаю, що бренд також дуже важливий. Бренд підключає вас до ваших клієнтів, і якщо у вас є дуже міцна культура, бренд буде проходити через неї. Про те, що вони продають, коли вони говорять про свій бренд. Якщо ви Apple, то наш варіант: "Ми продаємо комп'ютери та нові смартфони, які є більшими і швидше, і мають ці характеристики. й

р.

Я пам'ятаю дуже важливе мовлення Steve Jobs в 1997 році, де він сказав, що спосіб виграти не про біт і байтів. Шлях до перемоги полягає в тому, що ми цінуємо, що наші справжні цінності є, що ми віримо: пристрасні люди можуть змінити світ. Це те, що вони запроваджували аналітичну кампанію, і Apple стала цінним підприємством перед неймовірною напругою. Вони розірвали аналітичну кампанію, де вони сказали, що вони вірили. А якщо ви купуєте комп'ютер з Apple, то ви також можете сказати, "Я вірю, що." І віра повинна бути глибокою, якщо це не так, то ваш продукт є лише сировиною, яка коштує нічого.

Альфред Лін: Питання, як перенести культуру компанії та цінності на зовнішній світ?

Брайан Ческі: Ви хочете дізнатися, як ми поспілкували місії AirBnB на рано? Ми дізналися багато на старті, оскільки ми позиціонуємо себе як сервіс. AirBnB - це недорогий варіант для готелів. Наш девіз був «Забудьте готелі, заощаджуйте з AirBnB».

І після того, як ми відчували, що це занадто низький ключ і дешево, тому ми змінили його до «Подарунок як чоловіка», який ми не тримали, але в цій точці, це було схоже, «Ми живемо в світі, де подорож є продуктом масового споживання». Зазвичай ви відчуєте себе від світу, ви відчуваєте себе як незнайомець, і ми хотіли б повернути ці старі дні, коли послуги приїхали з людей, коли ви відчували вдома на дорозі, і ви лікувалися як людина.

Неважливо, наскільки успішним ви є в житті, подорожі часто нагадує вам, що ви не вдалим. Передача перевірок безпеки трафіку, перебування в регулярних готелях, проблем, які ви іноді повинні зіткнутися. Ми хочемо, щоб люди почувалися особливим. Що ми зробили на початку: ми розповіли історії. Я маю на увазі, ми розповіли про історію AirBnB десять тисяч разів, і це в дорозі, підключеному до нашої культури. Я колись запитав, що це робота Генерального директора? Генеральний директор має багато речей, але в основному він визначає бачення компанії. По формулюванні бачення ви будуєте стратегію і наймайте людей, які підходять для культури. Якщо ви робите ці три речі, ви збудували компанію, яка, швидше за все, буде успішним.

Компанія буде успішним, якщо у вас є право бачення, права стратегія та право людини. А в кінці, ви просто будете любити своє бачення і знову, коли займали, спілкуючись з інвесторами, шукаючи фінансування, даючи PR інтерв'ю, і даючи клас лекції. Ви завжди підсилюєте значення. Ви робите це навіть в процесі написання електронної пошти клієнту.Дуже гарне питання: Як ми можемо бути впевнені, що гомілки посилюють культуру AirBnB? Відповідь: Ми працюємо в цьому напрямку, але далеко не все ідеально. Коли ми вперше почали AirBnB, я пішов до Craig Newmark School of Thinkt. Craig, засновник Craigslist, сказав, що кожен повинен мати можливість використовувати AirBnB. Якщо ви хочете орендувати будинок, вам необхідно мати можливість.

Виявилося, що багато людей вірять в наші цінності, бо ми говорили про них і вірили в них. Але були люди, які використовували AirBnB, не тому, що вони вважалися в наших значеннях, але тому що вони реалізовували, що вони можуть зробити багато грошей, які орендували свої будинки. Не кожен добре вписується в нашу культуру. По суті, ці люди викликали багато проблем, і це був урок для мене. Спочатку мені не було зрозуміло, що домовласники також мали відповідати культурі. Ми зустрілися з ними і привертали людей, як нам.

Ми дізналися, що наші партнери, і вони повинні вірити, що ми віримо. Тепер у нас є програма, яка називається Super Host, де вони повинні продемонструвати свої значення для досягнення рівня, який відповідає пріоритетній підтримці клієнтів. У нас є дуже важливі зустрічі, де вони зустрічають і спілкуються, тим самим зміцнюючи наші цінності. Щоб відповісти на питання, ми занадто пізно думаємо про це, але зараз ми зміцнюємо нашу культуру на кожному кроці.

Питання: Брайан, AirBnB зробив величезний внесок у громаду відкритого джерела. У вас є які думки про те, що це приносить вашій культурі і цінності компанії?

Брайан Ческі: Це правда AirBnB двома способами. Ми хочемо, щоб наша культура була досить відкрита, ми віримо в спільний світ, де люди діляться інформацією, співпрацюють та зміцнюють громади та галузі. Моя філософія полягає в тому, щоб розповісти про все, крім особистої інформації клієнтів. Якщо Ваше питання не про конфіденційну інформацію, ми розповімо про це.

На додаток до розвитку культури відкритого джерела ми хотіли б переконатися, що всі люди, які працюють для нас, відчувають себе як команда, і ми не хочемо поділитися всіма нашими вихідними кодами з іншими, тому що кожна компанія хоче ізоляції себе від конкуренції. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Ми хочемо, щоб бути різними від наших конкурентів, оскільки ми і наша велика спільнота надаємо найкращий досвід клієнтів у світі. Ми думали, що це було більш важливим, ніж технологія, яку ми використовували, тому ми відчували, щоб поділитися деякими нашими технологічними досягненнями з іншими. Це також про наші цінності - Я ніколи не запитав всіх, хто це робить. Ми просто найняти розробники, які діляться нашими значеннями, і вони вирішили це зробити правильно.

Питання: Що робити, коли у вас немає грошей, і тільки оплачується користувачам сайту? Що ви зробили для збільшення кількості користувачів? Як отримати їх на сайт?

Брайан Ческі: І це не культурне питання, але я відповідав йому. Я коли-небудь чув був з Paul Graham. Я пам'ятаю його, «Це краще мати сотні людей, які люблять вас, ніж мільйон людей, як ви. й

У вас є сотні людей, які люблять тебе. І причина це: якщо у вас є один мільйон клієнтів або користувачів, і вони не дбають про вас, вони просто використовують додаток, і вони думають, що ви добре, отримувати їх, щоб взяти участь у вашому долі є дуже складним завданням. Я не знаю, як зробити мільйон людей, які піклуються про щось на ніч. Але я знаю, що якщо у вас є сотні людей, які люблять вас дорого, кожен з них буде виходити і розповісти сотні більше людей. У будь-який момент, що веде до компанії або ідеї, починається з сотні людей.

Чому так важливо? Щоб пояснити це нам, Павло вчив нас ще один урок: якщо все, що вам потрібно зробити, це сотні людей, які люблять вас, потрібно робити речі, які неможливо масштабувати. Якщо у вас є мільйони користувачів, дуже важко зустрітися з кожним з них. Але можна зустріти і поспілкуватися з сто чоловіками. Що ми зробили. У Нью-Йоркі або Денвері, де відбулась Демократична національна конвенція, ми буквально проживали з нашими користувачами.

Якщо ви купуєте iPhone, Steve Jobs не погоджуєтесь на вас. Але я буду. Житло з нашими користувачами дуже корисно. У нас було б зробити друзів і поділитися пристрастю до ідеї. Перед тим як закінчити цю розмову, дайте мені інший приклад. Тепер з AirBnB ви можете натиснути кнопку і ввести свій будинок в базу даних, і професійний фотограф прийде до вашого будинку і зробіть фотографії його безкоштовно. У нас 5,000 фотографів по всьому світу, і вони фотографували сотні тисяч будинків. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

У Нью-Йорку стартував все, коли Джо і я залишився в будинку. Її будинок був абсолютно шикарний, але картини будинку були просто життєрадісними, і ми дивилися, чому б не завантажити краще фото? У 2008 році перед появою великих камер, і вона не могла дізнатися, як завантажити фотографії з свого телефону на комп'ютер. Вона не була дуже технічною жінкою. Так що я пропоную взяти картину для неї. Я насправді запитав, що ви сказали, якщо, після того, як ви натискали кнопку, хтось назвав ваш дверний дзвінок і взяв професійні фотографії? Вона сказала, що це буде просто магічним.

На наступний день я збив на її двері, потім знімав фотографії свого будинку. Після того, як я відправив деякі листи, кажучи, що ми мали чарівний будинок фотографії послуг, коли професійний фотограф прийшов до вас натискання кнопки. І коли люди натискали цю кнопку, я отримав повідомлення.

Зняти камеру в Брукліні, і в січні, зробивши наш шлях через сніг, ми пішли і фотографували будинки людей. Ми зробили це вручну, без будь-яких технологій. Ми зуміли все це з таблицями. Я не запитав Nate для оформлення будь-яких фотографій. Тоді ми почали займатись фотографами. Це просто так сталося, що ми найнялися, які зуміли всіх фотографів. Після того, як ми відкрили повноцінну позицію для менеджера для управління внутрішніми роботами з фотографами. У деяких випадках ми розробили програмні рішення на цій темі, нам було занадто багато людей, вони стали важко керувати. Ми мали сотні фотографів. Ми створили інструменти для роботи з ними, але ми зробили так, що після того, як ми зрозуміли, що ідеальний сервіс такого роду повинен виглядати так.

Питання: Ще одне питання: Компанія AirBnB не так багато технологій як маркетингова компанія.

Брайан Ческі: Гарне питання, Я відповіла його з оповіданням.

Альфред Лін: Давайте мені парафразе питання в ряд питань. Чи є у вас власні зразки?

Брайан Ческі: Так.

Альфред Лін: Ви маєте «технічний захист» від конкурентів?

Альфред Лін: Чи має ваш бізнес мережевий ефект?

Альфред Лін: Чи можна ви диктувати ціни на ринок?

Альфред Лін: У вас є хороший бренд?

Альфред Лін: Ви монополісти?

Брайан Ческі: Я не відповів на це питання.

Альфред Лін: Повернувшись до питання, просто забудьте про все, що я просто сказав. Люди вірять, що компанії з мережевими ефектами, які змогли ввести ринок, просто щасливі.

Брайан Ческі: Давайте мені відповідь на це питання. Це ідеальне питання, і оскільки люди кажуть, що я відповідав його. Хлопець, який володіє Sequoia Capital є Doug Leone. Про рік і навпіл тому він сказав мені, "У вас є зайнята робота". Я попросив йому те, що він означав. Він відповів, що я мав найгіршу роботу для Генерального директора, який був у своєму портфоліо. І попросив його пояснити себе.

Він сказав: «Перше з усіх, ви технологічна компанія». Для чого я відповів, що це було. «Ви збираєте ті ж випробування, як інші компанії, які я маю справу, але ви працюєте в 190 різних країнах». Вам необхідно знати, як стати міжнародною компанією. Ви повинні найняти людей в будь-якій країні світу. І ми маємо присутність в країні, крім Північної Кореї, Ірану, Сирії та Куби. Ми фінансуємо компанію. Ми обслуговуємо мільярди доларів на рік, і ми маємо ліцензію на ведення бізнесу в Каліфорнії та поточні ризики шахрайства. Сайт повинен бути захищений як Форт-Кнокс. Він сказав: «Це правило, проблеми компаній закінчуються там, але ви повинні турбуватися про інші речі, довіру та безпеку. й

У нас 425,000 клієнтів спати в інших приватних ліжках, на своїх особистих аркушах. Подумайте техаську жінку, яка опинилася в середині заходу, або навпаки. Подумайте про культурні конфлікти і непорозуміння, які можуть виникнути. Ваше обслуговування використовується на 425,000 осіб щодня. Це як мер Дубленда. Уявіть, що ви є мером Дубленда і пам'ятайте, що відбувається щодня в Окленді. Ви повинні забезпечити як довіру, так і безпеку.

Зараз у нас є проблеми управління. Ми працюємо в тридцять тисяч різних міст, і кожен місто має свої правила, власні закони, багато з яких були написані століттями тому. Вони були написані перед будь-якою технологією. Потреба в пошуку і впізнавати.

Google дуже добре, але це може дати мені результати, з яких тільки один або два правильні. Ми маємо сорок тисяч будинків в Парижі, і ви не знайдете нічого краще, ніж у нас. Так ми повинні бути кращими при наданні людям і технологіями разом. Наприклад, Facebook є цифровим продуктом. Наш продукт є сайтом.

Наш продукт - це досвід, який ви отримуєте в реальному світі. Ми не просто інтернет-продукт, але не тільки офлайн-бізнес. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Ми повинні переконати людей, які ми не розуміли, і ми повинні зробити це, і ми повинні переконатися, що довіра і безпека нашого бізнесу на найвищому рівні. Ми здійснюємо всі платежі та угоди з ризиками. І я не згадав культуру. Не про культуру, але я не бачу AirBnB як маркетингову компанію.

Альфред Лін: Дякую.

Брайан Ческі: Дякую.

Джерело: geektimes.ru/company/friifond/blog/246576/