981
Він знайшов його.
Коли Лін-Лей був близько сто років, одна весна кладеться на робі і пішов, щоб забрати насіння, опущені рапсами. Як він переїжджає по поле, він санг.
Конфуція, на своєму шляху до Вей, побачила його здалеку. Він сказав:
до Цей старий чоловік повинен, ймовірно, бути розмовним. Хтось повинен дізнатися, що вони можуть сказати.
Tzu-Gong волонтери На краю перетину він чекав на Лін-Лі. Шукаю його обличчя:
до Не шкодуйте нічого? А ще ви співаєте, забираючи зерно.
Лін-Lei не зупинялися або перебили пісні. Tzu-gong зберігся вгору. Лін-Lei нарешті виглядав на нього і сказав:
до Що робити?
- Учитель, що щастя змушує вас співати під час забору зерна?
- У кожного є причина для цього щастя," Лін-Леі відповів, посміхаючи, "але замість того, щоб вона була примушена. Я не відчув болю в молоді, навчаюся поводитися і виростити, ніколи не спробував залишити знак на життя, я зумів жити так довго. Я не маю дружини або синів у старому віці і час моєї смерті, я можу бути так щасливим.
до Але це людська природа, яка хоче жити довго і боятися смерті, чому ви щасливі вмирати?
- Смерть повертається, де ми прийшли, коли ми народилися. Так як я знаю, що коли я вмираю тут, я не народився в будь-якому місці? Як я знаю, якщо життя і смерть не варто один одному? Як я знаю, якщо це не помилка, щоб турбуватися про життя? Як я знаю, чи краще життя?