Як було створено Star Wars

Сьогодні я хочу поговорити про Star Wars. Я розумію, що це питання було обговорено багато разів тут і тут, але як кажуть йде, "старий кінь не зіпсує брюнетки". Після читання цієї статті я хочу поділитися радістю, яка об'єднала мене з спогадів про цей легендарний фільм, всі часи і люди.

Ось буде 32 фотографії, джерело.

Ідея створення фантастичного фільму приймала Георгю Лукас під час навчання, коли працював над студентським проектом «Електронний лабіриннт ТНК 1138: 4ЕВ». Ідея поступово приймала форму, але тільки після Lucas познайомилася з кінофільмом Akira Kurosawa "Hidden Fortress" з'явилася сюжет. У 1971 році, коли Лукас працював над фільмом American Graffiti, з'явилися перші проєкти сценарію майбутнього шедевра. Вся історія вписана на 12 сторінок за досить скороченою назвою: «Історія Маке Віту, Рєверенд Джеді Бандеру, родич Ісібі CG стрічки, дискримінація великого Джеді».

Паралельно Лукас працював над сценарієм для Apocalypse Тепер, який ніколи не вдалося знімати (фільм, як ми знаємо, був знятий Френсісом Ford Coppola одночасно, як A New Hope). Лукас пізніше читати кілька книг про міфологію, в тому числі Джозеф Кемпбелл, і вирішив, що його сюжет збігався з теорією, що виходить в Герой з Thousand Faces. Понад 6 років історія зазнала значних змін. Наприклад, Принцеса Лея Авяга мукала до смерті Стара, щоб врятувати її брата Лука Старкілсера, Хан Соло і Обі-Ван Кенобі були одним характером, і весь кас був запланований для імпорту з Японії.

На одному з етапів, Лея та Лукка переключили місця, Кенобі та Соло виявилися абсолютно різними героями, не тільки віком та змістом, але й національністю: Kenobi Lucas мріяли про взяття улюбленого актора Куросава Toshiro Mifune, а роль Гана Солоу повинно знайти чорної людини.

До середини-1974 було написано другий варіант сценарію Старих Війн, але студія не могла б вирішити, скільки коштує зробити фільм, оскільки ніхто не знав, що це буде виглядати. По суті, Фокс сподівається, що Лукас буде втомити пробивання через стіну, відкинути себе на нездатність, щоб зробити фільм і зникнути з їх горизонту. Не знаю, що вони контактували.

863772

Ральф МакКваррі

У 1973 році, через друзі, Лукас зустрівся з промисловим дизайнером Ральф МакКваррі, який працював для Boeing, а пізніше змалював ілюстрації для посадки екіпажу Аполлона на місяць.

Ральф МакКваррі народився 13 липня 1929 р. в м. Грурі, Індіана (США). Після закінчення школи він взяв участь у коледжі мистецтв і в 1950 році був наймавторитетніших дизайнерів. Відразу після своєї праці він був продемонстрований в армію, і навіть відвідав передні лінії під час Корейського конфлікту. Він був знятий в голові і якщо куля не була зупинена підкладкою шолома в кінці, ми не бачили ніяких Star Wars. Після демобілізації він увійшов до Арт-центру, де навчався промисловий дизайн та реклама. На початку 60-х років Ральф перейшов на Лос-Анджелес, де працював на Reel Three.

Художник написав концептуальні картини для нереалізованого кінопроекту Матвія Роббінсона та Гала Барвуд «Зірковий танець», який Георг дуже сподобався. А коли прийшов час шукати дизайнера до фільму «продати» Джорджа на чолі з МакКваррі.

Забавно, що дизайнер, який змінив зовнішній вигляд кіновиставки, ніколи не зацікавився цим жанром. «Для дитини я прочитав комічний бук, але я не думаю, що це було серйозним», – згадує він. Я працював на літаках Boeing і був хворий з літаками і космічними кораблями, трохи цікавиться фантастичною архітектурою, але ніколи не думав, щоб розпочати його живопис. Але я любив малюнок для Галу і Мату так багато, що я думав, "Чому я маю на увазі!" Так раптом я знайшов себе. Ще один цікавий факт: у 1975 році хлопці, які працювали над «Зоряними війнами», середній вік якого не перевищував 30 років. Але першим співробітником післядипломної компанії ILM був 45-річний художник Ральф МакКваррі, який став винятком в статистиці студії.

"Я не думав, що я знову побачив Джорджа після того, як перша зустріч", - сказав МакКваррі. Але через кілька років він продемонстрував сценарій та пропозицію заробітної плати та попросив, якщо я зацікавлюся фотографіями, такими як я зробив для Мату та Галу. Я відповідав згоду. й

МакКваррі, потім довелося писати п'ять картин, які допоможуть забезпечити фінансування для стрічки - робота Ральфа була заміна виховує руки і пояснила пальцями під час переговорів. Він був 1974 рік. McQuarrie призначено винищувачеві струмки, Death Stars, костюм і персонажі Вадер.

Оскільки скрипт не описав все це, він зробив свої малюнки за поясненнями Lucas. Крім того, сценарій змінив весь час, тому малюнок на основі тільки на ньому незрівняно. «Я сидів з олівцем в руці і сниться», Ральф нагадує, «проявляючи найбільш круті образи.» Уже в тиждень і навпіл і дивитися результати. Далі ми обговорювали, що він хотів бачити і що закріпити в готових роботах, якщо йому сподобалося. й

«Я мав список десятих робіт, які я хотів би бачити завершено, - сказав Лукас. Починався з ескізом, після чого я вніс зміни, він знову звернув. І коли я зрозумів, що ми майже знайшли, що ми шукали, він зробив великий ескіз, який потім формував повну картину. Я зробив фінальні налаштування, а потім пофарбував картину. Ральф вносить величезну кількість деталей, фактур і елементів у свою роботу. Я сказав йому, чому ці пристрої або машини були, що вони робили, і показали його посилання. Часом виявився великий, іноді ми повернулися і перетворилися. Я довірив його повністю. й

Співавтори

МакКваррі розглядає Георгій співавтор своїх картин, бо вони мальовувалися з бачення останнього. Тим не менш, Лукас не був єдиним співавтором. По суті, варто розібрати міф, що Ральф МакКваррі одноручно придумав весь погляд фільму – це не вірно. Але все в порядку.

МакКваррі з'явився 21 концептуальних ілюстрацій. Він писав в гуаш, акварелі або комбінований гуаш і акрил. У результаті перших зустрічей з Лукасом з'явилися п'ять ключових картин, на яких Ральф провів кілька днів. Ця робота продовжується між Січнем і березень.

"Робота в степу"

Перші були R2-D2 і C-3PO. Джордж хотів Татооін бути пустельною планетою з двома сонцем. Я закрив очі і думав, «Десерт, тепла, не рослинність, просто скеля і пил». І весь Татооін економіки народився в моїй уяві. Перша картина я зробив з R2-D2 і C-3PO у степу. Жорж показав мені роботи з Silent Run. Це квадратна коробка на двох ногах. Я думав, що вони були квадратними, і я зробив мій циліндр вигляд, як траш може з куполом, а замість двох ніжок це буде три. Я пофарбував берег Орегона на спині і піску замість моря.

"Я продемонстрував Ральф робот з Метрополісу, - згадує Лукас. Я, безумовно, хотів, щоб бути людським, він був описаний в скрипті. Він був головою суспільних відносин. І другий - це просто звичайний робот.

Ця картина виявилася дуже важливою. Коли Джордж найняв акторів, він любив Ентоні Даніель не погоджувався на роль роботи. На жаль, актор з класичною театральною освітою, який відігравав на сцені Шекспіра, не хочу провести кілька місяців в скелястих і некомфортних бронях на множині фільму, в якому ніхто не побачить його обличчя, а голос не буде чути (оригінал Антонія повинна бути знову озвучена через занадто британську репріманду). Але після того, як Лукас продемонстрував його живопис МакКваррі, Даніелі не скажуть ні. "У роботі здавалося так нездатним і самотнім до мене", - згадує він, "що я не міг перевернутися і залишити, залишивши його до себе." Це, як один фільм може змінити життя людини – Ентоні Даніельс тільки відіграли C-3PO, і він дуже щасливий.

р.

"Дуель."

Друга була Дарта Вадер. «Георгі описав Дарта Вадер як великий темний малюнок у клоаку», - сказав Ральф. Він мав носити залізну капелюшку, як капелюх рибалки, з довгими полями, знизився і маска. У одну сцену фільму йому довелося стрибати з Старого Дестройєра і землі на кораблі вони зловили, обпекти отвір в корпусі і знайти жертву. Відповідно, він повинен витримати вакуум і низькі температури простору, пізніше костюм став частиною персонажа. До речі, імператорські бурфори повинні мати можливість зробити те ж саме, тому вони одягаються в броню.

Зараз для співавторів. У листопаді 1974 року, в той же час, як МакКваррі, модельдер Colin Cantwell з'явився на проекті, який Lucas знайшов в Сан-Дієго планетарію, де він зробив щось для космічного шоу. Але Колін не був новим для бізнесу – він працював на фільмах 2010 року: Космічна Одіссея та Андромеда Штом і зберіг велику колекцію моделей в домашніх умовах. Паралельно з МакКваррі, він розвивав концептуальні моделі суден, швидкісних і смертних зірок. Коли була створена наступна модель, McQuarrie представила її в свої картини.

Політ на Зірку смерті

Перший корабель Colin придумав Y-Wing. Він потрапив в інший живопис Ральфом, натхненний роботами Івана Берклі. Перша версія зірки смерті вперше з'являється. Ось ще дуже маленькі - навіть вікна видно. Отвор у животі передбачав наявність лямки. Лукас пізніше розповів Ральф, що зірка смерті повинна бути настільки великим, що вона з'явилась на поверхні, залишаючи м'яч при перегляді здалеку. МакКваррі розраховано на те, що для таких завдань він повинен мати в діаметрі 148 кілометрів, а його окружність буде довжиною 466.7 км!

Кантіна.

П'ята картина була сцена в канті, де Ган Соло намагається вийти попереду відчуження, витягнувши бластер. «Я уявляв це місце як звичайний бар у прогулянковій галереї», - згадує МакКваррі. Афіша і сміття. Не існує доказів високих технологій простору. Жорж подобав загальне почуття живопису, але просить більш механічні речі. Наприклад, одна з них була «автоматична поліція». Джордж сказав, що це пошук ботів, які шукають конкретну людину. Коли вони знайшли його, вони здійснили смерть. й

"Місто в хмарах"

Ні, це не помилка, я написав п'яту картину, і четвертий вигляд міста імперського, що пливе в хмарах на Альдоран. Я думаю, що ви все розумієте, чому ця концепція ніколи не закінчується на новому мистецькому списку теми.

Еволюція каркасу. Пізніше Ральф написав у цій картині бійці TIE, а за стрічку «Війна удари назад» знову перетворив його.

У одній версії скрипта Лука була неназважена героїна, тоді як Хан Соло та Бен Кенобі були єдиним символом. І єдиний доказ цієї ідеї є ранніх концепцій Ральф МакКваррі, в якому головний характер фільму явно жіночий, і Хан Соло має світильник.

Ранні варіації персонажа

«Георгій хотів Люк стояти на скелі і подивитися на місто, яке пізніше буде розфарбувати на фоні», - сказав Ральф. І автомобіль повинен бути в повітрі, тому я знайшов цікавий кут, який показує проміжок між дном автомобіля і грунтом. Головний герой тут - дівчина з довгою гвинтівкою, як Джордж бажав.

Landspeeder перейде на кілька варіацій дизайну перед схваленням. МакКваррі зробив кілька ескізів, і Cantwell побудував концептуальну модель. Тим не менш, модель концепції Colin залишається нереалізованою.

по березень, Пантвелл також завершив прототип піратського корабля, який також з'явився на полотнах художника. Пізніше цей корабель перетворився в одну, на якій на початку фільму Лея намагається вийти з імперії.

"Шип на Альдаран Док"

В результаті модель піратського корабля досить довго приймала. У травні 1975 року ІЛМ вже був у повному гойдалці, а в серпні Йое Джонстон приєднався до команди проектів, які заключили безліч ранніх зразків.

Chewbacca також мігрувати з деяких фантастичних фільмів, які пройшли багато змін і налаштувань. А потім він був сильно модифікований Stuart Freeborn, відомий художник макіяжу. Але МакКваррі щасливий, що сталося в кінці.

У цьому живописі Чевбакка несе поранений чоловік і Хан Соло ще має бороду. Крім того, в цьому варіанті імператорські бурфори також можуть використовувати світильники

"У альдаранових корідорах"

Морський корабель Aldaran Dock

В результаті модель піратського корабля досить довго приймала. У травні 1975 року ІЛМ вже був у повному гойдалці, а в серпні Йое Джонстон приєднався до команди проектів, які заключили безліч ранніх зразків.

р.

"На Явіні"

Ще два картини, виконані в квітні 1975 року, демонструють повстанську основу на Явіні, де екіпаж одного з винищувачів з Азтек-подібних руїн до судна, що паркується в поле неподалік.

"На Явіні"

Cantwell і McQuarrie продовжували спільно розвивати кораблі. Близько квітня Colin завершила концептуальну модель джев-пісочного крейда. МакКваррі перепроектував свій дизайн, натхненний фотографіями пристрою, який був створений НАСА для вивчення місцевості інших планет.

"Ява"

У живописі ви дізнаєтеся, як відремонтувати зламаний гусениці, в якому кам'яний удар. Варто складати на доріжці вантажопідйомності та прохідності. В наявності є багато місця зберігання всередині.

Джо Джонстон перепроектував дизайн. "Ральф пофарбував його занадто подовженим і плоским", - каже він. Я побачила щось вище, клюмси, шаббі і іржі.

Р.

У листопаді 1975 року з'явилася картина, намальована на ескізах декорації Івана Баррі, режисер картини.

У цій сцені Luke і Leia стикаються з хазмом на складаний Lash La Rue Bridge. Тоді все ще вважали, що він був інтер'єром Альдарану.

р.

У вісімнадцятій картині також була Стараранська сцена. Лукас заявив, що це серія ліфтів і що Луке, Хан і Чевбакка приїдуть на вході в одну з них. МакКваррі вибрав, щоб зробити картину більш цікавим, ніж просто фарбування ліфтових дверей на плоскій стіні. Він створив їх як окремі циліндричні шахти. Ну, я зробив, що це був частиною того ж інтер'єру станції, як на малюнку вище.

Напад на зірку смерті

У той же місяць з'явилися ще дві картини, що показують повстанець X-Wing і в траншеї Death Star. Ранні ескізи МакКваррі показали гладкі траншеї стін і гармати на дні. Необхідні динамічні бойові сцени і багато лазерних променів. Ця картина особливо struck Paul Huston та інших модельних мурах від ILM.

Напад на зірку смерті

У грудні завершено ще дві картини. Сцена в престолі була створена після того, як Лукас повернувся з Англії. «George розповів Ralph про наші набори», – розповідає Джон Баррі. Ми витратили так багато зусиль, щоб швидко побудувати таку величезну пейзажі. Ральф написав його тільки з перорального опису і зробив велику роботу. й

Еволюція живопису «Трон Хол»

Другий образ був розписом пісочних людей, які Ральф закинув назад в серпні. «Я думав, що вони мають темні окуляри, ймовірно, завдяки мутації у своїх видах, вони мали проблеми бачення», - сказав МакКваррі. Маска - фільтр для дихання. Тому що вони часто зловили в піском. Циліндри навколо шиї містять або чисте повітря або деякі хімічні композиції, необхідні для уповільнення мутації. й

"Санд люди"

До кінця року МакКваррі довелося додавати більше і більше ILM-затверджених проектів до своєї роботи. Як тільки наступний корабель був схвалений, він з'явився в картинах художника. Це було зроблено для того, щоб показати всі члени команди, як він буде виглядати в наборах і поруч з іншими спеціальними ефектами.

7766677р.

«У Татооіну Даку» еволюція живопису

Еволюція кадру на Mos Isley Dock. Ранній ескіз і перша версія сцени. Кран на стелю дока вважається застарілим, і не був включений в плівку. У фінальній версії було перероблено зовнішній вигляд Гана Соло.

Мильденій Сокол також придумав Йое Джонстон. Про його створення відомий міф, що «Фалкон» є «зміщеним» з біттенського гамбургера. Так як гамбургер не має фронту і спини, Джонстон переконаний, що глядача негайно розуміли напрямок корабля.

Габаритний зображення

"У Старому Смерзі."

Після того, як все, що відбувається на Альдаран, було передано до зірки смерті, МакКваррі розфарбували інші картини, що показують зірку поле замість хмар поза станцією, а також змінюють його інтер'єри.

"На Явіні" взяти два

На базі повстанців перезаряджається і «паркінг» бійці. З Лукаса не було грошей, щоб фільмувати відкритий простір іншої планети, кораблі були розміщені в закритому ангарі.

13 грудня 1975 р. 20-го століття-Фокса купила роботу Ральф МакКваррі і дав ходь-голову для виробництва фільму. Коли запитав, що найбільший особистий внесок у Star Wars був, МакКіор реагує на посмішку: збір творів Георгія Лукас продемонстрував на майстер-класи, на які були важливі зустрічі, які зважали масштаби. Це те, що Ральф пишається. Я думаю, що я з гордістю їсти щось.

Ральф МакКваррі не єдиний художник на Старих війнах: навесні 1975 року Джо Джонстон прийшов до ІЛМ, який став головою художнього відділу. Йое планувало працювати на літньому канікулі, поки він був в університеті, але це «тимчасова» робота змінив своє життя назавжди. Наприкінці літа він залишився на ІЛМ і зробив багато дизайну, які ми знаємо і любили протягом 30 років. Большие Потрібні жінки Але нехай попереду себе. Джо долучився до роботи, тісно співпрацює з Ralph McQuarrie і відділом моделювання. Він зробив чіткі і зрозумілі малюнки, які після затвердження Лукас, впали в модельні виконавці.

Тенатів 4. Робота Джо Джонстон

Він був Йое Джонстон, який зняв Мілленний Falcon, як він пізніше з'явився в фільмі. "Георгій захотів повстанців шукати використовуються, загартовані і зношені", - сказав Джонстон. - На відміну від суден імперії. Якщо він не схожий на те, що він просто скажеш "вивести більше". І Хосе.

Фрагмент винищувача TIE. Джо Джонстон

Крім того, Джонстон також зробив сюжетні щити, матові фарби і нанести фінальні штрихи на моделі суден (це буде повідомлено в наступних частинах оповідання). Він також брав участь у створенні поверхні Смертейської зірки і займався прошесією. У короткі майже все, що з'явився на екрані. Тим не менш, Джо Джонстон навіть грає кілька персонажів у фільмі - в основному Імператорні бурфори і офіцери.

, Україна

Y-Wing. Джо Джонстон

У грудні 1975 року дизайнер костюмів John Mollo та художник макіяжу Stuart Freeborn були найняті. Попередня робота молодят стала плівкою Омень, для якої він зробив собаку голови. "Особливості, актори будуть трохи посилені на наш набір", - посміхається він. Удачливий, це був Лукас, який отримав, щоб стріляти ці сцени. "Якщо Стюарт може зробити реалістичні собаки для крупним планом пострілів, то відчуження можуть теж," він думав.

Кантіна. Малювання Джона Молло

Штуарт Фріборн почав свою кінотуру з Олександром Кордом у 1936 році і став фрілансером 1947 р. Команда художника була дружиною Кай та сином Грахемом. Stuart Freeborn також виготовлені мавпи для 2001 року: Космічна Одіссея. «Я відомий Стюарт з Одіссея», - сказав Лукас. - Вони були великими мавпами!

Всі маски мавпи в Одиссеї були зроблені одним прототипом, для Star Wars необхідно було створити цілу армію монстрів, і кожен повинен мати власний прототип, тому Freeborn мав дуже велику кількість робіт.

Перший місяць він займав тільки Chewbacca, створюючи концептні маски на основі креслень Ralph McQuarrie. Лукас прийшов, щоб побачити, як відбувався робота. Бажаєте бачити Чевбакку як хрест між собакою, мавпою і котом, переважно котом.

"Це було приємно зробити свого монстра," Але він повинен стати страшним, якщо він хоче. МакКваррі утворився на основі персонажа, бо це здавалося мені, що він повинен виглядати так. й

Джон Молло був помічником дизайнера костюма Баррі Лідона і був захоплений військовими уніформами, які були абсолютно необхідні для Star Wars. Він і його брат навіть написав кілька книг на тему, тому в особі Mollo Lucas знайшов ідеальний кандидат для реалізації своєї ідеї: костюми повинні природно об'єднатися з пейзажами і виглядати гармонійно по всій історії.

«Коли я почав працювати, ніхто не знав, чи з’явиться фільм? Так за перші кілька днів я прочитав сценарій і був захоплений, щоб подумати про навантаження.

«Ми отримали модель і прогулялися по різних майстернях костюмів Elstrie, з'єднуючи те, що ми думали були придатними для виготовлення костюмів», – каже він. Наприклад, для Вадера ми знайшли шкіряний костюм мотоцикла, нац гельмет, маску газу та монастирський клоак з відділення Середньовіччя. Потім знімемо все на Polaroid. Коли Джордж прибув, ми кладемо на імпромпту модне шоу для нього. Він просто сидів там і сказав: "Ні, я не люблю це." Це зробить. й

Вони пофарбували дуже мало, віддаючи перевагу відразу шукати деталі на моделі, так як стиль вже був знайдений в картинах Ральф МакКваррі. Вейдер і Stormtroopers були насправді винайдені Ralph, і інші персонажі John Mollo. І я не думаю, що це ярмарок, що Джон Молло виграв Оскар для костюмів, хоча Ralph McQuarrie є великою частиною цього.

Малювання Stuart Freeborn і процес роботи на масці Chewbacca

Сценарії Millennium Falcon. Робота Джона Баррі

Іоан Баррі, режисер картини. Він був відповідальним за всі пейзажі, як в Англії, так і в Тунісі. Лукас знайшов Джон Баррі на набір Лак, ще 20-го століття Фокс-плівка, рік до початку зйомок. Там він зустрівся з декоратором Роджер Крістіаном і оператором Джеффрі Несуортом, який залишив на інший проект через затримку в зйомок.

Дроїд. Робота Джона Баррі

Баррі пофарбували різноманітні речі, в тому числі порожнечі для проведення аукціону і дубаки, які ніколи не з'явилися в оригінальній версії фільму, хоча їх життєво-розмірні макети були створені в лондонському майстерні.

Cantina монстри. Працює на Ron Cobb

На додаток до них відомий концепт-художник Рон Коб зробив свій внесок у створення фільму, краще відомий нам своїми роботами для іноземців, абіс і пам'яті Все.

Цікаво була загальна колірна гамма живопису. Лукас був дуже стурбований тим, що аудиторія провела першу половину фільму на сонячному Татоіні, а друга половина в темних коридорах промислових споруд. Він був боїться, що це буде вражати враження на глядача. Отже, габаритні кольори стрічки не були останніми важливими для його символіки. Татоїн був «живим» місцем, де переважали кольори землі: коричневий, жовтий, зелений. Він був сонячним і гармонійним. Головний характер, явно позитивний, був одягнений у всьому світлі, а також його наставник, Бен.

Принцеса Лея також була одягнена в білому кольорі для іншої причини. Вона є характером більш промислового світу, де все металеве, хроматичний (біло-сірий-чорний, без кольорів веселки). Її плаття було призначено для відображення того факту.

Що стосується крапель, R2-D2 був переважно білим, а Tatooine виглядав на об'єкт «ален», більш промисловий, хроматичний. C-3PO був спеціально виготовлений золото. Він був посередником між світовими машинами і світом людей, живих і чоловічих. На Татоіні він блукав з навколишнім середовищем, але яскраво виражений проти хроматичних інтер'єрів космічних кораблів, з якими його маленький партнер прекрасно гармонізував.

Холодні металеві інтер'єри суден, відповідно, відображаються механічні, неживі місця. Цей ефект був доповнений чорним і білим вадером і його бурстроперами. Шторфлери виготовляли білий, щоб трохи відійти від кліше кажучи, що "погані хлопці" слід одягатися в чорному кольорі. Що було достатньо для Вас.

Виняток до правила Хан Соло. Так, він є персонажем чоловічого світу, який летить на кораблі і живе в космосі. Але він є еклектичним, взявши трохи від усього, тому його костюм містив кольори землі, живо і тепло.

І в висновку я хочу показати вам кілька відео, які я хотів би запитати вас, щоб познайомитися з, і це все я маю, подяку вам всім за терпіння. Ваш хмелюстка!!!

Джерело: