1623
Як PayPal Mafia Impacted Silicon Valley Успіх
Сьогодні ми хотіли б поділитися з вами перекладом статті Коннер Forrest. Як PayPal Mafia Impacted Silicon Valley Успіх У ній автор розповів про лідери проекту, причини, чому вони повинні залишити компанію після злиття з eBay, і як принципи PayPal впливають на розвиток і майбутнє Силіконової долини.
Видання здавалося нам дуже цікавим і актуальним, а ідеї, які висловлені колишніми лідерами PayPal, привели до ідеї, які принципи повинні базуватися на проектах, і які якості повинні бути сильні лідери в галузі ІТ, незважаючи на те, що компанія продовжує розвиватися і досягати не менше успіху.
Ми сподіваємося, що вам подобається читати цю статтю стільки, скільки ми робимо.
PayPal mafia не є mafia. Це діаспора.
"У ефекті ми були пригнічені з нашого рідного краю, і спалювали наш храм до землі. Так ми були розсіяні з чотирьох сторін земної кулі, і нам довелося будувати нові будинки для себе. й
Це як Девід Сакс, колишній PayPal COO і CEO Yammer, описаний його. Синістер «ті» в цій історії є eBay, і eBay частково несе відповідальність за успіхи PayPal і його творці відправлення з неї.
Нерідко стартап продовжує розвиватись до кінця його існування. Попри те, що стартап дає близько мільярдів доларів. А ще більш незвично, вийшовши з бізнесу стає каталізатором для місцевої економіки та певного типу інвестицій.
Незважаючи на величезні виклики, це саме те, що сталося, коли eBay купив PayPal влітку 2002 року, і члени команди PayPal залишили для створення одного з найважливіших стартапів і роблять один з найважливіших стратегічних інвестицій в будь-який час.
PayPal Mafia - це термін, який використовується в Кремнієвій долині з любов'ю і ми для команди в PayPal в гірському виді до першої публічної пропозиції інвесторам (IPO) або перед продажем компанії - кожен засновник дасть вам різне визначення. Хоча це різні етапи в житті компанії, різниця часу між ними становить лише кілька місяців. За словами колишнього генерального директора PayPal Петро Thiel, PayPal Mafia близько 220 осіб. До послуг клієнтів не входить 700 осіб, які одночасно працювали в Небраській, Омаха.
Ця група 220 осіб створила сім окремих єдинорогових компаній. Компанія «Юнікорн» нараховує понад мільярд доларів. У 10 млрд дол. США зараховано два підприємства. Це такі компанії:
1,1 км Теґи Мотори з ринковою капіталізацією $27.5 млрд
2. Посилання У з ринковою капіталізацією $20.4 млрд
3. У Палантир – до 9 мільярдів доларів (приватна компанія, груба оцінка)
4. SpaceX - вартістю 7 мільярдів доларів (приватна компанія, шорстка кількість)
5. Умань Єльп – з ринковою капіталізацією $5.26 млрд
6. Жнівень YouTube - $1.65 млрд
7. Яммер - $1.2 млрд
Для порівняння, Google має близько 20 000 або 30 000 співробітників. З них мало створених однокореневих компаній (1-3), значно менше приїжджає до $10 млрд вартості компанії.
Це означає, що PayPal було 3,5 рази ефективніше при створенні великих компаній з 1/100 осіб, ніж Google. Співробітники компанії PayPal отримали 350 разів більше, ніж співробітники Google.
Що секрет PayPal?
Перші кроки
Peter Thiel, Max Levchin і Luke Nozek сформована конфігурація в кінці 1998 (оригінально FieldLink, Inc.). Левчин і Тіл зустрівся з Університетом Станфорда після П'єл дав лекцію як гостя. Вони почали працювати разом з концептом електронного гаманця. Спочатку компанія, що спеціалізується на мобільних виплатах, відправлених з Palm Pilots та інших портативних комп'ютерів, але після того, як співробітник Confinity прийшов з таким чином, щоб відправити гроші через електронну пошту. У 1999 році сервіс був відомий як PayPal.
Отримавши і отримав початковий досвід роботи з eBay-платформою, Конфінність пройшла через процес злиття з компанією Elon Max's X.com і отримала назву материнської компанії. В результаті компанія довела її успіх і популярність і влітку 2001 року змінила свою назву на PayPal, Inc.
На фото - свято ІПО компанії. На правому праві Петро Тіл грає шахи з багатьма співробітниками PayPal. Давид Сакс (центр) був єдиним, щоб виграти його.
Фото Кредит Девід Сакс (PayPal)
Найперша історія PayPal була унікальною, завдяки тому, що в її складі люди за ним.
Коли ми почали, я пам'ятаю одну з моїх ранніх розмов з Максом. Я сказав йому, що я хотів би побудувати компанію, де всі будуть хороші друзі, і що дружба буде залишатися, незалежно від того, що сталося в компанії, сказав Пітер Thiel, колишній генеральний директор PayPal. «Це було, таким чином, утопія. Ми не тільки друзі, але і люди, які ми думали, що ми можемо зробити друзів. й
На Станфорді почалися друзі з багатьма з них. Ken Howery, Reed Hoffman, David O. Sachs, Kate Rabois всі взяли участь у Станфорді одночасно і були згодом найняті Пітером Thiel на PayPal. Крім того, Максим Левчин наймавторизував кілька розробників та колишніх однокласників з університету Іллінойса, у місті
Ситуація була унікальною в тому, що більшість ранніх співробітників PayPal, а в цілому члени PayPal Mafia були рекрутовані не через людські ресурси, але через дружні зв'язки. Як сказав Сакс, ці люди були виготовлені з «одного тіста». За його словами, це пояснює сильний підприємницький дух, який вони мали.
Тим не менш, команда першого класу не врятувала PayPal від проблем. По суті, історія компанії і успіх її співробітників частково пов'язана з певними проблемами і як вони вирішували команду на ранньому етапі. Зокрема, компанія зіткнулася з такими суттєвими проблемами:
• залучення клієнтів;
• проблеми з органами влади;
• змагання з eBay;
• шахрайство;
від Mastercard та Visa.
"Ви можете сказати, що ми повинні мати справу з усіма питаннями, які стартапи зазвичай працюють, тому наші люди отримали рішення про досвід, - сказав він. «Це не так легко боротися з ними, але ми робили. й
Ці питання, зважені на команду, і вони повинні реагувати на цей тиск. Команда PayPal не дала цього тиску, але використовувала його як стимул для підтримки «манічної тенденції», як Кейт Рабойс, колишній виконавчий віце-президент з розвитку компанії.
«Атмосфера, яку ми були дуже напруженими, тому не було часу і енергії, що залишилися, щоб думати про майбутнє; всі сили повинні бути присвячені захисту нашого корабля і збереження його плавлення», - сказав він.
З цього тиску були народжені діаманти. За словами Сакса, PayPal приступив до багатьох функцій і можливостей, які є загальним місцем для нових стартапів сьогодні. PayPal був одним з перших компаній:
1,1 км Реалізовано тактику вірусного застосування. Коли користувачі PayPal надсилали гроші тим, хто не мав облікового запису, вони спонукали відкрити рахунок, щоб отримати гроші.
2,2 км Використовується вбудовані вікна. Користувачі можуть додати платіжну кнопку з логотипом PayPal у своєму профілі на сайті eBay. Згодом вбудований контент став ключовим для YouTube і значно поширив його зростання.
3. У Я використовував стратегію платформи. За словами Сакса, PayPal був фактично «додатком на eBay. й
4. У Одна з перших компаній, які приймають ітеративну стратегію. Нові можливості реалізовані, як тільки вони були завершені, незалежно від фази розробки продукту.
Спеціалізована корпоративна культура PayPal. Рауаса розповіла про те, як «конфронтація» і розповіла ідеї про розвиток компанії.
В компанії рідко приймали. На жаль, пропаганда була надана існуючим співробітникам, і часто керівник відділу був його провідним співробітником. Наприклад, всі дизайнери були враховані провідним дизайнером, який вважається кращим. Кандидати на посади з новоприйнятим ступенем МВА часто відхилялися, тому що вони не були достатньо гнучкі для роботи в межах ітеративної стратегії (що потрібно підготуватися до такого навчання, ви можете прочитати тут).
«Я думаю, що багато способів PayPal стала моделлю для сучасних стартапів в Кремнієвій долині»
Наприклад, перший, дуже нудний девіз розробників соціальної мережі Facebook був «програти все в своєму шляху». Як видно, що поняття ітеративної стратегії і агності поширюється по всій долині кремнію і стала нормою для стартапів.
У той час як багато з цих практик, здавалося, ubiquitous сьогодні, важливо пам'ятати, що 15 років тому, Силіконова долина була дуже різною. Рабуас каже, що він часто має поговорити з людьми, які думають Кремнієву долину завжди був таким чином.
«Я думаю, що багато молодих людей і новачків не розуміють, як далеко від традиції ми були в ці дні», - сказав він. «Ми були життєрадісними. Ми були ще далі від суть Кремнієвої долини, ніж ви - культурно, ідеологічно, без підключення. І що ж ми хочемо, хто спочатку вирубав злаки, в короткий період часу став власністю в Кремнієвій долині.
У багатьох способах, PayPal, безумовно, продукт бульбашки dot-com. У період, коли середньомісячні витрати компанії стрибали до $10 млн. У той же час компанія PayPal пограла компанію і зробила бізнес на PayPal був щось безпрецедентно для Силіконової долини.
Команда PayPal використовувала для того, щоб зробити речі самостійно, і вона сплачується, коли вона зуміла піти громадськість наприкінці 2001 року і закінчити його у лютому 2002 року. Згідно з даними з сайту PayPal, ціна частки збільшена на більш ніж 54% на перший день, і до кінця торгів, акції продавали за $ 20.09.
Тоді, в червні 2002 року, користувачі eBay приходили до спеціальної конференції, що надягає футболки PayPal, демонструючи підтримку злиття PayPal-Ebay. Через місяць, в липні 2002, PayPal погодився продати контрольний пакет на eBay, і угода була закрита аналогічним роком.
«Баптизм вогню»
«Я пам’ятаю сидру на зустрічі про інтеграцію з eBay», – каже Рабій. «Так ми сидимо там, намагаючись вирішити, як об’єднати команди разом і як допитати. І тут виходить команда eBay з презентацією 137-сторінки PowerPoint. І, ковзаючи по слайду, вони почали показувати його до Давида Сакса і мене і пара наших колег.
Шість засновників PayPal
Фото: Макс Левчин
«Я пам'ятаю, коли зустріч почав, що це ніколи не працювати.» Девід [Sex] негайно почав прокручувати 20 до 30 слайдів, а члени команди eBay відчували себе некомфортно, тому що хтось не хоче слухати свою оповіді на кожному слайді протягом трьох годин. У історії PayPal ніколи не було тригодинних зустрічей, і тут вони розпочали інтеграцію з тригодинним блоком.
"Як ми вийшли на зустріч, Девід Сакс перевертався до мене і сказав: "Якщо ми тут, ви будете мати, щоб побудувати цілу команду PowerPoint, тому що це єдиний спосіб, який ви можете зв'язатися з цими людьми", - додав Рабій.
Це було початок корпоративних відносин з eBay, який розпочав десятки і закінчився в взаємному невдовзі, коли майже всі члени команди PayPal знову вийшли.
За словами Сакса, eBay не намагався тримати засновників. Команда PayPal відчула, що eBay подобав свій продукт, але вони не потрібні їм, так звані «золіри» в Кремнієвій долині.
«За угодою, PayPal змагалася з eBay протягом декількох років, і ми б'ємо їх на власній платформі, і це не так легко», - сказав Сакс. «Ми відчували, що їх прийняття було занадто бюрократичним і повільним. Я думаю, що це було відчуття сильного відключення між корпоративними культурами від початку. й
Якщо вони знали, що це не буде працювати, чому вони поставили компанію в руки eBay?
Продається компанія, тому що вона відчувала її. При покупці eBay PayPal на eBay було зроблено близько 2/3 операцій PayPal. Бій завоював PayPal, але їх позиція була некомерційною. У зв'язку з тим, що команда PayPal запитала новий підхід.
Завдяки eBay, PayPal знаходиться в важкому положенні. Поява PayPal на eBay кілька років раніше була реальним відчуттям, а потім eBay почав змагатися з ними. Команда PayPal боролася за своє життя, оскільки, відповідно до Sacks, eBay завжди мав кращий шанс виграти.
PayPal було протестовано для міцності і довелося адаптуватися. eBay був великий і повільний, тому PayPal потрібно бути невеликим і маневреним. Саме там, де з'явилася ітеративна модель. Команда PayPal повинна бути креативною, відхилити процеси та функції, і водночас шукати підхід, який дійсно працював. PayPal не може конкурувати з eBay в плані ресурсів і масштабу, тому він повинен бути на швидкості і маневреності.
Але компанія, яка зробила PayPal, з часом знизилася на PayPal mafia.
"Я думаю, що головна залізниця в цій історії є те, що навіть якщо eBay не був як clumsy, я не впевнений, що PayPal міг перемогти", - каже Сакс. Якщо культура PayPal і eBay ідеально поєднуються, вони могли б перемогти нас. Якщо вони були як гнучкі, так і спонтанні, як ми, це буде велика проблема. Ми зуміли мати справу з такими бюрократичними, розумними, і це було чудово, але багато способів, чому наші люди не хочуть залишитися там.
Якщо Мафія PayPal повинна залишатися на eBay, це незрозуміло, якщо вони змогли створити щось нове. Привід довести, що це добре для підприємця, і кожна команда хоче довести щось, особливо після виходу eBay. Саки люблять досвід «поглинання вогню». й
"Я вірю, що хрещення вогню загартованої сталі", - каже Сакс. «Пожежний згорнув дефекти і залишив дуже ефективний підхід до стартапів, які можна відреагувати більше одного разу. й
Втрата долини кремнію
Силиконова долина втратила код успіху. Вони створили і розвивали продукт $1,5 млрд, але це не достатньо.
«Це завжди рівень, на якому багато успішних підприємців вважають, що вони можуть продовжувати робити чудові речі, але вони також відчувають, що люди не вірять, що це може зробити і відчувати необхідність довести його. У вас є відчуття підвищеності і нижчості, пояснено Thiel.
Макс Левчин і Пітер Thiel відзначає публічну пропозицію акцій PayPal.
Звісно, все це божевільне хустле і бюстле з eBay і викликом небесної здатності PayPal реалізувати свій повний потенціал, як самостійна компанія, частково подрібнила їх. Але насправді ця група інноваторів здатна створити успішний продукт, а потім його втратили. Якщо ви були підприємцем, що вам потрібно було залишити те, що ви створили?
Ви створюєте щось інше.
"У випадку PayPal, було по суті, масове вилучення людей, які володіли технологією, були здатні інновувати і створювати новий вибуховий продукт в той час, коли кожен інший вже дав, - сказав Сакс.
PayPal mafia часто сприймається як "мережа" людей, але Thiel непевно, що досягнення PayPal повинні бути приписані до цього.
Я віддаю слово «мережа» до слова «друга», і я думаю, що глибока дружба, яка існувала між нами, грала ключову роль. І це те, що занурюється в сучасному світі, Thiel коментує.
На відміну від трудових відносин, які є суто бізнесом. За допомогою культивування та підтримки справжніх дружбів, членів PayPal mafia змогли залишатися зацікавленими в одному з успіхів і підтримувати один одного в їхньому прагненні змінити світ.
Згідно з тим, що кожен був таким справжніми друзями, буде перебільшенням. Водночас, сформульовані сильні зв’язки, що призвело до створення та розвитку більшості однокореневих компаній після PayPal. Зокрема, деякі дружби продовжували в нових компаніях:
1,1 км Марк Швей та Девід Сачс, Компанія Яммер
2. Рассел Сіммони і Джеремі Стоппелман, Єлпельп
3. У Steve Chen і Chad Harley, YouTube
4. У Кількість колишніх співробітників PayPal, включаючи Reed Hoffman, LinkedIn
5. Умань Кількість колишніх співробітників PayPal, включаючи Пітер Thiel, Палантир
«Якщо ви подивитеся на компанії, стартапи, які були створені після PayPal, ви можете побачити, що вони ґрунтуються на різних ідеях», – каже Сакс. Яммер, Єльп, Посилання У тому, що Youtube та інші були абсолютно різними. Я думаю, що кожен засновник мав свою ідею продукту в свідомості, але в будь-якому випадку, багато методів і секретів запуску і розробки стартапу, які навчалися в PayPal, і звідти свою впевненість.
PayPal був одним з рідкісних стартапів, щоб вижити аварійну катастрофу. Успіх компанії розширив членів своєї команди, щоб переоцінити найуспішніші стартапи, і допоміг багато членів PayPal mafia стати успішними інвесторами. Давайте ім'я деяких з них:
1. Peter Thiel, Clarium Capital і Founders Fund
2. Катя Рабуа, Хосла Венчурні
3. У Ред Гофман, Сірлок партнери
4. У Ken Howery, Фонд засновників
5. Умань Люк Нозек, Фонд засновників
6. Жнівень Dave McClure, голова 500 стартапів інкубатору та інвестора ангела
7. Про нас Roelof Bofa, Sequoia Capital
Їхній успіх обумовлений тим, що вони не відмовилися від технології споживача і долині кремнію. Thiel згадує, що в 2002-2004 рр. розмови в Кремнієвій долині відкинулися до ідеї, що технологія була над і підприємці та інвестори повинні орієнтуватися на щось інше. Це призвело до «колекційної амнезії» як Thiel називає його, так як інвестори почали шукати ще на старих стовпах економіки, таких як нерухомість та банківська справа; створення технік-галузей відкритого для інших інвесторів. На прикладі, є посилання на п'ять перспективних напрямків в ІТ-індустрії, які користуються великою популярністю серед венчурних капіталістів.
«Якщо ви кудись, і там немає, це гарне місце для вас», Thiel коментує. Як зазначив Рабойс, потенційні підприємці мали невеликий вибір.
У 2001 р. команда мала традицію про те, що вона була на ніч.
Одна з ключових моментів у 2003 році, коли ми пішли вільно плаваючи після продажу компанії, була те, що в Кремнієвій долині, практично ніхто не вірив, що буде гарним майбутнім для споживчих технологій.
«Після аварійної катастрофи, люди скептично про майбутнє технології, але особливо про нові споживчі ідеї», – каже Рабойс. Так ніхто не кладе гроші, крім Петра [Teel], Reed [Hoffman] і деякі з нас, і деякі з людей в Sequoia. За винятком рідкісних випадків кошти на підприємстві не зараховуються. Таким чином, підприємець, який вірив, що наступна успішна хвиля нововведень не була й
Учасники PayPal mafia інвестували не тільки гроші в нові стартапи, але і допомогли з порадами. Це пояснює, чому багато компаній в Кремнієвій долині сьогодні нагадують PayPal чотиринадцяти років тому — люди, які потім пройшли на ідеї, які приймають сьогодні.
Ідеї, які вперше пройшли в компаніях PayPal для стартапів або портфоліо, тепер пропагуються новими засновниками, які стали відомими або наставниками власних компаній.
Вивчення правих уроків
По суті, існує безліч чинників, які сприяли успіху PayPal, які важко виділятися великим.
"Попит мотивації завжди важливо", - каже Тель. Я думаю, що великі компанії мають місію, і з ними завжди є сенс, що якщо ви не, ніхто ще не буде. І якщо ви не працюєте на ньому, це не покаже. Що було бачення Paypal. й
Згідно з Thiel, у більшості компаній люди дізнаються неправильні уроки. Наприклад, якщо ви були частиною стартапу, який не вдалося у 1990-х роках, ви можете зробити висновок, що це неможливе і що ви повинні звернути увагу на щось менш суттєве і простіше реалізувати.
Навпаки, якщо ви були частиною компанії, де все працює чудово, як Microsoft або Google, ви будете зробити висновок, що це було дуже просто. І, можливо, це те, що ці компанії не дали успіху інших успішних компаній, таких як PayPal. Підприємці, які приходять з цих компаній, задешевлюють складність початку компанії.
Силіконова долина тепер стала магнітом для талантів з усього світу. До цього магніт був Нью-Йорк, скажемо, з 1982 по 2007-2008 рр. Тепер я думаю, що Кремнієва долина заміняє Нью-Йорка як місце, де люди йдуть надії на великі речі, і я думаю, що здоровий тренд.
Сполучені Штати повинні повернутися до майбутнього і побачити майбутнє, як щось, що ми будуємо прямо зараз, а не те, що відбувається один шлях або інший.
Зараз більше, ніж коли-небудь, Силіконова долина демонструє цю спробу повернутися до майбутнього, назад до технології. Ось чому історія PayPal є актуальною сьогодні, оскільки вона була повернена в 2007 році.
Пошук
Девід Сакс: Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Я приєднався PayPal як віце-президент Strategic Development. У той час мій підхід був більш теоретичним і орієнтованим на стратегію високого рівня. Я зроблю рано, якщо ви не маєте хорошого продукту, ви не маєте нічого, і моя вся кар’єра була визначена цим розумінням.
Катя Рабойя: «Мої найбільш важливі поради, щоб ставити на людей, які ви можете дізнатися більше про нові можливості». Rabois каже, що він котирування котирування від Thiel майже щодня.
Пітер Thiel: Важливим заняттям було те, що від нової компанії не просто, це неможливе, це десь посередині. Це дійсно складно, але допустимо. й
Джерело: habrahabr.ru/company/mbaconsult/blog/244611/