Схема мотивації дитини

Я думав, що це буде добре для нього, щоб навчитися плавати. Коли я пропоную йому проголосувати в гуртожитку, я прийшов через наполегливу небажання піти туди і дізнався.

І сказав: "Чому?" Син відповів: "Бекаус я не можу плавати." Я сказав: "Я пишу вам, щоб ви могли навчатися. й

У відповідь був тільки незадоволений обличчя: після того, як вони намагаються змусити його робити, що він не хоче робити.

Я спробував переконувати сина. Вона сказала йому, що плавання було добре для свого здоров'я, яке буде чудово, коли він міг залишитися на воді і зануритися глибоко. В кінці я просто зарахував його в басейн: Я думав, коли він бачив воду, він хотів би плавати. Але це не було тут: він любив послухати в полонині, але він не хотів би дійсно навчитися плавати.

І останнє літо ми плануємо доїхати до моря з цілою родиною. Я погодився з чоловіком, який ми будемо обговорювати нашу подорож з Артемом, і дати йому вибір: або піти в море, але потім він йде і навчається плавати, або провести відпустку в передмісті. В принципі ми батьки будуть задоволені будь-яким варіантом. Але для мого сина, що йде в море буде цікавіше. Я впевнений, що заради такої поїздки Артем хоче навчитися плавати.

Коли вони почали обговорювати наш відпочинок, я випадково сказав Артему, що йде на море, не знаючи, як плавати не найкраща ідея. І, можливо, краще провести час на дачній ділянці. Для чого Артем сказав, що море краще, і що він буде навчатися плавати! Я!

лютий закінчився, і ми плануємо піти на початку літа, тобто перед святом було 3 місяці. Я дуже хотів Артем, щоб дізнатися, як плавати. Але в той момент я зрозумів, що мій син готовий подолати перешкоду для досягнення свого бажання. І формування цієї майстерності стала для мене в цій історії. І як позитивний побічний ефект - Артемка влітку вже впевнено зберігалася на воді, може поплавати невеликий басейн на спині і вдалося зануритися під водою. На морі ми мали великий час, і син ковтати і покопати в маску, шукаючи красиву рибу і гальки під водою.

Що таке секрет бажання навчитися плавати? Спочатку він був таким, щоб зробити це. І як я мотивував його зробити щось, що він не збирається робити?

У графіку роботи:

По-перше, дитина має бажання. У моєму випадку це сімейна поїздка до моря. Для того, щоб це бажання бути виконано, Оборона повинна бути подолана. Зацікавити, щоб плавати.

А якщо Огстек успішно подолає, то дитина отримує премію - втілення його бажання, тобто подорож до моря.

Що важливо розглянути в цій схемі?

По-перше, перешкода повинна бути в межах повноважень дитини.Заборони різні для кожного віку. Молоді діти мають деякі, підлітки мають інші. І мета батька полягає в тому, щоб знайти саме таку задачу, яка не зламається або небезпечить дитину, але дозволить йому досягти того, що він хоче.

Виявляється, що батьки кладуть занадто багато перешкод для дитини, щоб досягти свого бажання. Наприклад, якщо я розповів сина, що поїздка до моря буде коштувати йому перше місце в змаганнях з плавання. Яка дитина відчувається в цьому випадку? Тут можуть виникати різні емоції: відступ, гнів, відсутність впевненості в собі, іноді байдужість. Виникнення неможливих перешкод, батько знищує бажання дитини подолати труднощі. Отримання призу практично неможливо.

Однак перешкода не повинна бути занадто простою або взагалі відсутністю. Коли дитина хоче отримати занадто легко, швидко, і відразу, «смак» досягнення свого бажання втрачається. Діти, які буквально даровані іграшками для нічого, досвід ситості, терпіння. Після того, як перемога солодка, коли є почуття, що ми можемо подолати певні перешкоди. Тоді ми радіємо і відчуваємо почуття задоволеності.

По-друге, дитина повинна отримувати свою премію.Якщо після подолання перешкоди дитина не отримує обіцяного і заслуженого призу, то не найкращі почуття виникають в душі: відступ, розчарування, небезпечення себе або інших.

Перед перспективою призупинити перешкоду, батьки повинні оцінити свої можливості. Може бути, що ваш син або дочка хоче занадто дорого. Або батьки в принципі категорично проти покупки такого подарунка, який мріє про дитину. А потім не варто обіцяти таку винагороду, але подивіться на те, що підійде як дітям, так і батькам.

Третя, бажано, щоб перешкода і приз були тематично пов'язані.У моїй справі, «завдяки плавати» і «згодити море» доповнять один одному дуже гармонійно. Якщо перешкода була “відомо прочитати”, це не здавалося б, логічно. Таким чином, при переході з перешкодою, розгляньте, що це переконливо і візуально поєднується з темою призу.

р.

Цікаво: Як переконувати дитину без розривів і змів: 7 м'яких прийомів

Порада для мам майбутніх перших сортів

Дуже добре вмотивувати наших дітей. Використовуйте його правильно, і вони завжди будуть мати підсилювач енергії для досягнення своїх бажань і цілей ефективно і з задоволенням. Видання

Автор: Тетяна Сорокіна

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.psychologos.ru/articles/view/shema_zhelanie-prepyatstvie-priz