Як з'явився поєднання WASD

Для мене WASD є інтуїтивно зрозумілим поєднанням клавіатури для ігор. Але історія могла вийти з іншого способу, і ми отримали EDSF або ASXC. Ось чому ми граємо так.

Сьогодні WASD здається незамінним і незамінним поєднанням клавіатури для ігор. Після того, як 3D пагони мали контроль мишки, вона стала важкою, принаймні правою рукою, щоб тримати пальця на стрілках. Ключі з лівого боку клавіатури зручніше і зручніше дістатися до Shift і Space. Але тепер WASD, як кращий і єдиний правильний вибір, і двадцять років тому кілька гравців використовували цю комбінацію.

На світах пагонів немає єдиного стандарту для управління клавіатурами, геймери намагалися самостійно підібрати оптимальний варіант. Розробники ігор за замовчуванням на різні комбінації для руху, включаючи стріли. Система Shock запустила ASDX в 1994 році. Зміщення використовується АЗ для переміщення вперед і назад, і ви можете подивитися по куту за допомогою QE. Гравці спробували інші комбінації, такі як ZXCV і ESDF.

Для того, щоб стати міцно створеним у використанні гравців у всьому світі. Не відомо, що перший у використанні це поєднання був, але одна людина зробила вагомий внесок у її популяризацію - Денис "Триш" Фонг, найбільший гравець в Quake.

Заснував батько Денніс Фонг у 1997 році завоював у першому національному турнірі Quake турнір персональний Феррі 328 Джон Кармак, засновник ID Software. І в той момент він загинув Том "Ентропія" Кімзей, праву руку Фонгу кладуть на мишей і його ліву руку на комбінації ВАСД.

Денніс Фонг Дом з братом кілька років до чемпіонату, використовуючи тільки клавіатуру. Але в Домі немає точки в мишці, тому що шукаючи і вниз не потрібно. Ви вказали свою зброю до ворога, не фокусуючись на його положенні на вертикальній осі.

Як Денис Фонг і брат Ліл були великими гравцями. Але Денис втратив свій брат, який скористався трекболом, тому один літо Фонг вирішив дізнатися, як грати в мишу. І він став незворотним. "Так я зробив, що перехід, мої навички зростали доцільно, - говорить Фонг, додавши, що він припинив втрати після

Цей слідував експериментам, такими як WADX. Але в кінці Fong знайшов WASD і використовується тільки що поєднання. Чи прийшов він з такою схемою? Не може. Інші люди намагалися використовувати ліву сторону клавіатури в Doom одночасно. Але без впливу Фонга не може стати стандартом. Це був EDSF, або навіть дивний ZXC. Я дивлю те, що ключ ми будемо перетворювати, якщо ми пішли на ZXC і натиснувши праву кнопку миші, щоб переміщати назад?

Я, безумовно, не збираюся перезавантажити лаври творця WASD. Я занурився в неї випадково. Я впевнений, що інші люди одночасно почали використовувати його просто тому, що це здавалося б, зручно. Але я обов'язково вірю, що я хотів би використати його для певної групи геймерів, зокрема стрільців, говорить Денис Фонг. Ця ключова комбінація була засвідчена в Quake Біблії Thresh, як “T-inverted”, і це “Quake Guide” з одного з перших кіберспортменів, що відрізнялися. Подума Фонга була сильною перед кар’єрою як Quake Player - до цього він був чемпіоном з Doom.

У 1970-ті рр. історія сучасних шутерів першої особи починається. Один з перших ігор в жанрі був Мазе-Війна - "Вій в Мазе". Гра з першого погляду, що бере участь у мажорі, гравець може піти вперед, назад і перетворити на сторони, кожен раз - 90 градусів. Не було необхідності точного прицілювання на певній точці, ви можете стріляти на ворога, просто направивши очі в правильному напрямку. Цей дід пагонів можна грати на Mac, Palm OS, NeXT Комп'ютер, Xerox Star.

У 1991 році Hovertank 3D був випущений, один з перших 3D пагонів. Тільки вони відіграли це не як людина, але як танк, який рятує хости і вбиває монстрів в Мазе. Розроблено id Software.

Через два роки id Software випустили Doom, один з найбільш значущих ігор серед перших людей пагонів. У вас є музика, граючи в голову занадто? Я впевнений, що більшість з вас знає цей game firsthand.

Як зазначено вище, не потрібно для миші в Doom. Були досить стріли і ключі для зйомки і зміни зброї. Миша прийшла пізніше. Кейк не був першим гравцем, але Марафон. Але він став менш впливовим, ніж легендарний Quake.

У 1997 році входили варіанти Shift Z X, де A вперед і Z. У 1999 році System Shock 2 був випущений, де рух був здійснений на площі WADX, і ви можете сидіти на С.

Але люди запитували питання про те, як Thresh грає, як це встановити управління: "Після демо виграшної гри Fong я пішов горіхи тому, що цей хлопець рухається так швидко на Quake! Це перетворюється на 180 градусів так швидко, що я не думаю, що це можна зробити за допомогою миші. Я вірю, що він налаштував клавіатуру до стрибків Rocket, і це U-turn.

Джон Кармак, один з творців Quake, додав конфігурації назв Fong до другої частини гри. Але це навряд чи що зробили макет найпопулярніших пагонів у світі. У Quake 2, WASD ще був автономний макет. Але в 1998 році половина життя вперше для стрілки, комбінація WASD залишила лавку і стала контрольом за замовчуванням.

У 1998 році був випущений шутер Starsiege Tribes, де WASD знову стає за замовчуванням. Quake 3 нарешті додано WASD до своїх налаштувань за замовчуванням в 1999 році. Далі шухляди, але це був Half-Life, Starsiege Tribes і Quake 3, які сприяли популярності макета. У 2004 році World of Warcraft виходить з однакових параметрів за замовчуванням, і якщо WASD вже не був основним для всіх, комбінація Post-WoW обов'язково буде використовуватися мільйонами геймерів.

Цей самий варіант руху був використаний в 1981 році замок Wolfenstein, але це було 2D гра з лівим видом. Сьогодні поєднання не тільки використовується в пагонах - це спосіб управління камерою в стратегіях.

Якщо ви граєте пагони і використовуйте цю конфігурацію, ви повинні розуміти її переваги. Коли ви тримаєте пальці на WAD, готовий в будь-який час, щоб змінити середину до S, щоб рухатися назад, ваш рожевий легко досягає Shift, і ваш великий палець до простору. Ви можете легко змінити свою зброю до 1-4 при необхідності.

Що робити? Комбінація WASD розміщується на лівій стороні клавіатури і використовується, коли миша знаходиться в правій руці. Але якщо ви вліворучені, то зрушуючи контроль від звичайних стрілок, розташованих праворуч до лівої частини клавіатури втрачає значення. Тому, ймовірно, ви використовуєте стріли і ключі, що оточують їх, щоб контролювати характер в грі.

Fallout 4 використовує WASD за замовчуванням. Але є люди, які переключають макет на ESDF. Гравці в цьому випадку стикаються з проблемою: ключ E призначений для збору ткацтва. І вони збирають все, що вони бачать, тому що вони йдуть до цього ключа, і ви не можете змінити цю налаштування в грі. Користувачі Reddit на нитку за посиланням вище зазначимо, що 10% всіх геймерів грають на ESDF.

Gabe Newell, засновник і CEO Valve, не використовує WASD. Його логіка полягає в тому, що ігри не повинні приймати руки від їх положення при друку. Таким чином, він також використовує правий зсувний інвертований T-ESDF. Розробник: Half-Life Dario Casali віддає перевагу ASXC.

Є інші варіанти. Деякі вважають за краще RDFG. Вболівальники TFGH. Навіть 5RTY і EDAF здаються більш зручними для деяких. Який табір ви перебуваєте?

Джерело: geektimes.ru/post/278626/

Tags

See also

New and interesting