Гідна клавіатура. Частина 2 – Редизайн та ретонічні концепції

1962-1746

Ця стаття є продовженням попередньої статті, присвяченої розробці ергономічної клавіатури, і відображає всі зміни і доповнення, які відбулися в проекті з моменту написання попередньої статті.

Проект зазнав значних змін за останні два місяці, і з високим ступенем ймовірності це фінальна версія проекту, хоча б вона буде втілена в прасці, як вона представлена в статті.

Зміст статті:
  • Етапи редизайну
    • Перший дизайн
    • Редизайн
    • Третя редизайн
  • Ключі, базова позиція
  • Лайвінг
  • Підтримка Wrist
  • Твитнуть
  • Перепрограмування
    • Приклади макетів користувачів
    • Snippets і макроси
    • Режими запитів
    • Як висновок про цей блок
  • Особисте оформлення листів та знаків
  • Висновок

В цілому клавіатура підірвала три етапи редизайну, і на кожному окремо я зупиниться:

Перший редизайн – груба, попередня 3D модель:

Перше, що ловить око, що клавіатура тепер розщеплюється на дві половинки, на відміну від оригінальної концепції.
Це сталося з двох причин:
  1. По-перше, я дав трекбол в центрі клавіатури.
  2. По-друге, я спочатку зіткнувся з проблемою кута між половинками відносно ширини плечей користувача. Я хотів зробити половинки з змінним кутом між ними, так як це робиться в клавіатурі Kinesis Maxim так, щоб користувач може регулювати кут до його ширини плеча, але потім зрозумів, що це не дуже необхідно, і просто розділяє половинки на окремі частини.
Також в попередній статті я написав про питання, що стоять перед вами, і цей редизайн був першим спробою виправити їх.

І перша ідея, яка прийшла до мого розуму, яка збиралася допомогти мені вирішити цю проблему, щоб використовувати концепцію подвійних клавіш.
Суть ідеї простий: подвійний ключі, це ключі, які в одному випадку працюють як р.Наприклад, якщо ви натиснете їх в комбінації з іншим ключем, наприклад, ключем. "К"Іншими словами, вони працюють як ВхідУ разі, якщо вона була притискана.

Концепція цікава, і дозволяє значно зменшити кількість ключів на клавіатурі, але дуже швидко відкинулася ця ідея. Для чого натисніть ctrl+enterЯкий? Ви можете, звичайно, створити краватку, суть якого полягає в тому, що при натисканні р. Інші ключі змінюють своє значення, але ... не потрібно пам'ятати всі комбінації змінних ключів.

Але якось ліва ця концепція, але як додаткова «повідна», і не обов'язкова особливість клавіатури.

Так я зафіксував проблему з різними поєднаннями гарячих клавіш шляхом обмотки блоків ключів під пальцями, додаючи додаткові 6 ключів до центру клавіатури.

Цей курс створює невелику проблему, тому що, як я сказав в попередній статті, перевантажуючи пальцями з мільйонами кнопок не найкраща ідея, і це набагато краще, коли індексні ключі мають 8 ключів, і всі інші не мають більше 4, але я боїтеся придумати краще тут без радикально змінюючи підхід до оформлення клавіатури (ми будемо говорити про це трохи пізніше).

Останнє, що я додав F(n) ряд. У моїй попередній ідеї, вона була прихована в fn шарі, але особливо, знову, гарячі клавіші, спеціалізовані програми та ігри змусили мене переглянути цю точку зору, і я creaked мої зуби і повернув F(n) ряд до свого місця.

Основна причина того, що я знімав його потім, що ви завжди повинні дістатися до нього, перемістивши руку від початкового положення, плюс це рідко використовується.

Другий дизайн клацання
3413681

Особливість цього редизайну полягає в тому, що я скоригував недолік, який багато ергономічних (і не так) клавіатури гріх, і це те, що додано відповідність обертанням передпліччя.

Щоб розповісти вам, що я не буду, я просто покажу вам картину:

Ось, наприклад, показані грижі, але клавіатури мають однаковий принцип.

Також пластилінова модель, що продемонструвала неправильність мого підходу до ключів великого пальця. Ця точка є в принципі видимим для голого очей в попередньому рендері.

І плюс кнопки Я зробив різну висоту і форму відносно ряду, в якому вони є. Це зроблено для того, щоб зробити їх більш доступними для своєї позиції:

Третій редизайн і, нарешті, останній в момент редизайну, третій в рядку.

В цілому ви можете судити зовнішні зміни від рендерів моделі 3D:

Рендери:
Навігація.

р.

р.

Примітка: Блендер 2.69 + Цикли Рендер використовуються для моделювання та рендерингу.

Перше, що ловить очей - акцент під зап'ястями. Я почав думати про це в процесі другого редизайну, але все ж приніс його до життя тільки в третій.

Також, знову я помітив всі ключі під пальцями, зокрема, знімаючи ключ. мета ?альтанки), і заміняє її з поєднанням ctrl+shiftй Це зроблено так, що не складно вгадати знову для більш швидкого і зручного управління гарячими клавішами. А також через те, що в другій альті не особливо сильної потреби. Але його можна легко покласти на місце. Як це можна зробити, я розповість вам пізніше.

Супер супер також перейменувати ВигратиЩоб не викликати непорозуміння серед користувачів Windows. Для користувачів Linux зрозуміло, що Супер суперй Звичайно, є також Mac OS, і він має власні позначення та назви, але це абсолютно інша історія.

Також додано дві доріжки під індексом і середнім пальцями. Чому слідчі, і чому два, я розповім вам пізніше.

В цілому, все на стадії, тепер я розповість вам, зокрема, що клавіатура виглядає як після третього редизайну:

На місці базових ключів ви не можете особливо заточувати, просто тому що в попередній статті я розповів докладно про те, чому я вибрав цю композицію ключів модифікатора, чому кнопки для маленьких пальців розташовані в рядку нижче і так далі. Проте, я представлю резюме:
  1. Модифікатори ключів і системних ключів переносяться на пальці. Причина: маленький палець і великий палець в стандартних клавіатурах завантажуються не відповідно до їх міцності.
  2. Колонки під маленькими пальцями переносять ряд вниз через довжину самих маленьких пальців.
  3. Додано F(n) ряд, а також 6 системних клавіш до центру клавіатури. Вище, в описі редизайнів, зазначених причин.
  4. замість п'яти клавіш, я пішов 4. У Причини: Я знаходжу концепцію розміщення ключів великого пальця в двох рядах некомфортний.

Розмітки не дуже відрізняються від стандартної клавіатури, і це можна легко перевірити:

Основна латинська:

Основні кирилиці:

Сірі позначки початкової позиції ключів.

Є 74 ключі в клавіатурі, але він повністю пропускає стандартну клавіатуру 100+.
Єдині відмінності в базовій конфігурації є відсутністю гудзиків. замокй Замок нумерй замок скролй альтанки і ГоловнаВони можуть легко повертатися в міру необхідності.

Навігаційні та нумпадові функції також приховані в шарі fn. Причина цього рішення проста: Я хотів зробити клавіатуру, в якій не потрібно переміщати руки під час роботи. Але якщо ви використовуєте numpad багато, ви можете тимчасово блокувати шар fn, натиснувши його двічі (наприклад,). пн клавіатура. Те ж саме правда переїздй

Самий шар fn виглядає так (тільки мультимедійні кнопки на функціональному ряду відсутні):
ФН шар:

Ще одна важлива заувага: як ми бачимо, навігаційний блок має 6 стріл, а два з них знаходяться на ключах. Р Р і РАкт як стрілки зліва і вправо з затискачами р.й Це, коли навігація, вони рухаються в тексті не символічно, але буквально.

Оскільки ключі клавіатури знаходяться під гострим кутом відносно поверхні столу, потрібно переконатися, що друк на такій клавіатурі не викликає дискомфорту, що частково або повністю тримати руки на масі.
Тому я забезпечив зупинки під зап'ястями, які виглядають наступним чином:

Особливо зосереджено тут нікому, крім того, що прищ знаходиться в середині стійки, створений спеціально для того, щоб порожнина пальми точно розташовувалася на ньому.

Як я сказав, що я дав трекбол на клавіатурі на користь трек точку. Це рішення вплинуло в першу чергу редизайном ергономіки клавіатури, зокрема відхилення монолітного дизайну. Але це рішення також вплинуло на думку геків в Інтернеті про точки трекінгу.

Так я почав думати про концепт використання треку, і, природно, почався зі стандартною концепцією: манометр для джойстику, плюс два або три кнопки для емульсії кнопки миші.
Але він дав їй досить швидко.

Від манометра I, під впливом philpirj, відмовлено на користь датчика на ефект залу.

Причини прості: цей датчик менший за розмірами, він має більш високу точність, плюс це більш напружений.

Але є також недоліки: Я не знайшов будь-які точки треку, тому здається, що мені доведеться «проходити» на робочому місці, використовуючи модуль EasyPoint N40P107. Ще одним недоліком є те, що така точка доріжки буде складатися з двох компонентів, вона не нахиляється, але пересувається на сторони. Вартість даного модуля також досить висока.

Про те, як їх вирішувати.

Друге, що я дав, було кнопками. Тепер, відповідно до концепції, самі доріжки будуть не тільки джойстики, але і кнопки.

Більш докладно виглядає малюнок:

Так лівий джойстик контролює курсор, і правий контроль прокрутки. І не тільки вертикальні, але й горизонтальні (Я особисто його не завадила).

Далі лівий джойстик як кнопка імітує клацніть лівою кнопкою миші, правою кнопкою миші імітує клацніть правою кнопкою миші. Натиснути кнопки одночасно імітувати середній клік миші.

Я не збираюся сперечатися, що це поняття зручніше, ніж інші засоби заміни мишки (це потрібно перевірити на практиці), ні я буду сперечатися, що це поняття буде легко для мене, щоб реалізувати в апараті. Але чисто в теорії, ця концепція виглядає дуже цікаво, і я хвилюю, що говорить про це громада.

Однією з нових функцій клавіатури є її повна перепрограмованість, і користувач зможе призначити різні команди на різні кнопки. Крім того, програмування передбачає не тільки зміну мети ключів, але і створення макросів, створення додаткових шарів, крім (або замість) шарів. р.й переїздй пн І так далі.

Включаючи повністю змінити макет всіх ключів без зміни нічого в операційній системі. Приклади того, що я говорю про це буде показано нижче.

Всі параметри вказані в спеціальній програмі конфігуратора. Люди, які використовували ігрові мишей і клавіатури з макро кнопками, знають, що це означає.

І поки ми не пішли далеко, ось приклади макетів, які користувач може створити для себе:

По-перше, книги.
У попередній статті я згадав, що я відіграю Starcraft, і навіть показав приклад старої казки чоловіка, з деякими макетами, загостреними для цієї гри.
Так, чому це не схоже на цю клавіатуру? Крім того, клавіатура ділиться на два половинки, що означає, що ми можемо використовувати одну половину як клавіатуру.

Приклад макета для StarCraft II:

Деякі пояснення на цьому макеті:
Кількість відповідальних за контрольні групи, ключі F(n) відповідають за меню в грі.

Що маркується фіолетовим є кнопками Q W E R, передбачається, що всі основні "жовчі" в макеті гарячих клавіш будуть розміщені на них. Як мінімум у моїй гарячій клавіші, так як я не повинен дістатися до лівої сторони клавіатури.

На лівому – кнопка «ВГ», «армія» і «робочий»
"WG" стоїть на WarpGate, який вибирає всі бородавки, а "зброя" і "робочий" гудзики цілої армії і гуртожиток відповідно.

На правому праві є кнопка руху, тримайте позицію і т.д.

На нижній частині кнопки під пальцем, а саме: Увійти і переадресація+tab (Одна кнопка, яка натискає два).

На самому дні є дві кнопки, які просто демонструють приклад подвійних кнопок f-i, які я говорив про початок.
І якщо натиснути їх один раз, не поєднуючи їх з іншими кнопками, то вони будуть працювати як якщо вони не були. простір і Статус на сервериЯкщо натиснути їх разом з іншими кнопками з основного ряду, вони будуть працювати як переїзд і р.й

І так, якщо хтось зацікавився: Я граю як Zerg

Незважаючи на те, що він хоче «забудити» для пана.
Приклад макета для Counter Strike:

Я не думаю, що тут багато, але все ж: “WASD” – переміщення, “E” – використання, “R” – перезаряджання, “O” та “B” – торгове меню, тощо.

На дно, на кнопках великого пальця: р.Ви сидите. JavaScript licenses API Веб-сайтВи означте "стрибки внизу", простір - нормальний стрибок, і переїзд - непристойна прогулянка.

Питання відразу виникає: ми перепрограмуємо нашу клавіатуру в капусту, і виходить, що ми не можемо набирати на неї, поки ми граємо? І ви повинні ввести в SCII, CS або WoW і інші онлайн ігри, тому що це ще соціальні онлайн ігри, де ви повинні спілкуватися з іншими гравцями.
Проблема вирішується дуже просто, і переключити клавіатуру назад до клавіатури, можна «з'єднати» будь-яке поєднання клавіш. Або зробити це ще простіше: поки ми в режимі гри натисніть Вхід, і доки ми знову пресуємо. ВхідНаша клавіатура буде функціонувати як регулярна клавіатура.

Типографічний шар:
Ще один приклад макета не є глобальним, як попередні два, але може бути дуже корисним для дизайнерів. Це відноситься до друкарського шару, придуманого Ілля Бірманом:

І коли ви натискаєте, наприклад, альт+c Символом авторського права буде входити в текст, який є, "інформація".

Snippets і макроси Можна створювати хіппети і макроси, які активуються за запитом користувача.

Значення макросів дуже простий: є якийсь повторюваний текст, який потрібно змінити в декількох місцях. І макроси додають (і / або замінити) щось в цьому тексті, умовно або без. Замінити або додати текст можна також за умови.

В ідеалі ви не повинні перейти в конфігуратор для створення простого макросу. Щоб активувати запис, введіть послідовність команд і дій, відключіть запис знову, натиснувши дві кнопки, а потім макрос готовий до використання.
Але для складних конфігурацій вам ще доведеться відкрити текстовий редактор, де буде описано бажаний сценарій дій.

З хіппетами все ще простіше: напишіть слово «if», натисніть кнопку. Увійтиавтоматично вставляється в текст:
Якщо () { } Інше { } Plus, курсор тексту буде перекладено всередині дужок, щоб ви могли негайно почати писати тестовий стан.

Ще одна цікава особливість прийшла до мого друга і колеги ibnteo, і вона складається з заміни всіх модифікаторів і системних ключів з одним квазі-моде. Він ще не показував його на хаб, але я кажу кілька слів про нього перед ним.

Його значення простий: для преси ctrl+shift+alt+f1Наприклад, ми не повинні перекручувати нашу руку в незмітному положенні, але просто і послідовно натиснути кнопку першим. квазі доПотім без зняття цієї кнопки натисніть і випустіть кнопку. Рякі після натискання, квазі до Увійти р.Потім після того, як вони були випущені. РПреса Рякі слідують прикладу клавіатури Р і в момент натискання ключа квазі до Увійти переїздй І так далі, поки ви натиснете повне поєднання бажаних кнопок. Далі дайте. квазі до, і voila - бажане поєднання направляється на комп'ютер.

Ця концепція в теорії дуже цікава, і гіпотетична дозволяє зменшити кількість кнопок в цілому до абсолютного мінімуму: до 30-35 кнопок і навіть менше, зберігаючи всі функції стандартної клавіатури. Це саме «зміна бруньок в підході до оформлення клавіатури», яку я говорив трохи раніше.

Єдине, що я не схожий на те, що гарячі клавіші вводяться в комбінації замість комбінацій, але я думаю, що Emaxists сподобається ідеї.

Детальніше про режим квазі у блозі мого друга: ibnteo.klava.org/keyboard/quasi

І так, що це про мене - в теорії нічого не заважає мені відкидати цей чіп на клавіатуру, хоча це повністю перепрограмований.

А потім питання, чому я насправді не зробив клавіатуру з цією ідеєю? Відповідь проста: Я боїтеся, що це нововведення може відлякати потенційних покупців тим, що клавіатура стане занадто нестандартною, і тому я вирішив почати з клавіатури, яка максимально наближена до стандарту. Але звичайно, ibnteo і я спробую реалізувати таку клавіатуру, тому що ... хороші ідеї не втрачають.

Всі ці чіпси, звичайно, весело, але на практиці ще не було перевірено. І звичайно, виникає питання про легкість використання цієї клавіатури в спеціалізованих додатках, ла Блендер, фотошоп і т.д.
Плюс, я заготував, щоб додати світлодіодні ліхтарі, stupid, тому що я забули про них. Хоча я пам'ятаю, що я хотів додати їх до клавіатури на етапі першого редизайну. Але вони можуть служити хорошим індикатором, який є в даний час активною.

У останню статті я взяв не тільки створення самої клавіатури, але і створення макетів клавіатури, а не тільки літер, але і символів.
І я буду сказати, що я відмовляв макети, представлених в попередній статті. Для того, як кубуань правильно розкривалося, макети були підоптимальні, і він також дав посилання на статтю макета робітника, яка допомогла мені «забудити на правому шляху». й

І я перерахував макети для російської та англійської мови, і результат був новими макетами, які заглушили ремінь і дворак, колемак і навіть працівник, принципи якого я використовував в розрахунку.
Prufflink: patorjk.com/keyboard-layout-analyzer/#/load/vpgT2Gpl
Вказана під назвою «Інший метод NON» з дзеркальним аналогом.

Але, звичайно, ці дані є відносними, і результати тесту будуть відрізнятися від тексту до тексту.

І так, щоб не бити навколо куща, я відразу покаже вам як макети:

Українська:
р.

російська:

А потім, адаптуючи ці макети до стандартних клавіатур:

Українська:
24793534

російська:

Якщо ви є цікавими: ця стаття повністю написана на цих макетах, то, як я пообіцяв в попередній статті, я дізнався нові макети досить швидко.

Відповіді чітко показують, що існують стандартні макети, а не макети, вказані тут, тому чому я розрахував їх на всіх, поговорити про них, в цілому, як вони відносяться до проекту клавіатури?
Справа в тому, що ці клавіатури є масово сформованими, і вони, як ми можемо бачити, є досить нестандартними, які можуть викликати різні види страхів серед потенційних покупців (основне занепокоєння стосується перенапруження і регуляції, вони говорять занадто багато часу займе на це, що насправді не так), і якщо макети нестандартні, тому нічний знак!

Таким чином, макети будуть природним чином включені в клавіатуру, але знову як додаткове налаштування, яке можна завантажити через конфігуратор до клавіатурної пам'яті.

В цілому, на редизайн-доповідь і уточнити поточний стан проекту, у мене є все. Для прототипу все ще є останні препарати, після чого є мухи з 3D-друком, паяльником і складанням, і ви вже можете почати перші практичні тести клавіатури.

Якщо ви хочете дізнатися більше про мої дослідження, будь ласка, прочитайте першу частину цієї серії.

Джерело: habrahabr.ru/post/218157/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное