Клавіатура своїми руками

Для мене все почалося з темою про механічні клавіатури, бажання дізнатися, як набрати швидше (до мого сором'язливого, поки не недавно я набрав два пальці, незважаючи на 25 років досвіду програмування), а останні неприємні відчуття в щітках після робочого дня (і дійсно час, витрачений на комп'ютер).
Так я зробив трохи досліджень про те, які клавіатури є для програмістів і людей, які вводять багато, і я написав цей огляд. Я купив щасливий Hacking Lite (мінімальна клавіатура з мембранними перемикачами), але вона була навіть менш зручною для типу на ньому, ніж на ноутбуці, в основному через більш компактне розташування ключів.
Незабаром з'явилася тема, в якій автор розповів про нововведену Правда Ергономічну, можливо, практично ідеальну клавіатуру з точки зору, але в коментарях автор зазначив, що через два місяці використання він не міг повністю переходити до неї, а позиція рук не на всіх, як рекламується.
Трохи пізніше з'явилася тема про Kinesis Advantage, згідно з рецензією автора, яка також не так проста у використанні, і ціна просто відлякування.

Опитування

За посиланням з першого поверху я пішов на веб-сайти шанувальників клавіатур, американської та європейської, де люди закінчилися, перероблялися і зроблені клавіатури з нуля. Я навчаю їх, дізнався все (Я розповідаю про багато в цій темі), що потрібно побудувати клавіатуру з нуля, замовивши всі необхідні частини і інструменти, і чекав.
Список нижче, але в той же час я збираюся говорити про два з найцікавіших ергономічних клавіатурних конструкцій, які я знайшов, що отримав мені мислення, "Я теж можу".

СинійКуба

708684

ЕргоДокс

Клавіатура, яка розвивалася з Key64, через DoxKB, і досягла стадії масового виробництва (хоча з самозбором деталей) за ціною $ 200.

Розробка дизайну

Обидві клавіатури з попереднього розділу відрізняються від типових клавіатур, в яких вони помітно менше ключів. Це робиться шляхом відхилення блоку цифрових ключів, блоку стріл і блоку функціональних ключів. Варто враховувати, що вони так часто використовуються, і чи замість F1 ви можете натиснути Fn-1 або деякі інші комбінації клавіш.
Ключі на BlueCube, Ergodox розташовуються в прямі стовпчики, не в прямим рядках. Цей самий ключовий макет використовується в Truly Ergonomic, TypeMatrix і декількох інших клавіатур. Це робиться з двох причин, по-перше, різниця в довжині пальців, середня, як правило, довший, ніж інші, і трохи пальця коротший, і вони всі не дуже комфортні лежачи на одному ряду. По-друге, за допомогою методу швидкого десятиконтактного друку, якщо ви кладете індекс на ключі серіфа, F і J, а решта на ключах з боків їх, спробуйте досягти лівої руки з кільцем пальця до ключа X без переміщення інших пальців, або середина ліва рука ключа C. Розгортання клавіш прямими стовпчиками вирішує як ці проблеми.
Ще одним важливим моментом, який використовується в BlueCube, є поєднання ключів модифікатора з такими ключами, як простір, табличка і т.д.: якщо ключ натискається одинарним чином, отриманий символ є простором, і якщо ключ натискається, а в цьому пункті натисніть, а потім випустили, інший ключ, такі як 'q', перший ключ інтерпретується як модифікатор, наприклад, Shift, і отриманий символ є Q.
Також варто відзначити, що великий палець, який практично не використовується при наборі на регулярній клавіатурі, що подібна до клавіатури з Maltron і Kinesis. Тим не менш, блок ключів під пальцями не здається настільки зручним, що на ErgoDox (і схожий на Maltron і Kinesis Advantage), а на BlueCube, де вони повинні вигнути прямо до основи маленького пальця.
Так як нічого не тримала мене на те, що клавіатура буде виглядати так, я вирішив просто покласти руки на папір і з'ясувати, де я міг отримати пальці, щоб без переміщення рук занадто багато. Тож я закінчив цей ескіз:

р.

що я відразу переїжджає до векторного редактора, але з ключами, на яких я поставив символи, розміщуючи їх більш-менш традиційно:

В цілому я зумів, що пальці досягають до 50 ключів, і це схоже на всі необхідні ключі в місці (хоча не завжди на власній, якщо ви подивитеся на традиційні макети). Чи буде достатньо 50 ключів, враховуючи, що на традиційних клавіатурах є 104 клавіш (не менше 87, в версії без блоку цифрових ключів)? З використанням модифікатора Fn, це стає можливим, тому що поєднання букв і Fn зазвичай не використовуються, і ви можете повісити все, що не підходить на них, але з якихось причин вам потрібно, наприклад, стріли, будинки, кінець, PgUp і PgDn.
Коричневі квадрати під зап'ястями визначаються м'які підкладки.
Показники? Я не використовую Caps Lock, немає окремого цифрового блоку, тому вам не потрібно NumLock, і багато людей, ймовірно, не знаю, що ScrollLock є для. Так я збираюся виключити індикатори.
Злегка розмазування блоку ключів під маленьким пальцем, якщо раптом хтось інший вирішує використовувати клавіатуру, його рожевий можна коротше, ніж мій семи восьмикутник, тому блок під маленьким пальцем я вирішив зробити обертання, від такої, як на малюнку, паралельно іншим стовпчикам ключів.
Ще одним аспектом є природна позиція рук, яка ближче до вертикального положення пальм, ніж нижня позиція, до якої ми використовуємо. Це одна з причин, які я не купила Truly Ergonomic keyboard і оселився. Це, як правило, щоб зробити клавіатуру розділити на два половинки, як Kinesis Freestyle і Ergodox з BlueCube і нахилений.

Таким чином, клавіатура за планом закручується, з зменшеною кількістю ключів, з переміщеним блоком під пальцями, з вертикальними навіть стовпчиками, вертикально зміщеними відносно один, лівими і правими блоками під нахилом (регульованими, тому що різні джерела радять нахил від 15 до 90 градусів відносно вертикальної поверхні, а перемикання регульованих блоків під маленькими пальцями, без показників).

Детальніше.

Короткий список того, що потрібно:

- клавіатурні перемикачі;
- вимикачі;
- Діоди (мають вони потрібні - трохи пізніше);
Мікроконтролер, який дозволяє клавіатурі бути USB-пристрою і читати стан перемикачів.

Феї.

Оскільки шанс на безпомилковий дизайн друкованої плати з першої спроби для себе я оцінив як надзвичайно низький, я не маю досвіду з LUT і фоторезистентом, ціна на виробництво для замовлення в одному обсязі висока, я вирішив зробити навісну проводку. Матеріал - це текстоліт, який використовується в звичайних друкованих платах. Подруга, на щастя, мала кілька пластин скловолокна, які я запозичена. Елегантний матеріал, на легкість використання можна порівняти тільки з синім стрічкою.

Р.

Мікроконтролер

Незважаючи на юнацький ентузіазм для яскравого майбутнього контролерів ARM, я все ще вибрав пристрій на основі більш традиційного AVR. З найбільш підходящої для цієї програми Atmega32u4 був виявлений, з 32KB ROM, достатня кількість портів I / O, що працюють в режимі реального пристрою USB, а також здатний спілкуватися над I2C. Той факт, що клавіатура буде без традиційної друкованої плати призвело до необхідності взяти контролер на пульті дистанційного керування, і я вибрав найбільш компактний - Teensy. Є багато варіантів, навіть від того ж виробника, і є навіть вітчизняні аналоги, хоча вони з якихось причин дорожче.

Вимикачі

Вибір клавіатурних перемикачів був тільки між механічними з вишні, бренд відомий багатьма для клавіатур, а також численними китайськими клонами тепер невипущених перемикачів Alps.
Вишня виробляє дві основні лінії вимикачів, низькопрофільна вишня ML, і більш часто використовується MX, доступні в наступних основних модифікаціях:
Чорна (лінійна сила натискання, середньої пружності, не натискаючи);
Червоні (лінійний, світло, не натискаючи), популярні в ігрових клавіатурах;
сірий (тактильний, еластичний, не натискаючи);
- прозора (тактильна, середня еластичність, не натискаючи);
- зелений (тактиль, середня еластичність, натискання);
Синій (тактиль, світло, натискання);
Коричневий (тактильний, легкий, натискаючи);
Білий (тактильний, середній еластичний, помірно натискаючи).

На основі моїх особистих уподобань я хотів прозорі.
Перемикачі відрізняються способом установки. Є можливість установки на друкованій платі, і для установки на додаткову пластину. У першу чергу є два додаткові стовпчики для більшої стійкості, а другий вимагає додаткової пластини для стійкості. У цій додатковій пластині можна натиснути перший варіант.
Є багато більше модифікацій MX, але це одна з тих частин, які не так легко купити, або не так дешево, особливо в невеликих кількостях, і не дуже популярні модифікації – і ще більше. На eBay вони продають майже $ 4 заготовки, а постачальники електронних компонентів мають дуже невеликий вибір. Чудове, що клавіатурні форуми організовують групові покупки, одна з яких я вписаний. На жаль, мені довелося чекати або взяти те, що я мав, і я взяв сині (поклоніння з червоного, коричневого і синього), в версії PCB.

Шапки.

Спочатку я хотів купити якусь стару механічну клавіатуру, вирізати перемикачі і видалити ковпачки, але я нічого не знайшов.
До тих пір, як ви купуєте нові, так і вибрати. Хороший вибір від WASD клавіатури, я вирішив спробувати взяти різні ключі, і взяв набір 39 ключів алфавітного блоку, і два комплекти кольорових зразків, які також включені в комплект клавіатурних демпферів, щоб зменшити ефект натискання (натискання ефекту ковпачок на дошці, не внутрішнього натискання ефекту перемикача). Більші негабаритні ключі також потрібні, і я взяв кілька ключів, які зазвичай використовуються як Tab (1.5x), Alt (1.25x), і Caps Lock (1.75x), в різних тонах.
Тепер в основному використовуються ковбаси циліндричної форми, які кожен ряд ключів має профіль. Я не мав жодного ключа в серії E:

...

Ноги для дорослих.

Деталі та інструменти.

верстка

Прованс

Для того, щоб не витрачати час, я вирішив зібрати макет і доторкнутися до рук, які можуть вийти з усього цього, і не витрачати час, якщо я раптом не схожий на такий проміжний результат. Ось що я зробив:

р.

Рука (ліва, я вирішив діяти за принципом надії на взуття) комфортно, досягає всіх ключів. Це зроблено, я збираюся.

Мікроконтролер

Teensy йде з стібкою прошивкою, що називається "сліпучою лампою". Зрозуміло, коли ви з'єднуєте його з USB-кордом на комп'ютер, маленький діодний фактично починає блимає. І на сайті ще одна річ, яка називається швидко допустимою лампою, і я скачав її і кладаю її на пристрої, і вона дійсно почала блінк швидше. Я заповнив оригінальний - знову уповільнювач. Добре, це досить добре, ви можете зробити строб.
Невелика лева з джерелом прикладу з сайту називається клавіатурою USB, і кожні 8 секунд символ простору друкується на екрані, і коли GND закривається будь-яким з вводів, на екрані з'являються два символи, що вказують на номер порту і ноги, наприклад, B1. Поточний мінус - 135 mkA. Більше удач.

Теорія.

Як підключити 50 (і більше двох разів більше) ключів до мікроконтролера з портами 25 I / O, залишаючи кілька речей, таких як миша?
Досить просто, потрібно розподілити ключі до рядків і стовпців, утворюючи матрицю. Застосувавши напругу до колонки А, і видаліть цю напругу з рядків 2 і 3, можна зрозуміти, що тепер ключі на перетині цих рядків і цей стовпчик знаходиться в пресованому стані. Напруга наноситься на стовпчики по черзі. Таким чином, грубо кажучи, не потрібно кількість портів I / O, що дорівнює кількості ключів, але квадратний корінь цього числа досить, в моєму випадку - 8x7, тобто 8 виходів і 7 вводів (або навпаки).

Однак цей метод має один серйозний недолік, проявляється в блокуванні і втраті пресів:

Ця цифра показує, що коли ключі W, E і D натискаються, а напруга наноситься на стовпчик B, ключ S помилково запускається. Для боротьби з цим явищем і називається діодами:

Крім того, стандарт USB запроваджує серйозне обмеження для друкованих пристроїв, підключених до нього, в 6 одночасно натискається (немотивування) ключів. Деякі виробники вимірюють цей обмеження, емульгуючи підключення декількох пристроїв USB. Щоб бути чесною, я зіткнувся з цим обмеженням тільки в молоді, коли немає грошей на клавіатуру MIDI, і я хотів би грати сміливий акорд. Але давайте зауважити.

Невелика пауза в думці.

...

У різні часи я почав відчувати, що ключі занадто багато (так, незалежно від того, як смішно він звучить тільки з 50 ключів!). І коли я замовив тільки 50 вимикачів без будь-якого запасу, і коли я спробував досягти останніх чотирьох ключів на макеті з моїми маленькими пальцями, і коли я почав думати, що сьомий ключовий стовпчик призведе до необхідності натягувати додатковий дріт між половинками клавіатури крім сливу. Зверху все це, ці спочатку заплановані ключі повинні бути розміщені втечу, вкладка, задня простір і ввести, які вже на ключах під великим пальцями. Не існує сенсу його занурення. І якщо ви вже звикли до нової клавіатури, то відразу, без способу відступати.

Шмама.

Схема настільки проста, що вона не робить багато сенсу її намалювати.

Колонки і рядки в матриці відповідають ключам, ключі великого блоку відповідають четвертому ряду.
Ми наносимо напругу від колонки до всіх вхідних ніг перемикачів в цьому стовпчику. Від вихідної ноги перемикача до аноду діоду. Виходи з кішок всіх вимикачів в рядку підключені, і з'єднуються з входом лінії.
Права половина клавіатури вимагає 6 виходів і 4 вводів, зліва - ще 6 виходів, і вводи можна використовувати однаково. Результатом є матриця 12х4, загальна кількість 18 входів і виходів, що є дещо неекономічним. Я збираюся використовувати 6 по 8 матриць, які легко уявити як одну половину клавіатури, розташованої не зліва, але донизу іншого, всього 14 портів I/O.
Виявляється, в лівій половині клавіатури вам потрібно буде привести 10 життя. Я купив штифтові роз'єми тільки для 10 життів, і вони навіть досить.

Ноги на контролері можуть бути в двох режимах: запис або вихід. В'їзд можна відкрити, в такому випадку, якщо він не закритий, він може зробити шум, і краще його покласти в режим з вбудованим тягачним резистором, щоб у випадку, якщо він не закритий до землі, це завжди в стані 1,1 км Виходи встановлюються за замовчуванням з державою 5B, і під час читання певного стовпа, ми нижче до 0V, щоб коли він закритий з входом, останній йде до стану 0, значення натискання кнопки. Ця опція з'єднання веде до деяких непорозумінь у вигляді того, що струм «потоки» від входів до виходу.
Є інші варіанти підключення, де все більш-менш логічні, але вони надають додаткові зовнішні елементи, такі як один для всіх виходів або декількох зовнішніх резисторів (збережити порти з читанням через ADC), але здається, що якщо є контролер з достатньо портів, він повинен впоратися з тим, як він має який нога, де закритий, так - найпростіший варіант, хоча на перший погляд і не найбільш зрозумілий.
Ніжки мікроконтролера на Teensy не всі відображаються, і ті, які розводять різні. З портів "вухий" існує тільки B. Почастково отримано - F (не ніжки F2, F3), D (дві ніжки на нижній частині дошки, не мають ніг, а ще два поєднуються з I2C, C (від них тільки ноги C6 і C7).

На мікроконтролері ми використовуємо ніжки PF0, PF1, PC6, PC7, PF4-PF7 для виходів, PB0-PB5 для вводів (з резистором тяги). Ми залишаємо ноги PD0 і PD1 під I2C, які будуть корисні пізніше для підключення мишки / точки треку. Ми не доторкнуємось до ноги PD6, оскільки він підключений до світлодіодного розміщеного на дошці, який може годувати на струм, що поставляється до цієї ноги і знизити напругу від 5В до ~1.7В.

Прованс

Феї.

Textolite призначений для офортних провідників на ньому. Так як це не потрібно в моєму випадку, фольга буде видалена з неї. Не так легко зробити, так як він набагато більш товстий і міцний, ніж той ми звикли відварити шоколадні бари. Важко від самого початку зачепити кут цієї фольги, далі, якщо прибрати її в товсті смужки, зусилля потрібно наносити великі, а якщо тонкі - прагне перерватися, і потрібно знову шукати куточок. Я зміг виявити досить простий спосіб: гачок з кута, а смуга 1-1,5 см ведеться в спіралі до центру дошки.

р.

На текстоліті є цікаві візерунки, які дозволяють зрозуміти, як було знято фольгу.

Я дуже рекомендую носити рукавички, і знімаючи фольгу з пататиками, інакше подряпини неминучі.

Свердла

Я зробив ескіз того, як перемикачі повинні бути розміщені на дошці (дошки, тому що ви отримуєте не менше 4 штук, і для кращого планування на фактурі не більше 6 штук). Для того, щоб вони були закріплені на ньому, плата повинна бути пробурена. Для кожного перемикача це 7 отворів, два 0,8 мм, два 1,2 мм, два 1,6 мм, і один центральний 4 мм.
Висвердлити безпосередньо з друку не дуже зручно, тому від старого алюмінієвого задня кришка мобільного телефону я зробив трафарет:

р.

Порізка і буріння алюміній непросто, вона прогріває, мухує в усіх напрямках, тому рекомендуємо використовувати спеціальні захисні окуляри. Як в інших операціях.
Це те, що перемикач виглядає так, коли він трафаретний.

...

Алас, кам'яний картридж буріння призначений для буріння з поніжками максимального діаметра 3,4 мм, але свердло 3,5 мм досить стійкий. Щоб свердлити їх отвори 4 мм довелося зробити кілька кругових рухів. Я не рекомендую повторювати.
Відтрахана спочатку на дерев'яній підкладці, а десь на стох свердловинах свердлила 0,8 мм в корені, через те, що текстоліт переїхав відносно субстрату в даний момент, коли бура була знижена. Пізніше свердлили так, що не було нічого під TECtolite.

292694

...

Р

Виявилося не дуже красиво про перемикачі. Якщо ви подрібните їх в отвори, які точно не просвердлити, він деформується, і його тактильні властивості змінюються, в точку, яка вона не натискається, і може навіть прилипати. Свердла отвори ширше. Пізніше я вирішив свердлити зі звичайним свердлом і свердлом 4 мм, але ще половина цих великих отворів повинна бути брухтована пізніше, щоб перемикачі надходять без особливих зусиль.

Що це таке:

...

Відчувається, що перемикачі сидять в дошці дуже щільно, не перемішуються, кожен вніс дошку без особливих зусиль. Після раціонів вони будуть мертві. Дуже несподіваний результат такої роботи ручної роботи.

Незважаючи на явну нерівність отворних ліній в 2,54 мм, мікроконтролер і роз'єм IDC досить швидко і щільно:

...

...

Діоди знову

Існує два варіанти, в першу чергу потрібно приклеїти діодами, не найпростіший варіант, враховуючи, скільки дротів буде пропалюється. Другий варіант - розбирати перемикачі, а замість місцевого дроту, призначений для полегшення проводки одношарової друкованої плати, вставити діод. Так, це певна робота, але вона повинна окупатися шляхом спрощення встановленої установки. Існує третій, правильний варіант, щоб купити вимикачі з діодом відразу, але останні з якихось невідомих причин не користуються взагалі, і там немає ніде купити їх, крім того, щоб замовити велику партію безпосередньо з вишні.

...

...

Р

Нарізка

Дошка потребує як 6 грандіозних. Теоретично, можна було зробити два, але (1) розмір одиниць TECtolite не дозволяє 2) навіть якщо це дозволено, це буде не занадто економним (3) є можливість грати з положенням дощок відносно один одного, коли складання.

...

Міжплатні підключення

Для того, щоб не доведеться тягнути дроти між половинками клавіатури, я використовував сливи аналогічні тим, хто використовується для з'єднання жорстких дисків до материнських плат, тільки при меншому житті, і роз'ємах IDC / BH. Звичайно, краще використовувати закручена пара, але мені потрібно більше 8 проводів, а роз'єм 8P8C не дуже компактний або (і роз'єм 10P10C і 10core закручена пара не так легко знайти). Ще один варіант буде використовувати вихідний вхідний порт мультиплексор на автобусі I2C, але я вирішив перенести це поліпшення.
До речі, роз'єми IDC кутові і прямі, які я отримав абсолютно різні. Прямо не розтоплялася в будь-який спосіб, а ноги випала з неї на невеликому вогні, а кут добре пропалюється. Зовні не відрізняється.

Похід.

Я можу сказати про раціони, це не моя спеціальність. Виконується, але працює.

ручний тест.

Так я отримав шматочок клавіатури, і це час, щоб побачити, якщо це працює спосіб я думав, що це буде.

Для Teensy є ряд прикладів, в тому числі USB HID (користувач інтерфейсу), в версіях для клавіатури і миші. З перших цих прикладів прошивка виросла.
У оригінальному прикладі є розрахунок, що вводи перемикаються на землю, а коли з'єднання матриці трохи відрізняється, напругу періодично наноситься на частину ніг, а в цей період стан інших ніг читайте. Для того, щоб ноги працювати як виходи, потрібно перенести їх в цей режим. Для того, щоб ноги працювати як виходи, потрібно перенести їх в цей режим.
В цілому замовлення є наступним чином: ініціалізувати порти і USB; в циклі по черзі наносити напругу до виходів, читати вводи, якщо значення в вході відповідає на пресований ключ, а в попередньому циклі читання не натискається - відправляти код ключа над USB.

Прошивка

Ви можете продовжити будівництво саду тут, але не менш тонкощі в прошивці, ніж в прасці. Так це сталося, щоб використовувати готову прошивку. З наявної в мережі, найбільш примітним здавалося два:
Клеви. Використовується в одному режимі давньої клавіатури Wyse WY-85. В принципі вона добре настроюється, але коробка не має деяких функцій, які знаходяться в другому прошивці.
TMK клавіатури. Дуже матова прошивка, яка використовується в десятці (якщо не десятки) клавіатурних мод і клавіатурних клавіатур. З коробки має наступні можливості:
багатошарові макети (Ви можете використовувати один шар для додаткових корисних символів, таких як типографічна гіфен тощо);
Емульація рухів миші за допомогою клавіш;
- здатний надсилати коди системи: Потужність вниз, сон, злий вгору, об'єм вниз / вгору, матовий, наступний / Prev трек, грати, стоп і інші;
передача декількох одночасних пресів (не обмежується обмеженням USB 6 ключів);
- регульований до найменших деталей;
Працює з клавіатурою «фокуси», а саме, може використовувати ті ж фізичні ключі для різних цілей залежно від типу пресування;
- Консоль для видалення прошивок.

Спочатку виникла проблема з приклеюванням ключів, але до того часу я закінчився, проблема вже була вирішена. Ми можемо знайти тут.
Око спійманий ще один дуже цікавий екземпляр саморобної клавіатури, яка відрізняється від спокою простотою дизайну, а саме пластина, на якій прикріплюються перемикачі.
Не тільки з'являються контакти, що приклеюються внизу дошки, але вони всі дроти зараз. Вам потрібен якийсь нижній чохол. Я купив для з'єднання друкованих плат і коги непросто завдання. Це буде ідеально, якщо вона також подається як підставка, що дає всю структуру бажаний схил.

Пошук по мережі показало, що plexiglass має ряд унікальних якостей, таких як низька вага, пластичність при нагріванні до 140 градусів, можливість зрізати лазером і ріжучою машиною, бурінням, а також дуже низькою вартістю.
Здається, що ідея з текстолітом була неправильним інженерним рішенням, і я купив аркуш плексіglass товщиною 1,5 мм.

Крім того, я спробував його, і я думав занадто багато відстані між кнопками під пальцями, я вирішив трохи зменшити його, буквально перемістити міліметр, але це призведе до далекого ключа майже половина сантиметра. Я спробував використовувати стандартні ключі розміром 1х, з ними можна ще трохи компактні, але притискаючи їх з бічною поверхнею великого пальця не так зручно.

р.

труси

Багато хто вже перестав помітити те, що цінні теги і підставки для товарів в магазині виготовлені з, і вони зазвичай виготовляються з цього дуже Plexiglas. Є два способи згинання, першим підігрівається за допомогою дробарка по лінії вигину, і вигинається по дерев'яному лінійці. Він загрожує бульбашками в матеріалі, вогонь і, крім того, низька точність. Другий метод вигинається під власною вагою вздовж нагрітого дроту. Він підходить для досить тонкого стеклярусу.

Складаний тест

Мені потрібно лічильник ніхрому дроту, чотири гвинти, дошка. Деякі довідники в Інтернеті кажуть, що ніхромний дріт простягається при нагріванні, і вкрай необхідно використовувати розтягуючий риф. Згідно з моїми консервативними підрахунками з Вікіпедії, збільшення обсягу ніхрому просто під міліметром при нагріванні на 200 ° С і довжиною дроту становить 30 см.
Перед вигином дуже важливо не забувати про видалення захисної плівки з лексигли.

Нагрівання дроту з пайким керамічним елементом не вдалося, так як універсальна електропостачання на 1А, перетворена на 1.5В. Стійкість секції дроту довжиною 30 см близько 1 ом, а з струмом 1А виходить потужність 1 Вт, яка згідно з розрахунками може нагрівати дріт до 150 °C в 500 секунд, і тільки якщо він не охолоне, але це буде.
Мені потрібно щось більш потужне, тому я взяв стару на електроживлення, і я гакнув землю і 5Б до кінця дроту. Ефект недовго приходу, дріт дуже швидко нагрівається до температури, коли краплі води на ньому миттєво випаровується.

Дріт ще простягається, і так багато так, щоб він засохав на пару міліметрів, що робить вигин лінії нерівномірним, а з боків він трохи краще підходить з вигнутим листом, нагріває його більше, навіть злегка розтоплюється. Для тесту, звичайно, це буде йти, і ті «трекери» у вигляді столярних рушників досить, але робити красиво і плавно, потрібно щось більш надійне.

...

Інструкція виходить сильною, вигинає дуже слабко, ноутбук сидить на ній, як якщо заливається.

Підтримка Wrist

Я не знайшов в Росії аналог англійського зап'ястя, тому нехай буде «вражати», хоча це на увазі, що це те, на яке кисть відпочиє, коли на ній лежиться зап'ястя. Я з дружини купила клавіатурний маніпулятор (додатково окремого посту), був акцент на клавіатурі, і для мишки. Останні не вимагали від своєї дружини, і тому не вдалося використовувати її для власних цілей.

Так як акцент один, а половинки клавіатури два, її потрібно буде вирізати навпіл. А ще краще видалити всі подряпині гладкі поверхні брекетів.

...

І зручно підключено до конструкції.

Рука на цьому, комфортно, і ви можете знайти кілька позицій, в яких вона повністю розслаблена.
Всередині є два шари гелю, внутрішня жорсткіше, і зовні, під шаром шкіряного замінника, м'якше, і навіть злегка прилипає.

Для запобігання дизайну з ковзання по таблиці я купила спеціальні клейкі ніжки.

Розкрій через

Для того, щоб перемикачі стояти на стеклопластику, необхідно зробити слоти під ними, і натисніть кнопку. Шланги виготовляються на фірмовому обладнанні, але це зроблено швидко і не дорого.

р.

...

У першій версії Plexiglas я зробив отвори трохи більше, ніж потрібно, близько 0,3 мм, і перемикачі прогулялися злегка горизонтально. Версія двох дав мені можливість трохи поліпшити розташування ключів під моїми пальцями, не використовувати гравіювання (на місці гравіювання матеріалу стає більш тонким, як третина), і фактично зменшити розмір отворів.
З версією два, була наступна проблема. На нижній (другий варіант) перемикачі не натискають (наприклад, невеликі речі зверху і вниз в середині кожного перемикача). Спочатку я думав, що знизив отвори занадто багато, але виявилося (!!!), що товщина акрилового аркуша 1,5мм може досягати 1,8мм, і що перемикачі призначені для 1.5-1.68мм. Я не чекав цієї налаштування, але я пощастив, що я замовив чотири половинки одночасно, і два з них виявилося нормальною товщиною, а перемикачі натискаються в них, а також можливо.

...

Соотування

Багато людей пам'ятають, що механічні ключі роблять багато шуму. Це пов'язано не тільки до роботи механізму, але і до того, що після вимикача запускається сильний і швидкий пресування ключа, шлях йде до самого кінця і збиває на цей акцент. Щоб вирівняти цей ефект, є спеціальні гумові кільця, які запобігають контакту. Є багато видів, в тому числі 3 різних видів у моїй множині.

Я вирішив спробувати все, хоча обмежена кількість. Чорний пішов на лінію «будинку», червоний - вгору, синій - вниз. Кольорові ключі і екстремальні колонки кілець не отримали.

Контролер

У мене були міжбордові стелажі SP3, і я спробував буріння отворів в сковороді, але якось вони не переходять в отвір дуже добре, навіть 5 мм, і мій ліміт на точний буріння 3,5 мм, так що я відкусив їх лавки, просвердлив по осі, і прикріпив контролер таким простим способом, пропускаючи вени перекручених пар.

...

р.

Це просто дрібно.

Так, звичайно, мені довелося перезапустити практично все, але маючи досвід в цьому випадку, це трохи простіше і швидше. Легко змінено призначення вводів і виводів, щоб полегшити з роз'ємами слив і IDC (PF0, PF1, PF4-PF7 для виходів, PB0-PB3 для вводів лівої половини, PB4-PB6, PD7 для вводів правої половини).

...

(доб. 3)

Бендінг

Тривалий вигин не так поганий в принципі, але я хотів зробити вигнуту лінію парі, і я прикріпив пружину, зняту з дверного замка з засувкою.

...

...

Клавіатури.

Незважаючи на те, що я не вирішив, чи використовувати QWERTY, Colemak, Workman-P або що-небудь, я вже вибрав клавіатурний шрифт, який є нейропольовою новою. Вибрані для футуристичного, відмінного вивчення і здатності трафарету. Крім того, автор зобов’язаний використовувати цей комерційний шрифт для моїх цілей. трафарет ріжуться в тому ж місці, як оргскло, і виглядає так:

Планування струму:
`q w e r t y u i o p =
\ a s d f g h к л; "
[ z x c v б n m, / ]

Російські букви на однакових ключах, як і звичайно. Місце розташування є стандартним, тільки літера X зліва вниз, зліва від Z.

До числа модифікаторів (кольорових) відносяться як змінні ключі, так і звичайні. Передача тригерів при натисканні в комбінації, а з одним пресом - звичайним.

Одномісний:
Червоний Zel Roz Sir Roz Zel Zel Zel Zhl
Spc Spc Esc Tab Del Tab AGr Bsp Вхід

Комбінація:
Lr1 Sft Ctl Alt Met AGr Ctl Sft Lr1

Другий шар працює в поєднанні з червоними ключами. Стрічка, на мій погляд, ще занадто багато. Є два варіанти, для вентиляторів Vim на правому (hjkl), і для шанувальників WASD зліва (dxcv фактично).
1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
↑ ↓ ↑ →
← →
Вартість праці

Вибачте, але це не скоро зроблено.
Якщо я зробив це правильно, це займе 10 годин. І так, два місяці, щоб почекати деякі деталі, і ще три місяці, щоб зібрати і завершити все це.

Фінанси.

Ціна годинника
Мікроконтролер Teensy 2.0 з 780 ніжками
Вишня MX MX1A-E1JW перемикачі (синій) 1110
Шапки на вимикачах 900
Скловолокно 150
Plexiglas різати 350

Разом: 3290 рублів.

У мене немає речей, таких як паяль, дроти, сливи, гнізда і діоди. Останній отримав дуже вигідно, незважаючи на дорогі поставки, але якщо ви змащуєте загальну суму замовлення, то виходить щось близько 25 сантиметрів за штуку в магазині ціна від 6 рублів.
Я отримав безкоштовну зап'ястя, ви можете купити його близько $20.
Я витрачав багато на інструменти, але я збираю, що більше одного разу. Деякі недорогі (посуди з термостійкими пластиковими важелями, які відразу ж розтоплюються на 200'C, змагнітом, через які ви не бачите нічого, різак, які не вкусають дуже багато) були дешевими, але не останню довго.

Імпресія

Я ще не вказав на цю клавіатуру. Я впевнений, що я знайде щось для поліпшення. В цілому, комфортний, навіть дуже комфортний.
Я шукаю коментарі, такі як "Що про ключ xxxx?" Мій tmk_keyboard тільки використовує два шари. Ви можете додати ще 30 штук і речей, які ви можете.
Для коментарів: "Як ви натиснете xxx +y +zzz?" Я можу відповісти на те, що я спеціально вибрав програмне забезпечення, щоб уникнути торгування пальцями (Linux, Awesome, Vim, Chromium+Vimium, Zathura). Найбільш складне поєднання I use є Ctrl+Meta+[1-9], що поєднує декілька віртуальних настільних комп’ютерів до поточного. Тепер він працює, натиснувши помаранчевий, зелений, бузок і ключові числа на верхньому ряду, не дуже зручний, але я обов'язково з'яснюю, як це зробити простіше.

Удосконалення я хочу зробити в версії 2

Знайдено чудовий порт I / O NXP PCF8574AP в корпусі DIP. Ви можете замінити міжплатну саню з тонким чотириядерним дротом. Хоча я не знаю, чи зв'язатися з I2C, відповідно до чуток, протокол дуже повільно, і багато часу в роботі прошивки витрачається на нього. Крім того, за допомогою реєстраторів змінного струму 74HC164 та 74HC165.

Є сильне бажання замінити Teensy за допомогою Bare AVR з достатніми входами і виходами на одну половину клавіатури, а також довірити іншу половину до PCFs. Існує ще один варіант, щоб зробити на основі мікроконтролера від Microchip, PIC18F25K50, це ще дешевше, і серед інших речей, не потрібно зовнішніх кварц для роботи з USB.

Зробіть друковану плату так, щоб не було цього навісного монтажу, бажано тонкого і згину. В ідеалі всі компоненти, такі як контролер, діоди, конденсатор, кнопка програмування, вже продаються на ньому.

Додайте трек точку на датчик залу, бажано між ключами HJNM і трьома кнопками миші (можливо використовувати клавіатури). Я не знаю, де вони знайдуть.

Спробуйте чіткі або червоні вишні перемикачі MX.

Зробіть чохол з фанери 1,5 мм замість лексигли. Це не дивно, але. Плівуд легко обробляти, менш крихкі. При правильній обробці досить міцний і стійкий до вологості. Важко вигинати, але при цьому товщина не повинна бути такою твердою. Крім того, можна зробити дизайн декількох листів, роблячи слоти і шпильки так, щоб його можна зібрати і розібрати, за принципом Лего. Впевнений, що товщина фанери не ходить по площі листа +20% на відміну від лексигли.

Зробіть недорогий, регульований в положенні і з кріпленням для обох половинок клавіатури, що кріпиться до плоскої поверхні.

ПС ПС
І так, звичайно, як я можу забути!

Додано до [mergetime]1366469421[/mergetime]
У мене є все тут: habrahabr.ru/post/177347/

Джерело: