Що таке маркетинг і чому ці люди намагаються зрадити вас більше часу

Я захопив одну частину маркетингової дискусії сьогодні на Habre. Що це таке, як це, як це для ІТ. Все добре, крім одного, не існує розуміння, що маркетинг не є особливою шаманом в проекті, яка обертається щось там, але фіг, в якому кожен повинен активно брати участь. ІТ, не ІТ, це не важливо. Ось чому я зрозумію,

Уявіть невеликий барбершоп на першому поверсі житлового будинку. Я впевнений, що ви отримали їх навколо. Вона має дуже обмежений асортимент потенційних клієнтів - це мешканці найближчих будинків. Маркетинг є впевненим, що більшість з них отримують їх волосся там. Кожен суглоб - це втрачений клієнт (і немає нового, щоб підібрати, пам'ятати?). Кожен успіх - клієнт протягом 5-6 років принаймні, тобто не одна стрижка, але дуже багато.

З іншого боку, ми часто бачимо ситуацію ресторану в потоці туристів. Тур поїдуть і ніколи не повернуться. Головне для нього прийти і сидіти. Ви можете приготувати практично баланду, ви можете бути грубо, ви можете втратити клієнтів в праву і ліву. Неподалік туриста. Ви не подбаєте про нього.

Маркетинг – це розробка продукту та замовника. Ми розуміємо, що вся ланцюжок від розробки продукції та виробництва до її продажу та використання протягом декількох років. Знайти всі місця в ланцюжку, де можна зробити краще і зробити це. Робота з людьми всередині компанії, щоб зрозуміти чому і чому.

Маркетинг продаж
Це один з найбідніших цих. Справа в тому, що маркетинг найчастіше замислюється далеко від категорій компанії в цілому (не дивлячись на те, що той же дід Котлер з'явився таким чином). Причина дуже проста. маркетолог або маркетолог оплачено, щоб завершити KPIs (товарів) за місяцями.

Прикладй Ви знаєте, я продаю дошку ігри. Я можу збільшити кількість транзакцій прямо тут і зараз, наприклад, шляхом скасування продажу і відправки дратівливих SMS. Це дуже ефективний метод в короткостроковій перспективі. На тижні я зроблю щомісячний план продажів.

Тільки один суглоб. Він підірвав зв'язок між мною і людьми, які довіряють нам. Мова мови – між брендом та аудиторією. Якість аудиторії, перетворення на всіх каналах відразу знизиться, повернення клієнтів, середня кількість товарів в перевірці та середня кількість покупок на рік зменшиться досить швидко. Тому що наступний раз я кажу, що гра є настільки дивним, це буде спроба продати щось, а не рекомендація, яка може бути довірена.

Після того, як ви зловживаєте довіру аудиторії, ви швидко перейдете до чогось, що дешевше, щоб залучити нових людей, ніж підтримувати існуючу базу. А потім привертати нових людей буде єдиним можливим каналом, адже людина зробить одну покупку і відійде. І більшість ринків є такими, що в дво-трирічній перспективі, що означає бути на маржі.

Що це таке?
Кожен день і кожен другий, маркетолог має вибір на компроміси в пошуку прибутку або утримати лінію. Це добре, щоб мати місію, дирекцію або стандарт, який ви не можете відходити від (хоча, наприклад, пояснюючи людину в Росії, що «місія» практично не так складно пояснити, що ви не можете кинути сміття на тротуарі).

Коли ви не маєте стандартного теплого дихання або супервайзера в задній частині голови, ви можете лежати. Єдиний ліміт знаходиться в голові ринку. Лі і шаут голосніше. Займіть всі галасливі компанії з солоними слоганами з зірками. Послухайте дивні програми лояльності. Отже, інвестиції в рекламу, часто перевищує вартість продукції.

Приклад дуже простий: коли ви стоїтьте в магазині перед двома пакетами пельменів на 150 і 250 рублів і прочитайте однакові композиції, незрозуміло, купуючи дорого, що ви платите. Може бути для якості. Може бути для рекламно- полицьового простору з однаковою якістю. Може бути, тому що власник бренду вірно вважає, що більш висока ціна дозволить вам думати, що продукт краще. Може бути, тому що скидки перекручуються на ліву сторону: ви не подбаєте, і хтось подарує йому гроші.

Гра неповної інформації
Коли я стояв перед трьома однодумцями сметани в Києві, я не розумію, чому я сплатив: за те, що дорогий сметану гарантовано не вбити мене, або просто за те, що я йдіот. Я ніколи не знаю.

Насправді це класична проблема теорії ігор - про гру з неповною інформацією про гравця. Plays N виробники і K покупців (де K є замовленням більше N). Некомерційним є некомерційний виробник, щоб показати інформацію про себе покупцеві, він вигідний для чесного. Не завжди вигідно для покупця показати інформацію про себе продавцю (інше, що він купив за 100 рублів може стати 200 - так як він дуже необхідний, правильно?).

Базовий випадок: учасник встановленого К хоче зробити вибір між учасниками встановленого Н. У найпростішому випадку вирішує випадковий номер від 1 до N. Hey, перше, що я отримав, я поспішаю, і я не подбаю. Якщо вам не сподобалося, наступного разу буде випадковий номер від 1 до N-1.

У більш складному випадку учасник K починає мислення алгоритмом Монте-Карло. Десь буде грати в композицію, десь бачив рекламу, десь розташування на полиці, відгуки тощо. З усіма цими ваговими характеристиками, маркетинговими роботами, і де вони зважають – є випадково у вашому напрямку знизиться краще.

У третьому випадку покупець не вірить товар, як і в попередній двох, але ви. Це тільки тоді, коли ви купуєте пляшку води, яку ви не йдете в Америку, щоб отримати maker. Це просто, ви довіряєте бренд. Ну, як ви знаєте, що очікувати від Ciskey і Huawei, прямо? Відмінність очевидна.

Цей матеріал називається брендом. Бренд, коли Cisca робить новий пристрій, він не доторкнувся або тестувався більше місяця, і ви вже купуєте його в дата-центрі. Якщо ви хочете вірити, що це не сира і хіба на виході, як старий вікно без пакета послуг. Бренд - це коли ви знаєте, що ви будете отримувати однакові теплові корми в усіх країнах світу на MacDachny мережі. Бренд, коли ви п'яте соду і знаєте, що він був виготовлений без п'ятого сантехніка Василь, який впав на його черевики в ват.

Брендування не завжди важлива.
Повернемося до нашого ресторану на сайті. Він продає баланду і рекламодавцям голосно. Клієнти, в середньому, більш незадоволені, але їх думки не мають значення. Вони ніколи не повертаються. Сама економія і навколишнє середовище (податкові конкуренти на однаковому струмі) виштовхують витрати вниз. Чому? Непідготовлені обіцянки не повинні відповідати.

Це ситуація, характерна для маркетингу 90-х, коли потрібно було розбити голосніше і шукати смоктати. І кожен на потоці може стати смоктати. Хтось, як і раніше живе, що спосіб.

Давайте подивимося на природний розвиток ресторанної ситуації на великому прикладі.

Я повернувся з Каламбаки, невелике місто в Греції з 5,000 жителів. Море туристів, 40 ресторанів і кафе, купе маленьких магазинів. Місто знаходиться на відстані 1800 метрів. Готелі і залізнична станція знаходяться на південному кінці. Готель знаходиться в самому серці Google Maps. Чи можна ви вгадати, де саме він?

Чому на карті немає інших ресторанів? Відповідь очевидна, тому що вони не потрібні нових клієнтів. Вони вже мають гарне навантаження і хороший прибуток. Це важко думати. З іншого боку, наш ресторан чітко має проблеми з клієнтами. Щоб не залишити ринок, він починає шукати способи залучення нових людей. У нашому випадку крайній є дуже чітким – це на Google Maps та Apple Maps, а решта не є. Звичайно, він, ймовірно, зробить все, щоб потрапити в Tripadweiser, переговори з міні-готелі без своєї кухні і так далі. Ви можете збільшити прибуток шляхом зменшення вартості виробництва страв, зміни структури чека (найбільше смачного меню), розширення асортименту (нові десерти та ін.). Але все працює на зрілих ринках, коли клієнт має вибір. У нашому місті найбільш ефективна стратегія полягає в тому, щоб зробити туристичний шлях від насиченого потоку.

Я повторю.Щоб бути чесною тут не вигідно. Реклама не працює. Є тільки один важливий фактор - розташування ближче до потоку. Це ситуація, яку ви бачите практично в кожному місті з туристів.

Велике про економіку - це саморегуляція. Уряд, який не має наміру отрути туристів, встановлює санітарні норми. Власники приміщень орендують потоку (ціна оренди повинна мати доходи після оподаткування підприємства). Туристичні відгуки та час відвідають про наш ресторан. І кожен пасажир має 10 осіб по потоку, тому що оренда нижче. Ми не потребуємо повного потоку людей. Ми маємо достатнє навантаження – тільки власне.

У цій екосистемі, очевидно, кожен має нішу. Ресторани на потоці змагаються в об'ємі скребкування (чоловік в іншому подібному місті серйозно претендують на краще морозиво в Європі):

Ресторани, що знаходяться далеко від цінової конкуренції потоку (шапер), змагання в якості (огляди, карти) і методи гірилріла (отримується інструкціями).

Пошук оптимального місця для ресторану, формування його стратегії, вибору шеф-кухаря, дегустації всіх страв, оформлення залу, меню та вибір обладнання, реклами та PR, роботи з неспроможними відвідувачами та повернення забутих речей на рідну країну туризму - це маркетинг. І важливість кожного фактора залежить тільки від двох речей: життєві цінності власника і прибутковість стратегії поточного ринку.

Яскравий маркетинг
Можливості. Прибутковий. Дуже. Обмеження полягає в тому, щоб мислити довгостроково. Побудувати стосунки з людьми як друзів, не клієнтів. Багато історії не з нашої реальності, деякі з Росії, але на дивних ринках. Але я точно знаю, що я говорю про. У Росії до мого великого задоволення компанії повільно розуміють, що чесність вигідна. І це приємно. Але я все ще ходжу, як minefield для їжі. А обіцянки операторів мобільного зв’язку вважалися тільки в Південній Африці. При покупці телефону я хочу бачити не часову частоту, але зрозуміти, чи це триватиме два дні без зарядки або ні. Коли я збираю страхування подорожі, я готовий платити більше, але я знаю, що я буду повернеться без питання, якщо я не отримую візу, і вони не будуть мозитися протягом трьох тижнів.

На сході є страшна криза – «У вас душа купця». Він часто немовний. Торгівля це мистецтво в багатьох країнах. Барадж є естетичною і своєрідною безсонально прохолодною грою. Але душа торговця, коли людина збирається заманити чоловіка за прибуток.

Ось приклад.й Якщо ram ламається, і трейдер не сказав - це не шахрайство. Це частина гри «Я не шукаю себе». Можливо, ви не взяли його на шкіру. Край тонкий. Але якщо ви перевірте щось з наявними засобами не працювати – наприклад, коли покупець запитує, якщо було заражене овець у спадку, і трейдер каже, що немає, хоча б не було (але це, як, не кашель) – це вже шахрайство. Він має душу купця.

Таким чином, маркетинг є формуванням такого продукту, продажу та післяпродажного зв'язку, коли продажі приносить вам максимальний прибуток. І в нашій грі, під граничними умовами довгої гри, вигідно бути відкритим і чесний.

Також не забудьте про людей, які працюють на підприємстві. Професіонал в другому місці Дуже важливо. Але спочатку задоволення життя. І насолоджуючись життям і робимо дивні речі трохи різних речей. Для нас.

Я розумію, що без практики все виглядає занадто емоційно і сублімовано. Ви хочете серію повідомлень про свою практику (не тільки в Мосігра), які можуть доповнювати набір маркетингових знань для вашого проекту?

Джерело: habrahabr.ru/company/mosigra/blog/235953/