Він був першим.

Згадувати Фото-текст-аудіоматеріали
-

9 березня 1934 р. в м. Гжанськ (нині Гагарін) Гжацький (нині Гагаринський) район Смоленського району в родині колективного землеробства. Сім'я, в якій я народилася, є найбільш звичайним, вона не відрізняється від мільйонів сімей, які працюють у нашій батьківщині.

12 квітня 1961 р., в 9:7 Московський час, в космодрому Байконур стартував космічний апарат з космонавтом пілотом Юрія Алексеевича Гагаріна на борту. Після всього 108 хвилин астронаут висаджував біля с. Смеловки в Саратовській області. Перший рейс тривав лише 108 хвилин (згідно з тривалістю сучасних рейсів, що тривають протягом місяця), але ці хвилини припинили стати зоряною в біографії Гагаріна.

р.

Р

3610Р. 4200Р.

1186211

р.

1 999 р.

Р

Р

1968 рік у житті Гагаріна. 17 лютого захистив диплом в Академії Жуковського. Продовжуємо готувати нові рейси в космос.
З великою складністю він отримав дозвіл самостійно пілотувати літак. 27 березня 1968 р. був першим таким рейсом. І останнє. У літаку збито біля села Новоселово, Кіровоградського району Володимирської області.
За умови, що катастрофа не була повністю визначена. Є багато версій, починаючи від пілотної помилки до відчуження перешкод. Але не сталося цього дня, тільки одне, зрозуміло - перша космонавта планети Земля Юрія Алексеевича Гагаріна.

Заява Юрія Гагаріна перед початком

Шановні друзі, близькі та рідні, співвітчизники, люди всіх країн та континентів!

У кілька хвилин, можливо, космічна спілка займе мене до далекого від Всесвіту. Що я можу сказати вам за останні хвилини до початку? Моє життя здається мені, як один прекрасний момент. Все, що проживало і зроблено до цього часу. Ви бачите, зараз важко зрозуміти почуття, коли година випробування для якого ми готуємо до тривалого і пристрасний час. Не потрібно говорити про почуття, які я відчував, коли я запропонував цей перший рейс. Йой? Ні, це не просто радість. Наречена? Ні, це не просто гордість. Я відчув велику щастя. Щоб бути першим в космосі, щоб увійти в одну-одну в безпрецедентному дуелі з природою - можна снитися більше?
І я думав про величезну відповідальність. Перш за все, щоб зробити те, що покоління людей мріяли, перш за все, щоб заплести шлях до людства в космос. Подаруйте мені більшу проблему, ніж у мене. Це відповідальність не одне, не до десятків людей, не до колективу. Це відповідальність перед усім радянським народом, перед усім людством, перед присутнім і майбутнім. І якщо, тим не менш, я вирішив прийняти цей рейс, це тільки тому, що я є Комунікацією, бо я за мною приклади непараленого героїзму моїх співвітчизників, радянських народів. Я знаю, що я збираю все, що я буду для найкращого завдання. Втілення відповідальності поставленого завдання, я зробимо все в силі, щоб виконати завдання Комуністичної партії і радянських народів.
Я щасливий хід на космічного польоту? Я щасливий. Усе, в усі часи і епох, це найвище щастя для людей, які беруть участь у нових відкриттях.
Я хотів би заперечувати цей перший космічний рейс до людей комунізму, суспільства, в які вже вступають наші радянські люди, і в які я впевнений, що всі люди на Землі будуть входити.
До старту з'являються лише хвилини. Я кажу, дорогі друзі, так як люди завжди говорять один одному на довгому шляху. Я хотів би, щоб ви всі, знайомі і незнайомі, далекі і близькі!
Ознайомтесь!

12 квітня 1961 р.

Радіозаписи:

"Кадр" - знак виклику Юрія Гагаріна, "Зари-1" - Сергій Корольов. Решта викличних знаків відноситься до Центру управління Місія та інших наземних послуг.

Гагарін: Я даю кількість: 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5. 6. 7. 8. 9. 10. Ви копіюєте? Зареєструватися
Квінс: Кедр, Кедар, Я Зари-1. Скопіювати, що ідеально. Продовжити роботу.
Гагарін: Zarya-1, Я Cedar, ви розумієте. Zarya-1, I'm Cedar, перевірка повідомлень. 1. 2 ... 3 ... 4. 5. 6. Ви копіюєте? Зареєструватися
Я чую тебе добре. Як чути мене?
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Я можу почути вас добре. 1. 2. 3. 4. 5. Ви копіюєте? Зареєструватися
Квінс: Кедр, я Dawn-1. Я можу почути тебе. Зайдіть його. Зареєструватися
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Телефонний дзвінок. Зареєструватися
Квінс: Кедр, я Dawn-1. Як ви відчуваєте?
Гагарін: Я відчуваю себе чудово. Перевірити телефони і спікери добре пішли. Перейти на телефон.
Квінс: Кедр, я Dawn-1. Я отримую, ми робимо дрібно. Автомобіль працює нормально. Це океї. Зареєструватися
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Партнерство Я його знав. 3arya-1, I'm Cedar. Я зробив перевірку. Як зрозуміти мене? Зареєструватися
Квінс: Я розумію, що ви добре, це океї, я Dawn. Зареєструватися

10 секунд пауза.

Гагарін: Заря-1, Я Кедр. На панелі керування встановлена початкова позиція лічильників. Глобус на місці поділу: широтність на північ 63 градусів, довгота схід 97 градусів. У вікні виправлення номер 510. Час поділу 9 годин 17 хвилин 7 секунд. Магнітний індекс BKRF в початковому положенні. Перший день, день. Тиск в салоні один, вологість 65 відсотків. Температура 19 градусів. Тиск в відсіку 1.2. В системі ручної спрямованості-155 атмосфери, перша автоматична спрямованість - 155 атмосфери, в другій автоматичній орієнтації - 157 атмосфери. Тиск в циліндрі TDU становить 320 атмосфери. Я гарна. Готовий йти. Ви копіюєте? Зареєструватися
Корольов: "Кедр", I "Давн-1", "Кедр", I "Давн-1". Я зрозуміла, що я прийняв всі ваші дані, я підтверджу їх. Готовність розпочати. Ми робимо дрібно. Браво!

Пауза близько 10 секунд. Ґагарін співає пісню «близько далекого хабу дитинства».

Корольов: "Кедр", I "Давн-1", "Кедр", I "Давн-1". Ви почуєте мене? Хочу розповісти вам.
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Я чую тебе добре, над.
Корольов: Юрій Алексєвіч, тому я просто хочу нагадати вам, що після хвилини готовності, вона займе шість хвилин до початку польоту, тому не хвилюватися. Зареєструватися
Гагарін: Скопіювати, я прекрасно спокійний.
Королеви: Це чудово, це чудово. Уважайтеся, що через хвилину готовності шість хвилин будуть для всіх сортів речей. Труба президента.
Руднев: Кедр, Я Зари-1. Руднєв говорить Вам (К.Н. Руднєв – голова державної комісії за запуск судна Восток з особою на борту). Юрій Алексеевич, як ви відчуваєте?
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Я відчуваю себе добре, готовий до старту, настрій весело. У будь-якому випадку це океї. Dawn-1, ви розумієте мене? Зареєструватися
Руднев: Цедр, ви добре розумієте. Почуття голови. Ми робимо дрібно.

20 секунд пауза.

Я Dawn. Юра, як ти? Зареєструватися
Гагарін: Як навчатися. Це океї, це океї. Як отримати мене? Зареєструватися
Королеви: Я знаю, що сказати вам. Це чудово. Кедр, I'm Dawn 1. Поговоріть про вас зараз. Я запитую вас, якщо у вас є час, щоб підключити передавачі КБ і поговорити. Подаруйте рахунок близько двадцяти. Якщо у вас є час і якщо ви не зайняті. Давайте мені знати, якщо ви розумієте. Зареєструватися
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Партнерство Я зроблю своє завдання зараз.
Квінс: Що ви божевільні?
Гагарін: Тепер я хочу перевірити підключення резюме.
Корольов: Yura, просто запустіть про реєстрацію в хвилину, okay?
Гагарін: Партнерство
Королеви: Що? Поговоріть його на КБ, а потім я покажу вам все.
Гагарін: Покажіть мені, а потім я буду говорити.

Перевага.

Королеви: У закладці туба - обід, вечеря та сніданок.
Гагарін: Право.
Про це?
Зайдіть його.
Квінз: Ковбаса, драже там і варення для чаю.
Гагарін: Так.
Про це?
Зайдіть його.
Про нас
Зайдіть його.
Королеви: 63 бабуся, ви будете жирними.
Гагарін: Хо-Хо.
Queens: Ви літаєте сьогодні, ви їсти все.
Гагарін: Ні, головне, що є ковбаса, щоб їсти місячні.

Кожен сміється.

Це суперечка, і він записує все, ви bastard. Хх-х.
Гагарін: «Весняний,» Я «Кедр». Я мовлення. Цифровий. 1. 2. 3. 4. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13 ... 14 ... 15 ... 16 ... 17 ... 18 ... 19 ... 20. Ви копіюєте? Зареєструватися
Квінс: Ale, ale, Cedar, Я Dawn. Скопіювати, що ідеально. Дякуємо за реєстрацію. Не забудьте працювати з ключем і переключати при поділі перемикача "Dawn" до "Signal".
Гагарін: Роджер, Кінець.

Пауза.

Квінс: Ale.
Корольов: Юра, радий бачити вас в Москві.
Гагарін: Побачити вас пізніше. У нас є хороша зустріч!

Пауза.

Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Партнерство Партнерство Почати позицію, і при роботі на орбіті, тягар на "Телеграфі" і "Давін". При поділі - на "Сигнал".
Квінс: Візьміть вас, прямо. Юра. Кедар, я світаю. Партнерство

Пауза. Перевага.

Квінс: Кедр, я Dawn-1. Ви копіюєте? Зареєструватися І знову, будьте спокійними про все. Побачити вас в Москві.
Гагарін: Чи можна почути мене? Зареєструватися
Я можу почути вас ідеально. Юра. Ви зараз зайняти?
Гагарін: Я, там працює. Але не дуже зайнятий. Що потрібно?
Квінс: Я знайшов продовження на "Ланді," okay?

Гагарін сміється.

Гагарін: Зайдіть його, отримавши її. Чи є
Королеви: Ми будемо співати вночі.

Пауза.

Сумки катуються за допомогою перевірки зв'язку!

Нелеговані лінії. Noise. 20 секунд пауза.

Королеви: Юра.

20 секунд пауза.

Гагарін: Олег Генріхович! (О.Г. Івановський – провідний дизайнер Судок).
Івановський: Але?
Гагарін: Чи проходив Схід?
Івановський: Так, що ти хочеш?
Гагарін: Що?
Івановський: Що я можу сказати йому?
Гагарін: Ху?
Івановський: Розкажіть його що?
Гагарін: Привіт!
Івановський: Привіт?

Логи.

Івановський: Все правильно?
Гагарін: Всі тонкі.
Івановський: Привіт до вас.

Гагарін сміється.

Невідомо: Знімаємо патч, забуваємо приклеїти це.

Перевага. Голоси. Окремі лінії. Шукаємо.

Невідомо: Ще один, досить.

Перевага. Голоси. Шукаємо.

Невідомо: Дайте мені ще одну.
Невідомий: Досить, немає, спасибі вам дуже багато. Дякую. Всі

6 секунд пауза. Гагарін збив мотив «Батьківщина слухає, Батьківщина знає».

Квінс: Кедр, я Dawn-1. Ми робимо чудові. Як ви відчуваєте? Зареєструватися
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Партнерство Я теж роблю. Я гарна. Я буду закривати люка No1. Зареєструватися
Квінс: Копіювати це. Зареєструватися

Пауза про хвилину. Потім голоси. Шукаємо. ваговий знак про «механізм відкриття люка». 10 секунд пауза.

Квінс: Ось це. Привіт, щасливий.
Гагарін: Дякую.
Королеви: Добра ніч, дарлінг.
Гагарін: Товари.
Добра ніч. Побачити вас пізніше.
Гагарін: Сьогодні. У Куйбишеві.
Приходьте тут.
Гагарін: Okay.

Гагарін сміється.

Королеви: Спасибі.
Це його. Хай, кожен.
Королеви: Я кажу привіт до тебе.

15 секунд пауза.

I'm Zarya-1, Cedar, I'm Zarya-1. Ви копіюєте? Перевірка посилання з бункера. Зареєструватися
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Я можу почути вас добре. Поговоріть трохи тихіше. Ви копіюєте? Зареєструватися
I'm Світ 1. Я чую тебе добре. Зайдіть його. Зареєструватися

15 секунд пауза.

Квінс: Кедр, я Dawn-1. Ви працювали на одному або обох кнопках?
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Я працюю на пульті дистанційного керування. Я в даний час працює з кнопкою на контрольному кноб. Ви можете добре чути обидві кнопки. Ви копіюєте? Зареєструватися
Квінс: Кедр, я Dawn-1. Партнерство Я можу почути вас як. Я дрібний. Зареєструватися
Гагарін: Лілії, лілії ...

Гагарінські сніжки "Ланді." 30 секунд пауза.

Квінс: Кедр, я Dawn-1. Ви копіюєте? Зареєструватися
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Я можу почути вас добре. Зареєструватися
Корольов: Юра, перевірити мемо, легко використовувати мемо і видимість таблиці коду.
Гагарін: Я отримав вам право. Над. Перевірка.

Пауза 45 секунд.

Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Використання мемосу та можливості зчитування сигналу. Це океї.
Квінс: Кедр, я Dawn-1. Партнерство Він чудовий, хороший хлопчик.

Гагарінські сніжки "Ланді."

Квінс: Кедр, я Dawn-1. Вітаю всіх хлопців, які тут. Скопіювати? Зареєструватися
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Партнерство Дуже дякую. Подаруйте їм всі найсвіжіші привітання.

Гагарінські сніжки "Ланді." шум зростає.

Квінс: Кедр, я Dawn-1. Як чути мене? Зареєструватися
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Я можу почути вас добре. Як я? Зареєструватися
Квінс: Кедр, я Dawn-1. Я чую тебе добре. Підготовка продукту відбувається нормально. Це дрібно, Юра. Над.
Гагарін: Роджер, Приготування нормально. Я теж. Почуття дрібного, відчуття дрібного. Готовий йти.
Зайдіть його. Зареєструватися

Пауза.

Квінс: Кедр, я Dawn-1. Юрій Алексеевич, можна почути мене? Зареєструватися
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Я чую тебе добре. Я знаю, що я розмовляю. Зареєструватися
Корольов: Юрій Алексеевич, я хочу нагадувати вам, що я не даю слово «други», але просто дарувати фігури, про кожен п'ятдесят: 50, 100, 150 і т.д. Підвод. Юра?
Гагарін: Роджер, Зареєструватися Що я думав.
Королева: Все правильно.

15 секунд пауза.

Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Зв'язатися з нами
Корольов: Кедр, Я Зари-1. Твентит на.
Гагарін: Заря-1, Кедр Я. З надійним зв'язком на сильному сайті, будь ласка, зв'яжіться з нами час, пізніше або раніше, до другого початку, якщо будь-який.
Квінс: Копіювати це. Партнерство Ваш запит буде виконано, Юрій Алексеевич.

Гагарін гумки, а потім стегні «Ландиш». Тоді він починає співати «про далекий від дитинства хаут».

Квінс: Кедр, я Dawn-1. Юрій Алексеевич, ми трапилися: після закриття люка, як один контакт не з'явився. Він вичавлений, тому ми, ймовірно, будемо знімати люка зараз і покласти його назад вгору. Як зрозуміти мене?
Гагарін: Я отримав вам право. Відкрито Luke. Перевірка сигналів.

Гагарін збивається. 30 секунд пауза.

Квінс: Кедр, я Dawn-1. Готовий час. Продовжити огляд обладнання.
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Партнерство Одногодинна стійка. Це океї. Почуття добре, настрій весело. Готовий йти. Зареєструватися
Квінс: Кедр, я Dawn-1. Я зрозумію тебе чудово, Юра. Зареєструватися

30 секунд пауза.

I'm Світ 1. Чи працюєте на laryng або DMS тепер?
Гагарін: Заря-1, Кедр Я. Я працюю для DM.
Квінс: Копіювати це. Зареєструватися

2 хвилини пауза.

Квінс: Кедр, я Dawn-1. Перевірка повідомлень. Ви копіюєте? I'm Світ 1. Над.
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Я можу почути вас добре. Як я? Зареєструватися
Квінс: Кедр, я Dawn-1. Я можу почути вас ідеально. Зареєструватися

25 секунд пауза.

Квінс: Кедр, я Dawn-1. Ви бачите пакет? Чи можна дістатися до нього? Дивитися в пакеті і звіті. I'm Світ 1. Над.
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Пакет зареєстрований. Легко, легко дістатися. Ви копіюєте? Зареєструватися
Квінс: Кедр, я Dawn-1. Роджер це.

1 хвилина 30 секунд.

Квінс: Кедр, я Dawn-1. П'ять хвилин готово. Поставити обсяг на повну. Повний обсяг. I'm Світ 1. Над.
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Партнерство П'яти хвилинах ходьби від готелю. Поставити обсяг на повну. Повний обсяг. Зареєструватися

15 секунд пауза.

Квінс: Кедр, я Dawn-1. Все буде добре. Візьміть стартову позицію для запису фізіологічних функцій. I'm Світ 1. Над.
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Партнерство Все буде добре. Приймайте стартову позицію для реєстрації фізіологічних функцій. Я в положенні. Зареєструватися
Я Zarya-1, ви розумієте.

30 секунд пауза.

Корольов: "Кедр", I "Давн-1", "Кедр", I "Давн-1". Ми тонкі. До початку наших операцій до готовності хвилини, кілька хвилин. Ви почуєте мене? Зареєструватися
Гагарін: Zarya-1, я можу почути вас добре. Партнерство Починається ще кілька хвилин, поки операція. Почуття гарного, настрою весело, готового до старту. Це океї. Зареєструватися
Квінс: Копіювати цедр. Партнерство I'm Світ 1. Добре.

10 секунд пауза. Гагарін гумки "Флі, голубці, літати", потім збивати мотив.

8 секунд пауза.

Квінс: Кедр, я Dawn-1. Мінуси оповіщення.

7 секунд пауза.

Квінс: Кедр, я Dawn-1. Мінуси оповіщення. Як ви чули?
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Статус на сервери Він взяв стартову позицію, взяв, тому трохи затримував відповідь. Зареєструватися
Квінс: Копіювати це.

12 секунд пауза.

Квінс: Кедр, я Dawn-1. Ви не повинні відповісти на мене під час запуску. Розкажіть мені, як тільки ви отримаєте шанс, тому що я буду транслювати всі деталі.
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Партнерство
Ключ до старту.
Зайдіть його.

Пауза близько 30 секунд.

Корольов: Кедр, Я Заря-1, дана хірургія.
Гагарін: Партнерство

Пауза близько 10 секунд.

Квінс: Кедр, я Dawn-1. Ключ знаходиться в стоку.
Гагарін: Партнерство Я Кедр.
Квінс: Ми тонкі, зливні клапани закриваються.
Гагарін: Я дрібно. Я гарна. настрій весело. Готовий йти. Зареєструватися

Пауза близько 40 секунд. Я можу почути Gagarin дихання.

Квінс: Кедр, я Dawn-1. Смішні кабелі пішли. Це океї.
Гагарін: Я отримав тебе. Зареєструватися Я чую клапани.
Квінс: Копіювати це. Добрий день

Пауза близько 20 секунд.

Квінс: Надання запалень, Кедр, Я Зари-1.
Гагарін: Скопіювати, ігнорувати.
Королеви: Попередня стадія.
Зайдіть його.
Королева: Intermediate.
Зайдіть його.
королеви: повний підйом.
Походимо.

шум двигуна. 20 секунд пауза. Перевага і шум. Голоси сильно спотворюються.

Гагарін: Zarya-1, я Cedar. Все добре йде. шум в салоні слабкий. Я відчуваю себе добре, я відчуваю перевантаження, вібрації, все добре.
I'm Світ 1. Ми бажаємо вам гарного польоту. Ти океї?
Гагарін: Дякую. Про нас Побачити, дорогі друзі. Доброго дня.

Шукаємо. 6 секунд пауза.

Гагарін: Вібрація зростає, шум дещо зростає. Почуття добре, перевантаження також зростає.

10 секунд пауза.

Королеви: «Кедр», час сімдесяти.
Гагарін: Партнерство Сімдесяти. Я відчуваю себе великим, я продовжую літати, перевантаження ростуть. Це океї.

15 секунд пауза.

Королеви: Чекати, Кедр. I'm Dawn 1. Як ви відчуваєте? Зареєструватися
Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Я гарна. Вібрація і перевантаження є нормальними. Ми працюємо над тим, як ми працюємо. Зареєструватися

шум зростає. 9 секунд пауза.

Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Я закінчив перший крок. Перевантаження і вібрацій були запашними. Рейс продовжується нормально. Зареєструватися

шум зростає.

Королеви: Це розщеплення, це окай. Як ви відчуваєте, над.
Гагарін: Я чую тебе добре. Я відчував відділення. Стандартні три роботи. Це океї.
Квінс: Копіювати це, океї.

шум зростає. 10 секунд пауза.

Гагарін: Заря-1, Я Кедр. Виявляв заголовок. Я бачу Землю в Очі. На Землі добре видно.
Квінс: Кедр, я Dawn-1. Це океї. Автомобіль добре йде. Зареєструватися
Гагарін: Партнерство Я бачу річок, складки місцевості, чітко видно, гарна видимість. Ви можете побачити все там. Зареєструватися
Квінс: Кедр, я Dawn-1. Це океї.
Гагарін: Партнерство Звіт: Я дивлю Землю, видимість відмінна. Хороша видимість. Зареєструватися

10 секунд пауза.

Квінс: Кедр, Я Dawn. Як ви відчуваєте? Я Dawn. Зареєструватися
Гагарін: Світанок, Я Кедр. Я відчуваю себе чудово. Продовжити рейс. Перевантаження дещо зростає. Вибрації. Це океї. Я відчуваю себе чудово. настрій весело. У вікні "Сайт" я спостерігаю Землю. Розсіювання складок місцевості, лісу. Я відчуваю себе чудово. Як ви? Зареєструватися
Квінс: Кедар, Кедар, Я Dawn. Хороша робота, хороша робота, хороша робота. Я Dawn, над.
Гагарін: Світанок, Я Кедр. Спостереження хмар над землею, невеликим, кумулем. І тіні з них. Красивий, красивий. Ви копіюєте?
Корольов: "Кедр", I "Давн", "Кедр", I "Давн". Ми почуємо вас чудово. Тримайте літати.
Гагарін: Політ добре йде. Перевантаження повільно ростуть, злегка. Все добре йде. Вібрацій мало. Я відчуваю себе чудово. У вікні «Висота» дотримуються: Земля все частіше закривається хмарами.
Квінс: Кедр, Я Dawn. Все буде добре. Роджер це. Ми можемо почути вас. Я Dawn, над.

Великий шум. Після чого шум припадає.

Гагарін: Світанок, Я Кедр. Другий етап був вимкнений. Зареєструватися

10 секунд пауза.

Квінс: Кедр, я Dawn-1. Працюємо. Фінальний етап. Це океї. Зареєструватися
Гагарін: Роджер, Я чую його. Я відчуваю роботу. Я відчуваю себе чудово. Спостереження Землі. Випробувано добре. Зареєструватися
Квінс: Копіювати це.

10 секунд пауза.

Гагарін: Політ добре йде. 3 етапу роботи. Колір (світло?) телевізійних творів. Я відчуваю себе чудово. настрій весело. Це добре. Я бачу Землю. Я можу побачити горизонт в "Сайт". Рожева злегка зміщена до ніг.
Квінс: Кедар, Кедар, Я Dawn. Кедар, я світаю. Це добре. Як ви відчуваєте? Я Dawn. Зареєструватися
Гагарін: Світанок, Я Кедр. Я чую тебе дуже добре. Я відчуваю себе чудово. Політ триває добре. Шукаємо Землю. Випробувано добре. Відрізняється, див. все. Декілька просторів покривається хмарами кулі. Ми на рейсі, це океї. Зареєструватися
Корольов: "Кедр", I "Давн", "Кедр", I "Давн". Партнерство Добре для вас, добре для вас. Зареєструватися Я Dawn. Зареєструватися
Гагарін: Партнерство Все добре працює, все добре працює. Зберігати

Пауза близько 20 секунд.

Гагарін: Зараз Земля стає все більш похмурою. Хмарність Cumulus. Вкритий шаром дощових хмар. Це фільм на Землі. Поверхня землі практично невидима. Цікаво, так, тепер відкривається: складки гір, лісів. (Pause.) Dawn-1, Dawn-1, я можу почути вас дуже слабко. Я гарна. Продовжуйте свій рейс. Це добре. Автомобіль працює дрібно. Зареєструватися (Для запису на бортовий скотч за допомогою астроната було частково вилучено.) . 320 атмосфери. Почуття добре, настрій весело. Продовжити рейс. Я його почув. Я не відчуваю себе, я бачив деякі обертання корабля навколо осі. Тепер земля залишила вікно "Сайт". Я відчуваю себе чудово. Відчуття невагомості позитивно впливає, жоден з цих причин викликає явища. Ви копіюєте мене? (Пауза) І тепер через вікно "Сайт" проходить Сонце. Його світло трохи гострий. Сонце виходить з дзеркал. (Пауза) Небо чорний, небо чорний, але немає зірок в небі. Може бути світильники стають в дорозі. Перемикання світильників для роботи. Телевізори заважають. Ви не можете побачити що-небудь через нього. (Пауза.) Світанок, I'm Cedar, Dawn, I'm Cedar. (Пауза.) Весна, I'm Cedar, Весна, Я Cedar. Зв'язатися з нами Ви копіюєте? Зареєструватися

Пауза близько 10 секунд.

Гагарін: «Весняний,» Я «Кедр». У 9 годин 18 хвилин 7 секунд, згідно з завданням. Я відчуваю себе добре, я вниз 1. Магнітний індекс БКФ переходить на другу позицію. Всі запуски BCRF на вогонь. Почуття добре, настрій весело. Параметри кабіни: тиск агрегату, вологість 65, температура 20, блок тиску на відсік. У ручній системі - 155, в першій автоматичній - 155, другий автоматичний - 157. Відчуття невагомості добре переносить, приємний. Продовження на орбіті. Скопіювати це, над.

30 секунд пауза. шум зростає. Ви почуєте щось схоже на Morse.

Гагарін: Бортоцек (?) продовжує спинитися. обертання відсіку можна визначити по поверхні землі. Поверхня Землі зліва. Кабелі злегка обертається праворуч. Всі права, краса, благополуччя. Продовжити рейс. Це добре. Це буде чудово. Що на "Dawn" немає підключення! Що про Весна? Немає підключення.

Багато шумів. 6 секунд пауза.

Гагарін: «Веснянка», «Веснянка», «Я «Кедар», як ви почуєте мене, над. Весна, I'm Cedar. Я не можу почути тебе. Ви почуєте мене, над.

Шукаємо. 5 секунд пауза.

Гагарін: Почуття невагомості цікаво. Все плаває. (Імовірно.) Сміхає! Красивий. Цікаво.

Пауза 45 секунд.

Гагарін: Zarya-3, Zarya-3 на зв'язку. Як ви можете почути мене, над. Dawn 3 на виклик. Ви почуєте мене, над.

5 секунд пауза.

Zarya-3: Сейдар, Я Заря-3, Кедр, Я Заря-3.
Гагарін: Заря-3, Цедр Я. Як чути мене? Зареєструватися Я не можу почути Весна. Я не можу чути «Весняний». Почуття добре, настрій весело. Я ще літаю. Невагомість добре йде. В цілому, весь рейс буде добре. Що можна сказати мені? Зареєструватися
Zarya-3: Cedar, я світаю вас добре.
Гагарін: Заря-3, Цедр Я. (Доповіді дуже ретельно, практично в слях.) Політ добре йде. Відчуття невагомості є нормальним. Я гарна. Всі пристрої, всі системи працюють добре. Що можна сказати мені? Я можу почути вас ідеально.
Заря-3: Кедр, Я Заря-3. Ми почуємо вас добре, інструменти працюють нормально. Почуття нормального. Що можна сказати мені на рейсі? Що можна сказати мені? Над. (Другий шум.) Кедр, I'm Dawn 3. Твіст не приїжджає, не виходить. Це океї.
Гагарін: Партнерство Немає показань від двадцяти. Повідомляйте деталі вашого рейсу. Гей, блондинка!

35 секунд пауза.

Гагарін: Відкриваємо фільтр "Сайт". Я бачу горизонт, горизонт Землі плавиться. Але не можна побачити зірки. Поверхня землі, поверхня землі видно у вікні. Небо чорний, а на краю Землі, на краю горизонту така красива блакитна гама, яка темніше на відстані від Землі.
Zarya-3: Сейдар, Я Заря-3, Кедр, Я Заря-3. Як ви можете почути мене, над.
Гагарін: Заря-3, Цедр Я. Я можу почути вас добре. Як я? Зареєструватися Підсвічується об'єкт.

Сєвє втручання.

Гагарін: «Веснянка», «Кедр», 10 годин 4 хвилин. Я надаю вам інший звіт. Я на мій пік. Dcent-1 працює, сонячна спрямованість працює. Агрегат тиску кабіни, вологість 65%, температура 20 градусів. Тиск в бухті є одним і двома десятками. ручна спрямованість, 155. Перший автоматичний 150. 2-й автоматичний, 155. Почуття добре, настрій весело. Політ добре йде. Скопіювати це, над.

Пауза близько 10 секунд. Ви почуєте щось схоже на Morse.

Гагарін: Увага, я бачу горизонт Землі. Це така красива гама. Спочатку з поверхні Землі переходить веселка. Дуже красива, вже з'явилася в правому вікні. Ви можете побачити зірки, як вони проходять через очі. Дуже красива пам'ять. Політ триває в тіні Землі. У правому порту тепер я бачу зірку, вона йде зліва направо. Gone star, йде далеко, йде... Увага, увага. 10 годин 9 хвилин 15 секунд. З тіні Землі. У правому вікні і «Сайт» можна побачити: тепер з'явився сонце. Об'єкт обертається. Очевидно, що вікно сонячної системи працює. Тепер в системі "Сайт" я спостерігаю Землю, спостерігаючи Землю, перелетіла над морем. Визначити напрямок руху над морем. Тепер я про переміщення правої сторони, деякі хмарні покриви. Напрямок над морем можна визначити (одне слово незламне). "Весняна," Я - "Кедр", "Весняна," Я - "Кедр". 10 годин 18 хвилин. Друга команда пройшла. Тиск в орієнтаційній системі становить 120 атмосфери. Тиск в циліндрі TDU 320 атмосфери. Я гарна. Політ добре йде. Скопіювати це, над. Всі системи працюють добре. (Навколо перешкод.) Весна, I'm Cedar, Весна, Я Cedar. Політ добре йде. Я відчуваю себе чудово. Всі системи працюють добре. 10:23 хвилини. Тиск в суді є блоком. Вологість 65. Температура 20. Тиск в відсіку 1, 2. Ручна система 150. В автоматичному - 110, в другому автоматичному - 115. Циліндр TDU має 320 атмосферу. Тексти пісень, а це означає: Я відчуваю себе добре, я все ще літаю. Скопіювати це, над.

Що відрізає запис. У 10:55 Московський час Юрій Гагарін висаджував.

Завантажити (7 Мб)
Завантажити (2 Мб)
до