Мама пішли.

Хати оселилися спокійно,
Кричить під вагою часу,
"Я шкода, дорого."
Для коливань пам'яті.

До матері і батька в догляді,
На могильнику,
Ми зібралися тут.
До мого дитинства в цих частинах!

Я вже понад 15 років їздив на північному заході. Нерідко мої дороги привели мене до Архангельського. У 2008 році рейс знову в Архангельськ. Я завантажив і повільно - через Плесецьку, потім на М8 - досяг Архангельськ. На районі відхилена частина вантажу, прийняття було затримано до 9 п.м. І пішов він на Пінгу, щоб здійснити вантаж. Час переїхала повільно до середини дня. За маленькими карелями біля с. Ершівка стояв автомобіль. Дощів, ніч, я вийшов з машини і подивився навколо. 50 метрів від авто я бачив будинок на околиці села, було освітлення. Не думаючи двічі, я вирішив приїхати. Увімкнено, стара леді відкрила двері. Не даючи мені слово, щоб сказати, вона запросила мене в будинок, сати на столі. Я дивився навколо: все в будинку влаштували старий спосіб. На столі знаходилася легка цибулина, яка занурилася на стіл, старий ресівер занурився про погоду, з'явився чорний комоди в кутку, з'явилася піч поруч з столом.

Я сказав про мої пригоди, скаржав, що дощ і темрява не дозволять мені зробити ремонт і продовжити свою подорож. Моя бабуся запропонувала мені місце для сну, і я погодився. Вона скидається в маленькому приміщенні. Коли я досягла подушки, я відразу закохався. Коли я прокинувся близько 7 ранку, я знайшов сніданок на столі. Бабця побігла сад: вона прогулялася лопаткою, копаючи картоплю. Побачивши її руду, я вийшов і отримав на роботу, по обіду, 8 мішків картоплі були опущені в клітинку. Стара назва дамі була Марія Ільїнична. Вона проживала тільки протягом більш ніж 15 років, її чоловік помер в 95, її син пішов жити в Іркутську і повністю забули про свою матір, останній раз він повернувся в 1999 році.
Так жив покинутий і забуту жінку Маша з села Ершівка.
Село було красиво, річка була широко протікає під горою, берег був високим і відкрив вигляд далекого берега. На відстані на пагорбі стояли церкви, біля будинку виросли соснові дерева, берези і гірські золи.

З тих пір, на кожну можливість, я перебуваю до цього села, щоб бабуся, приніс її їжу. Оновлено дах, змінив підвал. Я дідусь, і ось такий душевний бабуся, завжди кажучи, що я виглядав, як два краплі. У травні цього року я був знову в цих частинах, я приніс її телевізор, теплий одяг ... на тривалий час я не хочу взяти. Нарешті, вона поставила ключі будинку в руці. - Вона сказала:

У літній період я поїхав на відпочинок, до моря, потім відправив на рейс до Балтії. Я не відвідував мій бабуся протягом трьох місяців. Він був свого роду блаженним в моєму серці, я мріяв, що вона була покликана бачити мене. У вересні вперше запрошували свої переваги для відпочинку та муки до Архангельського. Talagi приймав таксі в аеропорту.

Моє серце було розтягування, не було повітря. При приході в будинок я розпилюв закриті жалюзі, будинок був зафіксований. Я відчував ключ в кишеню і кричав. Я пізно, як пізно я. Водій запитав, що сталося. «Я був пізно, ви знаєте, я був пізно, вона пішов. Мама пішли. . . ?

П.С. Я знайшов лист на столі в будинку. Подвійний блокнот в комірці, злегка жовтий від старого віку, дуже красива почерка була написана "Тестамент". Всім майном було написано безглузно від стільців до віників за плитою, три сотні і сім назв і об'єктів, все, що накопичилося під час свого життя - все вона залишилася на мене, людина, яка випадково вніс свій будинок 25 вересня 8.
Олександр Вершинін АР-city.ru/stati/goroda/arh/ershovka-2409-2013.html

до

Джерело: