Якщо ви хочете онуків, отримайте шлях сина!

Від автора: Я думаю, що рідкісна мати, яка є в співзалежній зв'язку з її сином буде закінчити цю статтю. У двох абзацах він буде сортувати і залишити. Якщо вона робить, це чудовий шанс на маму і сина, щоб познайомитися один з одним, зрозуміти їх відмінності і дати йти.
Якщо мама хоче почекати своїх онуків, вона повинна вийти з способу її дитини. Маргарет Барт

Я розумію, що я пишу статтю про гарячу тему, що я буду викликати багато ігнорування, гнів і навіть розрив тих жінок, які вирішили мати, як сенс їх життя. Я ще писати. Болить.

Я часто дзвонив з моєї матері, запитуючи дозвіл на приведення сина до консультації. Після пояснення, що я не працюю з дітьми, виходить, що дитина 25, 28, 30 років. Після того, як пропонувати свою маму, щоб викликати і організувати зустріч з «дихом», є, як правило, багато причин, чому він не може це зробити: зайнятий, його телефон зламався, боїться... У своїй практиці не було жодного випадку виклику «дихання». І я думаю, що мама не завадили її: як вони збираються втратити контроль над ним і ситуацією? Що б він сказав терапевту? Мами хочуть приїхати до терапії своїми «дітами», див., слухайте, дотримуючись і радимо. Мама знає краще, що її дитина потребує.

Я не підтримує цей формат психотерапії і як передумова, що висуває незалежне звернення клієнта і його незалежний підхід до мене. Але навіть в цьому випадку є «сюрпризи» – іноді виходить, що мама прийшла з клієнтом, а потім нічого не залишилося, але до «експерти» такої матері з офісу. Моя витончена читачі давно розуміли, що стаття про співзалежність, великогабаритність в цьому випадку, як міцна материнська любов.

Найкраще, що ви можете зробити в цій ситуації, щоб попросити матері йти в терапія і вивчити її внесок в цей стан справ. Але це загальний пункція тут! Таку пропозицію, як правило, отримує реакцію з политу «як вам, не потрібно», щоб завершити занурення і занурення «Я не маю проблем!».

І вони є. Зовні продемонстрували дуже міцну материнську любов, така жінка приховує проблеми з її ідентичністю. Такі мами в їх житті кладуть все, щоб порадувати їх матір'ю. І це, як правило, є їх несвідомий вибір, а точніше, тут немає вибору. Дитина підключає величезну дірку в ідентичності матері, він стає змістовним мотивом в її житті. Таку жінку, завдяки сакрійній любові, має сенс життя, а не деякі «шапи» і «прості», але найбільш благородні, соціально схвалені і підтримані: «Все для дітей!» Взяти його від такої матері і що вона залишається з? Професійна, жіноча, партнерська ідентичність вимагає зусиль для тимчасового, особистого. Непросто. І не так шанований, навіть якщо успішним.

Що про любов, то? А де міра любові? Коли вона перестає любити і стати залежним?

Ось для мене центральне слово-закриття батьківської любові є її пропорційністю. Пропортальність до віку, ситуації.

Неприпустимо, чим менше дитина, тим більше він потребує уваги. І в цьому відношенні жертва матері дитини не тільки виправдана, це природно. Дитина потребує повноцінної присутності матері для життя і розвитку. І в цій ситуації, в цей час, це любов-сприяння буде пропорційно, тобто природно.

І навіть в цій ситуації мама не повинна забувати про себе, якщо вона дійсно любить її дитину.

Що може мати дати дитину, яка не може піклуватися про себе? (до чого вона любить... але просто відпочивати?). Хочу висловити неякісні реакції мами малюків: «Коли?», “Що можна, людина, знає про батьківство?” Тут мама повинна думати про довіру в оточуючих близьких (люда, бабуся-бабуся-баранди і т.д.), про можливість перенести деякі її функції для догляду за дитиною, через все, що дитина потребує на цьому етапі розвитку, мати незамінний тільки в момент грудного вигодовування. Ви не повинні покладатися тільки на власну міцність.

Що може втомлювати, дратувати, катування мати дають дитині? Так само почуття провини, що йому жертвував.

Парадоксально, мати, яка не піклується про себе, даючи себе всім своїй дитині, думає тільки про себе, а точніше її образу (Я гарну матір?), і не дитини.

Але як дитина росте, присутність матері в житті стає меншою і менш необхідною. На мій погляд, суть вирощування – поступове поділ дитини від батьків. І в цьому процесі вирощування дітей, роль батьків полягає в тому, щоб їх діти вийшли в самостійне життя. Зрозуміло, що процес відпускання походу дитини не приємний, він супроводжується рядом почуттів - довге, сумность, смуток, відродження ... Але якщо батько дійсно любить свою дитину, він пройде через ці почуття і зможе радіти тому, що дитина росте.

Я пам'ятаю справу з мого досвіду. У мене було важко стосунки з дружиною. Ми витрачали більше часу з нашої трирічної дочкою. Я люблю свою дочку і дуже прикріплюю до неї, і крім того, я розумію зараз, що в цей період життя всі непристойні енергії партнерських відносин перевели до своєї дочки. Одного разу я трохи відволікав і помітив, що моя дочка була грати на березі з хлопчиком свого віку, вони були захоплено будували пісочні фігурки, не звертаючи уваги до мене. Я пам'ятаю почуття ревнощі і навіть відмова від мене відчував цей сюжет. Я думав, що я роблю? Тому що мої почуття самопізні. Моя дочка зросте, перейде в дорослість, і там вона буде потрібно будувати стосунки з цими хлопчиками, не залишаючись з собою. Що таке любов?

Не пропустіть дитину. Я не знаю це з перших рук або розумних книг. Дитина не залишає, коли він фізично зростає, він стає дорослим. Він залишає кожну годину, кожна хвилина, кожен другий його життя.

Дуже важливо пам'ятати це не для того, щоб тримати дитину, але повноцінно жити ці моменти присутності з ним. Нещодавно я відчував і відчув над собою 9-річну дочку. На розумі прийшла низка торкнених моментів з дитинства. Я дивився на неї і з болем і нугою я розумію, що вона зростала, що вона ніколи не була такою ж ще раз, хвиля почуттів прикривала мене і сльози з'явилася перед очима. Я соромлюся, що вона зростала і переходить на доросле життя, де було б менше і менше номеру для мене. Але в той же час я розумію, що я не мав права тримати її, щоб запобігти її відходу мій шлях.

Є окрема категорія материків – це материнські дружини. Ці жінки підібрали і відокремили або перехопили дітей-дітців (змагаючи і боротися з матір'ю) і продовжують гасити їх, як їхні мами, які використовуються для цього. Вони не знають про свою позицію матері та їх внесок у подібні стосунки. Як правило, коли вони називають психологом, вони хочуть, щоб зробити щось з чоловіком, щоб зупинити пити, грати, ходити. «Ми (дружина і мама) хочемо, щоб ви приїхали до нашого будинку і поспілкуватися з ним в терапія». І в цьому випадку терапія необхідна в першу чергу для мам.

Що таке майбутнє матері та дитини з таким самопочуттям?

Не дозволяючи вашій дитині йти, ви не даєте йому можливість виростити. Звісно, він виросте фізично, але психологічно він буде залишатися невеликою дитиною – немовлята, залежна, не в змозі вибрати і відповісти на його вибір, нездатний.

Одним з найбільш недолікованих варіантів такого сценарію є варіант симбіозу, який я часто спостерігав – відставна мати і дорослий син-алкогольний – соціальний і психологічний відключений людина, що живе і п'є за її рахунок.

Ті, хто обирає лише ідентичність потерпілої матері, закриваючи всі інші шляхи розвитку і жертвують їх життя. Насправді це шлях без вибору, в цьому випадку жертва не потрібна Інші (у такому випадку дитина), але самим людиною. Я був захоплений словами Маргарет Барт Вона сказала на одному з семінарів з системних сімейних аранжувань, які я поставив як епіграф: «Якщо мати хоче чекати своїх онуків, вона повинна вийти з способу її дитини. й

Мати, яка присвятила себе мамі, і давала іншим ідентифікам, клонуючи вразливо її дорослим дітям, насправді намагається зберегти це єдине значення її життя, втрата якого є тантаmount до її фізичного смерті. Зробивши дитину соціальною нездатністю, така мати знаходить значення в житті.

Як для дітей, які живуть в відносинах з потерпілою матір'ю, так як вони ростуть старшими, вони тільки підвищують їх почуття провини до своєї матері, вони живуть з очей на неї, на минулому. Підставка на своєму життєвому шляху, мама запобігає їм від будівельних партнерських відносин, збираю власний шлях (професійний, особистий, соціальний), вони завжди відчувають наявність мати-завжди (разом тільки «віртуальний», коли вона не жива), і це почуття заважає їм жити повноцінне життя, насолоджуючись нею, насолоджуючись кожним днем.

Рекомендації мам:

Непристойно визнати себе, що ви думали, це любов дійсно наркоманія; це усвідомлення непросто і включає в себе інтенсивний досвід розчарування, сумності, смарагості, довгості.
Шукайте інші здібності, таланти, інтереси, захоплення. Згадайте себе в дитинстві, молоді. Що ви мріяли про те, що ви хочете?
розробити інші варіанти ідентичності - I-Woman,
Я професіонал, я партнер, я дружину. Найбільш позитивним є ідентичність жінки.

Якщо ви дійсно любите свою дитину, подумайте про себе.

P.S. Не робіть своїх дітей психічно вимкненими. Подумайте своїх дітей і подбайте про себе. Щасливі батьки – що може бути щасливим? Якщо ви не змогли зробити самостійно - звертайтеся до психолога!

Автор: Маличук Геннадій Іванович