Як дізнатися, чи потрібно змінити вашу думку або думки

Найглибше маніфестація – це позиція, яка ніколи не змінюється – це підприємець. У багатьох товариствах виникла ідея: «Якщо людина не змінює свої погляди, то він застібається, правда за принципами і заслуговує на повагу». Але в дійсності таке переконання може вказувати не силу характеру, але небажання (або нездатність) вчитися і адаптуватися до мінливого світу.

Чому так важко змінити наші думки? У зв’язку з еволюцією психологічних чинників – наш психічний прагне до «когнітивного комфорту». Це частково соціальний вплив: від дитинства, ми навчаємо, що «поганий неконстант», і тому ми можемо боїться виглядати як «трактор до наших цінностей». Однак, за даними Американської психологічної асоціації, люди, які більш гнучкі в мисленні і здатні регулювати свої погляди під впливом нових фактів, мають більш високий рівень психологічної адаптації і впоратися з складними ситуаціями.

У цій статті ми будемо говорити про те, як зрозуміти, що це може бути час для вас, щоб переглянути або оновити деякі ваші види. Ми розглянемо ознаки, які варто звертати увагу на те, як правильно і без зайвого стресу підходити до реасоціації старих вірувань. Текст призначений для широкої аудиторії дорослих, від тих, хто тільки починає цікавитися особистим зростанням професіоналів, які хочуть розвивати розумову гнучкість на більш глибокому рівні.

Головна

1,1 км Ви знайдете себе в постійному внутрішньому конфлікті.
Якщо погляди, які ви заявляєте, постійно «обличуються» з вашими діями або життєвими обставинами, можна вказати, що погляди застарілі. Внутрішня конфлікт тут є сигналом, що старі переконання не вирівнюються з тим, що ви вірите емоційно або раціонально.

• Приклад: Людина каже всім, що «сімей є найвищою цінністю», але майже весь час він присвятив своїй кар’єрі, а сім’я страждає. Якщо подразнення будується всередині, можливо, віра в «дослідження пріоритету сім’ї» не має значення або актуальної у своїй поточній життєвій стадії.
  • Як розпізнати: Якщо ви часто погоджуєтесь з собою, відчуйте себе, відчуйте суперечність між «Я хочу» і «добрим», варто запитати питання: «Чи не шукаю мене? й

2,2 км Нова інформація сильно суперечить Вашій позиції.
Коли згодні з переконливими доказами, що заперечує нашу думку, чуйна відповідь полягає в тому, щоб принаймні повторити наш суд. Тим не менш, важко визнати, що факти та статистика суперечать звичайним переконанням. Але наполеглива відмова від реальності може коштувати Вам довіру інших і можливість розвивати.

1. Приклад: Якщо ви думали «відновити роботу неефективно», але побачили дослідження та приклади успішних компаній за останні роки, це може бути варто оновити вашу перспективу.
  2. Рекомендації: Коли виникають серйозні аргументи проти своєї позиції, спробуйте уважно вивчити їх, а не закривати в «когнітивній глухості».

3. У Ви часто ловите себе стереотипними, «запалені» думками.
Деякі віруючі формуються не свідомо, але "автоматично" - від навколишнього середовища, культури, виховання. Можна преюдії проти певних груп людей, спрощених моральних схем, жорсткі гендерні візерунки. Якщо ви виявите, що ваша позиція не базується на вашому особистому досвіді або логіці, але на копіювання голосу, це сигнал для повторної перевірки.

• Спостереження: «Чи можу я сказати, що кожен в сім'ї говорить, що?» Якщо це єдина причина, можливо, це час для оновлення вашого розуму про реальність.
  • Підхід: Розглянемо альтернативні варіанти, намагайтеся знайти приклади, які суперечать шаблону, і вирішувати, чи є час, щоб змінити фокус.

4. У Ви втратите емпатію для інших точок зору.
Коли людина наполеглива у проведенні на стару думку, вони можуть стати менш здатні чути інших. Відбувається закритий ефект: будь-які нові аргументи сприймаються як загроза. Якщо ви виявите все більш важко поважати погляди інших, ви можете переповнювати свої переконання.

1. Чому це стосується: Empathy є ключовим елементом росту. Уміння розуміти аргументи супротивника часто призводить до синтезу нового, більш розширеного положення.
  2. Як перевірити: Спробуйте покласти вашу думку на кілька хвилин і заздалегідь, щоб ви опонент. Якщо ви не змогли, можливо, ваша думка занадто жорстко.

5. Умань У світі змінився і ваше становище не має.
Особливо актуально для професійного або технологічного погляду: скажіть, що «старі методи маркетингу» працюють краще, але ринок зрушився до цифрових, соціальних мереж і алгоритмічних цілей. Якщо ви ще не наполягаєте, що «це блаженство», то ви не можете відмовитися від нових можливостей.

• Симптом: Ви відчуваєте себе як речі різні, люди використовують нові методи, але ви приклеїте до старої моделі.
  • Результат: відзнаку, втрату конкурентних переваг і можливого соціального «збитку» з поточного контексту.

6. Жнівень Ви починаєте помітити, що ви не досягнете бажаних результатів.
«Це божевільність зробити те ж саме і очікувати нового результату» є популярним (і не завжди вірно приписаний до Ейнштейна) цитатою, яка відображає сутність проблеми. Якщо ваша стратегія життя не приносить бажані результати, але ви все ще наполегливо, це може вказати необхідність переоцінки.

1. Як дізнатися? Якщо ті ж недоліки відбуваються через рік, і ви не змінюєте розум, попросіть себе, "Чому проблема полягає в тому, що мої переконання про те, як це зробити неправильно?"
  2. Генеральний принцип: Результат – найкращий критерій. Якщо ви не можете змінити свою перспективу.

7. Про нас Ви критикуєте людей, які ви довіряєте.
Ми любимо критик, але конструктивний зворотний зв'язок з близькими ми поважаємо цінний сигнал. Якщо людина з високим рівнем компетенції говорить: «Ви можете бути неправильно про це», або «Для того, щоб подивитися інший спосіб», не ігноруйте його.

• Приклад: Ваш наставник або друг з глибоким досвідом помітили, що «Ви занадто важко на цьому». Може бути, вони можуть бачити вашу сліпучу пляму.
  • Підхід: Послухайте, попросіть приклади або причини. Якщо це не порожні слова, дозволяйте собі думати про налаштування вашого положення.

8. У У вас є внутрішня відьма, щоб дізнатися нові речі.
Іноді людина відчуває дивний «відьма»: «Я хотів би прочитати про нові методи», «Місник мій скептикизм про онлайн-курси». Якщо це задбало трохи інтересу або натхнення, ви, ймовірно, вже підсвідомо зрозуміли, що старі погляди не охоплюють всі ваші завдання і шукають оновлення.

1. Розробка: Не ігноруйте цей інтерес. Малі курси, книги, розмови з експертом можуть призвести до свідомої зміни вірувань.
  2. Важлива точка: Порадуйте «завчитися» не як блаженство, але як сигнал: "Світ рухається вперед, і я хочу піти з ним. й

9. Навігація У вас є відчуття, що «здавалося б, це віра. й
Ми не готові визнати, що ми неправильно, але емоційно відчуваємо дискомфорт: «Моє ставлення до цього питання, що зачепить мене». Внутрішня дисгармонія є ознакою того, що поточна віра вже неорганічна.

• Реакція: Спробуйте зробити письмову вправу: Чому я тримую цей вид? Як я її форма? Що робити, якщо він неспішний?
  • Результат: Аналіз часто призводить до реалізації: «Так, час змінити кут вигляду або принаймні пом'якшити його. й

10. Ви зацікавлені в слухових думках, які були відхилені до.
Нарешті, якщо ви починаєте «точно» перегляд відео або читання статей, які представляють точку зору «hostile», і ви хвилюєтеся про це, це чудовий знак, який ви готові розширити свою свідомість. Ви пройшли до, але зараз це не так категорично.

1. На позитивну сторону: Цікавість альтернативних думок є ознакою інтелектуального зростання та гнучкості.
  2. Закупівля: Не поспішайте до протилежної екстремальної без аналізу; зважте факти, перевірте аргументи.

Висновок
Зміна думки є ознакою життя, мислення та зростаючої людини, не знаком «мосності» або «інсистенції». Холдинг на старе, очевидно, дисфункційне становище небезпечно: ви ризикуєте втратити торкнутися з реальністю, втратити професійну конкуренцію, і відхилити можливості для особистого зростання.

Щоб зрозуміти, що час коригувати свої погляди, орієнтуватися на ці сигнали: внутрішній конфлікт, поява переконливих даних, втоми від старих шаблонів, реакції інших і т.д. Не боїться визнати, що ви не помилилися. Наукова культура та культура особистісного розвитку говорять: «Відкритість – сила, не слабкість. ?

Якщо ви відчуваєте ознаки вірувань, які стають застарілими, підберіть її як «змінити оновлення»: ознайомтеся з найновішою інформацією, звертайтесь до досвіду людей, які ви поважаєте, попросіть себе і намагайтеся «дихати» іншої точки зору. Іноді потрібно лише ослабити категоричність, додавши більше відтінків до вашої картини світу.

Підсумок: життя швидко змінюється, а гнучкість мислення є невід'ємною рисою сучасної людини, яка не тільки виживає, але і розвивається. Визначте необхідність зміни вашого розуму, не змусить вас «вітати» – навпаки, вказує на зрілість і щире бажання бути в тій чи іншій реальності.