Немає закуски! Скільки і скільки їсти

«Од 2 до 4 разів на добу. І не закусає. Конверсація з фахівцем у сфері охорони здоров’я, кандидат медичних наук Андрій Бєлешкін.

- Сьогодні багато говорять про продукти, але найголовніше пропущено - дієту і час, коли ми споживаємо їх. Часовий фактор може бути різним: скільки разів на добу ми їсти, скільки часу проходить з першого до останнього прийому їжі, чи їсти невеликими порціями або повністю їсти, скільки чистого часу між будь-якими стравами.

Наші кишечники не просто бочка, в яку ми механічно кидаємо їжу. Процес травлення регулюється різними гормонами, а рівень цих гормонів, які впливають на поглинання продуктів в різні часи дня, відрізняється. Вранці, наприклад, коли ми прокидаємо, є більш стресовий гормон кортизол, до вечора він стає набагато менше. І рівень флуктуації цих гормонів залежить від процесу розподілу продукції.

до Так, я з'їжу сир вранці, і я буду їсти сир увечері – буде вбиратися по-різному?

- Не точно. Йдеться про те, що він буде одночасно. Так само ввечері і вранці будуть впливати на гормони різними способами, і вони в свою чергу впливають на обмін речовин.Наприклад, швидкі вуглеводи вранці допоможуть вам ефективно поповнювати глікогенові магазини в печінці, які виснажилися на ніч. Але ці ж вуглеводи пізно вночі зменшать рівень гормону росту, який відповідає за спалювання жиру і зростання м'язів.

до Що краще їсти вранці і що ввечері?

до Тут багато залежить від того, чи має людина значна фізична активність і які вони є. Повідомляємо, що «прочитати – голова всього» був доречним, коли селянин працював у полі весь день і спалював щонайменше 6000 калорій за потоком. Середній спортсмен спалює стільки. І якщо ми беремо середній офісний працівник, який йде в тренажерний зал на годину двічі на тиждень, то він додатково спалює тільки 500 калорій за клас. Його щоденне горіння калорій не перевищує 3.000 ккал. Тому він повинен їсти хоча б два рази більше, ніж той же селянин з минулого або напівпрофесійного спортсмена. Чим більше вправ, людина має, тим більше вуглеводів в раціоні він може безпечно дозволити собі.

Деякі фітнес-тренери вранці рекомендують шліфувати на каші, але це поради може добре працювати тільки для них - тому що вони тренують весь день, і не діють на всіх для вас - тому що ви сидите в офісі весь день, і доля того ж кашу в вашому тілі буде різною. Виняток становлять лише при поході в тренажерний зал вранці або, наприклад, в басейні.

Для офісного працівника найкраще робити білки на сніданок, поєднуючи їх з помірною кількістю овочів.й Тіло не має місця для зберігання амінокислот, тому він вимушений закрутити і обпекти їх. Це легка енергія, яку людина отримує.

до Це, людина, яка знаходиться в душі сова, але робоче середовище змушує його бути ламкою, варто достати навіть раніше, щоб приготувати для сніданку рибу на пару овочів?

до Найлегше, щоб повернути на парі одним клацанням миші. На одну ярусну рибу, на другому - овочі. Поверніть його на 25 хвилин і виконайте.

до Що потрібно їсти, щоб ви не хочете їсти протягом тривалого часу?

до На мій погляд, найкращим варіантом є бобові. Вони мають достатню кількість білків, а також мають ефект другого прийому їжі. Вони прекрасно стабілізовані коливання в цукровому діабеті крові. Після бобових, якщо ви їсти досить, немає бажання закусити. Основна проблема з ними полягає в тому, що їх потрібно варити правильно (не забудьте замочити на ніч в теплому місці) і вибрати тих, які підходять для вас. Тому що є випадки, що людина не переносить червоної квасолі, вона бляться від неї, і пальці йдуть вурра. Ви можете приготувати з них супів, кашу з зеленню або щось схоже на гумус, який виготовляється з курча.

Кількі зерно добре підходять. Самий бюджетний білоруський варіант – ціла вівса. Слід замочити день перед варінням. Він повільно засвоюється і довго зберігає стан сати. На обід можна пообідати без закусок.

до Що про закуски?

- Непристойна загроза фігурі і не тільки. Небезпека їх не тільки що вони порушують роботу гормонів. Багато людей не звертають увагу на важливість чистого інтервалу між стравами. Під закусками змащених стресів і просто стимулюючи себе жирно-солодко-солодко, маючи характер залежності.

Нерідко люди просто не закінчують основне харчування. Саме тому вони хочуть їсти. Ми боїмося відчувати себе повною, тому що всюди думки транслюються, що потрібно залишити таблицю трохи голодним, і почати їсти, коли ви ще не зовсім голодний. З цих інструкцій випливає, що людина повинна бути постійною і не голодною, не повною, і в різновиді напівнезадоволеного стану. Я думаю, що це все неспроможність.

У вас є прості правила: їсти, коли у вас є фізіологічний голод, і отримати, коли ви впевнені, що ви повністю. У нас є печера: якщо ми їсти без почуття голоду, ми перенесемо в будь-який час. Відчуття повноти може бути належним чином спійманим, коли ви сидите на стільниці. Тільки на фоні голоду ви розумієте, що їсти, ви цілком достатньо.

Дослідження. У двох групах людей, які їдуть тільки тоді, коли вони дійсно хотіли їсти, другий – строго за годину. Всі вони мали однакову калорійність їжі. Перша група втратила вагу, друга залишалася при однаковій масі.
Коли ми голодні, організм, здається, що має місце в печінці і м'язах для глікогену, і калорій, які ми їсти, вони йдуть, де вони повинні йти: м'язи, печінка. І якщо ми не хочемо їсти і їсти однакові калорій, вони підуть на жир.

до Коли найкращий час для вживання фруктів?

до Як видно, я протизаду. Тому я рекомендую їсти фрукти в основному їсти як десерт.

- Вранці я їсть білками і овочами, на обід Я їсть цільні зерна або бобові, і на вечерю?

до Головною вимогою для вечері є те, що ви повинні закохатися до того, як ви відчуваєте голодний, для цього можна або перейти до місця раніше або мати повноцінну вечерю. Коли ви не розраховуєте щось, гормон голоду гетрелін не дозволить вам нормально закохатися. Коли ми падають, наше тіло зупиняється і спокійно спалює жир, а почуття голоду не нас турбує. І закуски ввечері викликають набагато більш відчутні пошкодження метаболізму, ніж закуски вдень. Тому краще вечеряти 3-4 години до сну.

Наприклад, я зазвичай їсть двічі на день. У мене є обід близько 14:00, і це достатньо для всього дня. У день, коли я треную або гуляю багато, маю вечерю.

Здоров'я - бажання їсти вранці, не другий. Цей ритм порушується світлом. Розширений денний світильник, особливо світлодіодний світло від ламп, гаджетів і моніторів пригнічує випуск мелатоніна (гормон сну і довгого життя) і блокує горіння коричневого жиру. Тіло вірить, що це день і його потрібно їсти протягом дня. Таким чином, використовувати дим низький світло і хороші старі лампи вдень, а також комп'ютерні окуляри, які відображають надлишок блакитного спектра від моніторів. Ви можете встановити спеціальну безкоштовну програму, таку як f.lux, яка автоматично зробить вечір на моніторі.

Пам'ятайте, що ваше здоров'я в руках. І навіть незначні зміни способу життя можуть зробити це набагато краще. Що робити? Послухайте своє тіло і дізнайтесь про здоров'я. Основні правила режиму, харчування, фізична активність легко зрозуміти себе. Це те, що я робити -- Я навчаю здоров'я. Кожен може навчатися правильно харчуватися. Видання

Текст: Антоніна Зіновенко

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: mag.103.by/zdorovje/33143-utrom-belok-s-ovoshhami-v-obed-kakije-produkty-i-v-kakoje-vremya-luchshe-vsego-jesty/