Лікарі хворіють і хворі. . й

У наш час існує думка, що звичайне загальне почуття достатньо розуміти здоров’я, і це значення поняття «при здорових» інтуїтивно зрозуміло зрозуміле всім тим же чином.

Зазвичай це розуміння полягає в суді: "Здоров'я - це, не хворий." Абсолютне здоров'я вважається неперевершеним ідеальним, який виражається простою сумою середніх медичних норм - тиск 120/80, імпульс 70-90, рівень гемоглобіну в крові 120-140 і так далі. По суті, стан здоров’я набуває на «не скарги, тести є нормальними».

Це пов'язано з тим, що в повсякденному житті ми схильні до більшої уваги приділяємо різним розладам і небалансам, розуміння здоров'я тільки як відсутність захворювання. У традиційній медичній моделі, яка передбачає, що патологія і захворювання є більш реальними і надійними, ніж здоров'я і психічне благополуччя.

Лікарі хворіють і хворі.

Відповідно, здорова людина з'являється як безособистий ведмедя норм, поширених всім - це, в першу чергу, «люда без дефектів». А потім виходить, що це майже так само, як і «люд без властивостей. й

Чи є здоров'я завжди таким чином?

Вимкніть не.

Давньому філософу Демокриту колись написав до Хіппократи: «Народа просять богів для здоров’я у молитві, і вони не знають, що у них є засіб для цього. й

У п'ятому столітті до н.е. Alcmeon було надано визначення Здоров'я - гармонія або баланс протилежно спрямованих сил. І точка зору відомого давнього філософа Плато було те, що здоров'я виражається в пропорційності розуму і фізичного стану. Здоров'я, як краса, визначається пропорційністю і вимагає згоди навпаки.

Cicero характеризується здоров'ям як правильне співвідношення різних психічних станів, але найбільш поширена ідея відображає визначення Плато.

Стоксик (Марк Авреліус, Сенека) дав наступне визначення: здоров'я не тільки рівновага (стійкість і неісонність душі і тіла), але, в основному, здоров'я не тільки рівноваги. Стан, в якому душа і тіло обіймають законами цілісності природи.

І загоєння в древньому світі видно як відновлення втраченої цілісності (і-з-захід), отже, загоєння є систематичним забезпеченням цієї цілісності.

Таким чином, грецькі та римські філософи розглядаються переважно внутрішньоособистісні аспекти здоров’я, а саме, внутрішня спадщина бодько-психологічних проявів людини. Щоб бути красивими і здоровими, недостатньо для ідеального тіла або гармонізації душі. Необхідно відчути їх оптимальним співвідношенням.

Поступово, як розвивалася індустріальне суспільство, це розуміння здоров’я було втрачено.

І тільки в останні 20 років вчені знову повернулися до дослідження ролі психологічних чинників фізичного здоров’я. Наука психологічних причин здоров’я, методи та засоби її збереження, зміцнення та розвитку. Про існування таємничого феномену називають «психосоматики». Незважаючи на те, що на щоденному рівні ці поняття досить дискредитовані, діють в деяких випадках як об'єкт для гумору, вчені отримали реальні наукові докази залежності стану здоров'я від психологічних і навіть духовних характеристик людини.

Зокрема, тепер достовірно встановлено, що такі психологічні причини мають значний вплив на здоров’я:

• поведінка (наприклад, агресивність, амбіція і швидкий темп діяльності, схильних до серцево-судинної патології)
  • ставлення (Оптимізм і песимізм, наприклад)
  • переважання ( Зокрема, сердитися люди мають більший ризик інфаркту)
  • значення і ставлення, власні ідеї про здоров'я, норми та патології;
  • соціальне середовище (сімейні та протилежні сексуальні зв’язки, професійне середовище, стандарти життя та приналежності до певного соціального класу);
  • статевий фактор, національність;
  • Індивідуальний стиль копінгу з важкими життєвими ситуаціями (Так звані копінг-стратегії)
  • індивідуальна схильність до використання і зловживання речовин (alcohol, нікотин, продукти харчування)
  • ставлення до дотримання правил здорового способу життя;
  • індивідуальні особливості захворювання (Можливість адаптуватися до захворювання).

У зв'язку з цим ми можемо впевнено сказати, що кожна людина має внутрішні духовні та духовні ресурси, необхідні для загоєння, що кожна людина на природі наділена власним потенціалом для управління своїм здоров'ям, який часто повністю неухований і нереалізований.

Для того, щоб скористатися цим потенціалом, потрібно лише два умови: відповідальність за здоров’я (дослібно «завдяки» від лікарів і планшетів) і освоїти прості правила гігієни психологічного здоров’я. Видання

Автор: Маргарита Новицька

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.b17.ru/article/10549/