Чому лікарі, відмова від реанімації

Південна Каліфорнія Доктор Кен Муррай розкриває, чому багато лікарів, які зношують педани, позначені "Чи не закачувати" і чому вони вибирають, щоб померти від раку в домашніх умовах

Давайте спокійно

- Багато років тому Чарлі, поважний ортопед і мій наставник, виявлений люмп у животі. Він мав діагностичну операцію. Підтверджено рак панкреатики.

Діагностика проводиться одним з кращих хірургів країни. Він запропонував лікування Чарлі і операцію потрійяти свою тривалість життя, хоча його якість життя буде низькою.

Чарлі не зацікавили. Він пішов з лікарні наступного дня, закрив свою практику і ніколи не прийшов до лікарні. А замість того, він присвячував решту свого часу до сім'ї. Його здоров'я було якомога простіше з онкологічним діагнозом. Чарлі не отримували хіміотерапії або випромінювання. Через кілька місяців він загинув в домашніх умовах.

Ця тема рідко обговорюється, але лікарі також вмирають. Тексти пісень, а це означає: І вони не вмирають, як інші люди. Вражаю, як рідко лікарі звертають увагу, коли мова йде про закінчення. Лікарі борються з смертю, коли справа доходить до своїх пацієнтів, але дуже спокійно про власну смерть. Вони точно знають, що відбувається. Вони знають, що вони мають. Вони можуть дозволити будь-якому виду лікування. Але вони залишають спокійно.

Звичайно, лікарі не хочуть вмирати. Вони хочуть жити. Але вони знають досить про сучасні ліки, щоб зрозуміти межі. Вони також знають про смерть, щоб зрозуміти, що люди бояться більшість: смерть в трусиках і неволі. Лікарі говорять про це з родинами. Лікарі хочуть переконатися, що коли настає час, ніхто не буде героїчно врятувати їх від смерті, поломивши свої ребра в спробу відродити їх непрямим масажом серця (як саме те, що відбувається, коли масаж робиться правильно).

Майже всі працівники охорони здоров’я свідчили принаймні один раз «фруктове лікування», коли немає можливості, що термінальний хворий буде краще з останніх медичних досягнень. Але пацієнт знеболюється черевцем, вставляється в неї трубка, підключена до пристроїв і отруюється препаратами. Це те, що відбувається в інтенсивному догляді і витрат на десятки тисяч доларів на добу. З цими грошима люди купують страждання, які ми не будемо навіть налякати на терористів.

Лікарі не хочуть вмирати. Вони хочуть жити. Але вони знають досить про сучасні ліки, щоб зрозуміти межі.

Я втратив кількість, скільки разів мої колеги розповіли мені щось, "Зроби мене, що якщо ви бачите мені, як це, ви нічого не будете робити". Вони серйозні про це. Деякі лікарі зношують кулони з словами «Не прокачувати» так, щоб лікарі не дадуть їм непрямий масаж серця. Я навіть бачив, хто отримує татуювання, як це.

Зцілення людей, викликаючи їх страждання, болючий. Лікарі навчаються не показувати свої почуття, а серед себе вони обговорюють, що вони відчувають. «Як люди катують своїх сімей так?» – це питання, що говорить багато лікарів. Я підозрю, що вимушена інфлікція страждань на прохання сімей є однією з причин високого відсотка алкоголізму і депресії серед працівників охорони здоров'я порівняно з іншими професій. За мене особисто, яка була однією з причин, що я не займався в лікарні протягом останніх десяти років.

Лікар, робимо все.

Що відбулося? Чому лікарі призначають лікування, які ніколи не призначають себе? Відповідність, простий або не є пацієнтами, лікарями і медичною системою в цілому.

Хворий знеболюється черевцем, застрягають в неї труби і отруюють препаратами. Це те, що відбувається в інтенсивному догляді і витрат на десятки тисяч доларів на добу. За ці гроші люди купують страждання.

Уявіть цю ситуацію: людина втратила свідомість, і він був прийнятий швидкої допомоги лікарні. Не один очікуваний цей сценарій, тому він не погодився заздалегідь, що робити в такому випадку. Ця ситуація типова. Відносні засоби відлякуються, шокують і плутають про кілька варіантів лікування. Моя голова спінінг.

Коли лікарі просять, “Чи ви хочете, щоб зробити це все?” сім'я говорить так. І починає пекти. Іноді сім'я дійсно хоче «до неї все», але частіше, ніж ні, сім'я просто хоче зробити це в розумній кількості. Проблема полягає в тому, що звичайні люди часто не знають, що розумно і що це не так. Налаштуйте і зволожуючи, вони не можуть запитати або почути, що говорить лікар. Але лікарі, які розповідають про «до всього», зроблять все без причини, чи це розумно чи ні.

Такі ситуації трапляються в будь-який час. Це з’єднання нереальних очікувань про «потужність» лікарів. Багато людей думають, що штучний масаж серця є безпрограшним способом реанімації, хоча більшість людей все ще гинуть або переживають рясно відключені (якщо мозок уражений).

Я отримав сотні пацієнтів, які були передані в стаціонар, після того, як переоцінюється штучний масаж серця. Тільки одна з них здорова людина з здоровим серцем, залишила лікарню самостійно. Якщо пацієнт серйозно хворий, старий, він має смертельну діагностику, ймовірність гарного результату реанімації практично не існує, і ймовірність страждання практично 100%. Відсутність знань і нереальних очікувань призводять до бідних рішень лікування.

Звісно, це не тільки родичі пацієнтів, які повинні бути благими. Лікарі самі роблять безкінечні лікування. Проблема полягає в тому, що навіть лікарі, які приготують футилією, змушені задовольняти побажання пацієнтів і їх родичів.

Примушена інфлікція страждань на прохання сімей є однією з причин високого відсотка алкоголізму і депресії серед працівників охорони здоров'я порівняно з іншими професій.

Уявіть: родичі принесли похилого чоловіка з несприятливим прогнозом до лікарні, заспокійливим і бореться з гістерікою. У перший раз вони бачать лікаря, який лікує кохану людину. До них він таємничий незнайомець. У таких умовах вкрай складно створити довірчі відносини. І якщо лікар починає обговорювати реанімацію, люди, як правило, підозрюють, що він не хоче мені з важкою справою, заощаджуючи гроші або його час, особливо якщо лікар не радить продовжувати реанімацію.

Не всі лікарі здатні поговорити з хворими на прозору мову. Хтось є дуже категоричною, хтось гріхів з снобберією. Але всі лікарі стикаються подібні проблеми. Коли я мав пояснити родичам пацієнта різні варіанти лікування до того, як я загинув, я сказав їм якомога швидше тільки варіанти, які були розумними в обставинах.

Якщо родичі запропонували нереальні варіанти, я розповів їм всі негативні наслідки такого лікування. Якщо сім'я наполягає на лікуванні, що я думав безглуздий і шкідливий, я запропонував, що вони переносять в інший лікар або лікар.

Лікарі не відмовляються від лікування, а від переліку

Чи варто наполягати родичам, які не лікують хворих на терміналі? Деякі випадки, коли я відмовився лікувати хворого і пропустив їх на інші лікарі, як і раніше.

Один з улюблених пацієнтів був адвокатом від відомого політичного клану. Вона мала сильний цукровий діабет і страшний кровообіг. На нозі боляче рано. Я спробував все, щоб уникнути госпіталізації та хірургії, усвідомлюючи, як небезпечні лікарні та операції.

Я не знаю. Лікар мало знав про медичну історію жінки, тому він вирішив працювати на її обході тромбозу на обох ногах. Не вдалося відновити кровоплину, а післяопераційні рани не загоюються. На її ніжках і обох її ніг були ампутовані. Через два тижні вона загинула в знаменитій лікарні, де вона була оброблена.

Як лікарі, так і пацієнти часто потрапляють до системи, яка сприяє перелікуванню. Лікарі іноді оплачуються за кожну процедуру, які вони роблять, тому вони роблять все, що вони можуть, чи допоможе процедура або шкоду, просто зробити гроші. Більш часто лікарі бояться, що сім'я хворого закохується, тому вони роблять все, що сім'я просить, не висловлюючи свою думку родичам пацієнта, щоб не виникало проблем.

Як лікарі, так і пацієнти часто потрапляють до системи, яка сприяє перелікуванню. Лікарі іноді оплачуються за кожну процедуру, тому вони роблять все, що вони можуть, незалежно від того, чи допомагає процедура або шкоди їм.

Система може подихати пацієнта, навіть якщо він готовий заздалегідь і підписаний необхідні документи, де він висловив свої переваги для лікування перед смертю. Одна з моїх пацієнтів, курка, протягом багатьох років і пройшла 15 основних операцій. Він був 78. Після того, як всі вгору і вниз, Джек зробив це абсолютно ясно для мене, що він ніколи не, за будь-яких обставин, хотів бути на вентиляторі.

Одного разу куртка перенесли інсульт. Він був прийнятий до лікарні несвідомий. Моя дружина не була. Лікарі зробили все можливе, щоб перекачувати його і перенести його на інтенсивний доглядовий блок, де вони з'єднують його до вентилятора. Джек побочений це найбільш в житті! Коли я потрапив до лікарні, я поговорила побажання Джека з колективом та дружиною. На підставі документів, складених куркою і підписаних ним, я змогла від'єднати його від життєздатного обладнання. Тоді я просто сидів з ним. Через два години він загинув.

Хоча Джек мав всі документи, які він необхідний, він не загинув шлях, який він хотів. Система переплетена. Крім того, як я пізніше дізнався, один з медсестерів розбив мене для роз'єднання Джека з машин, і тому скоєного вбивства. Я нічого не мав.

Люди, які доглядають за хоспісом, живуть довше, ніж люди з тими ж захворюваннями, які лікуються в лікарні.

Запобігання поліцейського розслідування є тероризмом будь-якого лікаря. Для мене було простіше залишити куртку в лікарні на обладнанні, яка була чітко проти своєї побажання. Я б ще роблю більше грошей, а страхова компанія отримала додаткову суму 500 000 доларів США. Не дивно, що лікарі прагнуть перестаратися.

Але лікарі все ще не вилікувати себе. Вони дивляться наслідки перепідготовки щодня. Практично кожен може знайти спосіб мирно вмирати вдома. Ми маємо багато можливостей для зняття больових відчуттів. Догляд за хоспісом допомагає віддалено хворим витрачати останні дні життя комфортно і з гідністю, замість страждання від непотрібного лікування.

Вражаю, що люди, які живуть довше, ніж люди з тими ж захворюваннями, які лікуються в лікарні. Я був приємно здивований, щоб почути на радіо, який відомий журналіст Том Вікер “Діє мирно вдома, оточений сім’єю”. Велике спасибі вам друзі!

Кілька років тому, мій старший корусінь Torch (torch – ліхтар, пальник; Torch був народився в домашніх умовах в світлі пальника) мав захоплення. Як виявилося, у нього був рак легенів з метастазами мозку. Я поговорила з різними лікарями і дізнався, що з агресивним лікуванням, які означали три-п’ять госпітальних візитів для хіміотерапії, він жив близько чотирьох місяців. Береза вирішила не лікуватися, переїхала в життя з мене і тільки приймали таблетки для набряку мозку.

На наступні вісім місяців ми проживали для задоволення, так само, як і для дітей. Я пішов в Діснейленд вперше в моєму житті. Сидіння в домашніх умовах дивитися спорт і їсти те, що я варився. Торк навіть відновився на саморобних гайках. Він не страждав від болю, і настрій був бойовий. Він не прокинув один день. Він прокинувся в комі протягом трьох днів, а потім загинув.

Не був лікар, але він знав, що він хотів жити, не існує. Чи не те, що ми хочемо? Як мені особисто, мій лікар помітив мене з моїх побажань. Тексти пісень, а це означає: Я буду спокійно в ніч. Як мій наставник Чарлі. Як мій музин Torch. Як мій лікар.

Автор: Антон Михайлов