Не можна робити бандажі.

Онкогематолог Олексій Масчан: Заборонити не можна, а заборону імпортних томографів
Чому ми так катастрофічно провокуємо за розвиненими країнами, можна знайти щось добре в вітчизняній онкології Олексій Масчан відображає.
Сьогодні ситуація з наявністю медичної допомоги значно гірше, ніж в неординарних країнах капіталіста, які насправді є соціалістом в Європі. Так де можна отримати хорошу медицина?
Олексій Масчан є заступником директора Федерального центру дитячої гематології, онкології та імунології, членом експертної ради Фундації «Поділля». Вузькі борони трансплантують дітям з онкологічними захворюваннями – «горсе» Олександра Масчана. І стан вітчизняної онкології і гематології є його болем.
Джерело

Русский EnglishРусскийУкраїнська

- Чи можна сказати, що розвиток онкологічного лікування в Росії зберігає темпи з рештою світу?

- В першу чергу немає «іншого світу». У нас є 20 до 25 розвинених країн, які ми падають, незважаючи на вимоги провідних онкологів. На жаль, наші офіційні динаміки дивляться тільки те, що відбувається в своїх провідних центрах, а потім далеко не всі, але тільки найяскравіші сторони. Правда полягає в тому, що ми дуже далеко за тими країнами, які повинні бути рівні, і діагноз і лікування раку.

Ми можемо, ймовірно, перерахувати сотні країн, таких як Уганда і Руанда, і вони навіть будуть членами ООН, які ми значно попереду. Як ми пишаємося тим?

Після того, як ми провокуємо за Німеччиною, Францією, Англією, Іспанією, Ізраїлем, Америкою та навіть деякими з наших останніх братів крові – колишніх членів СРСР. Багато колишніх радянських республік значно підвищили швидкість медичного розвитку.

На жаль, всі наші енергії витрачаються на бджільництво в грудях і стверджують, що ми не гірше і навіть краще, ніж всі інші. «Це був випадок: в Німеччині, що ми не можемо вилікувати тут, теж не вилікували, - сказав офіційний риторич.

Не дуже хороші лікарі за кордоном. Але загальний рівень онкології, наприклад, в Німеччині непропорційно вищий, ніж загальний рівень онкології в нашій країні, тому він навіть безглуздо говорити про це.

до Чи відображена ця лага в медичній статистиці?

до Потрібно почати з питання про те, скільки онкологічних пацієнтів дійсно лікуються в онкологічних центрах і онкологічних диспансерах. Мені здається, що якщо вони більшість, вони незначні. Дуже велика кількість онкологічних пацієнтів, які не доходять до онкологів на всіх, або в районних і міських лікарнях, які здійснюють паліативні операції, тобто, спрямовані не на вилік, але при зупинці симптомів.

Після цього вмирають раком. Не один, коли-небудь публікує ці цифри. Наведено результати лікування зареєстрованих пацієнтів, які в кращих соціальних умовах, в кращих умовах бухгалтерського обліку. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Якщо вони кажуть, що «Центр X має 90 % рівень виживання», то краще не затихати руки, тому що вони надають помилкову медичну інформацію. Я можу досягти 100% виживання, якщо я обирає найбільш вигідних пацієнтів. Якщо вони розвантажуються додому на час, ми маємо 100% кращі розряди. Управління такою статистикою є низькою і невигідною. Чому ми так далеко за розвинені країни?

- Тому що Радянський Союз мав дуже погану медицину, особливо в останні роки, і він тільки погіршився протягом багатьох років перстрофії і, скажеш, ранній капіталізм. Збережено лише у педіатрії (наприклад, наявність лікарів, відносна дешевість медикаментів).

Але найгірші риси Західної медицини (неповторна наявність лікарів, висока вартість препаратів і труднощі з загальною рівною участю пацієнтів в процесі лікування) ми просто поглинаємо як губка. Сьогодні ситуація з наявністю медичної допомоги значно гірше, ніж в неординарних країнах капіталіста, які насправді є соціалістом в Європі.

Так де можна отримати хорошу медицина? Чи є у нас хороша медична освіта? Ні, поганий. Чи є власна медична техніка? Немає, ми не маємо одного. Чи є у нас власні виробничі потужності? Ноп. Ми не заохочуємо післядипломної освіти лікарів. Займіть нам сім років, щоб стати лікарем і працювати з пацієнтом. У Франції або Америці займає 12 до 13 років.

Так чому ми можемо мати краще ліки, якщо всі основні стовпи, на яких дана медицина стоїть гірше? Завжди питання про гроші.

- Я не говорю про це. Гроші на ліки в Росії витрачають багато разів менше, ніж в інших країнах. Нещодавно ми мали делегацію з голландського парламенту, і ми говорили про частку витрат на здоров’я у своєму бюджеті. Виявилося, що витрати однакові, як і в Росії. Більше 10 разів

Додано до [mergetime]1399476315[/mergetime]
Іноземці не лікують

- Нещодавно було обговорено проект наказу уряду щодо обмеження закупівель з бюджету імпортного медичного обладнання. Ви зустрілися з КТ-сканером, зібраним на території Митного Союзу? Чи знаєте ви подібного російського обладнання?

- Нещодавно ми зробили перелік обладнання, які нам необхідно купити в нашому центрі. З сто позицій, два – російська. Так, є деякі російські обладнання, але в основному погано, не високотехнологічні. Ми не можемо зробити хороші бандажі! Купити радянсько-російське пов'язку, спробувати пов'язати людину з ним. Як і 30 років тому, пов'язки волокно, не зав'язуються, і в кінці не руться. Вони не можуть робити бандажі, вони говорять про томографи.

- Ймовірно, виробництво обладнання, що входить в проектне замовлення, планується перенести в Росію.

до Питання локалізації виробництва добре і коректно. Це добре, коли є виробничі потужності, але чи є збірка імпортного обладнання в Росії - це питання. Якщо хтось хоче повідомити красиві номери, ми можемо сказати, що ми виробляємо 100 000 автомобілів Volkswagen, але зрозуміло, що це монтаж викрутки.

Я не прочитав проект, що обмежує державні закупівлі іноземного медичного обладнання та не хочу шукати його.

- Якщо держава перестає купувати імпортні сканери, які будуть купувати їх?

- Томограф дорогий обладнання. Його обслуговування також дорогий. Якщо таке обладнання буде придбати приватні конструкції, то їм доведеться платити. Це означає, що вартість кожного дослідження буде дуже високою. Далі ми розповімо, що ми боремося за: для наявності ліків або для ділових інтересів когось. й

до Це офіційно відповідав: «Основи, за національною програмою «Охорона здоров'я» купили так багато томографів, які спочатку потрібно дізнатися, як використовувати наявні». Ми знаємо, що щільність сканерів на капіта більше, ніж в будь-якій точці світу.

до Це правда. Але, перш за все, сканери повинні розраховуватися не на капіта, але на квадратних кілометрах, на яких це населення живе. По-друге, хоча купили величезну кількість сканерів, проблема полягає в тому, що вони були встановлені, в тому числі в місцях, де вони не можуть використовувати їх.

І купили їх без сервісних програм, тобто ці томографи не обслуговуються, незалежно від того, що Ольга Голодець сказала там. Нейтер MRI, ні KT сканери. Природно, в рік і навпіл. Не тільки вони не знали, як використовувати їх дуже добре, тому вони все ще в робочому стані і вимагають мільйонів ремонтів.

Я завжди зустрічаю радіологів в регіонах, і вони дуже хороші, вони здатні оцінити дослідження, які вони роблять. Але якщо сканер потрапляє в руки медсестри або техніка, який не знає, чому він необхідний, але знає тільки дати пацієнта на столі назад і вперед, це ще одна справа. Але де лікарі правильної спеціальності існують, вони знають, як використовувати КТ сканери.

до Отже, що відбувається, коли новий порядок вступає в дію і ми більше не купуємо КТ сканери або інфузійні машини?

- Тоді, як 30 років тому, ми розглянемо краплі хіміотерапії високого ступеня очей, помилкові настої. Переповнення, переповнення ... Я бачив вітчизняну настійну машину 15 років тому – страшний погляд. Не можна шукати без сліз. Мати дитини порахує краплі в очі. Цей настій починає перекачувати повітря в себе (і легко потім в вену), дає неправильну швидкість. Я не бачив одностороннього інфузії, які будуть працювати належним чином. На шляху побудована все інтенсивна терапія в сучасній медицині на дозуванні і точне введення лікарських засобів.

до Що таке, якщо інфузомати не купуються за рахунок бюджету, можна закрити або спиратися тільки на благодійні фонди?

- Шари небагато і вони не гумові. Повісити на благодійні фонди, купуючи, що держава повинна придбати – це «повний» вихід з ситуації. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

до У той же час офіційні динаміки періодично зазначають, що кошти несправжньо працюють і слід перевірити прокуратуру.

- Прокуратура повинна дивитися більше в дзеркалі. Що робити в нашій країні, крім перевірок коштів. Я не бачив ніяких благодійних фондів. Ну, Фонд Федерації зробив шум...

Фундаменти використовують переважно чесні і лояльні люди, які можуть розраховувати на кожну копійку. Якщо виникають незначні технічні порушення, це не є злочинцем. Іноді потрібно допомогти швидко, гостро і зараз, і не в місяць і навпіл. Часто необхідно використовувати схеми, які не заохочуються фінансовим законодавством. Але це не означає крадіжки коштів.

Генетика: смерть як побічний ефект

- Замість ефективних препаратів, у нас є генерики (показання з тим же діючим інгредієнтом, але з невідомим побічним ефектом через неточні формули), скільки це робить цю проблему вдарити пацієнтам?

- Генетика є величезною проблемою. Генетичні та так звані біосіміляри, тобто аналоги молекул білка, які виробляються іншими технологіями, нехімічним синтезом, затоплених до нас. Їхня рівновага повинна бути доведена, і ніхто не робить, але вони купуються. Дуже важко довести, що вони менш ефективні: вона займає роки спостереження.

Наприклад, якщо сумарна доза хіміотерапії для раку грудей після операції зводиться лише на 15% – після дев’яти років результати лікування однакові, як і при хіміотерапії взагалі не проводилися. Це, негативний вплив генериків і біосімілярів може проявлятися в три, п'ять, десять років. І неможливо довести що-небудь, адже статистичний аналіз повністю неорганізований.

Проблема з генериками, до речі, глобальна, але в розвинених країнах вона вирішується. По-перше, існують виробники генериків в десять разів менше. По-друге, вони виробляють тільки висококласні лікарські засоби, в контрольованому виробництві, в яких хімічна структура підбирається, і більше, ніж раз.

На жаль, для наших пацієнтів придбано 99% геніків в Індії та Китаї. У Китаї немає державної сертифікації препарату, тільки внутрішнього контролю. Директор заводу сказав: «У мене хороший препарат», що означає це добре.

Самі китайці охарактеризували випадки страшного, наприклад, вони зробили препарат для введення в хребтовий канал для лейкозії, на обладнання, яке вже використовували для виробництва інших препаратів. Ці мікрограми, не навіть міліграмні сліди речовин, що надходять в цереброспінальну рідину, і хворі розвивалися незворотний параліч і дегенерація нервової системи.

- Чи можливо це сталося в Росії?

- Близько 8 років тому у нас було 10 випадків інфекції крові, тобто сепсис, викликаних грибами, використовуючи хлорид калію, вироблений на деяких Новосибірська рослина з старим обладнанням. Десять пацієнтів скорочували грибок.

Немає інших прикладів: Стан дає нам гроші. Як ми витрачаємо це наше прерогативне.

до Але ви повинні бути більш ніжні, і генерики.

до Так, на жаль, це. Неможливе охоплення. Минулого року боротьба зламалася, навіть у президентському юридичному офісі вдалося скласти перелік лікарських засобів, які можуть бути придбані торговими іменами, а не назвами діючої речовини. Але цей список ще не був сформований і прийнятий.

Наша пропозиція полягає в наступному: кілька десятків імен критичних препаратів повинні бути придбані торговими іменами. Це перевірені бренди, які використовуються в умовах життя. Це препарати від раку, це антибіотики, які використовуються при лікуванні сепсису, це препарати для лікування тромбозу.

Після чого відбувається боротьба юристів, лобістів і ідеалістів. На жаль, ідеалісти лікують пацієнтів з чим вони мають.

- Давайте уявіть: скажемо, що ми заливаємо багато грошей сьогодні, щоб позбутися від імпортної залежності в медицині. Якщо ви підраховуєте всі дослідження, всі розробки, будівництво виробничих потужностей, в скільки років ми зможемо зробити ті ж препарати, які ми купуємо зараз?

до До речі, це не так довго. Дослідження ефективності генериків (якщо ми не говоримо про ракові препарати) не беремо багато десятиліть. Вони можуть виконуватися на обмежених групах пацієнтів, але вони повинні виконуватися. Але якщо ми говоримо про вітчизняні інноваційні препарати, я просто сміється. Де б вони вийшли?

до Не чекайте жити досить довго?

до Немає, я не можу жити назавжди. Ці лікарські засоби не можуть прийти з. Порівняти, скільки людей працюють в наркології на заході і в Росії. З Росії, і не може вийти. Немає грошей у дослідженнях. Немає мозків, немає обладнання.

Якщо людина володіє виробничим об'єктом, має 50 вчених, які працюють на синтезі нових препаратів, він може відчути, що він знаходиться в інтелектуальному центрі світу. Але за кордоном величезні корпорації працюють над синтезом нових препаратів, на нових науко-інтенсивних проектах.

Це психічна проблема наших менеджерів: вони думають, що вони наймають хороших менеджерів і дадуть гроші, і все покаже. Але вони не можуть зробити одну ефективну футбольну команду. Як зробити одну ліки? Ні.

Російське лікування. Але це не вчасно.

- Головний дитячий онколог Володимир Поляков каже: якщо в Росії вони сказали, що дитина невиліковна, то вона невиліковна. Чи існують будь-які приклади, які відомі бути невиліковними в нашій країні – за кордоном?

до Існує кілька таких прикладів, хоча перед цим було просто так часто. Зараз невиліковні пацієнти, які досягають федеративних центрів, часто дійсно невиліковні. Проблема полягає в тому, що вони стають невиліковними, тому що вони спочатку невиліковні, але тому, що вони були оброблені неправильно.

Плюси випадків рецидивності пухлин стійких до лікування. Але на Заході вони можуть потрапити в деякі клінічні дослідження. Дуже мало досліджень проводиться в Росії. Ми робимо практично все, що ми можемо на заході. Ми працюємо в привілейованому середовищі, один з нас, ніхто інший.

- Чи він підкреслений?

- Звичайно.

- Чи існує багато разів, коли ви розумієте, що ви можете взяти цю дитину протягом трьох місяців, але вона буде занадто пізно протягом трьох місяців?

до Звичайно, все, що ви хочете. Але офіційно ми можемо лише написати, що пересадка може виконуватися через 3-4 місяці. У лютому до травня 2019 року ми зараховуємо список чеків. Паренти часто хочуть піти в іноземну клініку, і прямо так.

- Як отримати лікування за кордоном за рахунок держави?

до Для цього вони повинні отримати висновок Федерального центру, тобто нашого центру або пари інших установ, що лікування не потрібно проводити в Росії. І ми не можемо зробити висновок, тому що ми можемо зробити це лікування. Але ми можемо протягом трьох місяців, коли це занадто пізно.

Це величезна брехня. Ми укладаємо, що якщо неможливо виконати лікування таким і таким періодом, лікування за кордоном вказується. У нашій невеликій області трансплантації кісткового мозку, не менше 600 осіб на рік. Шість сотень людей, які гарантовано вмирають без отримання пересадок в Росії.

- Чому не більше 600 пересадок на рік? Не вистачає місць і лікарів?

до У нас немає центрів. Не кожна дитина підходить для донорів, хто з сім'ї, і ми не маємо реєстру непов'язаних донорів. Ми використовуємо німецькі, італійські, французькі реєстри, і ви не повинні мати свого власного. У всьому світі є загальна база.

Тільки наша держава нічого не сплачує – без пошуку донора в реєстрі, без паркану, без перевезення. Стан сплачує за процедуру пересадки тут. Знаходження донора становить близько 1/10 від вартості пересадки. Пошук донорів (близько 5 тис. євро), збір та транспортування кісткового мозку донора (близько 12 тис. євро) сплачується Благодійним фондом «Гіф Життя». Поставте на потік. Минулого року ми виконали 70 трансплантацій, що набрали понад сотні пошуків, і все це було оплачено даром фонду Життя.

І ми не маємо власних пересадок і не будемо в масових кількостях. Ви знаєте, скільки грошей ви повинні інвестувати в створення реєстру, щоб знайти донора тільки в десять людей, які потребують? Про $30 млн буде витрачено на реагенти самостійно.

Плюс інфраструктура, плюс зарплата, тобто $ 50 млн для створення реєстру для кожного десятого осіб. Питання, які будуть використовувати цей реєстр? Я і центр ім. Раїса Горбачева в Санкт-Петербурзі, а інший центр Єкатеринбурга. Решта не робить пересадки кісткового мозку дітям.

- 600 трансплантатів року недостатньо, і наскільки задоволений - необхідність пересадки кісткового мозку в Росії?

- Я думаю, про 35% від потреби: у нас дуже великий центр, дуже великий центр у Санкт-Петербурзі, багато трансплантатів проводиться Блохінським РК-центром на Каширці, Російським агентством Червоної крові робимо половину стільки, скільки ми робимо, але це також багато.

до І ще 65% пацієнтів?

- Видирування. Дуже мало пацієнтів за кордоном.

до Якщо я психічно готовий стати донором кісткового мозку, я повинен бути включений в іноземний реєстр донора?

- Реєстр створюється в Росії. Але можна добре спати: ймовірність того, що ваш кістковий мозок буде потрібно один з російських пацієнтів – близько 1 у 100 тис. На мою думку, в гематологічному дослідницькому центрі для своїх пацієнтів було виявлено два вітчизняних донори.

«Практичні кролики» або шанс на експериментальну терапію

- Наприклад, Подарунок Фонду Життя відправляє до 75 дітей з нейробластоми до ІМБГ-терапії за кордоном на рік. У нас є ІМБГ-діагностика, а терапія розглядається експериментально і тому непотрібно?

- МІБГ - метадобензилгуанідин. Радіоактивний йод в складі молекули, що активно захоплюється пухлинними клітинами. Наші спікери кажуть: «Хто експериментальна терапія для пацієнтів, які загинуть?

Логіка. Що, щоб відправити пацієнтам експериментальної терапії, які, очевидно, вилікуються, і вилікуються не-муніфікованими методами? Для експериментальної терапії хворі, які не мають інших шансів. На основі аналізу даних даної експериментальної терапії прийнято рішення про те, чи слід проводити його на всіх, або, можливо, не слід проводити на останньому етапі, але включають його на раніше стадіях лікування.

Найефективніша терапія раку повинна бути перенесена на першу лінію лікування, коли клітини найбільш чутливі. Коли ми знімаємо рак з декількома раундами хіміотерапії і розвиваємо стійкість, то дійсно більшість препаратів буде без застосування.

Але якщо ми знайдемо препарат, який діє принаймні в певній кількості пацієнтів в стадії терміналу, то у нас буде інформація, що ці препарати можуть передаватися в першу лінію терапії і різко покращувати результати, запобігаючи рецидивам і запобіганню хворим з моменту введення кінцевого етапу. Тому експериментальне лікування є величезною перевагою.

Ви запитали мене про те, що я думав про слова хірурга Андрія Рябова, які західні компанії використовують нас як свиней. Я почув його з нього і з багатьох інших. Але це просто непривабливість. Андрій Рябов – чудовий лікар, яскравий, самовільний хірург і хороша людина. Хірурги мають таку відповідальну роботу, я збираю лука на те, що вони роблять, але не для чого вони кажуть.

- Ендопростетики, вони кажуть офіційно, ми також маємо найвищий рівень (тільки ендопротези навіть у офіційних виступах німецькою мовою).

- Тільки ендопротези німецькі, і часто не виконують операції для тих, хто потребує, але для тих, хто насправді потрібно ампутувати кінцівки. Ви бачите, тільки тому що я віртуозну себе, і є два інших віртуозів навколо, це не означає, що кожен є Паганіні. Хірурги відчувають себе, якщо я можу, то кожен може. Я роблю велику роботу протезів, як ви думаєте, що в Росії це погано?

У Заході теж виникають проблеми: мітки цін для російських пацієнтів в Німеччині, наприклад, два рази більше, ніж для німецьких пацієнтів. Вони роблять гроші від наших пацієнтів. Це комерційні проекти, які не повинні бути оброблені безкоштовно. При виведенні грошей пацієнти виводяться. І ми хворіли так. Звичайно, якщо ви відправляєте хворим, які вже перекривають три рази на лікування, вони не будуть заліковані. Але це не означає, що якщо ми не лікуємо когось, то ніхто не буде вилікувати. Ви просто повинні лікувати його швидше, не коли він вже бездії.

до Це вимагає ранньої діагностики.

- Переважна більшість (85% або більше) пухлин у дітей діагностуються на пізніх стадіях.

до Що таке, якщо у дитини немає лихоманки і ноги плетені, це може бути не продовжений грипу, але пізній стадії онкології? Ви думаєте, що це має бути ваша мама і не ваш педіатр?

до У 99% випадків це гриф, звичайно. І якщо не грипу, то, ймовірно, не пухлина. Тумор хворий 4,5-6 тис. дітей на рік по всій Русі. Ми маємо 33 млн дітей, ймовірно, більше. Наша клініка має 800 дітей. У практиці районного педіатра, відповідно, пухлина виникає чотири рази в житті.

до Але якщо він пропускає всі чотири з них, вони гинуть.

- Два з них - лейкоз, які не пропускають. Ранній діагноз лейкемії практично не буває. Визначають, коли кровоносні тести вже змінюються або органи ростуть. Але вони лікуються незалежно від того, чи пізніше вони діагностуються, тобто. Проблема, насамперед, є пухлинами першого року і пухлинами кісток - вони часто виникають після травм. Дуже довго, поки пухлинні метастази або знищує велику кістку, ці хворі роблять фізіотерапія.

Стерильний ящик: необхідність або упередження?

- Чому у нас є дитина після пересадки кісткового мозку, що закривається в стерильний ящик, і він не може доторкнутися до пластикової іграшки, поки вона потертий спиртом, і в Німеччині вони приходять до нього в вуличному одязі з м'ясними іграшками?

до Якщо ми можемо приїхати до коробок у вуличному одязі, довести будь-які іграшки і їсти будь-яку їжу, діти неминуче загинуть від банальних кишкових інфекцій. На жаль, були випадки, коли люди отруюються вуличними тортами. Відомі стандарти та концепції в Росії та Німеччині. Але є деякі правди в цьому питанні. Більшість наших заходів захисного середовища є даним дисципліною.

Дотримання всіх правил разом, а не будь-якого конкретного, індивідуального правила, дійсно призводить до того, що у нас немає катастрофічної кількості інфекцій. І проблема не є лікарні. Основні інфекції загрожують, коли пацієнт вже виділяється.

до Проблема в тому, що госпітальна чорниця не привезена на вуличному одязі.

- Синя паличка страшна. На жаль, в німецьких лікарнях, хоча є менше. Ні в якому разі його привозять з вулиці на туфлі, на руках або в роті. Давайте подивимося на водну систему в будь-якій лікарні. Труби бувають іржі, витікають під землею. Вода в стаціонарі не готується або знезаражується. Ось де живуть хреп-блаки.

Мама повинна бути з дитиною в інтенсивному догляді

до Під приводом інфекцій в російських лікарнях, мати не допускаються бачити дітей в інтенсивному догляді.

до Що в нашій країні родичі не допускаються в інтенсивний догляд і кажуть, що вони принесуть інфекції - це абсолютно неоднорідний рівень свідомості, delirium. Інфекції, які хворіють у інтенсивному догляді, викликані госпітальною флорою, що призводять до неправильного використання антибіотиків, дуже бідної системи водопостачання.

до Ви також повинні взяти дитину на інтенсивний доглядовий блок, щоб не пустити матері?

до Ми завжди даємо батькам. Коли ми вийшли сюди, ми разом з реаніматорами та домовилися: «Мом завжди з дитиною». Вона йде в школу-інтернат або підопічним на ніч, але від 9 ранку до 10pm вона з дитиною.

до Ви думаєте, що краще виживання?

- Виживання не покращується, але, по-перше, не гірше. По-друге, що право хто повинен відокремити людину від коханої людини, особливо коли він перебуває в інтенсивному догляді? Особливо коли результат лікування не зрозуміло. Це порушення прав людини, період.

Для запобігання батьків і близьких родичів загалом, незважаючи на дітей, в лікарні загалом і в інтенсивному догляді, необхідно вбити. Наявність матері в інтенсивному догляді тільки корисно. Лікарі знають, що батьки бачать те, що вони працюють, що дитина занурюється, що вони підходили. Ми впевнені, що батьки повинні бути в інтенсивному догляді.

Навіть в регіонах щось, а інтенсивні номери догляду не так мало. Не менш сидіти з сім'єю, має бути місце в інтенсивному догляді.

Чи можу я розповісти дитину про діагноз?

до Ви думаєте, що ваша дитина повинна знати свій діагноз раку?

до Звичайно, він повинен знати діагноз. Діагноз дитини значно менший, ніж дорослий. Він приймає цю інформацію, оскільки з діагнозом він поінформує, що він повинен лікуватися і вилікуватися. Він дізнається, що він повинен пройти, які обмеження будуть дотримуватися. І якщо він не знає діагноз, чому він болить, чому він знімається з лікарськими засобами, які роблять волосся восени і кинути? Як пояснити це дитині? Діти приймають ці слова безболісно: лейкоз, пухлина. Вони набагато зручніше, ніж дорослі.

до У вас є будь-які випадки, коли батьки думали, що необхідно приховати діагноз дитини?

- Рарелі. В останні п'ять років є один. Звичайно, ми не говорили, якщо наші батьки запитали. Але як жити з нею? Намагайтеся два-три роки, поки дитина лікується, щоб захистити його від інформації, яку він хворий. Він буде виглядати на своїй медичній історії випадково. Він каже «накогематологія» на стіні. Несправедливість і, найголовніше, дуже схильна приховати діагноз. Але зрозуміло, що людина ніколи не повинна сказати, що ця діагностика бездії.

до Але що якщо це діагноз дійсно не дивно?

- Перш за все, в дитячій онкології і гематології практично немає.

до Інтернет випадково говорить, що якщо гліобластома є паліативним лікуванням, тобто кінець.

до Це право. Це правда в Ізраїлі. Невиліковні пухлини, але є експериментальні методи, які можна потрапити в. Якщо не вилікував, то принаймні стане учасником дослідження, який дозволить вам створити нові лікарські засоби.

Звичайно, буває, що хвороба віддає. Але все ж людина повинна завжди знати, що є вихід, що буде намагатися при лікуванні, що ніхто не залишить його без шансів вижити.

до Що робити? Дитина повинна знати, чому він припинив торкнутися і захопити його препаратами, які роблять його хворими?

до Це питання, яке я ніколи не міг вирішити для себе. Я думаю, що це поле для благородного сприйняття. Багато людей думають інакше, особливо на заході. Вони кажуть, що дитина повинна знати, що він може померти. Так, що він може вмирати, дитина повинна знати. Що він загине, він не повинен.

до Але якщо батьки ховаються від дитини, і він вже знає, що він загинув, то хмара зависає, що отруює останні тижні або місяці спілкування в сім'ї.

- Так, правда. Що я завжди думаю про. Можливо, найважчіше відчуження, коли дитина не хоче заснути батьків і показати їм, що він здогадав про непристойну смерть. Мої батьки намагаються зберегти його. Це дійсно величезна проблема. Не навіть відчуження, але відсутність цієї дуже близької відстані, яка, ймовірно, є найбільш цінним і дорогим, що існує на Землі протягом останніх місяців і тижнів.

Наші діти все ще лікуються для того, щоб бути запеченими. Якщо ми знаємо, що ми не можемо лікувати і вилікувати дитину, то ми завжди обговорюємо це з батьками: це краще, щоб не менше часу бути близькими? Як вибрати цей варіант, але більшість не хочуть залишити.

- Напевно боїться, що там не буде доступне полегшення болю в їх регіоні?

- Я. Ми розуміємо, що, звичайно, це добре бути близькими, але страшно знайти себе в регіональної ситуації здоров'я, де морфін не буде присутній. І люди йдуть божевільними над ліжком дитя. Ми не можемо дозволити собі виконувати функції хоспісу, у нас є центр і так далі.

Коли ми надішлемо хворим на останню поїздку додому, ми зв'яжемося з місцевими лікарями і вивантажимо дітей тільки тоді, коли ми знаємо напевно, прийдемо до лікарні, де вони будуть, якщо це можливо, безпечно залишити. Ми ніколи не підпишіться без того, щоб вони були комфортними. Серце завжди вражає для таких пацієнтів.

У дитячій онкології поширеність цієї проблеми ще менше, а у дорослих це просто страшно. Нашою державою є нелюдство в цьому сенсі. У Росії споживання ліків для наркозу онкологічних пацієнтів становить десять разів менше, ніж у Нідерландах, і це крихітна країна порівняно з нашими. Всім відомо, що ми не просто погані з цим, що люди страждають безперечно і їх родичі страждають.
Котирування, Корупція та песимізм

Хірург Андрій Борисович Рябов розповів нам, що квоти останні століття і що проблема квот в Росії була вирішена. Ви погоджуєтесь?

- Я не знаю, як це вирішити. Інститут нейрохірургії Бурденко закриває безкоштовне лікування на квотах у жовтні. Далі за гроші. Може бути в Інституті Герцен, де працює Андрій Рябов, кожен має достатню кількість квот. Але я знаю, що в деяких місцях в Росії пацієнти розповіли, що немає квоти, вони платять за гроші, і в той же час вони дають квоти. Вони отримують квоти і гроші від пацієнта.

до Чи є що-небудь добре в середині цієї корупції?

до Є хороші лікарі і медсестри, які борються в Москві і в регіонах для права своїх пацієнтів жити і відновити. Але немає оптимізму. У нас немає. Є повністю помилкова ідея, яка медицина є осередком економіки, вона повинна заробити гроші. Але лікарня не повинна заробляти гроші, але витрачається.

Що потрібно людство як населення витрачає гроші? Поставити їх в здоров'я. За роки життя, не гроші. Хтось зламав щось в своїй голові, коли вони почали говорити про платні послуги, про те, що гроші в медицині.

Так, лікарі та медичні працівники повинні бути добре оплачені, щоб вони не мали думки, щоб взяти гроші з пацієнтів. Також, якщо багата людина приходить до бідної лікарні і каже: "Я буду платити вам, що ви хочете." Зверніть мене, хто лікує його і що? Не існує інфраструктури, немає лікарів, КТ сканер вимкнено, наркотики випускаються.

Будівельна інфраструктура – єдиний спосіб розвитку.