Коли ми маємо гроші, ми купуємо його? або Як поговорити з дітьми про гроші?

Ерік фіксується на подарунках і Лего особливо, а восени він готує лист до Санта Клауса. Всі ці категорії ("Додатковий", "тепер немає грошей для нього", і т.д.), які ми використовуємо, щоб уникнути покупки нового набору кожного дня, підняти питання для мене. Ерік не розуміє, що це означає.

Я теж думаю, що це не завжди зрозуміло для дитини. Немає грошей, ніяких грошей, або без грошей на всіх? І якщо ні, ми бідні? І коли ми отримуємо гроші, ми? Чому ви купуєте щось зараз, тому ви маєте гроші? Чому не іграшка?

Ми маємо багато штампів і автоматів про гроші. На машині, наприклад, кажуть «не гроші». Але це не те, що немає грошей. Якщо ви не берете ніяких ексклюзивних іграшок, то будь-який, навіть невелика заробітна плата, покриває вартість навіть дешевої іграшки. Так не існує грошей. Для нас важливі інші витрати. Ви можете говорити про це з дитиною з певного віку.

У якому віці ця розмова має сенс?

Залежно від зацікавленості в темі. Хтось на 4 вже цікавить гроші, хтось не зрілий 7. Так само з кишенями гроші. Але я думаю, що школа обов'язково потребує грошей. Хочеться сказати, що для нас важливо купити це і це. Розкажіть про наші пріоритети та цінності. Дитина, звичайно, не може згодні з цими значеннями і пріоритетами, він може мати інші.

По суті, я за чесність при відмові. Якщо я думаю, що це дорогий, я кажу, "Я не буду купувати його зараз." Мені здається дорого. Я хотів би купити іграшки не більше, ніж ця сума. Тоді Паша, наприклад, може попросити дати йому цю іграшка для деяких свят. Або якщо я не люблю іграшки, "Я не купую його." Я не схожа на це, я шкодую за гроші. А потім, якщо Паша любить це, він може придбати іграшки своїми кишенями гроші. Або, "Я не купую цього." Я хочу, що це займе багато місця. Я маю на увазі, як я кажу. Я не говорю, як психолог, я просто говорю, що моя модель. Це не експортна модель. Неважливо, що ми розповімо наші діти, якщо це справедливо і зрозуміло для них. «Я не хочу, я не можу пояснити чому, але я не хочу купувати. й

Хонсти, звичайно, також має ліміти. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Іноді виникають почуття, які приховують від себе. Наприклад, заздрити або сумувати і біль від того, що наші батьки не дали нам таку дитину, не купили, не дозволяли, а іграшки були тільки на святах.

У нас є різні історії. І звичайно, ви не повинні розповідати дітей, «Ви знаєте, син, я так поранений, я не можу купити нічого, я ревно.» Або, до речі, часто батьки, навпаки, купити все, дитина нічого не відхиляється, тому що у них немає. Поздоровлення внутрішньої дитини через реальні діти. Так, якщо це можливо, краще не залучати наших дітей у внутрішніх «з’їздах».

Відповідні діти можуть бути і навіть корисними. Але не з педагогічних ідей, а саме тому, що ми Коли ми відмовляємо, коли ми хочемо відмовитися, навчаємо дитину, що є інші люди з різними побажаннями. Є межі. Дуже важливо.

І я скажу ще одну явну річ: хто має гроші, щоб відмовитися від купівлі або купівлі. Тим не менш, необов'язково ніжні батьки, які мають небажання прийняти батьківські повноваження, дуже лякаються цим. Вони не люблять живлення або відторгнення. Тим не менш, для всіх, коли батьки працюють безпосередньо і впевнено. В іншому випадку це призводить до маніпуляції, як дорослих, так і дітей. І тривожність дітей, до речі. Так, якщо ви не можете відмовитися Це дуже велика тема, окрема людина, чому вона може бути настільки складною для нас, швидше за все, про батьківську провину і страх бути "немовними батьками".

3610Р. 4200Р.

Я хочу поговорити про Якщо ви відмовляєтей

ПершийЦе визнання бажання дитини або сором’язливості його бажання. Коли він каже: "Я хочу Лего", - сказав він: "Що Лего?" Ви вже маєте мільйон Legos! Скільки коштує? Ви не знаєте, що я не можу купити тебе? Як ви хочете, щоб Лего? Це страшно!

Я говорю суворі слова, і ми не батьки, ми тонкі і гуманістичні. І так ми маніпулюємо більш тонко, «Погляд, чому вам потрібна ця іграшка? Подивіться, як поганий він. А де ти тримаєш? Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Акурат, каже, що дитина дав бажання купити іграшки. І що батько не так «поганий» в очах дитини: як він відмовився купити, і дитина змінив його розум.

Дуже часто буває. Я хочу новий iPhone, наприклад. Старий ще не старий, я розповім себе. Всі речі.

Це всі маніпуляції, які, з частим використанням, призводять до того, що людина засвоюється його бажанням, що він не вірить на все, що він може чогось, постійно сумнівається його бажанням. Тому, коли ми відмовляємо, краще відмовитися від себе: «Я не хочу, я не буду купувати, я не люблю». І так далі. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Друга погана річ.Це визнання віку дитини та положення. Наприклад, «Ви збираєтеся виростити», «Ви збираєтеся заробляти гроші». Це така маніпуляція. На відміну від безпосереднього прийняття влади і відмовлення витрачати гроші, дорослий підкреслює незначність і залежну позицію дитини. І в зрілості такі батьківські «на тебе ви будете...» відповідають наступним чином: дорослий часто незадоволений тим, що він має, важко визнати свої досягнення, успіхи, фактично, що він має. «Що робити в майбутньому, я повинен виростити до нього, і тепер я нічого не маю. й

- Дійсно! Як весело.

ІтретійІгнор, непідтримка, знецінення почуттів дитини, пов’язаних з батьківським відторгненням. Якщо ви хочете щось і не отримаєте, ми можемо відчути сердитися, сумувати, щось інше. Дитина має право відчути, що відчуває себе. І сердитися на нас, і сумувати не покупка. І наша батьківська задача є дійсно тільки для того, щоб закінчити ці почуття і визнання права дитини до них. Я не купую тебе.

Ви сказали, що Pasha має кишеню грошей. Покажіть мені, як подарувати дитині гроші?

Я не готовий прийняти роль експерта тут і вимагати, що система є абсолютно правильним і іншим. Десь дитина отримує оплату за роботу. Дещо він просто отримує певну кількість грошей на регулярній основі. Хтось подарує дітям зміни від покупок в магазині. Хтось дарує на свята. Це може бути різним.

Р

Кожен вибирає, що відчуває себе правильно і комфортно. Ми говоримо багато про розумність – у випадку кишенькових грошей, це також добре зрозуміти, чому ми даємо і чому таким чином.

Я переконаний, що дитина повинна мати свої гроші. Хтось говорить про те, що потрібно для дітей навчитися боротися з грошима, для їх підрахунку. Я думаю, що ще важливо. Я думаю, що це важливо, щоб дитина має владу, можливість керувати гроші, як ми бачимо, незалежно від того, що ми хочемо. В цілому, в процесі вирощування, ми поступово даємо дітям силу вирішити себе: що носити, які запрошують на день народження, як навчатися, і так далі. Що таке, якщо ми хочемо, щоб його виростити, ми поступово передаємо владу. Це те ж з грошима.

Про те, як давати кишеню гроші. Я вже сказав, що це може бути різним, я не буду описувати плюси і мінуси кожного варіанту. Це справа смаку, або досить цінностей і цілей. Я можу сказати, що я особисто не влаштував систему, в якій дитина заробила гроші для деяких бізнесів в сім'ї. Ну, я не отримую гроші від мого чоловіка для приготування вечері, або мій бабуся не отримує гроші для сидіння з Pasha. Ми починаємо виплатити дитину. Я не схожа на ідею, а не мій чоловік. У той же час, наприклад, у нашій сім'ї, важливо для мене і чоловіка, що у кожного є особисті гроші, які він витрачає, як він хоче. Це таке значення для нас. Так ми просто регулярно (на тиждень) даємо гроші Pasha. Ні. Хто має свої гроші.

Рік тому, Ерік попросив мене, «Мама, може діти працювати і заробляти гроші?» Я сказав, що вони можуть, наприклад, повісити пральню з машини, видалити іграшки з сайту (розмова була влітку в країні). Ерік спійманий вогонь, ми домовилися про вартість роботи і це було дуже великим! Ерік був щасливий зробити свою дитячу роботу, отримав 10-20 рублів за поставлене завдання, почав економити гроші і розраховувати. Тоді ми пішли в магазин і Ерік купили трохи автомобіля зі своїми грошима. Він був щасливим! І всі ці завдання не відображали своє бажання або небажання допомогти мені без грошей — він ніколи не просить гроші за прості запити на допомогу.

В цілому, для дитини я хочу формувати правильне поняття грошей, а не те ж, що це було з нами: гроші брудні, гроші погано, які багаті буржуазою і т.д.

Я. Якщо є уявлення про те, що гроші зло і бруд, то є мало шансів жити в достатку. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Для мене гроші є свободою і можливістю. І я хочу, коли я маю багато свободи і можливості, що я зараз. А потім я отримую про великі гроші, і я несвідомо відштовхую його. Але коли я кажу себе, що мені потрібна свобода і можливість для того, щоб мати більш комфорт і задоволення, я відчуваю себе в ease, і гроші для комфорту і задоволення починає прийти.

Паша каже, що він асоціює гроші з багатим. І багаті завжди жирні – це колективний образ з різних казок про «барину». Він хоче бути насиченим, але він не хоче бути жирним. Він буде мати справу з ним якось, інакше буде важко бути багатим і тонким.

Є багато поганих ідей про гроші. І поганий багатий і хороший бідний. І той факт, що багато грошей чесно не заробити. І це основа і заважає з духовним. І про те, як руйнує гроші. Всі ці ідеї не дозволяють заробляти гроші. Ви можете поспілкуватися з дітьми.

І якщо у нас є такі ідеї. Ми можемо сказати, що велика мудрість про гроші дітям, але якщо несвідомо, у нас є інша віра, вона буде спадковим. Я залишаю «що робити» читачам.

Ерік дуже любить гроші – він рахує майже кожен день, що він має у своєму банку свиней. Він побудував себе поросятського банку. Весь час він просить допомогти додати різні суми, щоб зрозуміти, скільки грошей він вже має. Я люблю це, з одного боку, з іншого - це гра, в житті, якось ми влаштували гроші. Я не хочу, щоб він був розчарований.

Маша, чому ні? Я так само, як Ерік. Коли я почав приватні практики, я поставив зароблені гроші в спеціальному конверті, вийшов, підрахував, переведений, він дав мені велике задоволення! Що для мене, як для Ерік, є багато ігор і радості.

Ось що я говорю. Є багато стереотипів про гроші. Включаючи, що гроші дуже серйозні. І вони не грають. Як грати!

- Так, право. Це мій стереотип. Але що про цей стереотип про те, що великі гроші заробляються великими зусиллями (приблизно і потіти)?

Не видаляти нічого. Якщо ви (наприклад, я кажу «Ви») не заважає цього стереотипу, і це нормально для вас, щоб заробити «кров і потім» – так будь ласка. Якщо він починає заважати, то або він буде залишити на власній, і якщо він не залишає, то прийшов час, щоб зрозуміти, де ця віра з'явилася, і чому вона потрібна зараз, від чого вона захищає.

Ну, наприклад, якщо людина раптом починає заробити гроші з задоволенням, він буде сором'язливим. “Як це весело мати гроші?” Робота важко, ви можете легко витягти рибу з водойми. І якщо це весело, і ви не повинні витрачати гроші, це добре для мене. У загальному випадку можна відкрити дивні речі. Але коли ви бачите їх, ви можете це зробити. Іноді вони залишають, бачив.

Ще одним стереотипом, особливо це, є спрощення світу. Вибачте найбільшу реальність. Ну і для когось, гроші настають багато зусиль. Але це різні. Я не працюю зараз, я на пологах. Живу в достатку. Я не піт (принаймні не від роботи) Я отримав гроші від мого чоловіка. Я гарна, і я вибрав великий чоловік. Так, вона розумна. Звичайно я б.

Джокс є жартами, але всі ці ідеї дуже вузькі образ людини світу, звичайно. І вони приховують свою правду про нього: чому я так багато? Вони також роблять людину, якщо він не був вільним, не несе відповідальності за свої відносини з грошима. Якщо це надана так незрівнянна, через зусилля тільки гроші, "і що я можу зробити, це те, що світ зроблений."

р.

І якщо щось дійсно буває, санкції, погіршення, війна, і кожен буде змушений світитися? Чи з’являться фінансові кризи та гроші?

Це може бути. Ви можете жити в ілюзію, що ви контролюєте. Ви можете жити в ілюзію, що буде тільки радість і щастя у вашому житті, і ніколи не буде нічого неправильного. Тільки це ілюзії. Займає багато енергії, щоб підтримувати їх, і вони самі намагаються захистити нас від муліненої тривожності, досить навіть пригнічувати її. Про те, що насправді все непередбачуване, що в житті є смерть, втрата, жир. У кожному житті.

Може бути, ми будемо втратити багато грошей. Або втрати звичного способу життя. Я не скажу. Якщо це сталося, ми будемо сердитися, обгорнути, торкатися, вгору і рухатися далі. Ось як я бачу його.

Ось багато тривоги прямо зараз. І тривожність як влаштована, вона каже: "І що якщо ...", а потім деякі кошмари. І що таке кошмар зазвичай не зрозуміло. «Що робити гроші? Насадка. Але життя не закінчується. Тоді що відбувається, коли гроші закінчуються? Нерідко існує більша стійкість, коли ви розумієте, що життя продовжить будь-який шлях. Немовля, звичайно, ви вмирає.

У 2008 році багато людей втратили свою роботу. Це був «90-ті роки, коли моя родина втратила гроші, внесені в пірамідальні схеми. Мій дід, коли я був маленьким, відкрив рахунок для мене, щоб 16 я мав тверді гроші. На 16, що гроші не було нічого, все пропалювали в інфляції. Про нас П'ять. І життя йде на, хоча. І так багато приїхати.

Я не говорю, що ви не повинні боятися або не хвилюватися. Я боюся багато і хвилююсь багато. Але є деяка стійкість і підтримка. Для мене це те, що доки я живу, я буду там. Навіть якщо я втратив все. Для мене це влаштований як внутрішній діалог між внутрішньою дитиною, яка дуже боїться і тривожно про те, що відбувається, а внутрішня мама, яка каже: «Я завжди буду з вами, незалежно від того, що відбувається». А також допомагає таку «внутрішня стара жінка», яка знає, що багато може статися в довгому житті: смерть, поділ, втрата, але також любов, радість, інтимність, задоволення. І все це робить життя дуже багатим. Шукайте людей, які пережили Я пам'ятаю чечену жінку я колись говорив. вона молодша, ніж мене, вона ніколи не була нічого в її житті, включаючи війну і втрати близьких. Я пам'ятаю її як один з найяскравіших, найсвіжіших і щасливих людей, які я коли-небудь зустрівся. Ось для мене одна з найкрасивіших інкарнацій такої «інерської старої жінки». Краще без війни, звичайно.

У нас дуже зріла розмова про нас і наші відносини з грошима.

В цілому гроші є такою великою темою, вона як відносини з людьми, наприклад. І важко розрахувати, що дитина буде мати зв'язок з грошима, вона впливає на так багато чинників, які не про гроші в цілому. Ну, наприклад, майстерність відноситься до помилок як досвіду, не боятися їх. Про це говорять багато історії успішних підприємців. Як було зроблено багато втрат і помилок. І що це є досвідом, не варто кинути і заявити про себе невдачу.

Або можливість вийти з зони комфорту і ризикувати. Коли людина має багато тривожності всередині, важко витримати невизначеність. Це може бути коли в своєму досвіді все було настільки непередбачуваним, зокрема, батьки непередбачувані в своїй поведінці, ненадійні, не були надійними, то така людина воліє сидіти на стабільній роботі з низькою заробітною платою, оскільки вона так знайома, зрозуміла, страшна змінити щось, «так це буде ще гірше». Які гроші будуть вижити в такому тривогі?

Чи є люди, які чудово заробляють гроші, багато грошей. Їхня ідентичність дуже прив'язана до цього грошей. І втратити гроші є величезною катастрофою. Якщо діти в дитинстві були цінні за їхніми оцінками, для того, що вони збільшили батьківську самооцінку (запам'ятати, що ми говорили про дітей як про проекти?), то вони сприймають себе через те, що вони досягнути. І вони можуть навчатися досягти багатства дуже добре. Але це внутрішня трагедія так людина, коли він має.

- Катя, цей візерунок прямо на точці. Я думаю, що багато людей визнає його, включаючи мене.

Включаючи тих, хто навколо вас. Таким чином, відносини з грошима також є питанням стійкої ідентичності, де я оцінює себе позитивно незалежно від того, скільки я в даний час заробити і мати.

Або, наприклад, люди іноді ембаризовані, щоб назвати ціну своїх послуг. І це не про ставлення до грошей, це про ставлення до себе, страх оцінки, сором'язливості.

Або дівчата, які всі «ми самі». І вивести гроші від чоловіка неможливо, тому що неможливо виявити вразливість, залежність, необхідність. І це чудово, що вони «поверхівки». Але в той же час вони отримують щось менше, а також тих, хто не може заробити себе.

В цілому, є так багато речей про гроші, які це не про гроші. Так що я не вірю в 10 простих порад, щоб навчити дітей, як працювати гроші. Все важко і нудно для мене: для того, щоб сортувати його самостійно, щоб побудувати відносини з дитиною так, щоб він міг витримати тривогу, мав стабільне почуття «Я добре», розуміючи свої вподобання, лікували помилки як неминучий важливий досвід і т.д. Що прості поради. Видання

Katya Boydek, talked до Masha Varand

Цікаво: Скільки ви платите за А?

Схема мотивації дитини

Джерело: kidsters.ru/2014/09/23/boydek-money/