Скелетони в шафі – у всіх

Кожен має власні скелети в шафі.

Мама випадково знайшов щоденник дочки. Я був здивований, щоб дізнатися, що Наташа так багато секретів, що вона не мала ідеї. Вони були близькими друзями! Чи втратила свою дочку довіру?

Чому це відбувається? Що робити?

У цій ситуації ми бачимо Три проблеми:

• Чи можу я читати чужий щоденник?
  • Чи можу я розповісти про це дитину?
  • Як ви відчуваєте про вашу дитину секретами?

Чи можу я читати чужий щоденник? Не промовляйте! З точки зору бажання допомогти запобігти висипання рішень і дій рідної дитини, можливо, і так.

Чи можу я сказати, що мій журнал читати? Якщо відносини проціджують, напевно не варто. Якщо відносини закриті - варто сказати, дуже продумано мотивуючи вашу, все ще несимпатична, дія.

Ви не можете сказати про це третім особам! Ніколи, в будь-якій ситуації, ви не можете втрачати дитину: обговорити секрети, деталі особистого життя, поведінка з сусідами, на зустрічі класу.

Що про те, що ваша дитина має секрети від вас? Про це не потрібно. Навіть якщо він завжди поділився все з вами. Не означає, що він не довіряє. Це говорить про його зростання, його інтерес у внутрішньому світі, початок його діалогу з собою - всі це формує самодостатність особистості. І цей етап розвитку глибоко інтимний, людина повинна пройти через нього.

Як правило, розвиток дитини завжди прагне до того, щоб захистити своє особисте життя, його внутрішній світ. Якщо батьки не можуть виділяти його окремою кімнатою, то екран, книжкові стелажі або шафа можна відгородити в загальному приміщенні персональний куточок. Тут дитина безкоштовна, щоб встановити своє замовлення, щоб влаштувати свої речі, як він хоче.

Цікаво: Як не зламати дитячі мрії

8 секретів освіти Юлії Павлюченкова – мати одинадцять дітей

Повага до свого особистого простору, дитина буде вдячна батькам і стане більш готові шукати діалог у конфліктних ситуаціях, неминучих (алас!) навіть у процвітаючих сім'ях.

Автор: Людмила Андріївська

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: detkiclub.com/articles/112017-ckelety-v-shkafu-u-kazhdogo-svoi