Ім'я

Одного разу на 14-річну дівчину прийшла до мене. Сильний, міцний, блідий і безшумний. Смішні вирази і жести нагадували чоловіків. Відносний, який приніс дівчину, сказав, що вона мала мігрені з раннього дитинства. Ніщо допомагає. Вони лікуються протягом всього життя, але біль залишається, тільки їх інтенсивність змінюється.

Коли я попросив її розповісти мені найважливіше про свою сім'ю, вона сказала: «... й

- Хто Ваше ім'я? (Дівчина мала рідкісне чоловіче ім'я)

- Після мого брата. Він мертвий.

Тоді я попросила дівчину фарбувати її сім'ю.

Рис.1 "Моя сім'я".

Я хочу дати вам короткий опис.

Немає пальм, очей закритих (тобто немає емоційного контакту і є щось важке в системі, що вони не хочуть виглядати), ніжки (не почуття підтримки і підтримки). Дитина стоїть між батьками.

до Що таке сім'я?

- Втеча його.

- Хто тут краще?

- Так само ніхто -

- Так само кожен.

- Ну, трохи...

до Які вони всі сумні?

Що мій голова болить назавжди...

У ході розмови я попросила дівчину малювати її симптомом, як вона відчуває її. Що саме біль, що живе в її голові? Після того, як вона звернула картину:

Малюнок 2 "Симптом".

до Що це таке?

до Це мій головний біль. Якщо чоловік і жінка сердитися один на одному, звикаючи один одному... вже бореться.

до Що таке блискавка?

Вони збивають на один одному голову, як блискавка.

Якщо це вже сталося в житті.

Моя мама і тато завжди борються.

(Дівчинці були у великому болю після втрати своєї першої дитини. Цей факт значно ускладнює стосунки в пари. Вони не можуть потрапити через цей біль разом. Кожен жив окремо, закриваючи себе. Але біль ламається через конфлікт і відхилень. Вона відчуває біль своїх батьків, якби це було власне. І з картини можна припустити, що це була причиною симптому в дочці.

Тепер ви і я можу бачити своїх батьків дуже добре, де ваш головний біль?

Тоді дівчина на окремому аркуші малює наступне:

Рис. 3 - "Симптом - варіант два."

Я хочу сказати мені трохи про симптом.

Він сумний, він має безліч ніжок і ні рук.

до Що відбулося?

Він народився, або, можливо, він був зламаний.

- Як це?

- Ну, пов'язаний, пов'язаний, так зламався.

...

- Ви сказали, що він був...

Так, він висихає і висихає, всі забули його, покинути його.

Під час розмови, виходить, що дівчина була названа старшим братом, який поїхав в дитинстві. Мама дівчини була вагітна з її другою дитиною. Небезпека викиду і тільки надія матері, що дитина буде народжена, яка зможе замінити її мертвим, давала силу ведмедика. За словами дівчини, вона постійно кладе її брата як приклад. Мами говорить: «Для того, що ім’я гордо!» або «Ваш брат ніколи не кричав» і т.д., скоригуючи її поведінку відповідно до звичок брата, характеру і темпераменту.

З іншого боку, сестра змушена замінити першу дитину для батьків. Коли ви стаєте іншою особою, ви не можете бути самі. Відхилення дівчини в результаті появи симптому, який грає дуже важливу роль – повертає покійний брат до сімейної системи. У той же час, як батьки не можуть дивитися на біль втрати, вони не можуть дивитися на сина, тому що для них їх син біль. Таким чином, місце брата в системі залишається порожнім і зайнятий симптомом дочки. А дочка говорить її батькам, "Якщо ви не можете подивитися на брата, то я зроблю це для вас." Я за тебе на своєму місці.

З'ясувавши основну причину її хвороби, я припускаю, що дівчина малює її сім'ю повністю, як це сьогодні: її батьки, вона і симптом.

Витяг:

Рис. 4: «Вся сім'я і симптом. й

Якщо порівняти малюнки, головне стає очевидним - родина прийшла живою. Все посміхається. Очі відкриті, але учні намальовані тільки на дівчину. Єдиний, хто може бачити цю дочку.

Що сталося зараз, що ви звернули симптом?

Я щасливий зараз і кожен посміхається.

(Система завжди отримує краще, коли з'являється симптом, незалежно від того, наскільки важко це може бути.) Тепер система повертається в баланс. Загублений брат повертається як симптом.

- Хто краще?

- Мама. Вона є симптомом далі.

(Боголік настільки інтенсивний, що мама не може прийняти смерть сина.) "Для цього ... далі." Тоді її дочка дивиться на сина.

- Хто гірший?

- Дад. Бо він приступає до симптому.

(Збиток батька сина заливають горілкою.) Він не виглядав сина і не пробачав себе. Є схильність до загиблого сина.

Що відбувається з симптомом?

до Він зараз людина. 15 років.

до Який гендер?

Він є чоловіком, але він стискає як маленька дитина (дівчина зараз 14 – очевидна ідентифікація з братом).

до Що говорить?

“Про допомогу... ми б він поїхав... так він кричущий, щоб врятуватися. й

(Симптоми, пов'язані з братом, очевидні – брат потоплений.)

...

Чи подобається твій брат?

- Ймовірно...

...

Моя мама не говорить про це, і якщо вона робить, вона завжди висихає.

- І Да?

до Не скажеш нічого. Мій бабуся сказав, що мій батько і мій брат... І пішов він, мій брат був вже голодним.

Потім стає зрозуміло, що відбувається на малюнку 2,2 км

Дружина відмовляє чоловіка за смерть дитини. Чоловік глибоко провинний. Позиція дружини право. У парі «світлення спалахів».

Побажання дівчини стати доброю, як її мертвий брат стає чітким, щоб мама і тато нарешті бачити її. Але мама і тато глибоко в їх. й

Під час чергової консультації я пропоную, що вона малює картину нестійкої тварини.

Рис. 5: Невибаглива тварина.

Зробила двоголовий кот. І сказали мені цю історію:

Це тварина, яка несе ще одну кішку.

до І ім'я?

Коли є два з них одночасно... вони не можуть мати одного імені.

Чи не легко кішка носити інший кіт?

Так, але він носить з дитинства - він використовується до неї.

Як з дитинства він носить ще одну кішку?

Він повинен був вимушений ... або попросив...

- Чому?

Коли ви завжди переглянете, як ви живете?

Як?

- Потрібно розбити. Кожен має своє тіло, власну голову, свої ноги. Моя назва хороша.

Які три бажання Гізми?

Він має лише одне бажання: відокремити їх і стати двома окремими котами. Кожен кішка буде робити все, що вони бажали. Я живу.

Цей приклад показує, як боляче тягар долі когось іншого, враховуючи назву, сприймається. У Росії діти часто іменуються після мертвих Кілька разів до виживання дитини. (Приміром, перші три малюки загинули.) Всі вони були названі першою дитиною. Четверта дитина народжується, і він названий першою дитиною. Він чуйно залишається живим, але ні його життя, ні життя своїх дітей.

Досвід роботи з такими дітьми та дорослими показало, що депресія є їх звичною державою.Дуже важко взаємодіяти з життям, вони рідко створюють сімейні сім'ї, і якщо вони створюють, вони відчувають глибоко нещастя в них. Крім того, вони часто дуже болючі люди, мляві і депресовані, або надзвичайно агресивні.

У дитинстві і підлітковому віці пригнічення може бути важко розпізнати.Так як такі діти сприймаються батьками, педагогами і вчителями позитивно: думаний, спокійний, скромний, освічений, ускладнений; може зайняти себе і т.д. Підтримується певна пасивність поведінки дитини.

Спостереження за психологічною практикою: з кожного 5 осіб, які шукають психологічну допомогу, близько чотирьох названих кимось.

Ви не можете мати Ваше ім'я, Ваше місце в сім'ї. Здравствуйте дитину на честь дорогої людини (він може бути власними батьками, онуками, дядечком і тітками, першою любов'ю, друзями, мертвими дітьми і т.д.), одягаємо в своєму звукі певний зміст, очікування, тобто програму.

І тепер, на підсвідомому рівні, наша дитина починає замінювати (повернення) людину на честь якого він названий. Саме тоді, коли в житті батьки дивляться на дитину і звертаються до нього, власне, у своїй душі, їхні прагнення спрямований на абсолютно різну людину – до одного, на честь якої була названа дитина.

І тепер всі очікування, скарги, недійсні відносини будуть реалізовані в спілкуванні з цією дитиною.й По-іншому, якщо нам не було батька, то наш син, разом з його ім'ям, психологічно замінить наш дорогий батько. Наприклад, мати може зробити багато претензій і вимог до сина, але насправді всі очікування в її душі спрямований на абсолютно різну людину - батько, і нічого не робити з сином.

Тексти пісень, а це означає: І єдиний, що душа матері хоче, щоб реалізувати втрачену любов у відносинах з батьком. Як правило, дівчина, названа своїм бабусям або великим-grandmother, ймовірно, буде очікувана мати хороші материнські стосунки. У відносинах з нею родичі намагаються втілити любов, що вони не отримали від своїх мам.

Дитина майстерно імітує вимоги своєї родини - це умови виживання. З самого першого дня життя він відчуває себе саме те, що він цінується. Вирощування дитини намагатиметься в будь-який спосіб познайомитися з набором «таск». Після того, що він любить, приймаючи і вправо належати родині. Єдиною відмінністю є те, що це місце не його, але людина, на честь якого вона була названа.

Як дитина відчуває себе цілодобово, будучи в іноземному місці в ролі і обов'язки людини, яка є кількома поколіннями старше, ніж сам? Звісно! А потім глибоко в душі дитини виникає відчуття самотності і страху («Я не себе, і ніхто не з мене») – відчуття великого провини, адже не важливо, як він намагається, він не може замінити людину на честь якого він був названий. І ще не вдалося впоратися з його функціями щодо членів сім’ї.

Такі діти при прийомі кажуть: «Я відчуваю, що ніхто не потребує мене ... Я поганий програвач,» або: «Щоб я робити, я невірно,» або: «Не розумію мене». Я не люблю мене, але я відчуваю, що якщо я не кохаю. А потім є депресія. Але це виглядає точно протилежно. Як правило, такі діти не їдуть в сім'ї. Вони дуже люблять. Вони дуже потрібні, цінуються, але вони?

Один день, 13-річна дівчинка підліток прийшла, щоб побачити мене. Мати сказав, що дівчина дуже болюча, припинила допомогу будь-яким лікарським засобом. І звертати увагу на те, що вони консультують з лікарем. Крім того, мама дуже стурбована неадекватним ставленням дівчини до себе - вона захопила себе. Вона каже, що вона не завадить все, що має що робити з нею. Це всі її речі: одяг, шкільні приналежності, пластина вона їсть з та ін. Я сидю на автобусі, бо я сидів на ньому.

У процесі виявилося, що дівчина була названа її бабусям на честь її матері, тобто великим І головне повідомлення сім'ї для дівчини: «Ви повинні бути добрими, ніжними, турботними і люблячими». (Я маю на увазі, відмінна мама.) У сім'ї дівчина була названа «на щастя». Моє питання – «Що ти знаєш?» Вона сказала: «Це не добре, щоб бути сердитися... Я не сердитися на всіх. й

до Ви коли-небудь боляче?

Інколи...коли, кожен любить мене.

Дівчинка, під час зустрічі, мала сім хронічних захворювань, постійна тривожність, страхи, сонливість, втома, головні болі і безглузді сльози. У школі дівчина навчалася через тиждень, вона хвора. І не враховуючи два місяці в стаціонарі. Як виявилося, більш ніж половина захворювань дівчини точно так само, як і її великий

У процесі психотерапевтичної роботи з матір’ю і дочкою психологічний стан дитини значно покращився. Дівчина почала вибирати свій одяг в магазині, вона була улюбленою справою. Покращений настрій, тривожність стала керованою і значно зниженою. І після того, як на черговій зустрічі мама сказав: Всі захворювання, які здавалося б, є, але вони перестали атакувати тіло дочки так активно. І наркотики, попередньо призначалися лікарями, раптом почали працювати. й

Я хотів би прокоментувати цей випадок, оскільки він яскраво ілюструє процеси, що відбуваються у людей, які називаються кимось.

Разом з її великою кількістю ім'я, дівчина ієрархічно приймала рівень три покоління над нею, але її природні, особисті ресурси недостатньо для того, щоб служити це місце в прострасній системі. Закон про життя говорить, що батьки дають ресурси своїм дітям. Вирощування, надання їм ресурсів дітям. І це, як живе життя в сім'ї.

Ієрархічно, збиравши місце великої рогатої, дівчина почала дарувати ресурсу своїм бабусям, як дочка, і її мати як бабуся. Зараз це несвідоме ставлення до життя в цілому. (Як результат, дівчина стала матір’ю не тільки для свого бабуся, мати і всіх господарств, але і для всіх вона зустрічалася в житті.) Ця ситуація ускладнювала свої стосунки з батьками, оскільки місце її великої рогатої, вона стала невидимою для батьків. А батьки не розуміли, чому їхня дочка тримала, "Чи дійсно люблю мене?"

Відреставляючи її чудово-поганий в системі народження, дівчина повинна відмовитися від себе. У зв'язку з її ім'ям вона мала різну долю і іншу місію, і тому інші завдання. Але так як дитина бере участь в процесі заміни від запліднення і не знає іншого, все приймається за надану на рівні свідомості. І на несвідомому рівні гнів накопичується для позбавлення власної долі, небезпечна людина, яка дав назву «важка» і матері для його узгодження.

Висловлення такої небезпечності в суспільстві. Потім він перетворюється в автоагресію, тобто небезпеку, спрямовану на себе. Дівчина показала багато захворювань. Немає ресурсів для здоров’я та освіти. Ситуація двоє: з одного боку, дитина існує, кожен любить його, цінує його, приділяє багато уваги, але з іншого боку, дівчата здаються не там, як ніхто не знає про неї, і її сім'ю, через взаємодію з нею, фактично взаємодіє з її великим Це, вся увага, спрямована на дитину, фактично йде на інше місце, проходячи через транзит.

Дитина відчуває себе дуже добре, що не вистачає уваги і енергії любові. Щоб отримати її як дитину, тобто так само, що він не може, тому що за рахунок в'язання назви (розмальовка) дитина вже не більше. Тепер увагу і любов повинні бути зароблені, і це може бути заслужена тільки за вартістю ідеального виконання ролі людини на честь якого ви назвали.

Не розвивалися відносини з матір’ю – перебили потік любові. Це означає, що мати дівчини також не вистачало любові в її відносинах з матір'ю, так що вона також важко перенести все на дочку. А потім, нащадивши дитину на честь її великого брата, бабуся відновлює перериваний потік любові, «повертаючи» її великий

Тільки зараз, для того, щоб отримати любов і увагу від матері і бабуся, дівчина повинна відіграти роль в чудово-grandmother так, щоб мати і бабуся отримали від неї все, що вони не отримали від своїх матерів – турбота, увага, радість, розуміння, підтримка і любов. Ось де коло закривається. Чим більше дитина має потребу в ресурсах, для енергії (і з віком ця потреба зростає), тим більш відповідально він служить для отримання затвердження, уваги, але всі енергії переходять на нього, вона переходить в ці проблемні відносини (плести), в яких дитина була включена.

Таким чином, чим більше дитина дає, тим менше він отримує. Всі ці процеси відбуваються несвідомо і доступ до них важко. Таким чином, людина не може відмовитися від них самостійно. І, крім того, вся ситуація ускладнена тим, що вона підтримує як позитив усіх членів сім’ї (це дуже добре, що ви назвали кимось).

На прийомі мам таких дітей, як правило, говорять про зниження імунітету, млявості, депресії, соності, розсіяної уваги, зниження самооцінки, схильності до роздратування, уповільнення. Чи є діти з високою травмою, дотик, подразненими з спалахами агресії. З дорослими такі діти відчувають себе однаковими і вищими. У сім'ї можуть бути диктатори або надмірно доглядати і розуміти, але надзвичайно хворі діти.

Уважно, незалежно від того, що дитина була названа, а також на честь живої або покійної людини, стану депресії (і постійне бажання спати) або неадекватних проявів агресії відбувалися практично у всіх дітей і дорослих, які названі після когось.

Звичайно, будь-які з цих симптомів виникають у дітей і дорослих, які не називаються кимось - їх проблеми пов'язані з іншими темами, але серед людей, які носять іноземну назву, такі симптоми пов'язані з їх ім'ям. Це, назва стала джерелом, платформи для подальших проблем.

Дитина не завжди повторює долю людини, після чого він був названий. Але практика показала, що доля людини, ім'я якого вдається дитині залишає серйозний відбиток. І повторюються ключові моменти долі: хвороби, смерть, ранні втрати, самотність, розлучення, фінансовий стан, професія, ситуація в сім'ї та ін.

Крім того, в суспільстві дитина буде діяти відповідно до ролі, що він має у своїй родині (наприклад, «мама» щодо всіх). Ця роль є ієрархічно важливим, ніж біологічний вік. Тому в результаті виникають проблеми спілкування з однолітками. Такі діти відчувають більш важливі і старші, ніж однокласники, які в кінцевому підсумку призводить до самотності.

Один день 8-річного хлопчика прийшов, щоб побачити мене. Коли я попросила маму, що вона занурила і сказала: «Все життя». З'ясував, що син отримав першу змову на десять місяців, другий рік пізніше. На рахунку дитини дев'ять переломів, незліченна кількість дислокацій, опіків, ріжучих, різних травм через постійні нещасні випадки. До мого питання до хлопчика: «Що вам цікаво і радісно?» він відповів без зцілення: «Ріск!»

до Як ви ризикуєте?

- Я стрибую з дахів гаражів, я не дихає під водою протягом тривалого часу, з хлопчиками, біль переносить, які можуть витримати більше - ми розвиваємо.

Батько хлопчика втратив свій найкращий друг у війні. Згідно з матір'ю, чоловік все ще говорить про це втрати. Він назвав сина після найкращого друга, який загинув в гарячому місці. Тепер хлопчик з усіма його травмами показує рух до смерті.

Це так, як він заміняє найкращий друг для Даду. Після влаштування батько хлопчика та матіру переглядали багато. Через два місяці, мама хлопчика повідомила, що дитина ніколи не була боляче в цей період, і найголовніше, вона припинила боротьбу з ризиками, пов'язані ігри. батько також був менш критичним його сина.

Схожі випадки дуже поширені в груповій роботі з дорослими. Жінка 53. Вона ніколи не була одружена, не мала дітей і ще боїться пар. У роботі виявлено, що вона була названа її тітка, яка загинула у молодого віку з захворювання, залишаючи чотири неповнолітні діти.

Вона вчинила, що вона помирає, залишаючи молоді діти, була відчайдушна. В результаті з ім'ям Тітка жінка пройшла основну програму: «Не маррі, не мати дітей, щоб не переживати цей біль знову». Після декількох коригувань жінка повідомила, що вона тепер має другу і змінила її настрій: Тільки тепер я відчував живу. Дихання повністю, без страху. й

47-річний чоловік зіткнувся з проблемою депресії, безсоння і необґрунтованої агресії. У процесі виявилося, що більшість всіх людей тягувала почуттям «похилого життя». Він не пройшов у професії - він отримав спеціальність, яка не цікава йому, і займається бізнесом, який обтягує його і займає багато енергії.

Чоловік сказав, що він завжди мріяв стати лікарем і навіть вступив в медичний інститут чотири рази, але не вдалося. Він виявився, що його мама назвала його після лікаря, який був дуже поважним - вона дуже сподобалося йому. Разом з цією назвою, не підозрюючи її, людина спробувала повторити долю лікаря.

Він не міг вибрати професію, яку йому сподобалося, тому що його програма сказала: "Ваше життя буде працювати тільки тоді, коли ви станете лікарем". Тільки що має сенс. Тільки тоді можна заробити повагу народу і прийняття матері. й

Після розміщення, близько місяця, людина повідомила, що його стан значно покращився, і головне, він змінив свою роботу.

Це досить поширений для батьків або мам, щоб назвати їхні дочки або сини після своєї першої любові. Ці діти, зростаючі, мають великі труднощі у створенні власної сім'ї, оскільки їх місія полягає в тому, щоб бути «партнером» для улюбленого батька.

Поширена історія, коли сини названі батьками. Таких клієнтів розповідають, що їх життя є одним із передпокою батька, часто проти своєї волі. Або, навпаки, вічна боротьба з її владою.

36-річна людина з проблемою неймовірної втоми (до сну, йому потрібно близько 14 годин), постійна сонливість, пригнічення, нездатність знайти роботу і дружину. У процесі виявилося, що його бабуся назвали його після батька, тобто великий

Чоловік постійно проживав життя свого великого брата, тобто психологічно він був батьком до свого діда, а також дідом і батьком його матері (величезний чоловік загинув рано, тобто мати чоловіка зріс без батька). Крім того, ситуація посилена розлученням батьків чоловіка у ранньому віці. Це означає, що він повинен мати місце матері.

Зрозуміло, що ресурси для такої роботи недостатньо. У нас немає міцності. Після першого облаштування кілька днів після того, як людина повідомила, що вона стала простою прокидати, було відчуття радості. Після того, як на чотири місяці роботи, він почав жити окремо від матері.

Культура «на честь» в Росії досить поширена. Цей тренд історично обумовлений тим, що було занадто багато втрат у війнах. Таким чином, даючи дитині ім'я на честь батька, матері, або іншого покійного родича, спробували принести цю людину назад до життя. І біль втрати був настільки великим, що нічого іншого.

У будь-який час життя в країні непередбачувана і складна. Діти були названі на честь людей, долі яких були успішними: центарами, хорошим характером, успішним шлюбом, доброго благополуччя або був здоровим, мудрим, життєрадісним, красивим і т.д. Мати (або родичі) захотіли захистити дитину від своєї непередбачуваної долі. Захищайте себе від трагедії в житті. Якби назва була надана виживанням імунітету.

19 Блискуча консультація для батьків

10 Місць, які будуть перервувати життя дочки

Але ім'я, надана на честь будь-якого, навіть найулюбленіша і чудова людина, має на увазі відмову від власної долі, місії та міцності дитини. Таким чином, живе доля чужого імені, життя відчуває себе нестерпним тягаром, а людина намагається знайти прикус для цього тягару – «це моя карма» і жилети себе з словами: «Чому зараз легко?». Він знає ціну власної долі.

І як сльози радісного визволення блиску, коли людина нарешті знаходить своє ім'я, його долею, своє місце в житті. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Ви самі!

Автор: М.В. Луковникова

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: xn--7sbai4alteaesnao.xn-p1ai/public4.php