Як поводитися з дітьми в музеї або чому б не підштовхуватися

Як діти повинні бути присутніми в певному музеї, можливо, найбільш актуальні і суперечливі теми в даний момент. Це актуально, оскільки зараз є величезна кількість інтерактивних музеїв, де діти та дорослі однаково цікавляться. На жаль, ці дві групи людей не завжди співають в одному просторі.

Контрадиктрія, це тому що деякі вважають, що діти, як кажуть, «і в Африці діти» і вони скрізь дорогі, і якщо ви знаходитесь в одному місці дитини, вам потрібно його затримати, незалежно від того, як він поводиться, він є дитиною!

Інші вважають, що вони, як батьки дітей, оплачені за квиток, і мають право насолоджуватися експонатами без зовнішнього «роздратовування», які виштовхують вас, отримайте в лінії або покаже пальця на екрані експонати, тим самим турбуючи інші. Хто є правою, яка повинна бути полум'я – ми розуміємо!

Я вірю, що я маю на увазі другу категорію, хоча б не всі колеги – психологи діляться цією позицією.

Багато людей вважають, що це нормально, коли діти просто не помітили вас і підіймають будь-який експонат, незалежно від того, чи є люди там чи ні, враховуючи його особисте майно. І це не тільки про те, що він ірде! Що ми розповімо наші діти з раннього дитинства?

до Не спілкуйтеся з незнайомцями!

Ми впевнені, що це захищає нашу дитину від можливої небезпеки, але що дитина бачить в цих словах?

Не потрібно поговорити з незнайомцями, незалежно від того, що відбувається! Краще просто ігнорувати їх.

Виявляється, що всі незнайомці для дитини є перешкодою, є тільки мама і тато, добре, або вчитель в дитячому садку. Це працює таким чином, тому що, як ви розумієте, дитина не може розділити всі ситуації на небезпечні і безпечні, тому розуміє ваші інструкції як універсальні, підходять для абсолютно всіх ситуацій.

Ця гіпотеза явно продемонстрована наступним чином, що сталося безпосередньо до мене.

У нововідкритому "Москваріум" перед акваріумом з ущільнювачами був пандемоніум - кожен хотів бачити, як вони грають з м'ячем або проштовхують один одному в воду зі звичайного берега. Я був майже в передній ряд, і раптом хлопець близько шести почав красти ноги. Я був непередбачуваним і стояв як стовп, так що не схожий на хлопчик, літати не б літати. Але хлопчик не повернувся і починав мене. Я чую Дад кричу в спині.

- Давайте дитині!

- Просимо його, звичайно я пропусти!

Послухаючись сюрпризом на обличчі, Дад не був готовий до такої відповіді, очевидно, він очікував мене до лука славішно перед ним, попросіть прощення і зробіть «зелений коридор», щоб хлопець міг прогулятися там і тут без перешкод.

Він сказав: «Чи можу я приїхати? й

Я маю на увазі, з якоїсь причини я припинив невидимість до дитини, і він зміг говорити мені.

Звісно, багато хто з вас може бути мислим, "Чому ви навчити людей, як навчити дітей, я також знайшов психолог."

Я не маю права на виховання дітей інших людей, принаймні в музеї, адже я не працюю там, і ніхто не буде платити мені за це. Але ця дитина особисто порушила свої кордони, я став некомфортним, і я не хочу перенести її і тримати його в межах себе. Я, звичайно, маю право на це!

Ми росіяни, люди дуже хворі, ми доведемо до останнього, навіть якщо ми дуже незгодні. Наприклад, якщо поруч з вами в метро автомобіль буде поганий чоловік, який приймав горизонтальні сидіння на п'ять, ви зморшуєте, покрийте ніс з хусткою або, можливо, навіть грмом, але ніщо в світі не буде натискати кнопку виклику водія! А люди поруч з вами зроблять те ж саме - подивіться один на одного, зморшок з дискгусткою, але нічого не про це!

Цей стиль поведінки – це рольова модель для наших дітей – поведінка погано, непристойно і ви будете мати все, ніхто не доторкнеться вас! Що потрібно на метро, правда? "І ви будете страждати від вашого здоров'я. й

Якщо, проте, ви, дорогі батьки, доторкнулися моїм словом, і ви думали про те, як ваша дитина перебуває в громадських місцях, то я в свою чергу не залишаю вас на "розумілому кашлі" і пропонуємо покроковий спосіб зробити вашу дитину поведінкою з гідністю і не заважати оточуючим, і так, щоб ви разом отримати переваги і задоволення культурного часу.

(1) Налаштуйте дитину.

Дуже часто діти навіть не знають, де їх батьки беруть їх, тобто де вони були привезені, вони дізнаються по суті. Це принципово неправильно, тому що дитина повинна бути налаштована, щоб відвідати конкретне місце, чи ви йдете на відвідування, прогулянки або музей. Після того, як все відбувається, що дитина просто емоційно не готовий до цього або цього заходу, так що потрібно його підготувати.

Давайте ділимо перший етап «конфігурації» на кілька підкатегорій.

A) Віддати загальну інформацію

Перед тим як дістатися до музею, розкажіть вашу дитину, де ви йдете і що ви будете робити там. Почати цю розмову краще до заходу. Повідомлення кожного дня не найкраща ідея! Навіть якщо це поїздка до Болшого театру до балету, який ви мріяли про всі ваші життя. Спробуйте описати якомога простіше, що ви будете робити. Наприклад, якщо ви їдете в зоопарк, розкажіть, які тварини бачити.

B) Встановити час рамки

Вчити дитину про планування. Це необхідно, звичайно, не тільки так, щоб він не збивався і кожні п'ять хвилин не запитав: «Ми тут?», «Коли ми їдемо додому?», але також так, щоб дитина чітко розуміла основні межі, і так як він погодився з цією пригодою, він знав, що йому доведеться залишатися, можливо, не в максимально комфортних умовах на деякий час. Але в той же час він уявить, коли він надходить, і він заспокоїть його вниз.

Покажіть мені, що ви йдете так багато, залишайтеся так багато, прогуляйтеся на прикладі години, потім посидіти на закуску, потім ще одна година буде в музеї, а потім піти додому. Дитина повинна знати, коли він прийде додому. Повторити цю інформацію кілька разів. Дитина повинна мати годинник на руці, щоб він міг контролювати час. Наприклад, він просить вас знову, «Що залишилося?» Ви просто повторите час, який ви раніше вказали і попросіть дитину дивитися на годинник і розраховувати на себе.

B) Пояснення правил поведінки

Обов'язкові для вашої дитини правила поведінки в музеї. Не достатньо, щоб просто сказати “Не кричить”, “Не бігти”, поясніть, що є інші люди, які заважають вашій дитині. Хоча це не означає, що ваша дитина негайно перетвориться в найактуальніший джентльмен або леді на виставці, але ви, таким чином, кладемо «бекон», що дозволяє говорити під час відвідування музею, а не «Швидке» або «Кальм», але наприклад «Люди». Як перші два повідомлення від останнього?

У першому випадку дитина не розуміє, чому поводитися спокійно або спокійно, тому що поруч знаходяться привиди. Яким чином бути так незвичайним і некомфортним? Коли ви скажете «люди», ви кладете в одне слово повідомлення, яке децифери дитини як «Я заважаю з іншими моїми поведінками», і він поступово почне зрозуміти, чому і чому потрібно тримати себе в певних межах.

525817р.

Це буде ще більш ефективним, якщо ви прибираєте слова з «не» частинкою в поясненнях правил. Наприклад, замість «Не бігти» – «Стай ще», замість «Не кричущого» – «Скажіть м’яко». Це важливо, тому що коли дитина говорить слова з «не» частинкою, він сприймає його, як якщо він обмежений – це, з якоїсь причини, що не зрозуміло до нього, Священне право бути, як він хоче, поки що дарувати нічого в поверненні. Обмеження в поведінці без частинки «не», навпаки, розширити свої можливості, тобто дитина розуміє, що потрібно не тільки зробити щось, але робити щось нове. Можливо, навіть дитина зацікавить це нове завдання. Звісно, це не завжди справа, але навіть якщо ви використовуєте правила з «не» частинкою, то не обов’язково правила без нього.

Однак, крім очевидних правил поведінки, необхідно додати ще кілька правил, придатних для музеїв з інтерактивними експонатами, які з якихось причин не пояснюються дітям. Для батьків такі правила корисні не тільки при відвідуванні музею:

Якщо хтось стоїть перед виставою, потрібно підходити, то візьміть;

Якщо є занадто багато людей перед виставкою, або ви не можете бачити, перейдіть на інший експонат, де є менше людей або попросіть людину, якщо ви можете пройти;

Якщо ви дійсно хочете грати з чимось, і є людина там, піти до нього і попросити, якщо ви можете піти з ним! Важко, ви зможете, якщо ні, перейдіть на інший експонат.

Коли інші люди підіймуть увагу на те, що ви вже грали, дати їм.

Ці правила дуже прості, і, вірити мене, вони можуть спостерігатися не тільки дорослими, але і практично будь-якою дитиною від віку п'яти років.

Після того, як всі правила будуть оголошені, запитайте, що дитина дізналася. Важливо знати, що він запам'ятовує і що він не пам'ятає.

2) Переконайтеся, що фізіологічні потреби вашої дитини

Під фізіологічними потребами відноситься до потреб їжі, води, сну, і в цілому в комфортабельному фізіологічному стані.

Звісно, ваша дитина завжди повинна бути фізіологічно задоволені, не тільки під час відвідування музею, але якщо ваша дитина хоче піти в ванну кімнату, ваша робота полягає в тому, щоб отримати їх негайно. Ви завжди повинні мати пляшки води і легкий закусок. Справа в тому, що якщо дитина не їсть або пити або піти в туалет, то немає питання про перегляд виставки або музею, він просто не зможе думати про щось інше.

Я дуже часто бачу батьків, і з якоїсь причини в зоооці, які намагаються перетягнути дитину вручну і сказати: Ми отримали мавпи і цирка! Дитина не повинна страждати через ваші негабаритності, він не може переносити, і природно, він не буде обіймати вас! Отже, якщо ваша дитина погана, переконайтеся, що його фізіологічні потреби задоволені.

Уявіть сидять в офісі в будь-який день і не в змозі піти в ванну кімнату, пити воду або їсти протягом дев'яти годин. Якщо ви хочете зробити цю роботу? Для дитини 5-8 років ваш дев'ять годин є їх двома, тому не фокусуватися на ваших фізіологічних потребах, просто завжди бути спокійним про те, що дитина просить закуску, пити або піти в туалет. Зайдіть десять хвилин на цьому, і ваша дитина подарує вам і іншим годинам комфортного проведення часу.

(3) Подаруйте дитині свободу.

Дуже важливо розібратися тут, дорогі батьки, які приїдуть до музею з дитиною, ви знаєте, що ви не будете насолоджуватися процесом самостійно, добре, або не в повній мірі, тому я раджу вам відвідати музей з дитиною, до якого ви вже пішли самостійно. Але все інше не повинно страждати від того, що ви приїжджаєте до музею з дитиною. Не робіть ситуації гірше і дозвольте вашій дитині насолоджуватися музеєм. І для того, щоб отримати цю насолоду в повному обсязі, якщо ви завершили перші дві точки, ви можете добре приступати до третього. Подаруйте вашій дитині свободу. Не потрібно тримати руку і перетягнути його разом, вибираючи для нього те, що потрібно підходити. Якщо приміщення закрито, відчуйте його безкоштовно і прогуляйтеся понігом, нехай це призведе до вас, не ви. Ця свобода дії допоможе вашій дитині менше втомитись, оскільки він орієнтований тільки на його бажання.

Для забезпечення свободи не означає контролю. Якщо дитина сама справляється, і ви виступаєте як друг, який навчає щось нове з ним, а не охоронець з паличкою, то вам не потрібно нагадати про правила. Але якщо ваша дитина починає бути невимогливим до вас або інших, нагадуйте, що ви домовилися, і не поважайте таким чином.

(4) Після відвідування музею запитайте про враження дитини і розповідайте про своє.

Навчіть дитину, щоб поділитися своїми враженнями – що йому сподобалося, що він не схожий на саму. І сказав він про свої почуття і дайте йому зворотний зв'язок про те, як він був Це повинно бути зроблено, звичайно, в спокійному аналітичному порядку, без емоцій, навіть якщо похід не був без пригод.

Дуже важливо, щоб повернутися додому, обмін думками і враженнями, так як дитина буде консолідувати те, що він бачив, що означає більше вражень від походу залишиться.

(5) Не займайте дитину, де він не цікавиться.

І це пов'язано не тільки до свого бажання, але і до можливостей. Наприклад, не візьміть свій п'ятирічний син або дочка, незалежно від того, наскільки добре вибрані вони, до балету або дорослої працездатності. Діти повинні рухатися, брати участь в акції, вони не тільки спокійно, мирно пропускають, так як дорослі, вони покажуть вам свою незадоволеність таким чином, що вони не цікавляться – і, звичайно, будуть право.

Перш за все, відповідайте собі питання «Для кого ви йдете на цю акцію – для себе або для дитини?». Якщо ви обираєте перший варіант, то спробуйте залишити дитину з кимось протягом декількох годин. Я запевняю вас, що інакше, ніхто не буде насолоджуватися переглядом гри - ні ви, ні дитини, ні інші.

Якщо ви налаштуєте мету, щоб підкреслити свою дитину оперою Чайковського або оперою Глінка, то я прагнув запевнити вас, що ваші зусилля не будуть оцінені, крім того, таким чином ви можете назавжди відреставрувати тягу дитини для краси. Після всього, протягом багатьох років такі заходи можуть бути пов'язані з терпінням, тобто з відсутністю відсотків, і дуже важко зробити те, що ви не зацікавлені.

Так само, до речі, з раннього читання серйозних робіт, таких як російська класика, не поспішайте бігти попереду локомотивів шкільної програми - дитина може не зрозуміти щось, і він стане нудним, а подальше повернення до цього призведе лише негативні емоції. Так, це час для всього!

У розмові про почуття краси варто відзначити екскурсію до галереї мистецтв.

У дітей є різні виставки дитячих малюнків і це велике місце, щоб провести час з дитиною. Справа в тому, що дитина знає стиль, в якому креслення намальовані і ділянки приблизно чіткі, він може індексувати себе з ними.

Якщо ми говоримо про галереї формату Hermitage або галереї Третьяков, то моя думка полягає в тому, що ваша дитина не має нічого спільного, до десяти років. Тепер ви можете дивитись: «Чому зараз дитина не може бути введена на картини великих митців?» Що він не знає до тих пір, поки він дванадцятий, хто є Da Vinci, Rodin, Renoir, Serov?

Вони обов'язково повинні знати це, є величезна кількість літератури для дітей з роботами великих митців, і ви, ймовірно, мають якийсь вид світу атласу живопису. Але малоймовірно, що ваша дитина, зацікавлена у живописі «Батінг Червоного коня», скажуть: «Мом!» Які вигини, які лінії, що відтворення кольору і лінійна перспектива, я абсолютно хочу бачити цей шедевр жити!

Не має різниці для вашої дитини в десятці, щоб подивитися на оригінальні або розмноженні. Звісно, він може любити щось в музеї, але обов'язково не все, і він знову буде нудний. Поставити себе, хто потребує галереї, ви або вашої дитини? Щодо участі в галереї з п'ятирічною дитиною я пропоную вам забути. Дуже подобається доросла ходьба навколо величезної кімнати протягом двох годин і дивиться на барвисті стіни.

Звісно, дорогі батьки, якщо ви вирішили дотримуватися вищеописаних «інструкцій», то виконайте це в першу чергу для себе і для ваших дітей, а не для інших! Повернувшись до оригінального питання – чи можна дітям допустити, що вони хочуть бути – відповідь ще одне питання – коли діти перестануть бути дітьми?

Чи буде дитина, яка завжди поведіла, як він хоче, не заперечуючи нічого і ніхто не навколо нього, раптом стане поважним дорослим?

Звісно! Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Так, парафографування військового наказу – «Якість батьків!»

Побачити вас в музеї;

Автор: Євген Ланж

П.С. І пам'ятаєте, просто змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: /users/20649