Секрети освіти і Пушкіна - несподівана педагогічна техніка

Яка мама, яка батько не хоче своїх дітей бути щасливою в житті, щоб виконати свої мрії, насолоджуватися повагою і любов'ю інших! І кожен з них, спираючись на своє розуміння, на свій життєвий досвід, а також на знання, отримані з книг, переглядали фільми, телевізійні програми, намагаються не повторювати чужі помилки і підняти свої діти максимально кращими.

Призначений для того, щоб довести своїх дітей тільки добре, батьки раптом виявляють, що їх педагогічна система не вдається: дитина росте себе, викладання не викликає його будь-якого інтересу, він постійно тягнеться до порожнього часу, він має складні стосунки з друзями. Про те, чому це відбувається. І часто, не в змозі виявити реальні причини, вони дивляться коріння їх неприємних недоліків в поганій спадковості, в поганому вчительі, в невигідних комрадах і т.д.

Але в реальності все, як правило, набагато складніше. Кожна дитина унікальна, і загальноприйняті правила, рецепти виховання, які впливають на нього, також характерно.

Тому викладачі стикаються з трьома взаємопов’язними завданнями:

• З`ясуйте, що дитина,
  • Чому він подобається?
  • Що ви повинні зробити це краще?

Психологічна наука може розповісти багато думаних батьків. Повернемося до класики на прикладі.

“Моя душа Павло,

Дотримуйтесь правил:

Люблю це, що,

Не робити це,

Я думаю, що це ясно.

Добре, мій красивий. ?

Ці гумористичні вірші А. С. Пушкін записані в альбомі семирічного хлопчика, князь Павлюша Вяземського.

р.

Портрет князя П.П. Вяземського в дитинстві. "Алі Паша", Н. Герін.

Якщо перевести їх на мову педагогіки, можна формувати кілька постулів ефективного особистого виховання.

"Холд на мої правила": Учитель повинен навчатися особистим прикладом, демонструючи його принципи, переконання - без них краще не підходити до дитини. І має бути власні правила, їх життя опрацювало, якісь правила навчати дітей неможливо. Скільки помилок в освіті, тому що ми намагаємося молотитися в правилах дитячих голів, які ми не дотримуємося.

"Чому це, що..." З любов'ю працювати з душею. Освіта не заборонена, щоб освічена була пробуджена здатність до любові. Скільки волі вибрати для себе - це так і так, як багато поваги прав дитини вибрати для себе! Порівняти нашу традиційну «другу з цим хлопцем», «до цього зачіска», «грати скрипку».

"Не робити це." Кожен дорослий має власний код честі, кордони, які можуть бути змінені або розширені в залежності від обставин. Але є певна «рівень плінтуса», нижче якої ви не можете за будь-які обставини піти вниз – інакше ви втратите себе. Здається, що за віком від семи років молодий чоловік цілком здатний зрозуміти цю поставу і почати працювати над складанням власного переліку моральних табу.

"Я думаю, що це ясно..." Нехай дитина зараз не зовсім не розуміє дорослого – не проблема! Він робить його розумним: люди дивно швидко опановують, коли вони вважаються такими.

"Моя душа..." "ми красивими." Хто знає, як сказати, що маленька людина з усім серцем щаслива у дітей і має щасливі діти.

Особистість формується особистістю. опублікований

Автор: Людмила Андріївська

Цікаво: Порада для мам майбутнього

Як встановити пов'язки без шкоди дітям

П.С. І пам'ятаєте, просто змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: detkiclub.com/articles/111925-sekrety-vospitaniya-i-pushkin-neozhidannyy-pedagogicheskiy-priem