Я побачила комп'ютерні іграшки в 1986 або 1987 році в комп'ютерному центрі і відразу ж взяв їх. Я був 8 або 9 років.
Перші три іграшки запам'яталися за життя. Ось вони.
1,1 км Лід Runner
80-ті класика. У Вікі говорить це головоломка платформа, але pardon me, що може бути без стрибків? Мета полягає в тому, щоб зібрати всі золоті коробки на рівні екрана і не захопити боти. Головний герой не має зброї, але він знає, як прокочувати отвори в цегляному підлозі. Він сам потрапляє в ці отвори вільно, а боти застрягають в них. Граплей виглядає так.
--img2---
Довгий час ця іграшка не захопила мене через загальний статичний і монотонний. Але через кілька років, маючи власні спектри, я бажко повернувся до нього, спробувавши редактор рівня. Перш за все, звичайно, написав його ім'я (право, як інженер Гарін свіжо зібраний гіперболоїд), потім довгий час спробував закінчити рівень мало відтвореним станом.
2,2 км Динамід Дан
Це реальний платформа. «Турецький Рондо» Моцарт в головному меню, яскрава графіка і насичена звукопровід дуже вражає навіть дорослим, що можна сказати про молодших школярів.
-img3---
Але я не залишився в ній довгий час: він виявився дуже важко, особливо для неофітету. Я не можу це зробити зараз. Все було відкладено і відкладено «запізніше», поки він охолоджується до жанру платформаторів повністю і безперечно.
3. У Шлях вибуху
Я грала цю гру багато і з хвилюванням протягом багатьох років. На мій погляд, це найкраща бойова гра на Spectrum і один з кращих в жанрі в цілому. Що відбулося:
плавна докладна анімація, атипіка для ігор тих років;
- великий арсенал техніки (11 штрихів);
- Вийняти на 9 кнопках управління (проблеми з розпізнаванням клавіатури при затисканні трьох або більше кнопок на Spectrum);
- велика глибина гри, коли дослідження поступово відкриває нові і нові грані і можливості.
-img4---
І, нарешті, де ще може студент старшої школи відключати однокласник без отримання пучок в носі?
Хочу зупинитися і розповісти вам трохи про комп'ютерні центри тих років. Вони були розміщені (принаймні в моєму місті) у світлих, просторих кімнатах; не брудних підвалів і напівпідвалів, як в «комп'ютерних клубах» кінця 90-х і на початку 2000-х. Типовий вік відвідувачів - 10-13 років, іноді менше, але рідше. Звісно, ці центри не працювали вночі. У номері було 10-15 комп'ютерів і один стрічковий рекордер, з якого було зроблено завантаження.
До речі, завантаження великої гри, яка приймала всі 48 кілограмів пам'яті, приймала понад п'ять хвилин, носіння брелоків звуків з голою динамікою. Таким чином, адміністратори намагалися зберегти діапазон більш різноманітним, рідко і неохоче погоджуються з тим, що "покинути" один з іграшок з комп'ютера і навантажувати інший замість того, щоб він був завантажений на інший, але все ще зайнятий, "машина". На щастя, це зазвичай не займе довго чекати. Це те, що це задоволення 4 см на хвилину. Звичайно, я не знаю, але я можу припустити, що рішення питання ціноутворення, власники означали: «Громадський сеанс на ігровій машині коштує 15 kopecks і триває 2 хвилини, тому ми зробимо ціни двічі нижче». Насправді це означалося, що година відіграти вартість 2 рублів 40 kopecks. З цими грошима в ті роки можна придбати 9.6 зрізаних бункерів, або 10.9 картопляних тортів, або 12 порцій начинки в картонній чашці або 24 дитячі (9.6 дорослих) квитки на кіно, або 6 літрів бензину. Середня заробітна плата, за хвилину. склала 175-180 рублів.
Звісно, студенти мали такі гроші, щоб покласти його злегка, не кожен день. Таким чином, сидячи «за годину» означають крутий шик, зазвичай взяли 15-30 хвилин і часто сідають, щоб грати два: один біг, інші пагони або хіти. З тієї ж причини кооперативні ігри були дуже популярні, хоча вони були дуже мало і з'явилися трохи пізніше.
Іноді наймолодші, знімаючи дрібні речі на пасерах-бі, сідають на гри 3-5 хвилин, але обидва адміністрації і відвідувачі виглядали на них, як Ленін на буржуазії - з засудженням і погано загостреним подразненням.
Я пам'ятаю один епізод, коли однокласник і я відігравав в центрі, очевидно, сплачуючи час, і, втомився від страху і благополуччя, щоб виглядати захоплено, граючи за наступним адміністратором "кар", ретельно просили його, коли ми повинні залишити. «Чи ви працюєте з часу?» Грати, грати. У цей момент рейтинг цього «центру» засвідчив нас на непривабливу висоту, а в подальшому ми спробували принести накопичений надлишк грошей.
Я буду говорити про іграшки. Що грав в комп'ютерних центрах в другій половині 80-х років?
4. У Приват24
Дуже сподобалося, це був неоднозначний удар. У Гайгені (як він був названий) було досить комфортно грати разом. Стрілковий головоломка в ізометричному проекції. Мета гри полягає в перетягуванні лазерної піраміди через 30 зон-екранів, очищенні її шляху вздовж осьового.
-img5---
Окремо хочу додати, що Haigen був одним з дуже кількох іграшок з неакадним управлінням. На відміну від класичних ліворучних кнопок, головний герой-грек управлявся поворотами і проти годинникової стрілки, а також переадресним рухом (2 швидкості). Немає зворотного зв'язку. Такий контроль значно розширив можливості точного позиціонування, але звикаючи до нього було дуже важко, хоча надзвичайно цікавим.
В цілому, проходження необхідного значного наполегливості. Не було щітки або тривале копання, тому що таймер теж прокинув. Недавній відіграний емулятор: пройшов другий раз в його останній житті.
Ну, закінчення епіка залишає закінчення «Mass Effect-3» далеко за стакан =
5.Робін деревини.
Мехіт. Аркадна маса. Як випливає з назви, ми пропонуємо грати як Robin Hood, але спочатку ми помилимося його для неім'яного індійського. Мета гри полягає в тому, щоб дізнатися навігацію в величезному маслі, пам'ятте місця прогулянок архієрея і подрібнити золото з нього на довгий час, який потім витрачається на покупку меча, лука і три стріли для турніру.
Відео з повним проходом нижче, але, алас, не знайшов запису без цього дратівливої музики для Spectrum-128k. Я знаю.
-img6---
Секрет успіху гри полягає в тому, що навіть непідготовлений гравець швидко розуміє, що робити і як рухатися так, щоб він ніколи не гине. Але для вивчення петляційної пасти 318 екранів було дуже важко (як програмістів часу вдалося обрамляти такі обсяги в 48 кілограмів оперативної пам'яті для мене ще таємниця). Крім того, якщо «склероз не вдалося», ви можете легко порушувати в неправильне місце і автоматично частина з несправедливим набутим багатством. Можливо, завдяки цій грі з'явився дуже несловлений термін «трамп». Дійсно, можна покинути на час. Деякі з гравців так дратували, що вони почали малювати карту.
6.Саботір!
Крім того, великогабаритний аркад з індиментарними елементами плавлення, але ця гра перед Робіном мала ряд переваг:
до Лабіринт не дзвонив;
дизайн екрану більш різноманітний, багато чітких пам'яток;
-9 рівнів складності,
Передача в найнижчій складності не вимагає повного знання Мазею і займає менше семи хвилин (навіть, що ще робити, якщо у вас є 30 центів у вашій кишені?)
-img7---
- слабкий, але все ще бореться, і відрізняється від нульової можливості вмирати;
Головний герой - це не деякі хіппі з паличкою, але справжня ніндзя!
- за результатами проходу написав суму зароблених грошей (не нараховані бали) і привітав вас з того, що ви зараз один з кращих ніндзя саботистів, які дуже мотивували;
Якщо переїзди на нижчих труднощіх втомлюються, є щось прагнути і чим навчатися. Я ніколи не отримав рівня 9.
-img8---
7. Атака Гарріра!
Дуже простий (якщо не примітивний) гра в жанрі «горизонтальний шутер для прокручування», проте дуже популярний в комп'ютерних центрах. Успіх пояснюється просто: ця гра була дуже легко дізнатися, щоб грати і повний прохід взяв 5 хвилин. Чому це було, як звіти Вікіпедії, найбільший успіх програми «Durell Software» з більш ніж 50 000 примірників продано по всьому світу. Ймовірно, дата випуску постраждала: в 1983 році все ще було дуже мало ігор для Spectrum.
-img9---
Окремі розваги було знайти молодшого хлопчика, який грає і натиснути Е на клавіатурі. І, ймовірно, не існує єдиного «вірпілля», який не перевіряв на практиці «що буде відбуватися, якщо ви поставите Harrier на надструктурі авіаперевізника. й
8 Бубл бульб.
Інша платформа Вона була дуже популярною в клубах через кооперативний режим, але якось вона пройшла З'явився трохи пізно, в свою чергу 80-х, на перший погляд вона здалася занадто пологою, так що вшанована ніндзя і сертифікований астромеханічний якось не зацікавився.
-img10----
9. Навігація Ikari Warriors
Вертикальний прокручувальний шутер з людьми, а не деякі техніки в головній ролі (який був рідкісний для жанру) і з кооперативним режимом. Також було популярно, а також через пізній зовнішній вигляд в комп'ютерних центрах. Я мав власний спектр. Але це ще одна історія.
Продовжити!
-img11----
Джерело: рибальська сітка