Гра про божевільні науковці гека і трохи чарівна історія локалізації

Це найбільш дивовижна і позитивна наукова гра, яку ми коли-небудь бачили. Цей процес буде цікавим як для тих, хто щасливий з розвитком IT Game, так і для тих, хто любить історії довгих проектів з сюрпризами.

На в’їзді були правила англійською мовою, написані в дусі математичного мінімалізму, текстів карт і прототипів. Все це з'явився в 2011 році від автора Дональда Вакаріно. Прототипи виглядали таким чином: він б виштовхував кліпарти, щоб пояснити його точку, і він буде писати параметри.

Ми вирішили зробити гру не тільки про божевільних вчених, ні. Про вид, але абсолютно науковці в дусі «Понеділок починається в суботу». І ми почали з концепції ілюстрацій. Запропонувати концепції праворуч від прототипів.

Як це все почалося.
Щоб пояснити вам важливість кожної деталі в процесі, потрібно почати з історії гри. Дональд Вакаріно - один з найвідоміших дизайнерів ігор у світі. Його Домініон, мабуть, один з найбільш комерційно успішних ігор у світі за останні роки. Так що цей хлопець хотів зробити гру своєї мрії. Як сказав він, він зловживав багато в школі, так що він мріяв про щось винахідливе. Виготовлено та продано в усьому світі права публікації в Ascora Games.

Видавець друкував перше видання, продемонстрував його на виставці в Ессені (це місто Німеччини, де проводяться найвідоміші виставки на настільних іграх та інших продуктах гека). У гру відійшов як гарячі торти. Також існують партнери різних країн. У Росії були нас кандидати на публікацію. А потім видавець зникнув. Він пішов. Ні ми, ні завод, де він замовив друк, ні автор гри міг знайти його.

Як результат, гра, яка повинна бути найкращою Ми докладемо цю гру. Через півроку ситуація розвивалася як з Firefly – здається, що це круто, є аудиторія, тільки немає контенту. У нашому випадку вже була черга людей, які готові купити Nefarius. І тих, хто любив його перед руками. Якщо видавець призупинив комерційну діяльність. Ми чекали майже рік. Дональд розірвав свій контракт з Аскорою, і в кінці ми отримали не тільки права, але міжнародні права грати. Сам Вакаріно провів два роки балансування і навіть знайшов надзвичайно екзотичні ігрові ситуації, які він скоригував в цьому випуску. Деякі геки вже хочуть другий ящик.

Повернутися до проекту. На відміну від ряду інших локалізацій, нам потрібно не тільки взяти готові фотографії і тексти, але робити все з нуля на прототипах автора. Зазвичай ми отримуємо гру, яка вже популярна на заході, яка була опублікована пара разів. У тій же ситуації ми мали щось, що виглядали на власні ранніх прототипах. На жаль, ми написали правила самі за його даними, ми звернули всі «інтерфейси» і перекладаємо з локалізацією.

Прототипи
Перші прототипи виглядають так:

266962

Відповідно, з цих таблиць на виході необхідно було отримати готові карти.

геймплей
Кожен гравець є вченим. Завдання – збити інших вчених на келихах. Для виготовлення винаходів передбачені точки. Кожен винахідник змінює світ (відповідає ігрові ефекти, як заробити гроші, прискорити дослідження тощо). Кожен рух вибирається дія – збір прототипу (профекція винаходу), дослідження (теоретичні дослідження), робота або супровід. Крім того, кожна партія є новим світом – це, дешева ядерна енергія, державні гранти, обмеження на роботу з тваринами, в загальному контакті з іноземцями.

План проекту
  • Грати близько 20 ігор, як команда проекту і зрозуміти загальний стиль гри.
  • Розробка та визначення поняття локалізації.
  • Візьміть мистецтво для перших карток і оберіть стиль.
  • Починайте малювати відпочинок в одному дусі.
  • Водночас, продумайте про макет і «інтегрність» карти.
  • Переклад правил.
  • Запуск тестового ланцюжка.
  • Подумайте про пакет.
  • Зробіть коробку.
  • Зробіть всі допоміжні компоненти.
  • Запустити ще одну ланцюжок випробувань і зробити виправлення на результатах.
  • Подаруйте його до вичитувача.
  • Збір і підготовка до виробництва.
  • Зробіть все правильно виготовлено.
Концепт
Питання знищення і захоплення світу досить делікатно. Я маю на увазі, що в освітленій Європі обсяги водності лібералів залежить від того, як він представлений. Ну, ті, які заборонили ГТА та інші ігри, просто не так рясно.

Західна концепція була, "Мій вулкан активізатор позбавляє вас від землетрусів, промерзання балки допомагає перевозити плоди і т.д.", але ректор не дасть мені говорити про це на конференції. Я Я зламаю телевізійну станцію і розповідаю всім. Ой! Хтось вже зламаний і вже говорить про свої винаходи. Проксимус Це завдання!

Ми переїхали ближче до концепції Вакаріно і зробили гру про геки, які фанатично досліджують, оббиваючи невеликі бічні проблеми. Кожен має власну лабораторію. Саме з одного боку, ми звернулися від концепції «воєнного науковця», а з іншого боку, ми вирішили, що наші вчені будуть більш добрими і незрівняні. Чому? Ми працюємо над переліком карт -- є розкручена тенденція до співпраці (як міжуніверситетна мережа вчених), так і не існує чіткої індикації будь-якого особливо агресивного.

Ми звернули перші фотографії, попросили Васкаріно, якщо ми їх копали. Він був дещо дискурований карикатурним стилем (чого себе захотівся в стилі Red Alert), але підтвердив. Ми працюємо.

Оригінальний стиль

Ілюстрації та переклади
Хороша локалізація починається з декількох картин, які визначають стиль. Ми відразу бажали щось карикатурне, але цікавіше Ось варіанти:

83599786

Це занадто сердитися, але речі на фоні досить добре.

Ось щось тут, нехай це так само.

Це круто.

У нас є гарний настрій. Це стає зрозуміло, що нам все ще потрібно два науковці, як один вище, але ті, хто має море на колінах. Ви знаєте, трохи від Strugatskys, трохи від дитячих мультфільмів.

Більше концептів:

Це один, об'єднаний з попереднім «поворотом». Ми беремо оригінальну концепцію і змінюємо її послідовно. Ось джерело.

Думка про коробку:

Ми намагаємось на оригінальному стилі першого видання на заході:

3610Р. 4200Р.

І в кінці ми робимо, як ми бажали. Ось вони, наші чоловічі на коробці:

Майбутня ігрова коробка

Загальний стиль
Важливе місце для винаходів. У оригінальній темі відігралися сині відбитки та механічні шрифти. Ми відразу заміняємо вітчизняні малюнки (такі позитивні, не негативні) і шрифт, призначені ГОСТом для їх підписання. Ось прототипи і результат:

Ранкова версія

Прототип

Автор використовує локальні повідомлення та словоплей. При перекладі гумор втрачається в словоплеї, а при локалізації потрібно враховувати наші особливості. Ось приклад карти, сутність смаку (декорейний текст, який не несе навантажувального навантаження), який він не розуміє. Але він вірив нам краще. Але з EAL, навіть вони знають цей жарт.

Він попросив мене переробити пару картинок. Приклад:

Хоббіт був занадто самотньою.

р.

Він побажав особливу історію на цій карті. У той же час ви можете побачити, як трохи стріли і монети змінилися протягом цього часу.

І результат.

Основні тести
А потім ми зробили цей прототип з паперу і картону.

І подарували людям, які не знайомі з таблицями. Тоді є ті, хто тільки грає. Більшість тестувальників бета говорили про труднощі в правилах. Ось приклад з тестового звіту:

6 - про ефект винаходу - на першому читанні фраза «платити вартість винаходу» була повністю незрозумілою - хто і хто сплачує (до банку або конкурентів)? вартість їх винаходу або чиї? потім стає зрозуміло, звичайно, ви повинні повернутися і читати.

Сторінка 7 - "Відтворений винахід" - це може бути варто додавати "відповіли і оплачені", адже в цьому місці все ще не дуже зрозуміло, що "відтворюється" засіб.

Сторінка 8 – “який наприкінці повороту набрав 20 балів або більше” – хочу додати “перший забитий”. В принципі зрозуміло, але повна чіткість, ймовірно, не зашкодить.

Закінчення.
Заповніть правила (попередня сторінка):

Комплекти
Важливе питання було те, що вибрати для грошей - картонні муги (навіть, ви знаєте, які віджимають з матриці з обжимом) або грошей в папірах, як в Монополі. На тестах було зрозуміло, що муски зручніше, але гроші з паперу дешевше виробляють. Ми вважаємо, що різниця отримана тільки на пару відсотків. Ми робимо краще, мускуси.

У розташуванні кола на аркуші можна намалювати щось. Пропоную малювати ще одну «комісію» з коренем мінуса двох – вони не можуть вичавити її, а море буде щасливим. Але глава виробництва говорить, що Великодні яйця з Великодніми яйцями, а потім клієнти візьмуть свої голови за те, що монета не викидається - очевидна шлюб. Я знаю, що це право і я погоджуюсь. Так без складних чисел, шкода.

Кошик
Де немає продавця, він продає коробку. У Європі ми спробували відразу зробити коробку, заточений на ринок. Це означає багато тексту.

І звичайно, ми не можемо протистояти парі маленьких Великодніх яєць на ньому.

Однією з наших правил перекладу є ім'я автора на коробку російською мовою, так що зрозуміло, як її читати (і в оригінальному - в виході правила). Але, ось під договором за ліцензією, необхідно англійською мовою - можливо, хтось підійшов Дон на одну з виставок і сказав hello з жорстким хорватським акцентом. Тепер він застрахований.

Після чого відбувається підготовка і підготовка до друку. І грати полки. Два тижні без оголошення - ящики просто не вистачає, продаються зі швидкістю зовнішнього вигляду в магазинах.

Протокол реклами та знижки
Проксимус Завантажити повні правила та поглибше подивитися в поле тут. Як звичайно, скажеш,свінгери- отримати невелику приємну знижку в Москві, Санкт-Петербург, Єкатеринбург, Челябінськ і Уфа. Слово працює на тиждень.

П. С. Так, тут. У мене є пара нових ущільнених ящиків, які я хочу використовувати з максимальною позивністю. Я думаю, що відправляю російський пост до ядерних фізиків Московського державного університету (право представити свої обличчя в квитанції), але що робити з другим, ще не придумав. Якщо ви даєте мені ідею, це буде чудово.

Джерело: habrahabr.ru/company/mosigra/blog/216133/