1209
Освіта як людська трансформація та розвиток особистості
Привіт!
Я починаю серію статей про освіту. Я вже давно забираю портал для видання, але я не знайшов нічого кращого: багато медіа-розеток вже так помітили в політиці і прокручуючи, що їх редактори змушені вимкнути функцію коментаря. З Я вірю, що головне в письмовій культурі не сам зміст, але обговорення його, я прийшов до Хабру.
Зареєструватися
Хочу сказати, що багато точок, які ми доторкнемося, є досить езотеричний, і це не завжди буде можливість підтвердити їх дослідженням і статистикою. Чи можна точно вимірювати рівень освіти або успіху людини? Якщо ви вже поспішайте відповісти на «так», будь ласка, почекайте статтю, в якій ми будемо обговорювати розмиття типових державних стандартів освіти.
І в цілому інженер-експерт з перспектив і наявності гуманітарних знань принесе тільки користь: не тільки професія інженера, що творча в собі, тому він також повинен розуміти не тільки як це зробити, але і як це зробити. "Чому я?"й І це «нехай», якщо ви отримаєте на дно, відварюється до одного: «так душа радує». І не існує езотеризму.
У будь-якому випадку, я спробую знайти наукову основу для моїх аргументів і завітати ваші коментарі з посиланнями на відповідні дослідження.
Що таке «освіта»?
У першій статті ми почнемо з основ. Як звичайно, ми йдемо до Вікіпедії для визначення.
Перше визначення занадто явно пов’язує освіту в державі та її кваліфікацію. Але що про стан? Якими з двох-і-халф-халф-халф-халф-хортдренових держав має бути рівні? Більш недавно жінки та чорношкірі мали обмежений доступ до освіти, а на рівні держави, здавалося б, гідні країни. Як це зробити? В цілому виникають більше питань, ніж відповіді.
Друге визначення також викликає маніпуляції: «Придбання та вдосконалення знань та навичок, навіть якщо навпаки до правди, але встановлено обов’язковий норму письмовими та ненаписаними законами та нормами суспільства». Як виглядає освіта – це підготовка слухових роботів.
Нарешті, люмен помітний у визначенні «підтвердження людських цінностей» та «утворення розуму, характеру та фізичних здібностей». Ці формули не менше безкоштовні адміністративні та соціальні конвенції.
Що таке давні книги, такі як Біблія, Веда, або буддійські сценарії, говорять про освіту?
р.
Освіта – знання самого себе, знання Бога та прагнення до неї, тобто розвиток тіла, розуму та духу. Біблія каже: «Я даю їм серце». Знайте мене, що Я Господь. У Бгавад-гіті «Стоп в залежності від всієї подвійності, позбавляючи від бажання набути або зберігати все в цьому світі, і усвідомити своє вірне само». Коли ви затримали своє вірне само і постійно перебуваєте в духовному трансі, ви досягнете божественної свідомості.
Освіта повинна бути практичною. Палі Canon (одна з головних буддійських сценаріїв) описує деталь навіть правила поведінки в повсякденних життєвих ситуаціях. Наприклад, як, що і з ким говорити: «Для того, як людина поводиться в обговорення, можна дізнатися, чи підходить він для розмови, або не підходить». Якщо він просить, і Він принижує людину, яка запитала питання, натискає на нього, змащує його, чіпляється на незначні помилки, то ця людина не підходить для розмови. Якщо ці правила зафіксували ці дні, обговорення стануть набагато більш конструктивними та тролями, які зникнуть у класі.
Освіта – це процес життя. Біблії говорить: «Вимагати себе і викладання, робити це постійно; в тому, що ви врятуєте себе і тих, хто чує тебе». Гіта постійно розповідає про збереження стабільного розуму: передбачається, що людина не тільки один раз дізнається правду, але підтримує цю державу, бере участь у конвекції всього свого життя.
Відомість - відповідальність. Четвертий розділ Bhagavad-gita описує докладно про те, що знання корисно поділитися. Господи сказав Мойсе, «Ком до мене на горі і бути там, і я подарую вам кам'яні таблетки і закон і накази, які я пишу їх навчити». Якщо у вас є мудрість, то Ваш обов'язок навчати інших хороших речей.
В кінці дати мені коротке визначення слова «освіта»: це безперервний процес конвекції світу, що супроводжується розвитком тіла, розуму та духу. А завдання освітнього середовища – освіта дорослих, які живуть в гармонії з собою і світом, займаються творчістю і готові взяти відповідальність за їх створення.
У другій частині статті хочу підняти питання про те, як далеко сучасна освітня система вирушила зі суть освіти.
Сучасна освіта: Повернутися до майбутнього
Які школи, університети та післядипломні курси навчаються дорослим? Майже нічого, я відповіла як людину, яка навчалася в гідній школі в центрі Москви, отримала диплом інженера в Бауманьці, захистила кандидата в математичні методи економіки і пройшла кілька десятків курсів освіжувача.
Детальніше про класифікацію внутрішньо дорослих і зовнішніх дорослих в Pavel Luksha. Авраам Маслоу, відомий своєю пірамідою цінностей, також розповів про цю тему.
На мій погляд, мінімальний необхідний перелік властивостей дорослої особистості:
- незалежність;
- відповідальність за себе і свої дії;
- наявність нематеріальних значень і цілей;
- можливість розв’язати творчі завдання в умовах обмежених ресурсів;
- системне мислення;
- догляд за іншими.
Так, я пам'ятаю геніальні вчені, ексцентричні художники або політики, які не можуть піклуватися про інших людей або бути нездатними, але все ж роблять історію і жити цікавим життям. Але я хочу, щоб як статистична помилка. Скільки з цих хлопців ви назвали? Напевно 20 до 30 чоловік в історії.
З 2007 року я провів сім років, намагаючись знайти людей, які є першими і для дорослих. Якщо людина незалежна, відповідальна, творча і систематична, він зможе освоїти основи Ruby або Photoshop протягом декількох тижнів, а в рік або два стають спеціалістом гідного рівня (якщо він дійсно любить свою роботу).
Реверс, на жаль, не працює. Експерт з мов програмування, який не має жодної відповідальності та незалежності, як учасник команди проекту не цікавий кожному. І можна покачати розумові навички протягом декількох тижнів, крім гіпнозу або способу життя. А потім, в результаті задніх бесід з організаторами таких тренінгів, стало зрозуміло, що перетворення на неї, на краще, становить 1-2%. Решта 98-99%, які прийшли, і залишають (статистика на кілька тисяч осіб).
Якщо ви коли-небудь найняти когось, ви будете знати, що я маю на увазі. У різних компаніях такі бажані люди називаються різними: життєрадісними, піонерами, ентузіастами. Список термінів довга, але сутність є однією – всім людям, які можуть бути довірені вирішувати складні проблеми з високим ступенем невизначеності. Для відпочинку роботи будуть використовуватися кілька років.
В іншому підтвердженні моїх слів я даю на малюнку нижче результату дослідження комреда названого Річарда св. Івана.
Я рекомендую дивитися відео з конференції TED.
Річард провів понад 10 років понад 500 інтерв'ю з прохолодними хлопцями, включаючи, наприклад, Білл Гейтс, Марта Стюарт, Сергій Брін. Я думаю, що це досить твердий зразок.
Ось 8 якостей, які, ймовірно, можуть призвести до успіху (з Річардом Сент-Джон):
- пристрасть до улюбленого бізнесу;
- Регулярна робота у дітей;
- Зосередитися на ціль;
- подолання себе;
- створення ідей і рішень творчих проблем;
- безперервне вдосконалення своїх навичок;
- послуги іншим;
- стійкість до екологічної стійкості.
Бажаєте приєднатися до команди людей з такими навичками? Я дуже хочу!
Які звички створює класична система освіти? Ви навчитеся працювати в школі, і ви отримаєте кілька творчих завдань уні, і будете наполягати стійкість до агресивного середовища, використовуючи приклад бюрократії. У будь-якій школі я не сказав: «Юра, потрібно зробити те, що ви любите». Ніде я навчаю цільове управління часом. Я не говорю про створення ідей, подолання себе та подачі інших.
Останнім часом в руки прибули міжнародне навчання з ОЕСР. Його результати у вигляді таблиці та у вигляді картини. Це смішно, що серед проблем, які визначають навички вирішення проблем, існує проблема про визначення середньої швидкості руху руху велосипеда з певною довжиною шляху і часом його проходження. Ви не можете сказати.
У школах два студенти витягуються до трьох, вони не звертають увагу на студентів, а тепле ставлення відомо хороших студентів і відмінних студентів. Оцінки на наступний рік можна передбачити ймовірність близько 90%. Які навички покращуються? Що таке? Яка відповідальність? В університеті викладачі повністю розслаблені: якщо ви хочете - перейдіть, якщо ви не хочете - не ходять, більшість студентів починають готуватися в травні і грудні. Я пам'ятаю лише пару трьох з усього потоку.
З самого початку освітня система встановлює аверсію до себе і принципово небезпечне положення: що є речі, які можна прийняти, але потім ви дійсно не можете зробити. По-перше, в прикладі підготовки, а потім автоматично поширюється на інші проекти.
Ви можете сказати: «Ми просто зв’язуємо людей». Але понад 600 студентів і кількох сотень співробітників пройшли через мене. За моїми спостереженнями, основною проблемою для більшості людей є відсутність віри в тому, що ви можете надати собі матеріально і отримувати радість від життя. Люди бояться приймати ризики, бояться робити щось неправильно. Не страшно, що людина боїться відмовитися від своїх реальних побажань. Що страшно, що він боїться думати про те, що він дійсно хоче. Якось не прийнято, потрібно працювати і не відволікатися.
Бгавад-гіта каже: «Вразіть в ім'я бою, і не думають про щастя і дива, втрату і приріст, перемогу і перемога». Так, ви ніколи не не запустите гріх. У мові програмістів, це називається «потіковим станом»: коли ви практично залишаєте тіло і перетворите в потік коду, не замислюючись про те, що виїхати о 18:00 або заробити гроші на новому гаджеті. Тим часом, у школі ми навчимося брати зовнішні викладачі, як мірку успіху. Ми навчаємо не думати про те, що ми робимо, але просто це робимо, бо це необхідно.
В кінці покоління людей, які працюють, не створюють. Робота російською мовою не тільки виходить з слова «славе». Ті, хто своїми руками, йдуть в офіс не так, що ви повинні піти там, але тому що це зручно зробити те, що ви любите. Саме тому замість використання слова «робота» звертайтесь до живих істот, намагаюся використовувати слова «робота» або «твора». Це психологічна тонкість, яка змінює ставлення до роботи. Ведуться роботи з енергоносіїв, а також робота аномалій людини.
Що ми робимо?
Почати себе. Вдосконалити те, що ви хочете життя для власного щастя. Створення цілей, відчутних і нематеріальних. Зосередитися на досягненні їх. Подаруйте гроші або час, щоб допомогти іншим. Якщо у вас є діти або доступ до мовлення на широку аудиторію, обговорити ці важливі питання з ними, подумайте про систему значення, видаліть табу на обговорення бажань та емоційних імпульсів.
Якщо ви не можете знайти наставника, щоб направляти вас через кризи росту. У наступній статті ми будемо говорити про менторство і переміщення на новий рівень. Далі ми доторкнуємось на тему дипломів-місця та ролі вечірки в навчальних закладах.
Джерело: habrahabr.ru/post/218291/
Гра про божевільні науковці гека і трохи чарівна історія локалізації
Розумні годинники своїми руками за 1500 рублів