Кінець виправдає кошти

З радянських часів професія електродвигуна була розглянута не жіноча справа: жінки можуть мити поїзди, олити їх підшипники і перевірити стан коліс, але спосіб управління цими транспортними засобами був замовлений для них. Проте, останнім часом у передмісті з'явилася перша дівчина – 25-річна Юлія Юрова з Корольова – яка, незважаючи на всі бюрократичні перешкоди, все одно вдалося стати помічником водія і отримати доступ до вирощеного «друму» поїзда. Торний шлях до треків

До 8-го класу життя Юлії Юрової не відрізнялася від решти школярів: вона була захоплена гуманітарними суб’єктами і думала про кар’єру журналістом. Одного разу, збиравшись з Корольова до Москви, дівчина розмовляла з водієм тренера. У той же час, коли Юля попросила залізничника, де навчатися стати «гельмсманом», він консультував її залишити ці думки.

Вони кажуть заборонені плоди солодкі. Ось як Юліа зловила вогонь з ідеєю підключення її життя залізницею. Не суперечать своїй дочці. Після закінчення 11-го класу у 2005 році вступила в перший рік залізничного коледжу No 52. У вступному комітеті, представницький секс не був занадто щасливим: вони відразу ж повідомляли, що вона, звичайно, може отримати диплом як помічник водія і навіть практика на реальних електричних поїздах, але її «компонент» не буде рухатися за межі цього - жінки заборонені прийматися як драйвери. Однак керівництво коледжу спробувала консолі Юлію: «Наша диплом подарує Вам відразу дві професії – помічник інженера і фіксатора: другий ви завжди можете працювати. й

Представництва стати фіксатором, відверто, не багато порадував Юлію, але вона все ще почала навчатися на залізничному коледжі, незважаючи на невизначений майбутній. Навесні 2008 року дівчина практикувала протягом місяця як помічник водія в депо "Москва-2", але після закінчення практики керівництво установою запропонувало їй зробити будь-яку роботу, крім управління поїздом. Тоді Юля спробувала отримати роботу в іншому депо - "Перва", голова якого Олександр Корягін, розуміючи її бажання після закінчення, щоб піти на роботу за спеціальністю. Саме завдяки доброму ставленню і клопотанню керівництва депо Юлії Юрової, який пощастий квиток буквально впав: дозвіл на роботу помічника водія був переданий їй особисто тоді головою Московської залізниці Володимир Старостенко.

до Перші тижні були важкими, каже Юлія, працювала в чоловічій команді і відчувала, як не довірити всіх водіїв і своїх помічників подивилися на мене. У мене також були внутрішні труднощі - чоловіки повинні очистити шафу для мене, і вони не знали, як лікувати мене - навпаки, як дівчина, яка буде працювати протягом тижня і залишити, або як колега, на якому покладатися. Моя робота була відслідковувати читання інструментів на поїзді, стежити за посадкою та розбиранням пасажирів, а також допомогти водію — наприклад, якщо він забули виконувати операцію, я повинен сказати йому прямо від помилки. Коли наш персонал був в депо, ми разом з водієм, пішли по ним, перевірили, якщо все було OK з ним.

З Курської станції поїхали до Серпухова, Чехова, Подольського, Щербінка, Голіцино та інших міст. У депо "Перерва" я зустрів мій цивільний чоловік, Мачинист Олексій, з яким ми ще разом. Ось як я працював протягом двох років.

Тоді дівчина мала змінити свою роботу - тепер вона звернула графіки для відправлення поїздів без будь-яких шансів повернутися до шолома. Але коли компанія, яка займається перевезенням пасажирів між найбільшими столичними станціями та аеропортами, оголосила набір на початку літа, Юлія Юрова, без зцілення, послав її резюме. Довгий час вважається - близько двох місяців - але в серпні дівчина була викликана спиною і запрошена на інтерв'ю.

Вона успішно пройшла не тільки йому, але і дві строгі комісії, одна з яких перевірила її фізичний стан, а інший - психологічний стан. В результаті 22 серпня Юлія стала помічником водія на поїзді, що працює між Білоруським залізничним вокзалом та аеропортом Шеремецеве.

до Що відбувається поруч, час розповість, каже вона, хочу стати реальним обробникам рано чи пізно, і навіть якщо це займає багато досліджень і роботи, я все ще не віддаю, я буду йти до кінця.

English Русский Українська

Категории

Смотрите также

Новое и интересное