Через форму кабіни, вітрове скло, пульт дистанційного керування тощо, здається, що ви знаходитесь в просторі. Таку картину можна побачити екіпажом підприємства, коли капітан Кірк розпочався ВП. Це асоціація.
Я віддаю перевагу подорожувати на північній столиці залізницею. Я мушу тільки пару раз по площині - цей варіант не дуже зручний для такої відстані. Звісно, рейс займає набагато менше часу - тільки година з пеніями, але до тих пір, поки ви отримаєте до аеропорту, при цьому ви продаєте безпеку, потім ... Коротко, любитель. Якщо відстань знаходиться в 1000 кілометрах, я думаю, що краще взяти квиток на нічний поїзд. В іншому випадку існують різні ситуації.
31 фотографії. Джерело.
Після того, як я отримав від Петра на день сидця. Виготовлений все і ніколи не експериментував, як це знову. Колись, проте, я мав їздити на ніч (!) - "плеасант" вражень залишилися ще більше. :
Тому, за мене, «Сапсан», який досягає «Венеція Північної» протягом трьох годин, є оптимальним засобом перевезення. Але... швидкісний поїзд потребує окремих трас. Що ми зараз є компромісом. Тим не менш, на мій погляд, потрібно було перейти до неї, тому що в іншому випадку ми не бачили регулярного і швидкісного трафіку протягом тривалого часу: ER200, хоча він пішов, але важко назвати його регулярними рейсами. Vicki стверджує, що в 2006 році він зробив лише два рейси в п'ятницю.
Давайте перейдемо в каюта "Сапсана" і перейдіть по дорозі.
1,1 км Але ви повинні отримати в першу чергу. Керівник поїзда підійшов до нас з масою і приймав до окремого відсіку перед кабіною. У нас було почекати інженера польоту і відкрити двері кабіни: водій не може відволікатися під час руху.
2,2 км Вид захоплюючий.
3. У Драйвери Sapsan працюють в одній особі. На поїзді сидить, але сидить в машині персоналу і доходить до кабіни тільки під час прогулянки по поїзду.
4. У Саша вирішила спробувати перший клас стілець. До речі, орендувавши цей купе (чотири сидіння) витрати близько 45 000 рублів. Згідно з керівником поїзда, вдається переважно бізнесменами або сім'ями. А сам стілець з усіма можливими функціями близько 23,000 євро. Але повернемося до кабіни. Цікаво.
5. Умань Давайте подивимося на обладнання перед водієм. У нижньому лівому куті є локомотивне радіо VRS-1. Вище це комп'ютерний екран, який відображає картину з відеореєстратора. Спочатку вони не були, а потім повинні бути встановлені на місці. У другій серії, з якоїсь причини, вони також не встановили. Ліворуч перед водієм камери заднього огляду. Вони працюють в хитрому шляху: вони відключають і відключають себе під час руху. Ви можете керувати ним вручну. До лівої та правої голівки водія є багатофункціональними екранами, які відображають інформацію про поїзда. Під час руху параметри тягового тракту зазвичай відображаються на лівому (напрузі в контактному дроті, поточному споживанні, потужності і тягових сил двигунів, в тому числі в регенеративному режимі гальмування), а праворуч - гальмування. Це дозволяє контролювати тиск в гальмівному циліндрі, гальмівній лінії і рівнювальний резервуар, а також стан всіх електродинамічних, пневматичних і паркових гальмівних механізмів. На екрані також відображаються сигнали самодіагностики поїзда. Про те, як її усунути. Далі знову радіостанцію VRS-1. У нижній правій частині є пара манометрів гальмівної лінії.
6. Жнівень Перед водієм – клуб-U. Пристрій забезпечує безпечне водіння поїзда, дозволяє дізнатися, чи є перші п'ять блоків передньою безкоштовною (розумний світло трафіку зліва від екрана), попереджає про швидкість і при необхідності виконує аварійні гальмування. Апарат КЛУБ-У успішно інтегрований в систему безпеки Сапсани та забезпечує надійний захист пасажирів по всій швидкісній частині руху. В цілому в дизайні поїзда налічує понад 150 унікальних російських розробок.
7. KLUB-U навіть контролює здоров’я та реакцію водія. Під час руху на зап'ясті водія необхідно носити браслет. Якщо система здається, що водій відволікається або, Бог заборонений, почав падати, то виклик починає кільце. Щоб вимкнути його, протягом певного періоду часу потрібно встигнути отримати і натиснути кнопку. Якщо водій ігнорує дві попередження (друга вже написана в чорному ящику з подальшим аналізом), система застосовує аварійне гальмування.
62440834
8. На ER200, "Falcon", Siemens Velaro (платформа для "Sapsan"), крім електродинамічних і тертя, що використовується магнетрол. На Сапсані вже було відмовлено, так як можна було досягнути необхідних гальмівних відстаней, необхідних нашим правилам.
9. Навігація До речі, в складі є один осей, який бере участь тільки в аварійному гальмуванні. Це те, що називається віссю посилання. Його обертальна швидкість використовується системою контр-юїце.
р.
10. Під час зміщення водій вдається зробити тільки один рейс. Обмеження сім годин (це час роботи водія без помічника) не дозволяє повернути рейси. Таким чином, графік роботи передбачає проживання в кінцевих точках. Згідно з драйверами, найкраще організовано Finns.
11. В даний час у всіх драйверах Сапсанова є доступ до "Swallow" та "Allegro". Якщо все зрозуміло з точкою, то Allegro веде до прикордонної станції вже в Фінляндії. У депо, спеціальна особа контролює строк дії іноземних паспортів та Шенгенських віз. Поїзд ведеться місцевим водієм у Фінляндії. Більш того, деякі питання безпеки обробляється набагато простіше, що дуже дивно для наших людей. Наприклад, в складі, крім чорного ящика, де написано всю інформацію, є місце для особистого картриджа водія, який він вставляє в панель управління і забирає, залишаючи кабіну. Дані з нього розшифровані після кожного рейсу, на відміну від чорного ящика, вміст яких вивчаються значно рідше. Finns не мають особистого патрона. Уроки паперової та бюрократії. Є мачиністи. І красиве свято будинку. :
12. Давайте подивимося, як управляти «Сапсаном» (та опис чесно взято звідси). Ліва рука водія знаходиться на ручці тяги. З його допомогою водій контролює потужність електродвигунів і прискорення поїзда відповідно до розкладу і умов водіння. Коли тяга перевищує рівень, необхідний для підтримки даної швидкості, потужність управління двигунами здійснюється через комп'ютер.
р.
13.00 р. На правому – гальмівна ручка. Визначає інтенсивність декларації. Гальмові сили безпосередньо контролюються комп'ютером. Використання кнопки, розташованої на ручці, водій вибирає один з трьох режимів руху. У нормальному режимі пріоритет відводиться до електродинамічних регенеративних гальмівних двигунів, в яких поїзд генерує електрику і дає їй сітку. При необхідності підключені пневматичні дискові гальма. У пропорційному режимі, що використовується в поганій погоді, сила гальмування ділиться однаково між двигунами і пневматичними двигунами. Чистий пневматичний режим дає водієві максимальну точність в управлінні і використовується для запуску в мертвий кінець. Крім того, з його допомогою можна очистити гальма від снігу і бруду на ходу або прогрівати композитні гальмові колодки.
14. Наліво руки водія - швидкість ручки. Швидкість руху поїзда регулюється комп'ютерною системою AUDiT (Автоматичне управління рухами і гальмуванням). Як круїзний контроль на машині, комп'ютер підтримує швидкість на заданому рівні незалежно від місцевості. На екрані драйвер бачить три індикатори: зелені цифри вказують на даній швидкості, червоний - максимальну допустиму швидкість на цьому розділі доріжки, білий - фактичну швидкість поїзда. Водій не може встановлювати швидкість над дозволеним, інакше буде відбуватися автоматичне гальмування.
15.00 р. Віддалений не має звичного зворотного зв'язку. Напрямок руху встановлюється звичайним перемикачем. І починати склад, потрібно вставити звичайний ключ в брелок. На фото можна побачити на правому кінці пульта, нижче датчика тиску.
16.00 р. Теоретично, є автонаука. Водій тільки залишає станцію, після чого комп'ютер робить все самому. Але це в теорії. По суті, ця комплексна система була в роботах протягом двох років, і тепер її можна використовувати тільки в якості допоміжної системи. Основною складністю не є збір системи, але для зв'язку всіх можливих сигналів, логічних ланцюгів і залежностей. Ведуться роботи. Тим не менш, як кажуть драйвери, це добре йде без цієї «розумної» системи – принаймні частина участі в управлінні поїздом.
17.00 р. Можливо, будь-який високотехнологічний пристрій ілюструє пошук компромісів. Колеса пергіна, наприклад, були спочатку розроблені з німецьким профільом, оптимізованим для швидкості. Але було збільшено знос колісних пар. В результаті був розроблений профіль для пергіна, але з ним збільшений поперечний гойдалка, який менш комфортний. Я не помітив, що я хворий.
18 років В умовах несприятливих погодних умов немає спеціальних правил для водіння поїзда. Ми буквально літаємо інструментами. Іноді видимість від міцності 3-4 метрів. До речі, за допомогою GLONASS / GPS системи позиціонування, клуб-U допомагає контролювати графік роботи і дозволяє диспетчеру контролювати рух поїзда онлайн. Екран відображає відстань до наступного об'єкта (шутер, станція, небезпечне місце і т.д.), призначає час, коли поїзд буде проходити його: за розкладом і актуальною.
19.00 р. Електродинаміка гальмування на Сапсан з відновленням. І якщо немає поточних споживачів, інші поїзди, то, як водійські ноти, то відчувається, що поїзд гальмує по-різному, «нехай буде». й
20. Всі драйвери почали працювати на A-2. Хтось відразу прийшов до «Сапсану», інші пройшли школу ER200, «Фалкон».
41753062
21. Сокол – вітчизняний проект поїзда для швидкісного руху, розробка швидкісних поїздів. TsKB Rubin, який всі його життя розроблені підводні човни. Так виявилося щось схоже на ПЛ, але на рейки. Думки тих, хто я говорив відрізнявся. Хто сказав, що вони просто не встигли привезти поїзда до розуму, і хтось прославив його останнім словом. Тепер не можна перевірити композицію в музеї.
р.
22. Якщо початковий рекрутинг водіїв був проведений практично в добровільному порядку, тепер немає рельєфу від тих, хто хоче працювати. Основна проблема - медична дошка. І окремий, швидкісний.
23. За словами водія, вимоги дуже суворі. У випадку, якщо в певній точці поїзди можна залишити без водіїв на всіх (комісія почала відхиляти вже працюючих). Вимагали дещо пом'якшити. Спеціальні та дуже строгі вимоги до медичних комісій у нашій країні є старою традицією. Я не знаю, як це потрібно.
24. Здавалося мені дивним, що датчик швидкості був виконаний у вигляді такої ручки (водій на фото просто встановлює нове значення). Мені здається, що зручніше крутильні колеса, як в автопілоті літака, буде більш логічно.
25. Водій відправляє сигнали без зупинки. На жаль, багато пішоходів вважають, що вони швидше, ніж поїзд, який подорожує на 200 км на годину.
26. Як правило, драйвери знижують візор практично вниз. На цьому рейсі я попросив його забрати. Виявляється, що це додатковий захист скла від каменів. Під час операції зламали сім вітрів. Звичайно, вони не пройшли через, але ще неприємні.
27. Випадки, коли вікна на поїздах вражають свідомо, я не буду розглянути - тут досить ідіотів всюди. Але він був міцним з Сапсани. У певній точці поїзди почали постійно зламувати бічні вікна. Він був схожим на війну. Камені були б полум'я. Не ті, хто кидає холігани, але ті, що поїзд піднімається з повітряною хвилею від баласту. Чи дроб рубля була так «сумна», або планети підкреслювалися таким чином. Проблема була вирішена, але скло було збито досить.
28. Для виведення аналогій з авіацією, управління «Сапсан» схожий на контроль сучасного літака. Як A380 або Superjet. У вас є комп'ютер, який ви хочете зробити, а потім він розуміє ваші бажання, не забуваючи, щоб переконатися, що не вийти за межі допустимих обмежень.
29. Так, я мушу в кабіні. Тепер я пропустив весь маршрут в Сапсан. Це набагато цікавіше, ніж в салоні з пасажирами. : Ви повинні встановити нову мету...
30. По дорозі! Дякую!
Джерело: