766
Мета
Мета Ми часто згадуємо це слово. Ми говоримо про цілеспрямовані люди. Або ми говоримо про засоби без згадувань Давайте дізнаємось, що це завдання. Мета полягає в тому, що потрібно досягти. Я використовую, що для себе простий визначення. Проте, децептивний протез вимагає відповіді на кілька питань. По-перше, потрібно чітко визначити, чи є його мета: власне, компанія, де ви працюєте, деякі групи людей, або, можливо, людство?
Почати з особистих цілей. Що ми хочемо досягти. Один вирок. Але як правильно визначити? При досягненні мети ви обов'язково зможете зрозуміти його. Іншими словами, мета повинна бути безглуздою. Так, "Я хочу отримати багату." Хороше визначення? Ноп. Тепер ви відчуваєте себе як мільйон доларів у багатства. Коли у вас є одна, ви напевно розглянемо себе середню людину, але не багату людину. «Я хочу мільйонів доларів» У кишені мільйона досягається мета.
Однак дуже важливо сказати відверто до себе, «Так, потерти його, це саме те, що я хочу!» Якщо це не так, не перейде до мети, а не досягнете його задоволення. Це ще один принцип. Ви повинні прийняти і поділитися цією метою.
Наступна важлива концепція Якщо ми не вирішили, що ми хочемо мати мільйон доларів в 1, 3 або 5 років, ми постійно відкладемо наші кроки до цієї мети. Коли ми чітко розуміємо, що ми маємо термін дії, ми працюємо. Але я не рекомендую налаштування цілей, які занадто віддалені – ви не можете зацікавити їх більше. місяць, рік, п'ять, максимум.
Мета повинна бути інклюзивною. Це не менш важливо, ніж попередні. Встановити реальні цілі. Коли ви досягнете їх, ви отримаєте заохочення. Нереальні цілі зроблять вас швидше, ніж наступний термін.
Досвідчені читачі вже зрозуміли, що вище - це безкоштовний і дещо місткий переклад принципу SMART цілей. Цей мнемонічний аббревіатура дозволяє швидко переглядати ціль в п'ять параметрах: специфіка, вимірювана, добірна, довговічна, довговічна, часовий.
Особистий досвід
На жаль, я не був розумним, щоб пройти вище, але кілька років тому бізнес-тренер сказав мені про SMART. Це була початкова точка змін у житті, яка призвела до успіху у своїй роботі та кар'єрі, а потім залишити компанію, відпустивши власний бізнес і інвестуючи.
Поглиблено втілено концепції SMART цілей, я вирішив обговорити з дружиною наші цілі на наступний рік. Для всіх новорічних свят потрібні всі новорічні свята. Ми обговорювали другу дитину, новий автомобіль, будинок в передмісті і власний бізнес. І єдине, що ми як поділилися, і прийнято було мільйон рублів. мільйон рублів вільних грошей в рік.
Ми не змогли домовитися про те, що ми витрачаємо її, але ми вирішили, що це буде добре, а потім вирішили. Через рік ми досягали цього, і що гроші дозволили мене кинути свою роботу і почати мій перший бізнес після того, як. Але це ще одна історія.
Хороші і погані цілі
Я недавно сказав, що старий друг це оповідання, і був аргумент, що гроші не можуть бути цілі. І я підозрю, що у мене не було богослужіння передати моє повідомлення до співрозмовника. У багатьох джерелах гроші називають незручною або поганою метою. Я не можу думати про будь-які об'єктивні аргументи проти грошей. Особистий досвід говорить мені про протилежність - ціль дуже чітка, ви завжди можете встановити очікувану кількість, і ця мета дійсно дасть вам перевагу або принаймні деякі задоволення.
Якщо ви думаєте про те, як чудово це буде почати бізнес і потрібно взяти правильний перший крок, розгляньте, починаючи з грошей. У будь-якому випадку, будь ласка, вам потрібно. І цей крок буде чітким і зрозумілим.
Шукаю далі, я, як правило, вірю, що ціль не вимагає доказів або пояснень на всіх. Якщо ви любите цю мету і збираєтеся його досягти, не слухайте всіх. І підготувати, що багато скептиків чітко пояснять вам, чому не робити це. Добре, якщо ви обираєте шлях до мети, переходите. Це ваша мета, і це до вас. Навіть якщо ви їдете в місяць або вмиріть на Марсі.Однак,ПС. Це тільки стосується особистих цілей, звичайно. Якщо ви вирішили поділитися своєю метою з ким-небудь ще (дружина, друзі, фірма, держава) – всі ці люди повинні поділитися ним як ви робите. Виконуючи всі ці люди можуть бути надзвичайно складними. Так думають двічі про те, чи варто все брати участь в цьому, або ви можете якось привертати їх до своєї сторони. Тим не менш, групові цілі вже за межі цієї статті.
Джерело: habrahabr.ru/post/247557/