Де в передмісті прийшла олія

Про те, що екологічна катастрофа може очікувати передмістя в найближчому майбутньому.

Як кожен знає, екс-власник Юкоса вже кілька днів і навіть зробив кілька публічних виписок. У той час, коли увага Московітів зосереджена на фігурі Ходора та інших політичних рухів, вони мають події безпосередньо під їхніми носіями, які також пов'язані з маслом, і набагато більше впливають на життя столиці.
Так, останнім часом виявилося, що в Московській області під неавторизованими заправками (в цілому, використовується хірургія області), включаючи банки дренажних каналів, що з'єднуються з Московською річкою! Крім того, тут висаджують сотні і тисячі тонн відходів з нафтопродуктів. Наприкінці вересня див. також доповідь телеканалу «Москва область» з однойменного виходу екологічних активістів з руху «Мій двір»:

Більш того, як він виявився під час перевірки документів, депіляція існувала там з березня 2012 року (!) - тут є відповідний момент від листування підрядника московського нафтопереробного заводу ВАТ «Промводокан» безпосередньо займається видаленням та утилізаціям відходів ТОВ «Центр охорони навколишнього середовища» (СЕБ):

Звертаємо увагу на дату листа – це квітня 2013 р., навіть перед розслідуванням активістів з Моя Двора біля Москви.
Крім того, відмітка близько 1 тис. тонн (!!!) нафтового шламу ще не було ліквідовано або компанією, яка проводила його (ОООООООООО «СЕБ», з якоїсь причини від Рязан, а з якоїсь причини – так як виявилося під час поїздки активістів «Мій дворик» до Рязану – не на всіх його заданих адресах під час проведення тендеру), або місцевими органами влади. Останні тільки "відкриті" відвал відпрацьованих земель:

Але якщо ви свердлите грунт трохи, ви можете побачити всі однакові сильні шари відходів нафти:

Що, до речі, хімічно небезпечні, а отрутувати місцеву природу, а - повільно - Московська річка.
Що далі? Активісти Ми Двору в Москві пропонують, щоб їх колеги об'єдналися, виявляти такі розряди і покласти тиск на органи місцевого самоврядування і правоохоронних органів, щоб змусити їх ліквідувати виписки (в тому числі працювати з нерозривними підрядниками переробки). 25 грудня в Громадській палаті РФ планується круглий стіл. Чи допоможе це вирішити проблему? й

Звідси.