Крестичні вузли. Верхня версія

Один блогер покаже нам нову інструкцію, яку він бачив під час пікніки.

Крестичні вузли. Верхня версія р.

298 р. Одного разу, на пікнік, я помітив математиків, що натовпують навколо гри, хоча б очікувалося, що зацікавився: tic-tac-toe.
Ви можете помітити, що гра tic-tac-tac-tac-tac-tac-tac-tac-tac є смертельно нудним. Не існує місця для творчої ідеї або раптового розуміння. Хороші гравці завжди малюють.

Але пікнічні математики грали більш витончену версію гри. У кожній з клітин на квадратному полі вони змалювали меншу поле:

Як я дивився, я помітив основні правила:

Кожен рух виконаний в одному з невеликих полів.

Людина, яка досягла трьох ідентичних фігур в рядку в невеликому полі, перемагає це поле.

Щоб виграти гру, потрібно виграти три невеликі поля в рядку.

8515640

Але щоб зрозуміти найважливіше правило, він взяв мене під час:

Гравець не вибирає одну з дев'яти невеликих полів, в яких він хоче ходити. Вибір визначається попереднім переходом супротивника. Клітка в невеликому полі вона потрапила в невелике поле, в якому ви повинні рухатися. (І клітка, яку ви перейдете в визначення, яке невелике поле вашого опонента буде проходити.) Наприклад, якщо я тут...

Ваш наступний крок ви будете зробити тут...

Це дає гру елемент стратегії. Ви не зможете орієнтуватися на невелике поле. Ви повинні розглянути, де ваш хід відправить ваш супротивник і де його наступний хід надішле вам і так далі.

Результат виглядає дуже незвично. Гравці можуть переходити випадково, легко пропускати конструкції двох і трьох однакових штук в рядку. Але є замовлення в цій божевільності - вони думають їх рухи попереду, пам'ятаючи можливість відправки супротивника на призупинну нерухомість. Це, в цілому, набагато цікавіше, ніж звичайний tic-tac-toe.

Крестичні вузли. Верхня версія Габаритний зображення

Необхідно пара конвенцій:

Що, якщо мій опонент відправляє мені на невелике поле, яке вже виграло? Це незадовільна ситуація. Якщо є ненаповнені клітини, вам доведеться вибрати один. Хоча ви не зможете впливати на результат гри в цій галузі, ви принаймні визначите, де ваш супротивник буде ходити.

Що робити, якщо мій супротивник відправляє мене до заповненого поля? У цьому випадку вітання - можна вибрати для переміщення будь-яких полів. (Це означає, що ви повинні уникати відправки вашого супротивника до заповненого поля!)

"Що робити, якщо один з невеликих полів намалювати?" Здавалося б, два варіанти:
1,1 км Поле вважається не хрестом, ні нуль. Ось як я граю.
2,2 км Поле розраховується як хрест, так і нуль. (Це допоможе уникнути тиражів, хоча це може призвести до дивного розіграшу, коли ви і ваш супротивник виграв одночасно.)

Я думаю, що кожен з них працює. Просто переконайтеся, що ви і ваш супротивник приходять до угоди перед початком гри, так як це впливає на стратегію.