7 простих порад, щоб навчити дитину про гроші

Важливі життєві звички, пов'язані з грошима, утворюються до 7 років. Тому, щоб захистити дитину від висипання витрат у дорослому віці, важливо навчити його зберегти і лікувати гроші прямо зараз.

Веб-сайт 7 простих способів допомогти вашій дитині розвивати здорові звички.

No 1. Розкажіть про сімейний бюджет

Ви можете розповісти про гроші від 3-4 років, потім у шкільному віці він зможе розпоряджатися ними. Важливо це зробити мовою. Розділіть витрати за кольором і розкажіть, що синій - це оренда, жовтий - це вартість їжі, а синій - вартість іграшок.

Вчити вас: Наступного разу ваша дитина просить нову іграшка в магазині, ви можете сміливо пояснити, що гроші тільки в жовтому музі, а синя муга з'явиться наступного місяця. Покажіть вашу дитину, що він може призвести до того, щоб накопичувати більше синього кольору і купити велику іграшка.

No 2. Не купити прямо

Яскраві торгові центри і полиці викликають стрибки емоцій і роблять дитину: «Купити, купити, купити!» Не відмовляйте, але запропонуйте поставити щось на список бажань. Вам необхідно малювати, написати ім'я, ціну і повісити на холодильник. Наприкінці місяця ви можете переглянути список і вибрати одну іграшка.

Вчити вас: Дитина навчиться думати про кожну покупку і не давати в спонтанних бажаннях. Цей процес буде цікавим і інформативним.

No 3. Подаруйте мені кишенькові гроші

Важливо не тільки дати дитині кишеню гроші, але і навчити їх витрачати так, щоб вони не відразу йдуть на солодощі і невеликі покупки. Наприклад, у дитини 300 рублів. Скажіть його, що він може придбати маленьку іграшка з ними. Але якщо вона чекає місяця, ви можете допомогти йому і він може купити великий.

Вчити вас: Він зможе планувати свої заощадження і майбутні покупки заздалегідь.

No 4. Сповіщення про можливі пріоритети

Діти постійно змінюються. Сьогодні Я хочу одного, завтра ще один. Якщо є багато речей у списку бажань, порушайте їх за пріоритетами. Задайте дитині колір, який ви хочете зараз і що ви хочете в майбутньому. Якщо річ коштує дорого, отримайте його разом, скориставшись банком свинини.

Вчити вас: Це розвиває важливу навички планування та змушує вас думати про майбутні покупки.

No 5. Створіть свинячий банк

В якості першого банку свинини підійде скляна баночка, пластикова ємність або конверт. Розмістіть наклейку на березі свинини з ім'ям майбутньої покупки і напишіть, скільки потрібно заощадити. Нехай дитина відкладає кишеню гроші і напишіть, скільки він кладеться.

Вчити вас: Банк свиней навчить дитину бути пацієнтом, зможе розраховувати і не забувати про покарані цілі. Якщо ваша дитина хвора, допомогти їм. Наприклад, з кожною монетою викласти, додати трохи зверху.

No 6. Не сплачуйте своїх дітей

«Для хорошої оцінки за 100 рублів» – цей метод не працює. Дитина може визначити, що оцінка в математики не 50, але стільки, скільки 500 рублів. Крім того, цей підхід перетвориться на вилучення грошей, не знання.

Додайте готівку до свинарського банку тільки за великі події: кінець шкільного року або вигравши змагання.

No 7. Ввімкніть його в гру

Якщо у дитини є мрія, але це коштує багато грошей, зробіть план і поверніть досягнення мети в гру. Написати ім'я речі, а поруч малювати з дитиною гоночний трек або казкову дорогу. Займіть план у видному місці і відмітайте кожен прогрес у напрямку.

Вчити вас: Дитина навчається встановлювати цілі і побачити етапи їх досягнення. І відчуття гри допоможе йому досягти кінця, отримати покарана річ і оцінити її.

номінальний #image1415515